Många verkar föredra att ändra kost snarare än att börja idrott. Detta beror vanligtvis på att många övningar, särskilt konditionsträning, är ganska tråkiga. Men näring är viktigt och hälsosammare matvanor kommer att hjälpa, men om du vill hålla din viktminskning på rätt spår måste du ändra dina träningsrutiner. Så varför inte ta en danskurs, eller dansundervisning? Skriv in dig på danslektioner, träffa en danslärare som kan hjälpa dig och ta danskurser till höger och vänster! 

Vissa discipliner, som dans, är ett sätt att träna, tona musklergå ner i vikt och också uttrycka sig. Efter bara några sessioner kan du börja gå ner i vikt.

Många vuxna som tränade att dansa som barn ångrar att ha gett upp det. Även om det inte nödvändigtvis behöver vara fallet. Så hur ofta behöver du dansa för att gå ner i vikt? Oavsett dina träningsmål är dans en av de bästa träningarna du kan göra.

Bor du i vår underbara huvudstad och har vänt dig till google för att söka efter danskurser Stockholm vuxna i hopp om att hitta en kurs som kan hjälpa dig att dansa bort några kilon? Läs vidare! I den här artikeln kommer vi att ta en titt på hur du kan ändra viktminskning, oavsett om det bara är ett kilo eller två eller något större.

De bästa lärarna i Dans tillgängliga
Dhouha
5
5 (9 recensioner)
Dhouha
350 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Emma
5
5 (4 recensioner)
Emma
500 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Louise
5
5 (1 recensioner)
Louise
300 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Sabrin
Sabrin
400 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Hevroon
Hevroon
275 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Tava
Tava
360 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Elin
Elin
300 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Abdulakim isak
Abdulakim isak
500 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Dhouha
5
5 (9 recensioner)
Dhouha
350 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Emma
5
5 (4 recensioner)
Emma
500 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Louise
5
5 (1 recensioner)
Louise
300 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Sabrin
Sabrin
400 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Hevroon
Hevroon
275 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Tava
Tava
360 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Elin
Elin
300 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Abdulakim isak
Abdulakim isak
500 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Nu kör vi!

Danskurs och hur du går ner i vikt genom att dansa

"Dans är själens dolda språk." - Martha Graham

När det gäller att gå ner i vikt verkar det finnas miljontals olika sätt att göra det. Beroende på hur du vill gå ner i vikt kommer det att påverka vilken typ av dans som passar dig bäst. Du kanske till exempel vill:

 • Få plattare din mage och tonade abs
 • Bli av med extra kilon
 • Tona din rumpa
 • Förlora några kilon
 • Bygga muskler
 • Bränna fett
 • Förbättra hjärt- och aerobprestanda
 • Etc.
dans
Vissa discipliner, som dans, är ett sätt att träna, tona muskler, gå ner i vikt och också uttrycka sig. Efter bara några sessioner kan du börja gå ner i vikt. Bild: Unsplash

Dessa mål är mer än uppnåbara med rätt motivationsnivå. Som amatördansare är det i princip du kontra din kropp. Oavsett hur uppnåbart ditt mål är, finns det fortfarande uppoffringar som måste göras.

Du behöver antagligen minst 3 sessioner per vecka om din plan är att gå ner i anständig vikt. Detta kommer antagligen att behöva kopplas ihop med sessioner i gymmet.

Så att ta en danskurs eller dansundervisning är inte en dum idé trots allt! Du behöver naturligtvis inte bo i Stockholm för att svänga dina lurviga. Kanske bor du i södra Sverige och är intresserad av en danskurs Malmö? Superprof har ett brett utbud av danslärare!

Gå ner i vikt genom att dansa: hitta en balans mellan din livsstil och din dans

Det är självklart att dans är en aktivitet som du kan göra nästan var som helst och när som helst. Naturligtvis behöver du en viss organisationsnivå. Beroende på dina mål kan du dansa var som helst mellan en och fyra gånger i veckan. Som vi sa är det inte allt kul och spel! Det är därför dans kan vara lösningen om du vill gå ner i vikt eller tona upp. Få några bekväma kläder, anständiga tränare och gör dig redo att gå ner i vikt. Dans, oavsett stil, är en sport, en hobby och en konstform. Du måste dock ta hänsyn till att det här är en lång resa och kräver mycket disciplin. Du kan faktiskt tona upp hakan, men det är mycket roligare att dansa med på musiken. Det finns något oerhört med att dansa och det är bra att hålla din vikt i schack.

Att gå ner i vikt medan man dansar: hitta en balans mellan din motivation och dina mål

Zumba är mer än bara en hobby, det är ett fitnessregime som du kan dra nytta av för att gå ner i vikt. Du måste bara vara säker på att du verkligen vill göra det. Det är trots allt vad vi kallar motivation.

På bara några få sessioner kan du börja gå ner i vikt. Det beror dock verkligen på hur ofta du gör det.

Du behöver realistiska och uppnåbara mål som matchar hur mycket vikt du vill gå ner i. Våra kroppar är ju inte maskiner. Det finns många faktorer att tänka på när man bestämmer hur ofta man ska dansa, men utan motivation är det omöjligt.

Om du vill att din nya hobby ska hålla, måste du veta hur du håller dig motiverad. Du kan till exempel skapa en lista och ett schema eller när du ska dansa. Det här är användbart för att planera din dag, uppnå mål och det känns fantastiskt att korsa något från en lista.

Du måste vara passionerad av att dansa men också lära dig teknikerna. Balett kräver mer teknik än Zumba, men den senare tenderar att vara roligare och fokuserad på konditionsträning. Din motivation beror på vilken typ av dans du har valt att göra.

Gå ner i vikt genom att välja rätt typ av dans

Att välja rätt typ av dans är viktigt för att gå ner i vikt. Medan antalet förbrända kalorier beror på hur ofta du dansar, kommer typen av dans att diktera hur ofta du gör det. Motivation är nyckeln, men du måste också se till att du har valt rätt stil för att gå ner i vikt. Till exempel är balett mycket krävande. Du måste arbeta med det nästan varje dag. Å andra sidan fokuserar Zumba på cardio och är utformad för att vara kul.

Varför inte blanda stilar?

Om du vill uppnå dina mål måste du se till att din träningsrutin innehåller smarta mål. Tänk på var du vill förlora kroppsfett. När det gäller att bli av med kroppsfett, med övningar som squats, pull-ups och push-ups, är det uppenbart var du bygger muskler och där fettförbränningen sker. Vissa gym erbjuder olika dansklasser under hela veckan! Det skulle vara ett bra sätt att gå ner i vikt, eller hur ? Oavsett vad dina mål är, oavsett om det går ner i vikt, jobbar med din kardio eller tonar muskler, dans är bra för dig. Generellt sett är tre sessioner per vecka ett bra ställe att börja gå ner i vikt. Du bör också välja en stil som matchar din vikt, allmänna kondition och din metaboliska motsvarighet.

Vad är det?

Detta är förhållandet som du förbrukar energi i förhållande till din massa. Det är också känt som MET (Metabolic Equivalent of Task) och en typisk danssession som görs två gånger i veckan har ett värde på 4. Detta innebär att du bränner fyra gånger så många kalorier som du skulle göra i vila. Det borde vara tillräckligt för att motivera dig lite.

danskurs
Om du vill att din nya hobby ska hålla, måste du veta hur du håller dig motiverad. Du kan till exempel skapa en lista och ett schema eller när du ska dansa. Bild: Unsplash

Naturligtvis är detta bara genomsnittet och inte alla dansstilar har samma fysiska intensitet. Här är några stilar som du kan prova:

 • Afrikansk dans
 • Balett
 • Orientalisk dans
 • Salsa

Varje typ av dans har sina egna fördelar och nackdelar. Du måste tänka på vad du försöker arbeta med. Kort sagt, hur ofta du dansar och vilken typ av dans du gör beror på exakt vad du försöker få ut av att dansa och hur motiverad du är. Det är det som gör dans till en så rik och givande disciplin. Alla kan få ut något av det, de kan gå ner i vikt, ha kul, tona muskler osv. Varje kalori räknas när det gäller dina träningspass så du bör se till att du sätter upp mål och att du spårar dina resultat. Om du kämpar för att förlora fett eller bli i form bör du överväga att få en personlig tränare som hjälper dig. På Superprof kan du få någon att sätta upp mål som kan uppnås och vägleda dig genom processen. De kan sätta ihop en total kroppsövning rutin för dig som är mer än bara dansa också.

Om du behöver styrketräning med vikter, högintensiv intervallträning (HIIT), hjälper till att bibehålla eller hantera din kroppsvikt, kommer de att kunna ta fram det bästa träningen för dig. Du kan göra detta med dem på gymmet eller från ditt eget hem. Naturligtvis kanske ditt hem inte har ett löpband eller vad du behöver för att komma i form, men du kan diskutera detta under den första timmen med din tränare, eftersom många av dem erbjuder denna session gratis. Det finns tre typer av tutorials som erbjuds på Superprof: Privata tutorials, online-tutorials och grupphandledning.

Den första är den dyraste men du kommer att vara i en-och-en-session med din handledare, vilket innebär att du kan njuta av skräddarsydda danslektioner och danskurser. Du kan enkelt hitta den här typen av danskurser Göteborg, Malmö, Stockholm och andra delar av Sverige om du använder Superprofs plattform.

Danskurs i form av onlinehandledning tillhandahålls via webbkamera med program som Skype och tenderar att vara billigare eftersom handledaren inte behöver ta hänsyn till resekostnaderna. Även om dessa vanligtvis är bättre för akademiska ämnen, finns det fler och fler handledare som erbjuder onlinehandledning för fysiska aktiviteter som dans.

Grupphandledningar är de billigaste per person eftersom kostnaden delas mellan alla deltagare och en danslärare. Det betyder dock att du inte får den skräddarsydda undervisningen som du skulle göra i privata självstudier eller onlinehandledning.

>

Plattformen som kopplar samman privatlärare och elever

Första lektionen gratis

Tycker du om artikeln? Visa det gärna!

5,00 (1 note(s))
Loading...

Tatiana

A lean mean word-killing machine that loves everything written.