Brinner du för musik eller teater? Vill du lära dig dansa? Varför inte lära dig om nya dansstilar och lära dig att röra din kropp i takt till musiken? Numera kan blivande dansare i Sverige komma i kontakt med kvalificerade och erfarna dansare som vill överföra sina kunskaper om konstformen till sina studenter. På bara några få sessioner kan nybörjare lära sig nya danssteg och bredda sina musikaliska repertoarer. Oavsett om du är intresserad av salsa, latindans, zumba, tango eller balsalskurser, är en nybörjare utan rytmkänsla, en mellandansös som letar efter danslektioner eller en expertdansare som vill börja i den bästa dansskolan, borde du spana in den här guiden där du kan hitta en danslektion eller handledare i Sverige.

De bästa lärarna i Dans tillgängliga
Dhouha
5
5 (9 recensioner)
Dhouha
350 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Emma
5
5 (4 recensioner)
Emma
500 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Sabrin
Sabrin
400 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Francia
Francia
279 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Aya
Aya
250 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Hevroon
Hevroon
275 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Tava
Tava
360 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Elin
Elin
300 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Dhouha
5
5 (9 recensioner)
Dhouha
350 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Emma
5
5 (4 recensioner)
Emma
500 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Sabrin
Sabrin
400 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Francia
Francia
279 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Aya
Aya
250 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Hevroon
Hevroon
275 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Tava
Tava
360 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Elin
Elin
300 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Nu kör vi!

Lär dig dansa via danslektioner på en skola

Danslektioner på akademiska anläggningar

Tack vare tillväxten inom konsten är det nu möjligt att dansa som en del av läroplanen. Det finns grundskolor, gymnasieskolor och högskolor som erbjuder danslektioner för barn, tonåringar och unga vuxna. En mängd olika dansklasser och olika dansstilar finns på många olika nivåer. Även om det inte hör till en av de mest populära klasserna måste alla dansklasser undervisas av kvalificerade lärare, något du inte kan garantera i andra fall. Dessutom har unga studenter möjlighet att bevisa sin passion för dans genom erkända tentor. Faktum är att studenter som har bestämt sig för att ta dans på A-nivå är ett steg närmare att bli professorer i framtiden eftersom en examen är minimikravet för att bli en.

Lär dig dansa med hjälp av privata dansskolor

Oavsett din nivå kan du lär dig dansa av en erfaren och begåvad instruktör. Självklart kan priserna för klasser vid privata dansskolor och akademier variera ganska vilt beroende på instruktionsnivå, typ av koreografi och vem dansinstruktören är. I allmänhet förväntar sig dansstudior att du betalar din undervisning antingen varje månad, termin eller år. I många fall kan du delta i en provkurs eller träffa din handledare så att de kan utvärdera din nivå och räkna ut vilka klasser som passar dig bäst. Dessutom har den här typen av platser workshops över sommaren för barn, introduktionssessioner för dem som inte vet något om någon dansstil och mer avancerade lektioner för dem som vill fortsätta sin dansutbildning. Den största fördelen med att delta i dessa typer av anläggningar är att det vanligtvis finns flera olika dansstilar tillgängliga. Eleverna kan också lära sig om olika dansstilar (rumba, wiensk vals, pasodoble, etc.) och förbättra sin musikaliska repertoar. För att hitta mer information kan du redan idag söka på dansskola Stockholm.

lär dig dansa
På privata dansskolor kan eleverna också lära sig om olika dansstilar (rumba, wiensk vals, pasodoble, etc.) och förbättra sin musikaliska repertoar. Bild: Unsplash

Danslektioner vid universitet eller dansakademier

Skriv in dig på en dansakademi

Dessa anläggningar är för de mest lovande dansarna i landet och erbjuder några av de bästa dansklasserna. Om du vill gå på en dansakademi eller universitet måste du ha bra resultat och sätta ihop en bra applikation. Faktum är att eftersom platser vid de främsta dansakademierna och universiteten är så åtråvärda, måste du se till att du sticker ut. När du har slutfört din ansökan måste du antagligen slutföra en audition också. Generellt sett, om de gillar din ansökan, vill de se dig dansa. När det gäller att bevisa sig själv kommer olika institutioner att ha olika applikationer och ställer förmodligen olika frågor och förväntar sig olika saker när det gäller dina auditions.

Du måste visa att du är både kapabel och passionerad för att dansa och är intresserad av att gå på en prestigefylld dansskola.

De bästa dansskolorna i Sverige

 • Twisted Feet Dance Academy, Göteborg
 • Scandinavian Dance Academy, Stockholm
 • Dansakademi, Malmö
 • Balettakademien, Stockholm
 • Dansakademi, Uppsala
 • Dansakademien, Linköping
 • Art of Dance, Västerås

Om du skriver in dig på någon av dessa skolor kan du vara säker på att du kommer att kunna gå vidare till ännu mer avancerade danslektioner när du är klar med en kurs.

lär dig dansa
Med privat danshandledning kan du ta allt från nybörjarkurser till intensiva danskurser. Så hitta en danshandledare som passar dig och som kan pusha dig! Bild: Unsplash

Lär dig dansa via privata danshandledare

Oavsett om du letar efter latindans, afrikansk dans eller rock'n'roll-klasser, varför inte komma i kontakt med en privat danslärare? Det finns många fördelar med privata danslektioner. För det första kan blivande dansare lära sig att dansa från sitt eget hem med mer stöd än de skulle få i en gruppklass eller workshop. Med veckokurser lär du dig att dansa med intressanta och användbara övningar och du behöver inte oroa dig för ditt klasschema som på en dansskola. Du kan lära dig en eller flera av följande dansstilar:

 • Argentinsk tango
 • Bachata
 • Sällskapsdans
 • Bollywood dans
 • Chacha
 • Kubansk salsa eller Puerto Ricas salsa
 • Dansfitness
 • Flamenco
 • Hip-hop-dans
 • Latinsk dans
 • Orientalisk dans
 • Foxtrot
 • Vals

Om du vill anställa en privat handledare kan du vända dig till Superprof. På Superprof kan studenter hitta handledare från hela Sverige och världen (tack vare online-tutorials via webbkamera). Med privat danshandledning kan du ta allt från nybörjarkurser till intensiva danskurser. Den största fördelen med att arbeta med en privat handledare är flexibilitet. Du kan välja när du arbetar med din danslärare, vilken typ av danslektion du vill ta, och i vissa fall dansstudios där dina lektioner kommer att äga rum. Om du bara vill få lite självförtroende på dansgolvet eller lära dig några nya dansrörelser kan du hitta någon som undervisar dans för skojs skull till mycket konkurrenskraftiga priser.

Även om du aldrig har dansat i ditt liv finns det en handledare där ute som gärna presenterar dig för dans och uppmuntrar dig att börja.

Det finns också bröllopsdanslektioner för par som vill förbättra sin dans före sin stora dag. Om du gifter dig och är i desperat behov av lite dansutbildning inför din första dans, bör du leta efter handledare som specialiserat sig på denna typ av dansinstruktion. För att försäkra dig om att du inte förlorar pengar genom att välja fel handledare, kom ihåg att de flesta handledare på Superprof erbjuder sin första timme gratis. Gör det mesta av denna timme för att fastställa dina mål, se om du kommer överens med din handledare, komma överens om priser, scheman och andra detaljer när du lär dig dansa. Om du vill lära dig en ny rutin för en viss händelse (som till exempel ett bröllop) är privata lektioner idealiska. Du kan berätta för din handledare att detta är vad du vill och de kommer att kunna fokusera på det under varje session.

Naturligtvis, kom ihåg att de är experterna så berättar inte för dem hur de ska göra sitt jobb!

De bästa dansstudierna ska vara lärorika, uppmuntrande, energiska och roliga. Om du lär dig dansa och inte trivs kan det vara läge att arbeta med en annan begåvad handledare. Naturligtvis, istället för att slösa bort tid och pengar med fel handledare, se till att du gör rätt val genom att noggrant välja din handledare. Ta en titt på handledarna som finns på Superprof för att hitta rätt danslärare för dig och börja lära dig att dansa som en professionell dansare. Eller klicka här för att läsa om hur mycket danslektioner kan kosta innan du bestämmer dig för att investera i det.

Exempelvis är en av de bästa platserna att ta en danskurs uppsala.

>

Plattformen som kopplar samman privatlärare och elever

Första lektionen gratis

Tycker du om artikeln? Visa det gärna!

5,00 (1 note(s))
Loading...

Tatiana

A lean mean word-killing machine that loves everything written.