Fotografi

Redigera Bilder för Nybörjare

“You don't take a photograph, you make it.” ― Ansel Adams Att redigera bilder kan uppfattas som komplicerat för någon som aldrig gjort det förut. Adobe Photoshop CC, lager, ljusstyrka, Picasa och bransch-tekniska uttryck kan låta överväldigande utan en genomgående introduktion. De goda nyheterna är att det inte alls är lika krångligt som man kan tro.   […]

21 oktober 2019 ∙ 7 minuter läsmaterial

Vill du lära dig om fotografering?

Älskar du att fotografera? Vill du utvecklas inom fotografi? Här skriver våra experter om sina fotoerfarenheter och ger dig inspirerande tips och tricks om hur du använder din kamera på bästa sätt.

Att ta steget till en professionell karriär inom fotografering kan vara knepigt och svårt, men tack vare våra fotografers expertis kan du få den hjälp du behöver. Eller varför inte ta en privatlektion inom fotografering för att finslipa dina kunskaper?

Hitta din fotolärare nära dig, vi har fotografer runt om i hela Sverige, testa Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Västerås eller varför inte ta lektion via webbkamera?

 

Lär dig de färdigheter som krävs för att bli en professionell fotograf

Fotografer måste ha en konstnärlig sida och ett ”bra öga” för att fånga rätta ögonblicket.

De behöver också veta hur man använder ljus och skugga effektivt för att ge bilden den effekt och känsla som de vill förmedla.

Tekniska kunskaper är användbara eftersom många fotografer nu använder digitalkameror, vilket innebär att bilder överförs till datorer och liknande innan de redigeras och retuscheras.

Fotografer måste också uppmärksamma Detaljer.

Slutligen, de flesta fotografer, även de som arbetar utan team, kommer att behöva arbeta med kunder.

Det är viktigt att de upprätthåller professionella relationer och förstår kundernas önskan. Det är enkelt som fotograf att rätta sig efter sin egen preferens.

Skapa din profil: Viktigt!

Du kommer att behöva sätta ihop en grundlig portfölj.

För att anställas av någon som inte är en vän eller familjemedlem behöver du en Portfolio för att visa upp för presumtiva kunder. Detta blir ett typ av visitkort och kan både finnas online och offline.

Din portfolio skall representera det du vill och kan fotografera. Det är ingen idé att vara för bred i din presentation eftersom kunden då ej vet vad de kan förvänta sig.

Slutligen, se till att din portfölj har minst tio foton i den!