Man fotograferar med sin mobiltelefon

Våra bästa tips för att ta bättre bilder

Lär dig att fotografera som ett proffs! Digital fotografering är ett underverk till uppfinning som låter dig ta så många bilder som får plats i ditt minneskort, lär dig mer på olika fotokurser. Men när det kommer till fotografering är det inte antalet bilder som avgör huruvida det blir ett bra resultat eller inte. Att […]

24 mars 20228 minuters läsmaterial

fotokurser

Guide: följ dessa tips för att bli en bra fotograf

Guide: så blir du en bra fotograf Att lära sig fotografera med hjälp av en fotokurs stockholm har mycket att göra med att känna till olika kameratermer men mycket mer att göra med att finslipa de kreativa instinkter som krävs för att bli en fotograf. Man bör vanligtvis börja med att lära sig grunderna i […]

28 juli 20216 minuters läsmaterial

fotokurser

Fotokurser: därför är det bra att ta dem för att lära sig fotografer

Varför är det bra att ta fotokurser? I många år har smartphones utkämpat ett kallt krig mot den traditionella digitalkameran. Eftersom kvalitén på de kameror som är integrerade i våra mobila enheter förbättras och blir mer högteknologiska, frågar folk sig om det verkligen finns någon fördel med att investera i en digitalkamera, ta en fotograferingskurs […]

25 juli 20216 minuters läsmaterial

fotografering

Guide: fotografering för nybörjare

Guide: Lär dig fotografera som nybörjare Är du ofta ute och fotar den vackra naturen på västkusten? Då kanske du ska överväga att ta en fotokurs Göteborg tillsammans med andra hobbyfotografer i området. Fotografering har idag blivit en viktig aktivitet runt om i världen. Ändå är det få som verkligen behärskar fototekniker för att producera […]

19 april 20217 minuters läsmaterial

Vill du lära dig om fotografering?

Älskar du att fotografera? Vill du utvecklas inom fotografi? Här skriver våra experter om sina fotoerfarenheter och ger dig inspirerande tips och tricks om hur du använder din kamera på bästa sätt.

Att ta steget till en professionell karriär inom fotografering kan vara knepigt och svårt, men tack vare våra fotografers expertis kan du få den hjälp du behöver. Eller varför inte ta en privatlektion inom fotografering för att finslipa dina kunskaper?

Hitta din fotolärare nära dig, vi har fotografer runt om i hela Sverige, testa Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Västerås eller varför inte ta lektion via webbkamera?

 

Fotografi

Redigera Bilder för Nybörjare

Lär dig Redigera Bilder - Snabbt och Enkelt! “Du tar inte en bild, du skapar en.” Ansel Adams Att redigera bilder kan uppfattas som komplicerat för någon som aldrig gjort det förut. Adobe Photoshop CC, lager, ljusstyrka, Picasa och bransch-tekniska uttryck kan låta överväldigande utan en genomgående introduktion. De goda nyheterna är att det inte […]

21 oktober 20197 minuters läsmaterial

Lär dig de färdigheter som krävs för att bli en professionell fotograf

Fotografer måste ha en konstnärlig sida och ett ”bra öga” för att fånga rätta ögonblicket.

De behöver också veta hur man använder ljus och skugga effektivt för att ge bilden den effekt och känsla som de vill förmedla.

Tekniska kunskaper är användbara eftersom många fotografer nu använder digitalkameror, vilket innebär att bilder överförs till datorer och liknande innan de redigeras och retuscheras.

Fotografer måste också uppmärksamma Detaljer.

Slutligen, de flesta fotografer, även de som arbetar utan team, kommer att behöva arbeta med kunder.

Det är viktigt att de upprätthåller professionella relationer och förstår kundernas önskan. Det är enkelt som fotograf att rätta sig efter sin egen preferens.

Skapa din profil: Viktigt!

Du kommer att behöva sätta ihop en grundlig portfölj.

För att anställas av någon som inte är en vän eller familjemedlem behöver du en Portfolio för att visa upp för presumtiva kunder. Detta blir ett typ av visitkort och kan både finnas online och offline.

Din portfolio skall representera det du vill och kan fotografera. Det är ingen idé att vara för bred i din presentation eftersom kunden då ej vet vad de kan förvänta sig.

Slutligen, se till att din portfölj har minst tio foton i den!