Vill du lära dig ett nytt instrument eller lära dig sjunga?

Våra musiker ger dig sina råd om ämnen från musikteori till sång. Lär dig att spela alla musikinstrument (gitarr, piano, fiol, trummor osv…) med sin expert vägledning.

Oavsett om du är nybörjare, vill förbättra eller förbereda dig för en tentamen, hittar du hjälp du behöver här. Superprof är platsen för musiklärare, och vi kan skryta med över 100 000 professionella musiker över våra plattformar.

Bli privatlärare på Superprof

Har du expertkunskaper inom ett visst ämne? Spelar du ett instrument sedan många år? Går du en nischad utbildning? Har du tagit din hobby till proffsnivå?

Om du har svarat ja på en av dessa frågor och känner dig redo att förmedla dina kunskaper, är det dags att ansluta dig till vårt team!

Att bli privatlärare på Superprof är lätt. Det spelar ingen roll var du bor eller om du undervisat tidigare. Du kan registrera dig på mindre än 10 minuter och skapa den perfekta annonsen för att nå ut med dina tjänster – resten är upp till dina blivande elever!

Med Superprof kan du erbjuda handledning online, hemma hos dig eller hos eleverna. Du kan själv sätta timpriset och styra över ditt eget schema. Vill du veta mer om hur man blir privatlärare via Superprof? Ta en titt nedan!

Vilka egenskaper krävs för att bli en bra handledare?

Det finns ingen universallösning när det gäller privatundervisning. Men en sak är säker, för att bli en framgångsrik privatlärare är det viktigt att du brinner för ditt expertområde.

En bra lärare beskrivs ofta som hängiven, passionerad och kreativ. En bra lärare är också duktig på att pedagogiskt förklara saker och ting samt anpassa lektionerna efter elevens individuella behov.

För att skapa en ideal kursplan är det viktigt att först identifiera elevens styrkor och svagheter. Tillsammans kan ni diskutera elevens mål och bolla idéer för hur och i vilken takt dessa kan uppnås.

Det finns många sätt att undervisa på. Vissa elever kanske vill ställa frågor och diskutera medan andra utvecklas bäst med visuella läromedel. Försök att vara lyhörd, och var inte rätt för att byta strategi om du tror att det skulle gynna eleven.

Varje lärare är unik, och dina undervisningsmetoder kanske inte passar alla, men det kommer onekligen att finnas många elever som gärna bokar privatlektioner med dig. Med en bra annons och tydlig kommunikation under den första lektionen har du goda förutsättningar för att bli en framgångsrik och omtyckt privatlärare!

Var kan man undervisa?

Det bästa med att vara privatlärare (och att ta privatlektioner), är att det är flexibelt. Du kan hålla lektioner i ditt hem, åka hem till eleven, undervisa utomhus eller på ett café.

För att underlätta för blivande elever är det bra om du är tydlig med möjliga alternativ redan i annonsen. Du kan t.ex informera om tillägg för resekostnad utanför stadskärnan, ha ett reducerat pris för lektioner hemma hos dig eller skriva att du gärna undervisar på det lokala biblioteket.

Ju mer flexibel du är, desto fler elever kommer att kontakta dig. Det som fungerar för den ena kanske inte fungerar för den andra.

Oavsett var du väljer att undervisa dina elever, bör du se till att miljön är harmonisk och att det inte finns några distraktioner. Du vill få ut det allra bästa av dina elever under den tid du har på dig att hjälpa dem.

Handledning online

Om fysiska lektioner inte känns optimalt eller om det rent praktiskt är svårt för dig att träffa elever, kan du istället överväga onlineundervisning.

Lektioner via verktyg som Zoom innebär att du kan undervisa var som helst och dessutom nå ut till elever från hela världen. Du kan vara tillgänglig på tider som passar dig och du slipper dessutom lägga tid och pengar på resor.

Många lärare erbjuder både traditionell privatundervisning och lektioner via nätet. Detta uppskattas ofta av eleverna eftersom de då har möjlighet att välja.

Alla ämnen lämpar sig inte för onlineundervisning, men du kommer garanterat att bli förvånad över hur mycket som faktiskt går att lära sig på distans – allt från musikinstrument till akvarellmålning!

Hur mycket ska jag ta betalt?

Ett av de svåraste momenten för blivande privatlärare är ofta att prissätta sina tjänster.

Din erfarenhet och dina kvalifikationer bör återspeglas i priset – men även marknadspriset bör tas i beaktning. Det är viktigt att sätta ett pris som du känner dig bekväm med, och som du tror att elever är villiga att betala för din handledning.

Det är alltid värt att jämföra med andra lärare på Superprof. Sök efter lärare som undervisar samma ämne i ditt geografiska område.

Ibland undervisar lärare online till ett lägre pris än när de träffar eleverna fysiskt. Det händer också att lärare erbjuder kurspaket med 10-15 lektioner till reducerade timpriser.

Alla elever söker efter den perfekta läraren till det bästa priset. Att vara konkurrenskraftig och och ha imponerande kvalifikationer i annonsen är det bästa sättet att komma igång som privatlärare.

Som du ser har eleverna möjligheten att betygsätta sina lärare efter avslutat samarbete. Betygen väger tungt. Ju högre betyg du har, desto fler elever kommer att vilja boka lektioner med dig.

Varför inte börja lite lägre och fokusera på att skaffa nöjda elever? När du undervisat några elever som lämnat positiv feedback kommer du sannolikt att kunna höja dina priser.