Vill du lära dig ett nytt språk? Hitta din språklärare här!

Våra språklärare finns här för att ge dig alla sina tips för att lära dig flytande spanska, engelska, italienska, tyska, arabiska och många fler språk. Det spelar ingen roll vilken nivå du startar på. Om du är nybörjare, fräschar upp ett språk igen efter en lång paus, förbereder dig inför ett språktest etc. Du kommer alltid hitta en lärare som passar din nivå på Superprof.

Superprof är ”the place to be” för språklärare. Vi har redan 130, 000 språklärare, alla använder på vår webbplats för att undervisa i sitt modersmål.

Varför plugga språk?

Drömmer du om att lära dig ett nytt språk? Smart, det finns många fördelar med att vara flerspråkig.

För det första är det kul att tala flera språk. Språkkunskaper kan leda till många oväntade relationer och möjligheter. För det andra är det väldigt praktiskt också. Du kommer definitivt att få användning för dina kunskaper både privat och professionellt.

Ju fler språk du kan, desto lättare är det att lära känna människor från andra länder och kulturer.

Det är roligare att resa när man kan kommunicera med lokalbefolkningen samt andra turister. Vare sig du satsar på franska, tyska, portugisiska eller arabiska kommer du att stöta på många utövare runt om i världen.

Dina språkkunskaper kommer även att komma väl till hands hemma i Sverige. Språk är en stor merit när du söker jobb – till och med när dina språkkunskaper inte är relevanta för tjänsten du söker. Språkkunskaper är alltid imponerande. De visar att du är tålmodig, ambitiös och öppen.

Det finns dessutom många hälsofördelar med att lära sig flera språk. Forskning har visat att språkstudier förbättrat våra kognitiva förmågor.

Både minnet och problemlösningsförmågan förbättras när man pluggar språk. Språkstudier kan även göra underverk för ditt självförtroende. Det är tillfredsställande att se sig själv utvecklas.

Att lära sig ett nytt språk är faktiskt inte så svårt som många tror. Med lite beslutsamhet, disciplin och en bra lärare klarar man vad som helst.

Varför inte prova på att lära dig italienska? Du kommer inte att ångra dig, vi lovar!

Vikten av att kunna engelska

Det brittiska imperiet pågick från 1600-1900-talet. Under sin storhetstid omfattade det nästan en fjärdedel av jordens yta. Detta gjorde engelskan till det världsspråk det är idag.

Engelska talas numera av ca 1.5 miljarder människor och är det mest använda språket inom internationell handel, kommunikation, IT, vetenskaplig publicering, underhållning och diplomati.

Engelska är också internets språk. När man kan engelska är all världens information inom räckhåll. Testa själv! Googla ett valfritt ämne på svenska och jämför sedan med motsvarande sökord på engelska.

De engelska resultaten är betydligt fler! De flesta svenskar talar hyfsat bra engelska, men långt ifrån alla når en avancerad nivå. Om du vill stå ut i mängden är det viktigt att du finslipar din kunskaper.

Att tala perfekt engelska är särskilt fördelaktigt för dig som vill jobba utomlands eller på internationella företag. Arbetsspråket på internationella företag är ofta engelska oavsett vilket land du befinner dig i.

Varför lära sig spanska?

Spanska är inte bara världens näst största språk, utan också ett av världens vackraste. Det finns många fördelar med att tala spanska flytande – inte minst för den som gillar att resa.

Spanska är det officiella språket i 18 amerikanska länder – Argentina, Bolivia, Chile, Colombia, Costa Rica, Kuba, Dominikanska republiken, Ecuador, El Salvador, Guatemala, Honduras, Mexiko, Nicaragua, Panama, Paraguay, Peru, Uruguay och Venezuela, Puerto Rico, Spanien och Ekvatorialguinea.

Har du släkt i Spanien eller latinamerika? Att ta en kurs i spanska är ett bra sätt att få kontakt med dina rötter. Vill du lära dig spanska för skojs skull? Spanska är ett språk som du kommer använda ofta och mycket!

Oavsett vilken typ av kurs du väljer är det viktigt att du övar mycket på fritiden. Det finns ett enormt utbud av spanskspråkiga filmer, serier och musikartister. Gör det till en vana att se på spanska filmer eller lyssna på spanska låttexter. Varför inte sjunga med? Du kommer snabbt att förbättra både uttal och vokabulär.

Ta en kurs i franska

Är du fascinerad av Frankrike? Du kanske drömmer om att plugga i Paris eller skaffa ett sommarhus på rivieran?

Man måste inte tala perfekt franska för att bo i Frankrike, de flesta fransmän kommer att växla till engelska om det behövs. Men att behärska grundläggande grammatik, vokabulär och artighetsfraser underlättar vardagen avsevärt.

Franska är inte bara användbart i Frankrike. Visste du att franska är det officiella språket i totalt 29 länder? Belgien, Schweiz, Monaco, Luxemburg, Kanada, Benin, Burkina Faso, Kamerun, Elfenbenskusten, Kongo, Gabon, Madagaskar, Mali, Senegal, Algeriet, Marocko och Tunisien är bara några exempel.

Franska är dessutom officiellt och administrativt språk i flera internationella organisationer, t.ex FN, EU, Unesco, Nato, OS-kommittén, och internationella Röda Korset. Att lära sig franska är fördelaktigt för alla som överväger att göra karriär inom en internationell organisation.

Visste du att franska och arabiska är officiellt språk i flera afrikanska länder?

Är det svårt att lära sig ett nytt språk?

Att lära sig ett nytt språk är utmanande, men med rätt tillvägagångssätt är processen väldigt givande också.

Med appar, tutorials och engagerade privatlärare har du goda möjligheter att lära dig ett nytt språk på kort tid. Exakt hur lång tid det tar beror på språket samt hur mycket du övar.

Nyckeln är att sätta upp realistiska mål och vara uthållig – ju mer konsekvent du är, desto snabbare kommer du att utvecklas.

Kom ihåg att språkkunskaper måste underhållas. Du kommer naturligtvis aldrig att glömma bort allt du lärt dig, men du riskerar att tappa ord om du inte övar regelbundet.