Hem
Ge undervisning

Fotokurser - Hitta din privatlÀrare!

đŸ„‡ TopplĂ€rare!
đŸ’» 89 lĂ€rare
🔒 Verifierade recensioner
💾 Inga extra kostnader

Var nÄgonstans leter du efter fotografikurs?

Privatundervisning med Superprof

LÀr dig Fotografi! Kolla in vÄr selektion av lÀrare:

Se fler lÀrare

5.0 /5

VÄra fantastiska lÀrare med ett genomsnittsbetyg pÄ 5.0 stjÀrnor och med fler Àn 5 recensioner.

327 kr/h

De bÀsta priserna: 100% av lÀrarna erbjuder 1:a kursen gratis med ett genomsnittspris pÄ 327 kr/h

1 h

Snabba svar! VÄra lÀrare svarar vanligtvis pÄ din kursförfrÄgan inom 1h.

01

Hitta din
perfekta lÀrare

Kolla in lÀrarnas profiler helt gratis och kontakta din favoritlÀrare i fotografi enligt dina kriterier (priser, erfarenhet, nivÄ, online/offline).

02

Organisera din Fotografi

Diskutera med din lÀrare för att komma överens om upplÀgg och tillgÀnglighet. SchemalÀgg dina lektioner och förbered dig inför din första kurs!

03

LĂ€r dig nya saker om Fotografisk konst.

Det fina elevpasset ger dig obegrÀnsad tillgÄng till alla lÀrare, trÀnare och masterclasses under en mÄnad. En mÄnad att upptÀcka ny kunskap med fantastiska mÀnniskor.

Se alla vÄra kurser inom Fotografi

LÄt en handledare hjÀlpa dig att vidga dina vyer med fotokurser!

LÀr dig fotografering med en privatlÀrare pÄ Superprof

Att ha möjligheten till att ta ett foto har inte alltid varit sĂ„ sjĂ€lvklart som det Ă€r idag, fotografering blev uppfunnet Ă„r 1839 av Dagurre. Uppfinningen presenterades pĂ„ ”Academy of Sciences”, och sedan har uppfinningen givit oss möjligheten att spara en bild i tiden. Historiska moment har
kunnat fotograferas och hjÀlpt oss bevara viktiga hÀndelser för alltid. Sedan dess att uppfinningen presenterades har den konstant blivit utvecklad, frÄn början krÀvdes en enorm maskin som tog lÄng tid för att fÄ fram en bild, men idag har in princip alla tillgÄng till att kunna ta ett foto endast pÄ nÄgra sekunder. Att ta bilder och dela dem med sina vÀnner och familj Àr nÄgot som mÄnga nu för tiden tar för givet, genom olika sociala medier som Instagram, Facebook, Snapchat, VSCO eller annat kan du med ett par enkla steg publicera en bild du sjÀlv tagit till potentiellt tusentals mÀnniskor runt om hela vÀrlden. De flesta vet hur man tar en vanlig bild, men om du jÀmför dina bilder med andra med högre kvalitet kan det lÀtt kÀnnas som dina egna bilder Àr vÀrdelösa. Konsten av att kunna ta bra bilder Àr det inte alla som kan, men att lÀra sig Àr bara nÄgra klick bort via Superprof. Genom vÄra lÀrare pÄ Superprof kan du fÄ tillgÄng till helt nya fantastiska tekniker som kan ge dig underbara bilder, fotografier som du stolt kan visa upp för vÀnner och familj. Varför inte hyra in en privatlÀrare pÄ Superprof som kommer kunna ge dig de kunskaper som krÀvs för att ta otroligt vackra bilder.


LĂ€r dig att ta bilder med lektioner i fotografering

Vi alla ligger pÄ olika nivÄer pÄ olika Àmnen, allt frÄn matematik till fotografering, man kan ha en otroligt stor passion för fotografering utan att ligga pÄ en hög nivÄ. NÀr dina kunskaper inom fotografering ökar, kommer kvaliteten pÄ dina bilder samt motiv att förbÀttras markant, vilket i sin tur kommer göra dig mer stolt över ditt arbete. Det finns inget bÀttre Àn att fÄnga ett minne pÄ bild. Vad sÀgs om ett fantastiskt vackert foto pÄ din familj som kan hÀnga pÄ vÀggen i ditt hem, eller ett bröllopsfoto för en vÀn eller familj. Det Àr inte mÄnga som kan sÀga att dem inte bryr sig hur deras bilder blir, vi gör i princip allt för att förbÀttra selfies, gruppbilder eller andra foton med exempelvis filter eller ljus. KÀnner du sjÀlv att du Àr expert inom vad för ljus och filter du ska anvÀnda dig av för att verkligen fÄ fram den vackraste varianten av en bild du tagit? MÄnga svarar nej pÄ den frÄgan, men detta Àr nÄgot du kommer lÀra dig genom att ta privatlektioner om fotografering. SjÀlvklart finns det en otroligt stor mÀngd information redan pÄ internet som Àr helt gratis, men det kan vara svÄrt att navigera och hitta god kunskap bland sÄ pass mycket information. Alla som Àr duktiga inom fotografering Àr inte heller överens sÄ om du blandar information frÄn olika kÀllor kan resultatet bli en dÄlig blandning. Inte nog med detta, man brukar ocksÄ sÀga att en bild inte objektivt Àr vacker utan det Àr upp till ÄskÄdaren, sÄ du vill sjÀlv verkligen vara nöjd med dina foton. Att anvÀnda sig av en privatlÀrare dÀr du kontinuerligt kan stÀlla frÄgor och styra vad du ska lÀra dig kommer ge dig det bÀsta och mest effektiva resultatet för att nÄ det resultat med dina foton du vill.


Vad kan du och din lÀrare göra pÄ en lektion? Till att börja med Àr det viktigt att jobba med motivet till din bild, vissa vÀljer att snabbt ta en bild pÄ lite vad som helst. Men vad man ofta glömmer Àr att det Àr viktigt att jobba med bilden inför den Àr tagen, sÄ att motivet kommer i centrum samt att man fÄr fram det budskap du vill förmedla med ditt foto. Om ni ska prata faktakunskap inom fotografering sÄsom tekniker skulle en lektion kunna innehÄlla att du och din lÀrare trÀffas hos dig eller hen, men det skulle ocksÄ kunna ske online. NÀr det sedan vÀl kommer till det praktiska arbetet kommer det att variera beroende pÄ vad du tycker om att fotografera, om du gillar att arbeta med naturen kan du och din lÀrare besöka olika platser tillsammans dÀr ni jobbar med foton. Om du istÀllet föredrar studiofotografering Àr detta ofta nÄgot som din lÀrare ofta har kontakter inom, kanske har din lÀrare en egen studio som ni kan besöka tillsammans. Oavsett vad du vill fokusera pÄ kommer din lÀrare att vara dÀr för dig, hen kommer att stödja dig pÄ din resa till att ta otroliga bilder genom att svara pÄ frÄgor komma med feedback eller nya kunskaper. En person som har ett öga för fotografi som inte andra har kommer snabbt kunna titta pÄ ditt tidigare arbete och identifiera förbÀttringsmöjligheter. NÀr man sjÀlv tagit bilden kan det vara svÄrt att hitta delar som kan förbÀttras, men tillsammans med din lÀrare kommer ni kunna identifiera moment som kan utvecklas för nÄ nÀsta nivÄ. 

LÀr dig ta vackra portrÀtt

Som du vet finns det otroligt mĂ„nga olika typer av fotografer, vissa gillar att ta bilder som beskriver en hĂ€ndelse medan andra föredrar att fotografera mĂ€nniskor. Du skulle kunna djupdyka inom portrĂ€ttfotografering, detta sker ofta i en studio vilket kan vara vĂ€ldigt annorlunda tekniker jĂ€mfört med naturfotografering. I en studio anvĂ€nds ofta en digital SLR, en ”Nikon Flash Cobra”, dĂ€r kan ni arbeta med tekniker som hur man fĂ„r till ett snygg svartvitt portrĂ€tt. Eller hur man tar ett bra fĂ€rgfoto, du kan utveckla dina kunskaper inom makrofotografi för att fĂ„nga de minsta detaljerna. NĂ€r man arbetar med portrĂ€ttfotografering Ă€r efterarbetet ofta precis lika viktigt som förarbetena, att ha kunskaper inom redigering med program sĂ„som Photoshop kan ta dina portrĂ€tt till en ny nivĂ„.

UpptÀck nya tekniker tillsammans med ett proffs!

Är du kanske ute efter en mer nybörjarkurs inom fotografering, eller Ă€r du ute efter att fortsĂ€tta utveckla dina kunskaper? Allt kan anpassas efter dina önskemĂ„l, pĂ„ Superprof har vi lĂ€rare för alla nivĂ„er. Genom att ha ett proffs vid din sida under din resa kommer du att utvecklas med stora framsteg. Som tidigare diskuterats rĂ€cker det ofta inte med att googla ”photo tutorials”, det skulle kunna vara en bra början men för att sedan utveckla dina kunskaper kan det var svĂ„rt. Det bĂ€sta sĂ€ttet att fĂ„ kunskaper inom fotografering Ă€r att ha direkt kontakt med en privatlĂ€rare. En person som Ă€r van vid att lĂ€ra ut sina kunskaper Ă€ven till andra kommer inte bara kunna ge dig de kunskaper du Ă€r ute efter, utan ocksĂ„ kunna förmedla och lĂ€ra ut pĂ„ ett pedagogisk och bra sĂ€tt.


”Vilka slags instĂ€llningar ska jag ha pĂ„ min nya kamera?” Ă€r en frĂ„ga som mĂ„nga stĂ€ller sig efter ett inköp av en avancerad kamera. Det Ă€r inte heller helt lĂ€tt att fĂ„ ett svar pĂ„ frĂ„gan, det Ă€r mycket upp till vad du ska ta för foto. Anledningen till att det finns sĂ„ mĂ„nga instĂ€llningar pĂ„ en kamera Ă€r just för att kunna anpassa sig till sitt motiv. Att googla frĂ„gan kommer inte heller ge dig ett bra svar, frĂ„gan Ă€r nĂ„got du behöver diskutera med ett proffs.


Att verkligen fÄ ut anvÀndning frÄn redigeringsprogram som Gimp eller Photoshop Àr inte nÄgot lÀtt, och att försöka lÀra sig programmen sjÀlv kan vara en mardröm. Precis som med din nya kamera finns det tusen olika funktioner och instÀllningar som ofta sjÀlva inte förklarar sin anvÀndning. Att tillsammans med din lÀrare utforska och anvÀnda dessa funktioner kommer att hjÀlpa dig ge den sista kryddan pÄ dina bilder. 

Hur hittar man en lÀrare inom fotografering?

Som du sÀkert förstÄtt vid detta lag krÀver fotografering en stor kunskap för att fÄ till fantastiska bilder, att fÄ hjÀlp frÄn en lÀrare som guidar dig pÄ vÀgen kommer ge dig en stor fördel och bespara dig mÄnga timmar av frustration. För de personer som har en otroligt stor sjÀlvdisciplin och vilja finns absolut möjligheten till att sjÀlv lÀra sig de kunskaper som behövs, men precis som hur en högskolestudent kan vÀlja att skippa sina lektioner för att lÀsa sjÀlv Àr det oftast inte det bÀsta alternativet. Via Superprof kan du fÄ kontakt med lÀrare som alla Àr redo för att hjÀlpa dig nÄ ditt mÄl. PÄ Superprof kan du blÀddra bland flera olika lÀrare som alla kommer frÄn olika bakgrund och erfarenheter. Du kan anpassa vilken lÀrare du vÀljer att kontakta genom timpriset, pÄ sÄ sÀtt kan du garanterat finna en lÀrare som passar din budget. NÀr du blÀddrar bland olika lÀrare kan du lÀsa om deras metodik, tidigare recensioner, rekommendationer och mycket annat. PÄ sÄ sÀtt kan du bilda dig en god uppfattning av din potentiellt framtida lÀrare utan att behöva boka en första lektion. MÄnga av Superprofs lÀrare erbjuder ocksÄ första lektionen gratis, pÄ sÄ sÀtt kan du fÄ uppleva en lektion med en lÀrare utan att behöva betala lÀraren. Med andra ord finns det egentligen inga nackdelar med att sÀtta igÄng.

FAQ

💰 Vad Ă€r det genomsnittliga priset för en lĂ€rare i Fotografi?

Genomsnittspriset för en kurs i Fotografi Ă€r 327 kronor.

Priset skiljer sig pga flera olika faktorer: 

  • Erfarenheten en lĂ€rare har inom Ă€mnet
  • Var kursen Ă€r (online eller hemma) samt beroende pĂ„ geografisk plats
  • kursernas lĂ€ngd och frekvens

97% av lÀrarna erbjuder första kursen gratis.

UpptÀck priserna för lÀrare nÀra dig.

💡 Varför ska jag ta en kurs i Fotografi?

Fotografi med en erfaren lÀrare ger dig möjligheten att utvecklas snabbare.

Du vĂ€ljer din lĂ€rare och planerar dina kurser i online eller "offline". 

En kursförfrĂ„gan lĂ„ter dig chatta direkt med lĂ€raren för att organisera lektioner med förtroende.

En sökmotor lĂ„ter dig hitta den perfekta lĂ€raren för just dig. Sök bland miljontals lĂ€rare i hela vĂ€rlden eller hitta nĂ„gon som bor nĂ€ra. 

Starta din sökning enkelt, med ett klick.

đŸ’» VĂ„ra lĂ€rare ger undervisning online inom Fotografi!

Majoriteten av vĂ„ra lĂ€rare i fotografi erbjuder kurser inom

Fotografi online.

Tveka inte att konsultera deras annonser eller gĂ„ igenom motorn ("webbkamera" -filtret) för att upptĂ€cka kurserna i  Fotografi  som finns tillgĂ€ngliga via webbkamera. 

🎓 Hur mĂ„nga lĂ€rare Ă€r tillgĂ€ngliga att ge kurs inom Fotografi?

89 lĂ€rare inom Fotografi erbjuder kurser pĂ„ Superprof. 

Kolla in deras profiler och vÀlj den som bÀst passar dina förvÀntningar.

VĂ€lj mellan 89 profiler.

✒ Vilket genomsnittsbetyg har vĂ„ra lĂ€rare i Fotografil mottagit?

Bland 5 olika recensioner, har eleverna gett ett genomsnittsbetyg pÄ 5.0 av 5.

Skulle ett problem uppstÄ med undervisningen, Àr kundservice tillgÀnglig pÄ vardagar för att hjÀlpa till att hitta en lösning.

För varje Ă€mne kan du se recensionerna av eleverna.