Utmärkt
recensioner på

De bästa fotografilärarna i Sverige

Se fler lärare

5.0 /5

Våra fantastiska lärare med ett genomsnittsbetyg på 5.0 stjärnor baserat på fler än 7 omdömen.

335 kr/h

Bra priser: 100% av lärarna erbjuder första lektionen gratis med ett genomsnittspris på 335 kr/h

4 h

Snabba svar! Våra lärare svarar vanligtvis på din kursförfrågan inom 4h.

Att lära sig fotografi har aldrig
varit så enkelt

2. Planera dina lektioner i Fotografi

Diskutera med din lärare för att komma överens om kursens upplägg. Schemalägg dina lektioner och betala tryggt via vår plattform.

3. Lär dig nya saker om Fotografisk konst.

Med Elevpasset får du tillgång till alla Superprofs privatlärare inom alla ämnen. Utveckla din färdigheter med hjälp av erfarna fotografer!

Vanliga frågor och svar

💰Vad kostar privatlektioner i fotografi?

Genomsnittspriset för en kurs i fotografi är 335 kronor.


Priserna varierar beroende på faktorer som: 

  • Privatlärarens erfarenhet som lärare och inom fotografi
  • Var kursen sker (online eller hemma), samt beroende på geografisk plats
  • Kursernas längd och frekvens på lektionerna

97% av lärarna erbjuder första lektionen gratis.


Upptäck priserna för lärare nära dig.

💡 Varför ska jag ta lektioner i Fotografi?

Fotografi med en erfaren lärare ger dig möjligheten att utvecklas snabbare.


Du väljer din lärare och planerar kursen och lektionerna tillsammans. Både upplägg och om huruvida nu ska mötas online eller på plats.  


En kursförfrågan låter dig chatta direkt med läraren för att organisera lektioner på det sätt som passar er.


Vår sökfunktion hjälper dig att hitta rätt privatlärare. Sök bland miljontals lärare i hela världen eller hitta någon som bor nära. 


Starta din sökning enkelt, med ett klick.

💻 Kan jag lära mig fotografi online?

Majoriteten av våra lärare i fotografi erbjuder kurser inom


Fotografilektioner online.


Tveka inte att konsultera deras annonser eller att sortera i sökresultaten ("webbkamera" -filtret) för att upptäcka kurserna i  Fotografi  som finns tillgängliga via webbkamera. 

🎓 Hur många lärare är tillgängliga för privatlektioner i fotografi?

84 privatlärare i fotografi erbjuder kurser på Superprof. 


Välj bland alla tillgängliga profiler och ta kontakt med dem som du anser passar dina behov och önskemål allra bäst.


Välj mellan 84 profiler.

✒️ Vilket genomsnittsbetyg har våra lärare i fotografi?

Bland 7 olika recensioner, har eleverna gett ett genomsnittsbetyg på 5.0 av 5.


Skulle ett problem uppstå med undervisningen, är vår kundservice alltid tillgänglig på vardagar för att hjälpa till att hitta en lösning så snabbt som möjligt.


För varje ämne kan du se recensionerna av eleverna.

Vill du lära dig fotografi?

Du har många talangfulla lärare i fotografi att välja mellan!

Se fler lärare Nu kör vi!

Vidga dina vyer med en privat fotokurs!

Lär dig fotografering med en privatlärare på Superprof

Att ha möjligheten till att ta ett foto har inte alltid varit så självklart som det är idag, fotografering blev uppfunnet år 1839 av Dagurre. Uppfinningen presenterades på ”Academy of Sciences”, och sedan har uppfinningen givit oss möjligheten att spara en bild i tiden. Historiska moment har
kunnat fotograferas och hjälpt oss bevara viktiga händelser för alltid. Sedan dess att uppfinningen presenterades har den konstant blivit utvecklad, från början krävdes en enorm maskin som tog lång tid för att få fram en bild, men idag har in princip alla tillgång till att kunna ta ett foto endast på några sekunder. Att ta bilder och dela dem med sina vänner och familj är något som många nu för tiden tar för givet, genom olika sociala medier som Instagram, Facebook, Snapchat, VSCO eller annat kan du med ett par enkla steg publicera en bild du själv tagit till potentiellt tusentals människor runt om hela världen. De flesta vet hur man tar en vanlig bild, men om du jämför dina bilder med andra med högre kvalitet kan det lätt kännas som dina egna bilder är värdelösa. Konsten av att kunna ta bra bilder är det inte alla som kan, men att lära sig är bara några klick bort via Superprof. Genom våra lärare på Superprof kan du få tillgång till helt nya fantastiska tekniker som kan ge dig underbara bilder, fotografier som du stolt kan visa upp för vänner och familj. Varför inte hyra in en privatlärare på Superprof som kommer kunna ge dig de kunskaper som krävs för att ta otroligt vackra bilder.


Lär dig att ta bilder med lektioner i fotografering

Vi alla ligger på olika nivåer på olika ämnen, allt från matematik till fotografering, man kan ha en otroligt stor passion för fotografering utan att ligga på en hög nivå. När dina kunskaper inom fotografering ökar, kommer kvaliteten på dina bilder samt motiv att förbättras markant, vilket i sin tur kommer göra dig mer stolt över ditt arbete. Det finns inget bättre än att fånga ett minne på bild. Vad sägs om ett fantastiskt vackert foto på din familj som kan hänga på väggen i ditt hem, eller ett bröllopsfoto för en vän eller familj. Det är inte många som kan säga att dem inte bryr sig hur deras bilder blir, vi gör i princip allt för att förbättra selfies, gruppbilder eller andra foton med exempelvis filter eller ljus. Känner du själv att du är expert inom vad för ljus och filter du ska använda dig av för att verkligen få fram den vackraste varianten av en bild du tagit? Många svarar nej på den frågan, men detta är något du kommer lära dig genom att ta privatlektioner om fotografering. Självklart finns det en otroligt stor mängd information redan på internet som är helt gratis, men det kan vara svårt att navigera och hitta god kunskap bland så pass mycket information. Alla som är duktiga inom fotografering är inte heller överens så om du blandar information från olika källor kan resultatet bli en dålig blandning. Inte nog med detta, man brukar också säga att en bild inte objektivt är vacker utan det är upp till åskådaren, så du vill själv verkligen vara nöjd med dina foton. Att använda sig av en privatlärare där du kontinuerligt kan ställa frågor och styra vad du ska lära dig kommer ge dig det bästa och mest effektiva resultatet för att nå det resultat med dina foton du vill.


Vad kan du och din lärare göra på en lektion? Till att börja med är det viktigt att jobba med motivet till din bild, vissa väljer att snabbt ta en bild på lite vad som helst. Men vad man ofta glömmer är att det är viktigt att jobba med bilden inför den är tagen, så att motivet kommer i centrum samt att man får fram det budskap du vill förmedla med ditt foto. Om ni ska prata faktakunskap inom fotografering såsom tekniker skulle en lektion kunna innehålla att du och din lärare träffas hos dig eller hen, men det skulle också kunna ske online. När det sedan väl kommer till det praktiska arbetet kommer det att variera beroende på vad du tycker om att fotografera, om du gillar att arbeta med naturen kan du och din lärare besöka olika platser tillsammans där ni jobbar med foton. Om du istället föredrar studiofotografering är detta ofta något som din lärare ofta har kontakter inom, kanske har din lärare en egen studio som ni kan besöka tillsammans. Oavsett vad du vill fokusera på kommer din lärare att vara där för dig, hen kommer att stödja dig på din resa till att ta otroliga bilder genom att svara på frågor komma med feedback eller nya kunskaper. En person som har ett öga för fotografi som inte andra har kommer snabbt kunna titta på ditt tidigare arbete och identifiera förbättringsmöjligheter. När man själv tagit bilden kan det vara svårt att hitta delar som kan förbättras, men tillsammans med din lärare kommer ni kunna identifiera moment som kan utvecklas för nå nästa nivå. 

Lär dig ta vackra porträtt

Som du vet finns det otroligt många olika typer av fotografer, vissa gillar att ta bilder som beskriver en händelse medan andra föredrar att fotografera människor. Du skulle kunna djupdyka inom porträttfotografering, detta sker ofta i en studio vilket kan vara väldigt annorlunda tekniker jämfört med naturfotografering. I en studio används ofta en digital SLR, en ”Nikon Flash Cobra”, där kan ni arbeta med tekniker som hur man får till ett snygg svartvitt porträtt. Eller hur man tar ett bra färgfoto, du kan utveckla dina kunskaper inom makrofotografi för att fånga de minsta detaljerna. När man arbetar med porträttfotografering är efterarbetet ofta precis lika viktigt som förarbetena, att ha kunskaper inom redigering med program såsom Photoshop kan ta dina porträtt till en ny nivå.

Upptäck nya tekniker tillsammans med ett proffs!

Är du kanske ute efter en mer nybörjarkurs inom fotografering, eller är du ute efter att fortsätta utveckla dina kunskaper? Allt kan anpassas efter dina önskemål, på Superprof har vi lärare för alla nivåer. Genom att ha ett proffs vid din sida under din resa kommer du att utvecklas med stora framsteg. Som tidigare diskuterats räcker det ofta inte med att googla ”photo tutorials”, det skulle kunna vara en bra början men för att sedan utveckla dina kunskaper kan det var svårt. Det bästa sättet att få kunskaper inom fotografering är att ha direkt kontakt med en privatlärare. En person som är van vid att lära ut sina kunskaper även till andra kommer inte bara kunna ge dig de kunskaper du är ute efter, utan också kunna förmedla och lära ut på ett pedagogisk och bra sätt.


”Vilka slags inställningar ska jag ha på min nya kamera?” är en fråga som många ställer sig efter ett inköp av en avancerad kamera. Det är inte heller helt lätt att få ett svar på frågan, det är mycket upp till vad du ska ta för foto. Anledningen till att det finns så många inställningar på en kamera är just för att kunna anpassa sig till sitt motiv. Att googla frågan kommer inte heller ge dig ett bra svar, frågan är något du behöver diskutera med ett proffs.


Att verkligen få ut användning från redigeringsprogram som Gimp eller Photoshop är inte något lätt, och att försöka lära sig programmen själv kan vara en mardröm. Precis som med din nya kamera finns det tusen olika funktioner och inställningar som ofta själva inte förklarar sin användning. Att tillsammans med din lärare utforska och använda dessa funktioner kommer att hjälpa dig ge den sista kryddan på dina bilder. 

Hur hittar man en lärare inom fotografering?

Som du säkert förstått vid detta lag kräver fotografering en stor kunskap för att få till fantastiska bilder, att få hjälp från en lärare som guidar dig på vägen kommer ge dig en stor fördel och bespara dig många timmar av frustration. För de personer som har en otroligt stor självdisciplin och vilja finns absolut möjligheten till att själv lära sig de kunskaper som behövs, men precis som hur en högskolestudent kan välja att skippa sina lektioner för att läsa själv är det oftast inte det bästa alternativet. Via Superprof kan du få kontakt med lärare som alla är redo för att hjälpa dig nå ditt mål. På Superprof kan du bläddra bland flera olika lärare som alla kommer från olika bakgrund och erfarenheter. Du kan anpassa vilken lärare du väljer att kontakta genom timpriset, på så sätt kan du garanterat finna en lärare som passar din budget. När du bläddrar bland olika lärare kan du läsa om deras metodik, tidigare recensioner, rekommendationer och mycket annat. På så sätt kan du bilda dig en god uppfattning av din potentiellt framtida lärare utan att behöva boka en första lektion. Många av Superprofs lärare erbjuder också första lektionen gratis, på så sätt kan du få uppleva en lektion med en lärare utan att behöva betala läraren. Med andra ord finns det egentligen inga nackdelar med att sätta igång.

Vad vill du lära dig?