Lär känna korea kultur

Hur väl känner du till Koreansk kultur? Gör testet!

Allt du behöver veta om Korea kultur Korea, och kanske främst Sydkorea är ett land vars kulturella utbud fått ett stort uppsving internationellt de senaste åren. Allt fler koreanska restauranger öppnar sina dörrar i Europa och USA, K-popens framgång sprids även till oss och tv-serier såsom Squid Game har blivit en internationell succé! Men hur […]

11 december 20227 minuters läsmaterial

Traditionella sydkoreanska lyktor.

Olika sätt att lära sig koreanska

Vilka möjligheter finns för att lära sig koreanska? Korea - ett land i Östasien som har varit uppdelat i två stater i över 70 år - och som under de senaste årtiondena orsakat stor uppståndelse, men inte bara genom politiken. I Sydkorea har det utvecklats en enorm populärkultur som har många anhängare även i västvärlden. […]

3 mars 20229 minuters läsmaterial

Vill du lära dig koreanska?

I samband med att k-pop och koreanska serier har blivit allt mer populära runt om i världen, så väl som i Sverige, har det också blivit mer vanligt att lära sig koreanska.

Oavsett om du vill kunna koreanska för att förstå vad dina favoritband säger, eller om du förbereder dig inför en resa till Sydkorea, kan du hitta en privatlärare i koreanska genom oss på Superprof. Oavsett om du är nybörjare, mer avancerad, vill lära dig på plats eller online har vi en hel del att välja på.

Om det koreanska språket och kulturen är något som intresserar dig, kan du läsa våra artiklar! Inlägg skrivna av experter på området som guidar dig genom olika aspekter av den koreanska kulturen. Men också mer språkliga aspekter som grammatik, uttal, och vilka alternativ du har om du vill lära dig språket online.