Superprof föreslår att du upptäcker en alternativ målningsmetod. Snarare än en konstskola, varför inte prova en lokal målningskurs genom att ta en kurs?

De bästa lärarna i Måleri tillgängliga
Palina
5
5 (5 recensioner)
Palina
400 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Maher
5
5 (4 recensioner)
Maher
235 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Hayfaa
Hayfaa
270 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Niclas
Niclas
300 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Jim
5
5 (2 recensioner)
Jim
150 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
雨琪
雨琪
200 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Wajed
Wajed
150 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Mina
Mina
350 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Palina
5
5 (5 recensioner)
Palina
400 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Maher
5
5 (4 recensioner)
Maher
235 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Hayfaa
Hayfaa
270 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Niclas
Niclas
300 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Jim
5
5 (2 recensioner)
Jim
150 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
雨琪
雨琪
200 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Wajed
Wajed
150 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Mina
Mina
350 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Nu kör vi!

Varför ska du ta en målarkurs?

För att lära sig måla i stilar som oljemålning, akvarellmålning, bläckmålning och akrylmålning och framsteg inom olika målningsdomäner och perfekta olika rittekniker är det nästan obligatoriskt att ta målning- och ritningskurser  (eller motsvarande praktik).

Men lära sig målning innebär att man redan har en viss budget för målningsmaterial , som affischfärg, pigment, penslar, kol, dukar, staffli, skissböcker, färgpalett etc.

Att börja måla genom en målningsförening har sina fördelar, det mest uppenbara är att priserna på klasser är mycket lägre än de som erbjuds av en skola som erbjuder specialkurser och låter dig arbeta med en mer begränsad budget.

Du kanske också är intresserad av online-målningskurser.

Kostnaden

Kostnaden för lektioner är kanske de första kriterierna att överväga och är vanligtvis det som får människor att inledningsvis vända sig till målarföreningar för ritningskurser och akvarellektioner.

Timavgiften är vanligtvis mycket billigare än för andra strukturerade inlärningscentra.

Vissa föreningar erbjuder två timmars lektioner för mindre än 100 kronor per vecka.

målning
Superprof föreslår att du upptäcker en alternativ målningsmetod. Snarare än en konstskola, varför inte prova en lokal målningskurs genom att ta en kurs? Bild: Unsplash

Dessutom ger vissa föreningar ekonomiskt stöd, utmärkelser eller stipendier för konstnärer att främja sina studier i målning. Många målningssällskap erbjuder också rabatter för studenter, äldre medborgare och de som är registrerade som arbetslösa.

Om du verkligen är intresserad av att prova en målningskurs men inte har medlen kan du också överväga att ansöka om ett avancerat studielån, vilket är ett statligt system för att uppmuntra de som är 19 år eller mer att fortsätta sina studier i en viss område. Om du uppfyller behörighetskraven är detta ett ganska tilltalande alternativ för många.

Med så många föreningar där ute, kommer du definitivt att kunna hitta en som passar dig!

Atmosfären

Oftare än inte är målningsföreningar kända för att erbjuda kurser som är mer informella än de som erbjuds i konstskolor och professionell konsthögskola. Vänligheten, den humoristiska atmosfären och känslan av utbyte är alla en del av upplevelsen och förkroppsligar värderingarna i samhällsföreningar och samhällen. Det är därför det ofta är väldigt enkelt att närma sig och få kontakt med läraren och att vara nära och till och med göra vänner med de andra eleverna. Föreningar organiserar ofta också informella aktiviteter utanför lektionstiden , till exempel att träffas på ett kafé eller bar för att göra det möjligt för studenter att träffas oftare och bindas. Viljan att hjälpa varandra är en grundläggande idé i hjärtat av målning associationer. Precis som andra kanske ber om din hjälp i en viss målningsteknik, i samma riktning, kommer du aldrig att bli kvar eftersom någon alltid kommer att vara där för att stödja dig för att övervinna alla konstnärliga utmaningar.

Kreativ frihet

Många föreningar ger eleverna möjlighet att ta med sig egna personliga konstprojekt till klassen och be läraren om råd om hur man kan förbättra sig. Detta är en avgörande fördel för studenter på nybörjarnivå som på sikt vill delta i en konstrelaterad lärlingsplats och vill ledas av sin egen kreativitet redan från början av sin konstnärliga resa. Oavsett om du vill lära dig att rita eller måla med en livsmodell, utforska abstrakt målning och producera abstrakta konstverk eller bli inspirerad av klassiska impressionistiska målare som Monet och Pissaro, ger måleriföreningar eleverna chansen att slå ihop huvudet medan de samarbetar om ett projekt och att placera deras naturliga konstnärliga känsla i spetsen för sitt konstverk. Föreningar är också ett utmärkt sätt att finslipa målning färdigheter eller fylla i en portfölj för studenter som redan ganska avancerade. I grund och botten, genom att ta med sig ett eget projekt, kan eleverna lära sig att rita på ett nytt sätt som de inte tidigare hade övervägt, utöka sina kunskaper om en viss teknik eller lära sig nya konstnärliga tekniker.

Individuellt stöd

Men inte alla kan bli Rembrandt eller Van Gogh precis så - Rom byggdes inte på en dag! Målningskurser i föreningar ger mer kreativ frihet än i konstskolor eftersom de inte behöver följa en sådan styv läroplan - studenterna är där för att lära sig och förbättra i sin egen takt. Fördelen med gemenskapsmålningskurser är att konstläraren är där för att individuellt stödja dig i ditt projekt snarare än att fokusera på ett tema som gäller för hela klassen. Målningskurser sker i allmänhet i mindre grupper, vilket tenderar att uppmuntra till en slags kollektiv efterlikning medan målningsläraren är där för att ge råd till studenterna.

Är det en bra idé att ta en målarkurs?

När vi tänker på målningskurser som erbjuds av samhällen och föreningar, kommer det normalt att komma ihåg att klasserna är av lägre kvalitet och mindre allvarliga än de som tillhandahålls av formella konstinstitutioner. Men vänlighet och känsla av kamratskap gör i målarkurser som inte alls försämrar kvaliteten av klasserna eleverna får. Mycket ofta är lärare i klasser för måleriföreningar och målarföreningar inte bara några gamla konstlärare utan specialister inom sitt område. Lärare väljs för sin konstnärliga talang som målare och lärare och ibland inbjuds speciella gästlärare med en särskild konstnärlig skicklighet att instruera en klass. Även om lärarna inte har haft någon formell lärarutbildning kommer deras undervisningsmetod och stil troligtvis fortfarande att bedömas informellt innan och efter att de börjar undervisa.

Ofta får inte de flesta konstlärare ersättning. Även om organisationen har välgörenhetsstatus betyder det inte att lärarna måste arbeta välvilligt! När ett samhälle eller en organisation bildas, fördelar grundande medlemmar normalt en del av budgeten till ersättning till läraren för att ge kvalitetsmålningskurser .

målning
Många målarföreningar ger eleverna möjlighet att ta med sig egna personliga konstprojekt till klassen och be läraren om råd om hur man kan förbättra sig. Bild: Unsplash

Avgiften för målningslärare betalas i allmänhet från en tilldelad budget som erhållits från medlemsavgiften eller timavgiften.

Och som man säger tenderar betalda lärare att erbjuda klasser av bättre kvalitet!

Glöm dina föreställningar om målningssällskap och föreningar! Det bästa sättet att göra det är att prova en målningskurs omedelbart! Testlektioner är ofta gratis och äger ofta rum i början av läsåret i september.

Definitioner

Bara för att du planerar att lära dig att måla genom en förening snarare än en konstskola betyder inte att du inte ska utveckla lite målarelaterat ordförråd!

Vad är kol?

Kolstänger är en typ av kol som används för att rita och skissa. Kol är ett populärt konstnärligt medium bland konstnärer, särskilt bland dem som är specialiserade på figurritning.

Kolritningar gör det möjligt för konstnärer att uttrycka sina idéer på papper genom tekniker, såsom fläckar och skonsamma kolsticksslag.

Vad är Sanguine?

Sanguine (även kallad röd krita) är krita, kritor eller färgade pasteller av orange, blodröd, beige, rödbrun eller färg som används för att rita. Termen kommer från det franska ordet, sanguine, vilket betyder blod.

I förlängning kallas också det arbete som skapats genom att använda sanguine med samma namn.

Vill du veta var du kan ta målningskurser var som helst i Sverige?

>

Plattformen som kopplar samman privatlärare och elever

Första lektionen gratis

Tycker du om artikeln? Visa det gärna!

5,00 (1 note(s))
Loading...

Tatiana

En nyfiken skribenten som alltid letar efter något nytt att lära sig mer om. Brinner för att läsa, resa, skriva och dansa.