Att ta examen från en ackrediterad konstakademi ger dig de tekniska färdigheter som krävs för att lyckas som en skicklig konstnär och till och med för att skapa en egen utställning. Detta inlägg kommer att förklara mer detaljerat kriterier som du bör tänka på innan du anmäler dig till en konstkurs.

De bästa lärarna i Målning tillgängliga
Jonas
5
5 (3 recensioner)
Jonas
285 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Ariana
Ariana
260 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Mona
Mona
250 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Jonas georg
Jonas georg
265 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Julia
Julia
200 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Cvete-marija
Cvete-marija
150 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Hayfaa
Hayfaa
270 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Rebecca
Rebecca
200 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Jonas
5
5 (3 recensioner)
Jonas
285 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Ariana
Ariana
260 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Mona
Mona
250 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Jonas georg
Jonas georg
265 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Julia
Julia
200 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Cvete-marija
Cvete-marija
150 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Hayfaa
Hayfaa
270 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Rebecca
Rebecca
200 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Nu kör vi!

Är du redo för en konstskola?

Vill du bli konststudent och potentiell professionell konstnär? Tror du att du passar och är redo att börja på en designskola eller en konstakademi? Ta en titt för att se om du passar profilen.

 • Du tillbringade dina skoldagar med att rita, klottra, teckna och måla ungefär hela dina läroböcker och förlorade i skisser på kanten av marginalen under naturvetenskap, engelska upplysta och matematiska lektioner och till och med dina slutprov!
 • Du föredrar att skissa, granska konstverk eller gräva i en konsthistorisk bok när du är uttråkad snarare än att vara borta och titta på TV eller delta i sport.
 • Din kreativitet har inga gränser - du kan uppfinna dina egna berättelser med enbart akrylfärg, gouache-färg eller några färgade kritor med en duk och pensel (och kanske ett mellanmål eller två!).
 • Du kan berätta av vilken konstnär en viss oljemålning målades helt enkelt genom att analysera målningen för att du tillbringar så mycket tid i konstgallerier och samtida konstmuseer på besök på utställningar för att se det senaste konstverket i staden.
 • Under skollovet föredrar du att delta i kreativa workshops om hur du gör collage, grafik, pappersklippning och monteringskonst så att du kan göra en fresco-bild av dig själv eller till och med en alternativ version av ditt toalettbord!
 • Du lämnar aldrig huset utan en skissbok och ritpennor.

Om du passar ovanstående profil är det absolut inget tvivel om det, du är kreativ och konstskolan är ditt kall!

"På konstskolan lär man sig att design är mycket mer än utseendet på något - det är hela upplevelsen." - Joe Gebbia

Nu behöver du bara ta reda på om du verkligen är gjord för en konsthögskola eller konsthögskola eller om en annan konstkurs eller praktik kan vara mer lämplig!

Varje år ansöker tusentals studenter om att anmäla sig till några av de mest prestigefyllda konstskolorna och konstuniversiteten i landet. Det finns ett utbud av grundutbildningsprogram och konstutbildningar på forskarnivå (som master).

Det finns ingen specifik  profiltyp  för att bli antagen till en konstskola. Du borde dock redan ha tagit ritningskurser och en målningskurs och därför ha en grundläggande kunskap om olika rittekniker.

Du kanske också vill ta en titt på målarlektioner online. 

målning
Att ta examen från en ackrediterad konstakademi ger dig de tekniska färdigheter som krävs för att lyckas som en skicklig konstnär och till och med för att skapa en egen utställning. Bild: Unsplash

Vilka kvaliteter behöver en högskolestudent?

 • En stark arbetsmoral och förmågan att arbeta långa timmar
 • Ett gott grepp om teckning och andra konstnärliga tekniker (skulptur, gravyr, grafisk design, livsteckning, kolritning, akrylmålning ...),
 • En extremt stark kreativ känsla
 • Uthållighet - att bli accepterad till en konstskola eller högskola är ingen lätt prestation, men det är ett utmärkt sätt att förstå hur man hittar arbete på konstmarknaden, vilket är en bransch som ofta är krävande och ibland otacksam.
 • En stor känsla av självständighet och förmåga att arbeta ensam
 • Nyfikenhet och öppenhet - intriger om allt och allt och förmågan att använda denna fascination i sin konstnärliga kropp.
 • Ha ett eftertänksamt sinne och förmågan att reflektera över en mängd olika ämnen.

Hur du kommer in på konstkurser

'Jag har velat bli en konstnärsmålare och jag nådde den punkten i konstskolor där jag skulle vilja förstå mer om bilder och hur bilder kommunicerar information till människor.' -  John Hench

Inträdesprov för konstskolor, konsthögskolor och konstuniversitet i Sverige är mycket konkurrenskraftiga . Det är ofta mer än fem kandidater som ansöker om bara en ledig plats. Dessutom kommer kravet och trycket att öka ännu mer när du är en fullfjädrad konststudent.

Utveckla en konstnärlig och kulturell bakgrund

Att studera konst vid Sixth-Form college genom att välja Konst och design på AS- och A-nivå är ett bra sätt att fördjupa sig i en miljö rik på konst och kultur och vinna poäng vid intervjun.

När du har slutfört dina sjätte studier, tveka inte att vända handen till förberedande målningskurser som kommer att hjälpa dig senare under konstskolans skicklighetstest och bygga din portfölj för när intervjutiden kommer. På grund av den intensiva konkurrensen är nivån och standarden som krävs för de bästa konstuniversiteten i Sverige extremt hög.

Ha din egen personlighet

När du är klar med Sixth-Form, tveka inte att delta i en konstfondskurs - som de som erbjuds av universitet som Kingston University London och Leeds University. Dessa konstuniversitet erbjuder studenterna chansen att studera ett 1-årigt diplom för konst och design (grund), vilket kan hjälpa dig att komma igång innan inträdesprov för konstskolan.

Grundkonstkurser uppmuntrar dig att  utveckla din egen stil  och förbereda en portfölj av arbete som verkligen återspeglar din konstnärliga inriktning genom en mängd olika medier.

De flesta människor har inte helt mognad eller perspektiv för konstskolan när de ansöker om nya från Sixth-Form college, varför det är lämpligt att ta ett grundår .

Ingenting hindrar dig från att ansöka direkt till ett konsthögskola, konsthögskolan eller konstuniversitetet, men var noga med att inte stänga några dörrar och anmäla dig till en konstfondskurs också så att du har tid att formellt utveckla din egen stil om det visar sig att du inte är helt redo för konstskolan!

Se till att du väljer grundkurs och tillhörande ackrediterad utbildningsinstitution klokt för att se till att du inte kommer ut kvalificerad, men inte mycket annat! Till exempel om kursen inte uppmuntrar dig att utveckla din egen stil och det inte finns mycket att skilja dig från de andra kandidaterna .

Med detta sagt är det dock vanligtvis en ganska vinnande formel att ta en konstkurs innan du anmäler dig till konstskolan och nästan 90% av konstgrundsstudenterna kan få en plats på konstskolan som de väljer efter examen.

Har du också funderat på att ta en lär dig måla kurs?

målning
Det finns ingen specifik  profiltyp  för att bli antagen till en konstskola. Du borde dock redan ha tagit ritningskurser och en målningskurs och därför ha en grundläggande kunskap om olika rittekniker. Bild: Unsplash

Är det möjligt att gå på en konsthögskola med en begränsad budget?

Det som är bra med konstskolor är att till skillnad från andra ämnen behöver du inte vara fräsch från sjätte formen - mogna elever välkomnas och till och med uppmuntras att ansöka eftersom de ger med sig en mängd konstnärlig erfarenhet.

Konstskolor har vanligtvis möjlighet att ansöka om stipendier och stipendier, men om allt annat misslyckas kan du alltid falla tillbaka på ett studielån där räntorna är mycket låga och om du tjänar under ett visst belopp behöver du aldrig betala det tillbaka!

Från Göteborg till Malmö finns specialkonstskolor och universitet över hela landet, även om det största utbudet av institutioner uppenbarligen finns i huvudstaden Stockholm.

Om du verkligen kämpar för att klara sig kan du alltid ansöka om medelprovad statlig finansiering om du uppfyller kriterierna eller alternativt se längre bort till internationellt ackrediterade utbildningsprogram i länder som Frankrike, Italien och Tyskland där konstuniversitet ofta är ganska fynd på grund av finansiering. Du kan behöva få ut din ordbok eftersom det kan finnas ett främmande språkkrav!

I länder på det europeiska fastlandet, som Frankrike och Tyskland, är avgifter för konstuniversitet vanligtvis så lite som 5000 kronor per period eller till och med ett år, medan de här i Storbritannien kan ligga mellan 6 0000 kronor och 9 0000 kronor per år. Om du får ett helt stipendium behöver du självklart inte betala ett öre. I Sverige täcker CSN hela den kostnaden.

Glöm inte att ta hänsyn till boendeavgifter och levnadskostnader också.

Lär dig måla: ord som är bra att kunna

Om du vill bli en toppskolestudent måste du förutom konstnärlig känsla också ha goda kunskaper om konstbranschen och all tillhörande ordförråd som medför, från målning till teckning.

Vad är ett färghjul?

Ett färghjul är en cirkulär representation av färgerna som används i målningen. Den används av målare för att kontrollera vilka färger som är lättast att blanda.

Vad är en Diptyque?

Diptyque-konst är en fransk term som betyder målning eller skulptur skapad över två rörliga eller orörliga ytor. I allmänhet kompletterar de två ytorna eller föremålen varandra.

Upptäck nu allt du behöver veta om konstkurser i Sverige.

>

Plattformen som kopplar samman privatlärare och elever

Första lektionen gratis

Tycker du om artikeln? Visa det gärna!

5,00 (1 note(s))
Loading...

Tatiana

A lean mean word-killing machine that loves everything written.