”Den bästa introduktionen till konst är att promenera genom ett museum. Ju mer konst du ser desto mer lär du dig att definiera din egen smak. ” - Jeanne Frank

Men om du inte bor precis bredvid ett museum då? Då är Internet lösningen!

De bästa lärarna i Målning
Första kursen gratis!
Rowan
5
5 (2 recensioner)
Rowan
200 kr
/h
Första kursen gratis!
Anita
Anita
150 kr
/h
Första kursen gratis!
Sarale
Sarale
99 kr
/h
Första kursen gratis!
Ariana
Ariana
260 kr
/h
Första kursen gratis!
Zaga
Zaga
250 kr
/h
Första kursen gratis!
Billy
Billy
325 kr
/h
Första kursen gratis!
Mona
Mona
250 kr
/h
Första kursen gratis!
Kol
Kol
100 kr
/h
Första kursen gratis!
Rowan
5
5 (2 recensioner)
Rowan
200 kr
/h
Första kursen gratis!
Anita
Anita
150 kr
/h
Första kursen gratis!
Sarale
Sarale
99 kr
/h
Första kursen gratis!
Ariana
Ariana
260 kr
/h
Första kursen gratis!
Zaga
Zaga
250 kr
/h
Första kursen gratis!
Billy
Billy
325 kr
/h
Första kursen gratis!
Mona
Mona
250 kr
/h
Första kursen gratis!
Kol
Kol
100 kr
/h
Första kurstimmen gratis>

Fördelarna med att lära sig måla med hjälp av Internet

Att lära sig måla är inte en dans på rosor. För att bli duktig måste du öva! Du måste också välja en teknik som passar dig! Men det tar många års erfarenhet att kunna uppnå dina mål. I det här fallet kan Internet vara din bästa vän i din strävan att lära dig måla. Att ta privata lektioner via Skype eller helt enkelt titta på Youtube-videor när man vill lära sig måla har många fördelar.

Måla när du vill

Det finns inget mer omotiverande än att behöva ta en målningskurs när du inte är på humör. Om du är trött, inte har tillräckligt med tid eller vill göra något annat kan målarlektioner på en konstskola snabbt kännas som en börda. En konstnärlig hobby bör bara göras när du känner för det. Om det här är en aktivitet utanför läroplanen bör det inte finnas någon skyldighet. Detta är fördelen med att ta online målningskurser i Stockholm. Du bestämmer vilken tid som passar dig! Du kan också ha ett fördelaktigt schema när du tar privata mållektioner!

Måla det som intresserar dig

Att välja att lära sig måla online kräver också att du väljer hur du lär dig. Du har fullständig kontroll över dina framsteg. Typ av målning, teknik, tryck, medium – du bestämmer vad du lär dig. En frihet du aldrig kommer att bli uttråkad av. Och även om du tar målningskurser med en lärare, bör du berätta för dem vad du vill få ut av dina lektioner för att se till att det är värt mödan.

Måla var du vill

I en park, i din trädgård eller i ditt vardagsrum? Vad händer om du kan välja att måla på alla dina favoritplatser? Målningskurser i konstskolor äger ofta rum i själlösa klassrum. Ändå påverkar inredningen och atmosfären i rummet konstnären. Så unna dig själv och ta målningskurser från din favoritplats för att lättare bli inspirerad.

lär dig måla
Hitta din stil innan du börjar måla. Bild: Unsplash

Lära sig att måla online utan lärare

Att lära sig någon form av konst är annorlunda för alla. Därför kan Internet vara en stor inspirationskälla. Tack vare YouTube-videor, sociala medier och konstbloggar kan den spirande konstnären inspireras dygnet runt.

YouTube-handledning

YouTube är en guldgruva när det kommer till målningskurser. Många artister och konststudenter delar sin kunskap med sin YouTube-community. Att titta på dessa videor är ett bra sätt att gå framåt eftersom Youtubers ofta förklarar de svårigheter de personligen har gått igenom och vad de har lärt sig av sin erfarenhet. Det är väldigt enkelt att identifiera sig med och dra nytta av dessa berättelser. Dessutom ger vissa kanaler tittarna övningar att göra.

Lär dig måla med hjälp av specialiserade webbplatser

Bloggar eller webbplatser som är specialiserade på konst är också en underbar informationskälla. Webbplatser presenteras ofta på ett sådant sätt att du logiskt kan följa en kurs. Nybörjare och upp till erfarna artister kan lära sig därefter genom att välja den kategori som passar dem bäst. Bloggar är en stor inspirationskälla. Detta är ett annat bra sätt att lära sig. Genom att läsa om andra konstnärers erfarenheter kan du utvecklas. Dessutom låter bloggar läsaren välja artiklar som fokuserar på områden som intresserar dem. Du bör också veta om nödvändiga konsttillbehör som du kommer att behöva när du lär dig måla.

Sociala medier

Sociala medier är ett utmärkt verktyg för målare såväl som konstnärer i allmänhet. De här metoderna bidrar verkligen till din fantasi och kreativitet. Pinterest och Instagram är mycket visuella och är bland de mest populära sociala medieplattformarna för artister. I form av handledning eller demonstrativa foton gör en visuell bild det mycket lättare att förstå en specifik teknik eller upptäcka en ny konststil. Bilder är ofta mer effektiva än texter.
Kurser organiseras dessutom ofta efter teman:

  • Typ av målning: akryl, olja, akvarell, gouache,
  • Målningsobjekt: porträtt, landskap, utomhus, stilleben, levande modell, träd,
  • Kompositionen: kontaktpunkten, perspektivet, färgerna,
  • Rit- och målningstekniker: Indiskt bläck, kol och skiss, grafitpenna, bläcktvätt, torr pastell, porslin, tyg, penna, duk, siden, kniv, bildkonst,
  • Konstnärlig stil: grafisk konst, kalligrafi, abstrakt, dekorativ, introduktion till kinesisk målning, samtida, modern, representativ konst,

Det finns dock några nackdelar. Till exempel, online kan du inte korrigeras av en lärare. Naturligtvis kan du visa ditt arbete för vänner och få deras åsikt, men du kan inte ställa frågor till en professionell.

lär dig måla
Händer smutsiga av målarfärg är alltid en bra grej. Bild: Unsplash

Lär dig måla online med hjälp av en lärare

Att lära sig måla och lära sig rita är detsamma. Du måste kunna rita för att överföra din idé till papper. Mycket ofta har du en bild i huvudet men kan inte få ned den på papper. För att lära dig grunderna i att rita och måla finns det fler alternativ än bara webbplatser och Youtube-videor. En inlärningsmetod som ger dig professionell rådgivning och gör att du kan lära dig bekvämt i ditt eget hem är målningskurser med en lärare.

Denna metod är en av de mest effektiva inlärningsteknikerna online.

Att anställa en privat konstlärare innebär att du kan få personliga lektioner via chatt eller webbkamera. På detta sätt kan läraren se exakt vad du gör och kan korrigera dig om det behövs. Denna lärar-elevkontakten låter dig ställa frågor direkt och i sin tur gå mycket snabbare framåt. Att välja en onlinehandledare säkerställer också att du följer ett konsekvent program från början till slut och inte hoppar av på grund av brist på tid eller motivation. Faktum är att regelbundna möten med en lärare hjälper till att skapa en rutin. Och det har aldrig varit enklare att hitta den här typen av lärare.

Massor av Superprof-lärare erbjuder för närvarande denna inlärningsmetod.

På specialiserade webbplatser eller YouTube-kanaler kan vissa lärare erbjuda dig ett specifikt program att följa genom en uppsättning videor. De ger också eleverna möjlighet att kontakta dem om de har några frågor.

Möjligheten att förbättra dina konstfärdigheter och be om råd om konsttillbehör är oändliga på nätet.

Detta hindrar dig inte från att också delta i en utbildning för att lära dig eller förbättra din skiss- eller målningsteknik. Kurser som anordnas av konstnärer genomförs ofta i såväl större som små städer.

Förbättra dina konstnärliga färdigheter online

Även om övning är nyckeln, så är den konstnärliga kunskapen också det. De kompletterar varandra. Jeanne Frank hade delvis rätt när han sa att målning lärs bäst av att besöka museer. Även om det inte räcker att vara en regelbunden besökare på museer och konstgallerier för att göra dig till nya Rembrandt, Courbet, Manet eller Da Vinci, hjälper det definitivt. Konstvärlden är ett mycket brett fält och alla former av inspiration är fördelaktiga. Medan vissa musiker är inspirerade av målningar och vice versa, är att utsätta dig själv för konst, ett utmärkt sätt att hitta inspiration. Många historiska konstverk finns dessutom tillgängliga online.

Det är nuförtiden möjligt att hitta de flesta stora mästerverk från de senaste århundradena online.

Men vad ska du leta efter när du tittar på konst? Komposition, färger, teknik – allt är bra att ta in. Gör en lista över de element som du vill efterlikna i ditt eget arbete. Eller varför inte återskapa kända verk? Du hittar också en rad artiklar och diskussioner om konsthistoria gratis på Internet så sök loss och låt inspirationen flöda!

Läs mer om hur du lär dig måla.

Behöver du en lärare i Målning ?

Gillar du artikeln?

5,00/5 - 1 vote(s)
Loading...

Tatiana

A lean mean word-killing machine that loves everything written.