Utmärkt
recensioner på

Hitta en oljemålning kurs online eller i närheten av dig

Se fler lärare

5.0 /5

Våra inspirerande lärare i oljemålning har i snitt 5.0 stjärnor i betyg, baserat på fler än 10 recensioner.

277 kr/h

En kurs oljemålning till ett rimligt pris, det finner du hos Superprof. Privatlärarna på vår plattform bjuder dessutom ofta på en kostnadsfri lektionstimme. Om du bokar en oljemålning kurs idag, är genomsnittspriset för en lektion 277 kr/h

2 h

Våra lärare i oljemålning låter dig inte vänta. De bekräftar vanligtvis sin tillgänglighet redan inom 2h.

Att boka kurs i oljemålning är enklare än någonsin

2. Planera lektionstimmarna

Har en lärare bekräftat att hen är tillgänglig för undervisning? Perfekt! Tillsammans kommer ni överens om upplägget för din oljemålning kurs. Var tydlig med vad du vill lära dig, och få undervisning på dina villkor.

3. Endast fantasin sätter gränser

Få obegränsad tillgång till alla lärare inom alla ämnen, tack vare abonnemanget Elevpasset. Hos Superprof kan man lära sig att måla med oljefärger, men man kan även utforska andra områden. Vad drömmer du om att lära dig?

Vanliga frågor och svar

💰Vad kostar privatlektioner i oljemålning ?

Genomsnittspriset för en kurs i oljemålning är 277 kronor.


Priserna varierar beroende på faktorer som

  • Privatlärarens erfarenhet inom oljemålning
  • Var kursen sker (online eller hemma), samt beroende på den geografisk platsen
  • Lektionernas längd och frekvens på lektionerna

97% av lärarna erbjuder den första lektionen gratis.


Upptäck priserna för lärare nära dig.

💡 Varför ska jag ta lektioner i Oljemålning ?

Oljemålning med en erfaren lärare är en möjlighet att utvecklas snabbare.


Du väljer din lärare och planerar kursen och lektionerna tillsammans. Både upplägg och om huruvida nu ska mötas online eller på plats.


En kursförfrågan låter dig chatta direkt med läraren för att organisera lektioner på det sätt som passar er.


Vår sökfunktion hjälper dig att hitta rätt privatlärare. Sök bland miljontals lärare i hela världen eller hitta någon som bor nära dig.

Starta din sökning enkelt med ett klick.

💻 Erbjuder oljemålning lärare lektioner online?

Majoriteten av våra lärare i oljemålning erbjuder oljemålning lektioner online.


Tveka inte att konsultera deras annonser eller att sortera i sökresultaten ("webbkamera" -filtret) för att upptäcka lektioner i Oljemålning online.

🎓 Hur många lärare är tillgängliga för privatlektioner i oljemålning ?

66 privatlärare i oljemålning erbjuder att hjälpa dig på Superprof.


Välj bland alla tillgängliga profiler och ta kontakt med dem som du anser passar dina behov och önskemål allra bäst.


Välj mellan 66 lärarprofiler.✒️ Vad är det genomsnittliga betyget för lärare i oljemålning ?

Bland 10 olika recensioner, har eleverna gett ett genomsnittsbetyg på 5.0 av 5.


Skulle ett problem uppstå med undervisningen, är vår kundservice alltid tillgänglig på vardagar för att hjälpa till att hitta en lösning så snabbt som möjligt.


För varje ämne kan du se recensionerna av eleverna.

Måla med oljefärger

Boka en kurs i oljemålning med en privatlärare

Se fler lärare Nu kör vi!

Utforska konstens värld - boka en kurs oljemålning hos Superprof

Börja en kurs i oljemålning 

Är du intresserad av att börja måla med oljefärger? Då vill du säkert få tag på en riktigt bra lärare? Oljemålning kan vara svårt att lära sig på egen hand. Att ta hjälp av ett proffs är en smart investering. Oljefärger tillverkas vanligen av pigment i linolja och kan ta lång tid att torka.

De har använts i över fem århundraden och var särskilt populära under renässansen. Att färgerna tar lång tid att torka kanske låter besvärligt, men det kan också vara en fördel. Det är nämligen enkelt att korrigera eventuella misstag när man målar med olja. Det finns många stora mästerverk som målats med oljefärger, bland annat Leonardo da Vincis Mona Lisa, Vermeers Mjölkflickan och Picassos Les Demoiselles d'Avignon. Så vad säger du? Är du redo att lära dig mästarnas alla yrkeshemligheter? Läs mer nedan!

Varför är det viktigt att studera oljemålning?

För att bli riktigt duktig måste du studera alla aspekter av oljemålning. För det första måste du lära dig olika praktiska tekniker - sedan måste du öva, öva och öva. Det är en stor fördel om du redan är bra på att teckna. Man kan studera både teckning och oljemålning runtom i landet.

Man kan även lära sig grundläggande tekniker med hjälp av böcker och internet. Om du vill lära dig så snabbt och effektivt som möjligt rekommenderar vi dock att du spanar in Superprof. Vi är Sveriges största plattform för privatundervisning och har många duktiga lärare som gärna hjälper dig. Bor du i en mindre stad? Inga problem, våra lärare är utspridda över hela landet. De flesta undervisar dessutom online. Är du nybörjare? Oroa dig inte, din lärare anpassar kursen efter din nivå! 

Utmaningar inom oljemålning

Som vi nämnde ovan kan oljemålning vara kämpigt. Man kan skapa otroligt rika och livfulla verk, men en välgjord tavla kräver flera lager som tar evigheter att torka. För att bli bra på oljemålning måste du ha ett öga för detaljer och otroligt mycket tålamod.

Justeringar måste ske gradvis vilket gör att man ofta jobbar på samma tavla under en lång tid. Både oljefärger och annat konstmaterial är dyrt, så se till att du vet hur man använder dem innan du köper stora mängder. Om du oroar dig för att oljemålning kräver medfödd talang har vi goda nyheter. Att lära sig måla är svårt, men alla kan lära sig - särskilt med en duktig privatlärare.

Privatundervisning i oljemålning

Oavsett om du drömmer om att måla realistiska porträtt eller abstrakta landskap kommer du snabbt att hitta din drömlärare hos oss. Vi lär dig hur man blandar färger, vilka penslar du bör använda, hur man applicerar färgen (från ljus till mörk och inledningsvis tunna lager), användning av lösningsmedel och mycket mer.

Eftersom kursen alltid anpassas efter dina behov får du stort inflytande över lektionerna. Du kan få hjälp med att utveckla din unika stil, experimentera med nya tekniker eller vad du vill - allt är upp till dig. Varför inte testa en gratis provlektion och diskutera möjliga upplägg med en lärare? Ta en titt på Superprof redan idag!

Välj bland många lärare på Superprof

Det har aldrig varit enklare att hitta en privatlärare i oljemålning. Tack vare Superprof får du snabbt en översikt över utbudet i din stad. Vem vet, kanske bor din drömlärare precis runt hörnet? Det första du bör göra är att fundera över dina kriterier. Du kan sedan sortera profilerna efter stad, nivå och pris direkt på plattformen.

Vill du jobba med en erfaren lärare eller räcker det med någon som är självlärd? Vi har lärare med vitt skilda bakgrunder. Vissa är bildlärare medan andra är konststudenter eller hobbykonstnärer. Det finns inga rätt och fel när det gäller valet av privatlärare. Det viktigaste är att läraren har kunskapen du söker och att ni trivs ihop. Om du inte hittar en passande lärare nära dig kan du istället ta lektioner via nätet. Då kan du välja bland majoriteten av Sveriges alla privatlärare i oljemålning. Visste du att du dessutom kan söka utomlands? Varför inte kolla Superprofs utbud i Frankrike, England eller Italien? 

Boka en gratis provlektion

När du läst igenom och jämfört alla profiler är det dags att boka en gratis provlektion. Alla lärare bjuder inte på den första timmen, men nästan! Din kostnadsfria lektion är ett utmärkt tillfälle att diskutera dina mål med läraren. Berätta vad du behöver hjälp med och fråga hur läraren kan hjälpa dig framåt. Om du inte känner dig övertygad efter provlektionens slut kan du alltid testa en annan lärare. Du binder inte upp dig på något sätt!

Vad behöver man ha inför kursen?

Inför din första oljemålning kurs bör du ha penslar i olika storlekar, staffli, canvas, lösningsmedel, palettknivar samt oljefärger av bra kvalité! Tveka inte att rådfråga din lärare om du har frågor! 

Vad vill du lära dig?