Utmärkt
recensioner på

Ta en akrylmålning kurs i en stad nära dig eller online

Se fler lärare

5.0 /5

Målarlärare som undervisar i akryl har 5.0 stjärnor och fler än 10 utvärderingar.

255 kr/h

Boka en akryl kurs till ett bra pris med någon av våra privatlärare. Den första lektionstimmen är oftast gratis! Genomsnittspriset för lektionerna i en akrylmålning kurs ligger på 255 kr/h

2 h

Du får snabba svar från våra lärare i akryl. Ofta svarar de redan inom 2h.

Det är enklare än någonsin att lära sig måla med akryl

2. En kurs akrylmålning på dina villkor

När du fått kontakt med en lärare kan ni tillsammans komma överens om din akryl kurs innehåll och upplägg. Var tydlig med vad du vill lära dig och vad du vill få ut av kursen. Lär dig måla på dina villkor!

3. Låt kreativiteten flöda

Med ett aktivt abonnemang får du obegränsad tillgång till alla lärare. Abonnera på Elevpasset och ta vara på möjligheten att få privatundervisning i fler kreativa ämnen. Varför inte lära dig fler målartekniker, eller något helt annat? Boka dina drömkurser idag!

Vanliga frågor och svar

💰Vad kostar privatlektioner i akrylmålning ?

Genomsnittspriset för en kurs i akrylmålning är 255 kronor.


Priserna varierar beroende på faktorer som

  • Privatlärarens erfarenhet inom akrylmålning
  • Var kursen sker (online eller hemma), samt beroende på den geografisk platsen
  • Lektionernas längd och frekvens på lektionerna

97% av lärarna erbjuder den första lektionen gratis.


Upptäck priserna för lärare nära dig.

💡 Varför ska jag ta lektioner i Akrylmålning ?

Akrylmålning med en erfaren lärare är en möjlighet att utvecklas snabbare.


Du väljer din lärare och planerar kursen och lektionerna tillsammans. Både upplägg och om huruvida nu ska mötas online eller på plats.


En kursförfrågan låter dig chatta direkt med läraren för att organisera lektioner på det sätt som passar er.


Vår sökfunktion hjälper dig att hitta rätt privatlärare. Sök bland miljontals lärare i hela världen eller hitta någon som bor nära dig.

Starta din sökning enkelt med ett klick.

💻 Erbjuder akrylmålning lärare lektioner online?

Majoriteten av våra lärare i akrylmålning erbjuder akrylmålning lektioner online.


Tveka inte att konsultera deras annonser eller att sortera i sökresultaten ("webbkamera" -filtret) för att upptäcka lektioner i Akrylmålning online.

🎓 Hur många lärare är tillgängliga för privatlektioner i akrylmålning ?

104 privatlärare i akrylmålning erbjuder att hjälpa dig på Superprof.


Välj bland alla tillgängliga profiler och ta kontakt med dem som du anser passar dina behov och önskemål allra bäst.


Välj mellan 104 lärarprofiler.✒️ Vad är det genomsnittliga betyget för lärare i akrylmålning ?

Bland 10 olika recensioner, har eleverna gett ett genomsnittsbetyg på 5.0 av 5.


Skulle ett problem uppstå med undervisningen, är vår kundservice alltid tillgänglig på vardagar för att hjälpa till att hitta en lösning så snabbt som möjligt.


För varje ämne kan du se recensionerna av eleverna.

Utveckla din kreativitet

Boka en akryl kurs med en inspirerande privatlärare

Se fler lärare Nu kör vi!

Låt en privatlärare hjälpa dig att utveckla din kreativitet - boka en kurs akrylmålning idag!

Ta en kurs i akrylmålning

Har du lust att utforska din konstnärliga sida? Kanske med akrylmålning? Smart, det finns många fördelar med att lära sig måla! Akryl är en bra färg att börja med - den är både vattenlöslig och snabbtorkande. Du kan använda färgen som den är eller blanda ut med lite vatten för att få den tunnare och ljusare.

När akrylfärg blandas med vatten påminner den om akvarellfärg. Akryl är perfekt för nybörjare eftersom färgen torkar snabbt - du kan enkelt måla över med nya lager när det blir fel. Akrylfärgens historia började så sent som på 1940-talet. Den kommersialiserades av Rohm and Haas Company och var tänkt att ersätta traditionella oljefärger. Har du lust att ta lektioner i akrylmålning? Superprof hjälper dig att komma i kontakt med hundratals privatlärare. Läs mer nedan!

Fördelar med att måla

Det är riktigt kul att måla. Det är faktiskt en av de mest uppskattade och givande fritidssysslorna som finns. Akrylmålning är inte bara en konstnärlig aktivitetet, utan har många hälsofördelar också. Till att börja med är det väldigt terapeutiskt att måla.

Man känner sig genast lugn och harmonisk. Faktum är att det finns många bra skäl att plocka fram penslarna. Visste du att målning förbättrar din koncentration och finmotorik, boostar din kreativitet och din självkänsla, hjälper dig att slappna av och minskar ångest?

Fördelar med akrylfärg

Akrylmålning är populärt, främst eftersom färgen är så mångsidig. Akrylfärg kan användas till allt från realistiska porträtt till abstrakta konstverk. Färgen är också relativt prisvärd vilket gör den till ett självklart val för många nybörjare. Det finns flera intressanta tekniker inom akrylmålning.

Akrylfärg kan t.ex blandas med andra färger (som oljefärg), för att skapa en rad olika effekter. Det bästa med akrylmålning är att du inte behöver ha någon erfarenhet för att komma igång. Det går även att måla på vad som helst, oavsett om det är papper, canvas, kartong eller trä! Om du letar efter en rolig och prisvärd konstform kan vi varmt rekommendera akrylmålning.

Var kan man lära sig akrylmålning?

När det kommer till utbildning finns det många olika alternativ. Googla "akrylmålning kurs" så ser du vad vi menar! Du kan t.ex lära dig själv med tutorials, ta kurser på konstskolor - eller lära dig med en privatlärare. Privatundervisning är en av de absolut effektivaste metoderna. Nedan förklarar vi varför! 

  1. Individuell handledning

Med en privatlärare får du individuell handledning och personlig feedback. En privatlärare lägger 100% av sitt fokus på dina behov, och låter dig göra framsteg i din egen takt. Detta är särskilt hjälpsamt om du är nybörjare. När du lärt dig de viktigaste teknikerna kan du sedan avancera på egen hand om du så skulle vilja. 

  1. Personlig läroplan

Privatlärare utformar skräddarsydda läroplaner baserat på elevernas intressen och mål. Om du vill lära dig att måla landskap till exempel, kan din lärare planera lektionerna därefter. Detta är inte möjligt i en klassrumsmiljö, där läroplanen är förutbestämd och alla elever följer samma schema.

  1. Större flexibilitet

Privatundervisning är betydligt mer flexibelt än vanlig gruppundervisning. Om du får förhinder kan du alltid kolla med din privatlärare om ni kan byta dag. Detta är av naturliga skäl inte möjligt på en skola. Där måste du anpassa dig efter kursens schema - eller missa lektionen. På Superprof kan du handplocka din lärare. Du kan välja någon som har kunskaperna du söker och som du trivs med. Vem vet, din drömlärare kanske bor precis runt hörnet?

  1. Engagerad undervisning

Privatlektioner är mer engagerande än grupplektioner. Relationen till din privatlärare kommer sannolikt vara betydligt bättre än den du skulle ha haft till en vanlig lärare. Du kan ställa så många frågor du vill och diskutera målning istället för att bara lyssna. Detta gör din akryl kurs både roligare och mer avslappnad. 

Hitta en lärare nära dig

Tack vare lärarna på Superprof är det enkelt att börja med akrylmålning. Du kan även hitta avancerade kurser. Superprof är Sveriges största plattform för privatundervisning. Vi har privatlärare över hela Sverige som gärna hjälper dig.

Våra handledare erbjuder enstaka lektioner, kvällskurser och intensivkurser för alla nivåer. Om du inte hittar din drömlärare i närheten av ditt hem kan du ta lektioner via nätet. Använd sökfunktionen, ta en titt på profilerna och boka sedan en gratis provlektion med din favorit. 

Gratis provlektion via Superprof

Som du kanske sett erbjuder de flesta lärare en gratis provlektion. På din första lektion kan du och din blivande lärare diskutera upplägget. Beskriv dina erfarenhet av akrylmålning och vad ditt mål med lektionerna är.

Passa gärna på att fråga allt du vill veta, t.ex vilket material du behöver inför kursen. Om du mot förmodan inte skulle trivas med din lärare kan du alltid testa en ny. På Superprof är det du som väljer lärare!

Så vad säger du? Är du redo för din första lektion i akrylmålning?

Vad vill du lära dig?