lära sig spela fiol

Guide: lär dig spela fiol från grunden

Lär dig spela fiol från grunden Fiol är inte ett enkelt instrument att lära sig, många väljer därför att ta fiollektioner malmö. Det kräver många timmars övning och ännu mer motivation, speciellt om du försöker gå med i en orkester och bli en konsertviolinist. Det finns väldigt få människor i denna värld som inte gillar […]

26 april 20217 minuters läsmaterial

fiol nybörjare

Lär dig spela fiol: Noter nybörjare gillar

Att lära sig spela fiol: här är våra bästa tips Fiolen säga ofta vara ett av de svårare orkesterinstrumenten att lära sig och många anser det vara helt omöjligt. Men naturligtvis behöver det inte vara så.  Vare sig man vill är nybörjare fiol eller vill utveckla sina kunskaper så finns det något där ute för […]

18 september 20208 minuters läsmaterial

Hur man kan lära sig att spela fiol

Att lära sig spela fiol kräver mycket övning Det enda sättet att utveckla dina färdigheter på fiolen är genom att öva. Att övning ger färdighet är aldrig så sant som när man talar om just stränginstrument. Det finns så mycket att lära och så många olika sätt att lära sig spela fiol på. Du kommer att […]

26 juli 20207 minuters läsmaterial

Vill du lära dig spela fiol?

Har du hört att det är svårt att lära sig spela violin? Vi skulle ljuga om vi sa att det var enkelt. Men, det är ingen anledning till att känna sig avskräckt eller hålla tillbaka om du vill lära dig att spela!

Det kan däremot vara svårt att lära sig spela själv, oavsett hur bra våra guider är. Vi har många duktiga musiker som erbjuder privatlektioner i fiol, och kommer att kunna hjälpa dig så fort du stöter på problem.

Lär dig mer om hur du kan bemästra fiolen

Vill du spela fiol? Det är en fantastisk musikinstrument som många vill lära sig spela. Fiolen har ett vackert, melodiskt ljud och kan spelas i en mängd olika stilar. I denna guide kommer vi att berätta hur du lär dig spela fiol. Vi kommer att ge dig tips om hur du hittar rätt undervisning, vad du bör tänka på när du väljer instrument och mycket mer!

Violinen är ett av de minsta stränginstrumenten. Den är gjord av trä, har fyra strängar (metall eller nylon omlindade med aluminium/silver) och hålls mellan violinistens axel och haka.

Violinister utgör den största sektionen i en orkester. Deras roll är att spela melodierna och några av de bästa solona. Violinen är ett smidigt och anpassningsbart stränginstrument och det är därför den är helt central i orkesterns ensamble.

Förutom att vara en av de viktigaste medlemmarna i en orkester är violinen också ett av de mest populära soloinstrumenten.

För att lära sig spela fiol behöver du:

  • Instrumentet : alltså fiolen tillsammans med stråken.
  • Rosin : Detta är för att skapa tillräckligt mycket tryck för att få strängarna att vibrera.
  • Stämapparat
  • Metronom : Som hjälper dig med takten
  • Noter : För låtarna du vill kunna spela
  • En bra violinlärare

När du har alla dessa saker är det dags att börja lära sig spela fiol! Det finns många olika vägar att gå för att lära dig att spela instrumentet ordentligt.

Det finns olika typer av klasser, böcker och online-resurser. På denna bloggen kommer du att kunna läsa mer, och lära dig om vilka vägar som är kommer att passa dig bäst.

Vilken väg du än väljer så är det viktigaste att du har tålamod, för det tar tid att lära sig. Det kommer också att krävas mycket tålamod. Eftersom att det vanligtvis tar ett tag innan du kommer kunna spela rena och fina noter. Sedan ytterligare mycket träning innan du kan spela efter noter.

Så låt oss börja med de olika sätten du kan lära sig att spela på:

  • Privatlektioner hos en fiollärare
  • Grupplektioner i en musikskola eller hos en privatlärare
  • Det finns också se som försöker att lära sig själva spela genom instruktionsvideor online.

Läs gärna mer på vår blogg för att lära dig spela fiol på rätt sätt! Vi har massor av tips, tricks för dig att ta del av.

Kom ihåg – det tar tid och kräver tålamod att lära sig spela fiol, men det är värt mödan! När du väl har lärt dig spelar instrumentet och kan spela Jean Sibelius Violinkonsert i d-moll eller fiolsolot i La Primavera i Vivaldis ”De fyra årstiderna” kommer allt att kännas värt det.

Om du känner dig inspirerad att börja spela kan du leta efter en privat fiollärare på Superprof. Sortera annonserna efter den stad du bor i och hitta den som passar dig bäst.