Hem
Ge undervisning
,
Sök i närheten av mig Online

Top ville

Hem
Ge undervisning
Utmärkt
recensioner på

Våra fiollärare i

Se fler lärare

5.0 /5

Lärare inom Fiol med ett genomsnitt på 5.0 stjärnor och mer än 9 recensioner.

306 kr/h

Bra priser: 95% av våra lärare inom Fiol erbjuder första kurstimmen gratis. Genomsnittspriset för fiollektioner är 306kr/h

5 h

Fantastiska lärare med erfarenhet! Våra fiollärare svarar vanligtvis inom 5h

Det har aldrig varit enklare att lära sig något nytt!

2. Organisera din fiolkurs

Skicka en kursförfrågan till din Fiol lärare! Du kommer att få din lärares kontaktinfo när din kursförfrågan godkänns.

3. Upptäck nya möjligheter & kunskaper

Elevpasset ger dig tillgång till alla våra privatlärare inom +1000 ämnen!

FAQ

💰Vad kostar lektioner med en privatlärare i Fiol ?

Genomsnittspriset för en kurs i Fiol är 306 kronor.


Priset skiljer sig pga flera olika faktorer: 

  • Erfarenheten som läraren har inom Fiol
  • Var kursen är (online eller hemma) samt beroende på geografisk plats
  • Kursernas längd och frekvens på lektionerna

97% av lärarna erbjuder första kursen gratis.


Upptäck priserna för lärare nära dig.

💡 Varför ska jag ta en kurs i Fiol ?

Fiol med en erfaren lärare ger dig möjligheten att utvecklas snabbare.


Du väljer din lärare och planerar dina kurser i online eller att ni möts på plats.  


En kursförfrågan låter dig chatta direkt med läraren för att organisera lektioner på det sätt som passar er.


Vår sökfunktion hjälper dig att hitta rätt privatlärare. Sök bland miljontals lärare i hela världen eller hitta någon som bor nära. 


Starta din sökning enkelt, med ett klick.

💻 Våra lärare ger undervisning online inom Fiol !

Majoriteten av våra lärare i fiol erbjuder kurser inom


Fiol online.


Tveka inte att konsultera deras annonser eller att sortera i sökresultaten ("webbkamera" -filtret) för att upptäcka kurserna i  Fiol   som finns tillgängliga via webbkamera. 

🎓 Hur många lärare är tillgängliga att ge kurs inom Fiol ?

44 lärare inom Fiol erbjuder kurser på Superprof. 


Välj bland alla tillgängliga profiler och ta kontakt med dem som du anser passar dina behov och önskemål allra bäst.


Välj mellan 44 profiler.

✒️ Vilket genomsnittsbetyg har våra lärare i Fiol mottagit?

Bland 9 olika recensioner, har eleverna gett ett genomsnittsbetyg på 5.0 av 5.


Skulle ett problem uppstå med undervisningen, är kundservice tillgänglig på vardagar för att hjälpa till att hitta en lösning så snabbt som möjligt.


För varje ämne kan du se recensionerna av eleverna.

Vad vill du lära dig?

Välj mellan våra många talangfulla lärare!

Se fler lärare Nu kör vi!

Ta fiollektioner och utveckla din musikaliska förmåga!

Lär dig spela fiol med Superprof

Är du ett fan av fiolen? Fantastiskt, vi med! 

Som du säkert vet blir man inte konsertviolinist över en natt - och om det vore så enkelt skulle ju fiolen förlora lite av sin magi, eller hur? Att bli bra på fiol anses vara betydligt svårare än att bli bra på gitarr eller piano. När du spelar piano har du tangenterna att förlita dig på, medan du på fiol måste behärska både fingersättning och öva upp ditt musiköra innan tonerna låter bra. För att spela fiol krävs i regel en rejäl dos passion och disciplin, men det är fullt möjligt även om du börjar i vuxen ålder. Ett tips (utöver att öva så klart) är att regelbundet lyssna på klassisk musik. Att lyssna till en violinkonsert hjälper dig att öva upp ditt musiköra och bekantar dig med toner, rytm och framförallt - känslan! 

Vem kan börja spela fiol?

Du som funderar på att börja spela fiol i vuxen ålder undrar säkert om du inte ger dig ut på lite väl djupt vatten. Kan man verkligen lära sig spela ett så komplext instrument inom en rimlig tidsram? Som nämnt ovan krävs det mycket engagemang för att lära sig att spela fiol. Och ja, det tar lång tid. Sanningen är (som för vilken annan aktivitet som helst) att det är bäst att börja så tidigt som möjligt. Man kan börja spela fiol från 7 års ålder - då är fingrarna tillräckligt utvecklade och armarna tillräckligt långa för att hålla i en fiol. Vill man bli professionell musiker är det bra om man har många år på sig, men även tonåring hinner bli riktigt bra på fiol om de övar mycket. I vuxen ålder är det något mer komplicerat, men detta beror på en rad olika saker och betyder inte alls att det är omöjligt!  Barn får ofta chansen att spela ett instrument på eller efter skolan, medan vuxna sällan har tiden eller drivet att lägga flera timmar i veckan på att öva. Att det ofta tar några år innan man blir riktigt bra på fiol kan därför kännas avskräckande. Den goda nyheten är att det inte finns några fysiska hinder för att lära sig spela fiol som vuxen. Om vilja och beslutsamhet finns där så går det hur bra som helst! Oavsett om fioldebuten gäller ett barn eller en vuxen, är det bra att inledningsvis hyra en fiol istället för att köpa en. Detta gäller speciellt barn eftersom de fortfarande växer och riskerar att växa ur fiolen relativt snabbt. 

Varför spela fiol?

Oavsett om du tar fiollektioner för att satsa på en professionell karriär eller bara för skojs skull finns det tusen anledningar att lära sig spela fiol! När man spelar ett instrument ger man uttryck för sina känslor. Detta gäller så klart även piano och gitarr, men många skulle nog hålla med om att det är något speciellt med stränginstrument som fiolen. Med en fiol kan du förmedla både glädje och sorg med en sådan intensitet att åskådarna får rysningar i hela kroppen. Att uttrycka sina känslor via ett instrument är oslagbart och väldigt terapeutiskt. Många amatör- eller yrkesviolinister menar samma sak, fiolspelandet ökar deras välbefinnande och lugnar dem. 

När man spelar smälter man samman med sitt instrument och blir ett med fiolen. Oavsett om du har chansen att spela på en lyxig Stradivarius (ett berömt fiolmärke från den italienske fiolbyggaren Antonio Stradivari), eller en lånad övningsfiol på skolan, kommer du märka hur fiolen blir en förlängning av dig själv. Även de som inte spelar fiol själva men uppskattar musiken kan nog hålla med - fiolens magi är unik!

En fördel med fiol är att du kommer kunna spela all slags musik. Trodde du att fiolen endast är kompatibel med klassisk musik? Inte alls, fiolen är ett mycket mångsidigt instrument som passar utmärkt till jazz, rock, pop, folk, country mm. 

Många nybörjare (eller föräldrar till nybörjare) oroar sig över att fiolspelandet ska bli en dyr historia. Det är sant att det finns många dyra fiolmärken, men prisvärda fioler är minst lika vanliga, och om du dessutom hyr till en början behöver du inte bestämma dig på en gång. Själva lektionerna är inte dyrare än andra instrument så det finns ingen anledning att skjuta på startdatumet! Ett stort plus är att du kan ta med dig fiolen överallt och inte behöver göra plats i ett särskilt rum (som t.ex för ett piano).

Fiollektioner med en privatlärare

Oavsett om du bor i Stockholm, Göteborg eller Malmö kan du enkelt hitta privatlektioner i fiol på Superprof. Det är bara att kolla in våra lärares profiler och välja den fiollärare som bäst passar dina behov. Vare sig du är nybörjare, redan spelat ett tag eller praktiskt taget är ett proffs,  kommer våra privatlärare ta dig till nästa nivå! När du tar lektioner med en privatlärare får du inte bara hjälp med att förbättra din teknik - du kan också ta lektioner i musikteori eller lära dig mer om fiolens historia. Med Superprof får du skräddarsydda lektioner anpassade efter dina intressen och önskemål - med vårt utbud av lärare är allt möjligt!

Hitta den perfekta fiolläraren

För att välja rätt fiollärare är det bra om du funderar på vad du vill få ut av undervisningen.  Vissa lärare kanske alltid inkluderar musikteori medan andra endast fokuserar på teknik eller en viss musikstil. Vad är dina mål med lektionerna?

Superprof har ett stort antal olika lärare att välja bland. Från musikstudenter, till kvalificerade lärare eller professionella solister - det finns en lärare för alla! Oavsett vem du väljer kommer fiollektioner alltid vara en bra investering. Vissa instrument kan man lära sig på egen hand (till en viss gräns), men fiolen kräver ett tränat öga (och öra) samt uppföljning. En stor fördel med just privatlärare är att de lägger 100% av sitt fokus på dig och din utveckling. Din lärare kan enkelt identifiera dina styrkor och svagheter vilket hjälper dig att öva på rätt saker. Spana in  lärarnas profiler för att ta reda på mer om deras personlighet och upplägg. Läs gärna igenom tidigare elevers recensioner för att få en uppfattning om vad andra tyckt. När du hittat den perfekta fiolläraren är det bara att boka din första lektion. Den första lektionen är oftast gratis så att du ska få chansen att testa er personkemi och berätta lite mer om dina mål innan ni sätter igång på riktigt!

Tänk på att du kommer behöva öva flera gånger i veckan vilket kan kännas utmanande till en början. Men glöm inte att ju mer du övar, desto roligare blir det att spela - Allt hårt arbete kommer garanterat vara värt det snart!

Vad vill du lära dig?