Utmärkt
recensioner på

Våra fiollärare i

Se fler lärare

5.0 /5

Lärare inom Fiol med ett genomsnitt på 5.0 stjärnor och mer än 16 recensioner.

320 kr/h

Bra priser: 95% av våra lärare inom Fiol erbjuder första kurstimmen gratis. Genomsnittspriset för fiollektioner är 320kr/h

5 h

Fantastiska lärare med erfarenhet! Våra fiollärare svarar vanligtvis inom 5h

Att lära sig fiol har aldrig
varit så enkelt

2. Organisera din fiolkurs

Skicka en kursförfrågan till din Fiol lärare! Du kommer att få din lärares kontaktinfo när din kursförfrågan godkänns.

3. Upptäck nya möjligheter & kunskaper

Elevpasset ger dig tillgång till alla våra privatlärare inom +1000 ämnen!

Vanliga frågor och svar

💰Vad kostar privatlektioner i fiol ?

Genomsnittspriset för en kurs i fiol är 320 kronor.


Priserna varierar beroende på faktorer som: 

  • Privatlärarens erfarenhet som lärare och inom fiol
  • Var kursen sker (online eller hemma), samt beroende på geografisk plats
  • Kursernas längd och frekvens på lektionerna

97% av lärarna erbjuder första lektionen gratis.


Upptäck priserna för lärare nära dig.

💡 Varför ska jag ta lektioner i Fiol ?

Fiol med en erfaren lärare ger dig möjligheten att utvecklas snabbare.


Du väljer din lärare och planerar kursen och lektionerna tillsammans. Både upplägg och om huruvida nu ska mötas online eller på plats.  


En kursförfrågan låter dig chatta direkt med läraren för att organisera lektioner på det sätt som passar er.


Vår sökfunktion hjälper dig att hitta rätt privatlärare. Sök bland miljontals lärare i hela världen eller hitta någon som bor nära. 


Starta din sökning enkelt, med ett klick.

💻 Kan jag lära mig fiol online?

Majoriteten av våra lärare i fiol erbjuder kurser inom


Fiol lektioner online.


Tveka inte att konsultera deras annonser eller att sortera i sökresultaten ("webbkamera" -filtret) för att upptäcka kurserna i  Fiol   som finns tillgängliga via webbkamera. 

🎓 Hur många lärare är tillgängliga för privatlektioner i fiol ?

50 privatlärare i fiol erbjuder kurser på Superprof. 


Välj bland alla tillgängliga profiler och ta kontakt med dem som du anser passar dina behov och önskemål allra bäst.


Välj mellan 50 profiler.

✒️ Vilket genomsnittsbetyg har våra lärare i fiol ?

Bland 16 olika recensioner, har eleverna gett ett genomsnittsbetyg på 5.0 av 5.


Skulle ett problem uppstå med undervisningen, är vår kundservice alltid tillgänglig på vardagar för att hjälpa till att hitta en lösning så snabbt som möjligt.


För varje ämne kan du se recensionerna av eleverna.

Vill du lära dig fiol ?

Du har många talangfulla lärare i fiol att välja mellan!

Se fler lärare Nu kör vi!

Ta fiollektioner och utveckla din musikaliska förmåga!

Lär dig att spela fiol

Vill du lära dig att spela fiol? Bra, då är du på rätt ställe!

Man lär sig inte att spela fiol över en natt. Fiol anses vara ett betydligt svårare instrument än gitarr och piano, men oroa dig inte - med rätt lärare blir det betydligt lättare. Superprof är Sveriges bästa plattform för privatundervisning. Hos oss hittar du fiollärare för alla nivåer.

Vare sig du aldrig tidigare rört en fiol eller spelat i flera år, hittar du din drömlärare hos oss. Vi har lärare för alla nivåer! Spana in våra fiollärare nära dig eller ta lektioner online. På Superprof är det enkelt att komma igång med fiollektioner!

Är det svårt att lära sig spela fiol?

För att bli bra på fiol krävs en rejäl dos passion och disciplin. Det är en fördel om du verkligen vill lära dig spela - då kommer alla timmar av övning kännas roligare. Du måste spela ofta för att utvecklas, gärna en liten stund varje dag.

Lyssna gärna på klassisk musik och fiolkonserter för att öva upp ditt musiköra. Så, kan vem som helst verkligen lära sig att spela fiol? Du kanske undrar vid vilken ålder man bör ta sina första fiollektioner? Det korta svaret är ju tidigare desto bättre. Från sju års ålder kan ett barn lära sig att spela fiol fullt ut.

Fingrar och armar är då tillräckligt långa för att hantera stråken och hålla i fiolen. Att lära sig spela fiol som vuxen är svårt. Men med beslutsamhet och en duktig lärare är ingenting omöjligt. De största utmaningarna för fiolelever har i slutändan ingenting med ålder att göra. Det svåraste med att spela fiol är att vara konsekvent och inte ge upp vid minsta motgång. Om du övar ofta och har ett brinnande intresse kommer det gå hur bra som helst.

Många som funderar på att börja spela fiol oroar sig för kostnaden. Det är sant att vissa fiolmärken är dyra. Det finns dock fioler i alla prisklasser samt begagnade modeller som du kan börja med. Det är också möjligt att hyra sin första fiol. Det är smart att hyra en fiol inledningsvis.

När du är säker på att du vill fortsätta kan du skaffa en egen fiol. Att ta fiollektioner är alltså inte nödvändigtvis dyrare än att ta pianolektioner eller lära sig att dansa. Om du vill dansa balett måste du till köpa en tutu, balettskor och betala för lektioner. För att spela fiol måste du ta lektioner, ha en fiol, en stråke och en axelrem. Privatlektioner i fiol är väldigt kostnadseffektivt eftersom du utvecklas betydligt snabbare.

Varför bli violinist?

Oavsett om du väljer att ta fiollektioner för att spela professionellt eller för skojs skull finns det tusen anledningar att lära sig spela. Musik är ett av livets största glädjeämnen. Det är både roligt och terapeutiskt att spela fiol. Om du haft en jobbig dag finns det inget bättre än att plocka upp fiolen och spela ett stycke du tycker om.

Fiolen är dessutom ett mycket mångsidigt instrument. Du kan spela många olika typer av musik, allt ifrån klassisk musik till jazz och folkmusik. När man lär sig spela ett instrument utvecklar man samtidigt andra färdigheter. Som nämt ovan krävs mycket disciplin och tålamod.

Dessa egenskaper kommer du ha nytta av i många andra situationer i livet. De kommer hjälpa dig i skolan, på jobbet och i ditt privatliv. Fiolspelandet kommer lära dig att möda lönar sig, och att du faktiskt kan åstadkomma vad du vill så länge du anstränger dig. En sak är säker, ingen ångrar att de lärt sig spela fiol - en violinkurs är något du kommer ha glädje av livet ut!

Varför ta en fiolkurs hemma?

Oavsett om du bor i Stockholm, Göteborg, Malmö eller en mindre stad kan du enkelt hitta en fiol kurs på Superprof. Kolla in våra lärares profiler och välj den violinlärare som bäst passar dina behov. Vare sig du är nybörjare, spelat ett tag eller flera år, kommer violinlektioner hjälpa dig att bättre förstå detta vackra instrument.

För att välja rätt fiollärare måste du först fundera på dina preferenser och förväntningar. Vill du läsa musikteori? Vill du fokusera på en särskild musikstil? Behöver du en erfaren fiollärare eller går det lika bra med en duktig student? Alla lärare är olika med det fina med privatundervisning är att lärarna anpassar sin metodik efter din inlärningsstil. På så sätt gör du ännu snabbare framsteg!

Violin lektioner via Superprof

Det är svårt att lära sig spela fiol utan lärarhjälp. Du bör naturligtvis öva så mycket som möjligt på egen hand, men se till att träffa en lärare regelbundet - åtminstone inledningsvis. På Superprof hittar du professionella violinister, fiollärare och passionerade musikstudenter som gärna hjälper dig. Ta en titt på utbudet i din stad och boka en gratis provlektion med din favorit!

Vad vill du lära dig?