Fundera du på att läsa SFI men är rädd för att misslyckas? Vi är alla nybörjare någon gång och när du lär dig svenska som andra språk så studerar du på samma nivå som många andra som också är nybörjare i svenska.

Det finns många olika sätt att studera svenska på. Välj det sätt som du tror passar dig bäst. Vi hoppas att den här artikeln kommer att räta ut alla frågetecken du har angående kurser i SFI. När du har läst klart kanske du känner dig redo att hoppa på en SFI kurs, och kanske kommer du en dag bli den som lär ut SFI Stockholm.

De bästa lärarna i SFI tillgängliga
Rosie
5
5 (11 recensioner)
Rosie
400 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Márcia eliasson
5
5 (12 recensioner)
Márcia eliasson
290 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Karin
5
5 (2 recensioner)
Karin
230 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Maria
5
5 (8 recensioner)
Maria
210 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Stephanie
5
5 (28 recensioner)
Stephanie
350 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Benyamin
5
5 (4 recensioner)
Benyamin
200 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Zakaria
5
5 (6 recensioner)
Zakaria
150 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Jeremiah stefan
5
5 (2 recensioner)
Jeremiah stefan
250 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Rosie
5
5 (11 recensioner)
Rosie
400 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Márcia eliasson
5
5 (12 recensioner)
Márcia eliasson
290 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Karin
5
5 (2 recensioner)
Karin
230 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Maria
5
5 (8 recensioner)
Maria
210 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Stephanie
5
5 (28 recensioner)
Stephanie
350 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Benyamin
5
5 (4 recensioner)
Benyamin
200 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Zakaria
5
5 (6 recensioner)
Zakaria
150 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Jeremiah stefan
5
5 (2 recensioner)
Jeremiah stefan
250 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Nu kör vi!

Privata SFI-lektioner

Tack vare teknologins framsteg kan man nu läsa SFI online och ha onlineundervisning med hjälp av olika digitala verktyg. Så länge studenten är motiverad så är onlineundervisning lika effektivt som självstudier hemma eller undervisning där lärare och elev möts ansikte mot ansikte.

Att ha privatundervisning online kan dessutom vara mer effektivt än att ha undervisning i en stor klass i ett fysiskt klassrum. Anledningen är att privatläraren har möjlighet att lägga allt fokus på en enda elev och se till att hen utvecklas på bästa sätt utifrån sina egna förutsättningar.

Priset för privatlektioner online beror bland annat på ämnet, nivån och lärarens erfarenhet. Men det tenderar ändå att vara billigare att studera online än på plats. Hos Superprof ligger priset för onlineundervisning ofta mellan 150-300kr i timmen.

Är du en lärare eller elev som förbereder sig för sina första privatlektioner online så vill vi tipsa om följande onlineverktyg som kan hjälpa er att organisera undervisning. Tveka däremot inte att utforska andra alternativ – det finns utrymme att vara kreativ!

  • Zoom och Google Meet: Dessa program är gratis och båda erbjuder möjligheten att dela din skärm med din elev. Det gör det enkelt att bedriva onlineundervisning då ni kan se på materialet och diskutera tillsammans i realtid.
  • Google Dokument: Att dela dokument är enkelt med Google Docs! Det är helt gratis och allt du behöver är ett Google-konto. Med Google Docs kan du skapa och dela dokument med en eller flera användare. Eleven och handledaren kan även skriva i och redigera samma dokument samtidigt. Det är en perfekt lösning om man gör övningar som man sedan korrigera direkt.
  • E-post och Whatsapp: Om din elev måste skicka en övning som du har gett dem är inget enklare än att skicka ett klassiskt e-postmeddelande! De kan också bara ta ett foto av sitt arbete på sin smartphone och skicka det via exempelvis  Ni kan använda Whatsapp för att diskutera och klargöra saker utanför lektionstimmen men också för att organisera och schemalägga era lektioner.
Ett skrivbord med två stolar och en dator att lära sig svenska på
Om du vill bli handledare och undervisa i SFI, glöm inte att nämna i din annons vilken typ av metod och material du använder dig av.

Teknologin har som sagt gjort det enklare än någonsin att undervisa och läsa en kurs SFI. Endast fantasin sätter stopp för vilka metoder man kan använda sig av. Privatläraren bör dock först ta reda på elevens styrkor och svagheter och sedan välja de metoder och verktyg som passar elevens individuella behov.

Vart äger min SFI-kurs rum?

Skönheten med hemundervisning är att du, som namnet antyder, kan ta dina lektioner i ditt eget hem! Privatundervisning sker helt utanför klassrummet och utanför skolan, eftersom lektioner vanligtvis genomförs efter skoltid och i ett hem eller på en offentlig plats.

Överväg att träffa din handledare på en plats där du känner dig trygg och bekväm. Det kan vara ett café, ett bibliotek, en park, ditt hem - varhelst det fungerar bäst för dig.

För de flesta elever är det väldigt viktigt att deras privatlärare kan resa för att på så vis kunna komma hem till eleven och ha undervisningen där. Det är vanligt oavsett om du läser SFI Göteborg eller i Luleå. Du kan göra denna kvalitet till en av dina prioriteringar när du letar efter en lärare.

Att läraren kan resa och kan ta sig från A till B kan innebära att hen har sin egen bil eller cykel, eller har tillgång till en enkelt. På samma sätt kan det betyda att hen kan använda kollektivtrafik för att ta sig runt enkelt och smidigt.

Det är också mycket vanligt att handledare har SFI-lektioner i sina egna hem. Även detta kan vara enkelt och bekvämt för alla inblandade och kan skapa en avslappnad atmosfär som du inte alltid kan hitta i ett klassrum!

fyra personer studerar SFI tillsammans
Välj en plats där du känner dig trygg och bekväm. I en avslappnad atmosfär är det både lättare och roligare att lära sig svenska.

Slutligen vill vi lyfta fram att flexibiliteten i privatlektioner är en av de största fördelarna med att få privatundervisning i svenska för nybörjare. Om något händer innan eller väg till lektionen som gör att den måste ställas in så kan ni enkelt boka in en ny lektion vid ett senare tillfälle.

Om lektionen i stället ägde rum på en språkskola så är det oerhört svårt att ta igen den tid man tappat. Ett flexibelt schema från både eleven och lärarens håll gör det enkelt för er att boka in lektionstimmar när det passar er.

Detta innebär också att om ni måste ställa in en lektion så förlorar ni inga lektionstimmar. Ni tar helt enkelt igen dem någon annan gång. Privat handledare i svenska ger långsiktig framgång och du kan anpassa då att du lär dig precis det du vill.

Ni kan också komma överens om att ha en kombination av undervisning på plats och online, eller bara online. Det passar exempelvis dig som har ett hektiskt schema och inte har tid att åka iväg. Onlineundervisning passar även bra för elever och lärare som bor långt ifrån varandra. Låt inte avståndet göra att ni går miste om undervisningstimmar!

I tider som dessa när Corona-restriktioner påverkat vår vardag så har onlineundervisning ökat i popularitet. Mycket av dagens undervisning sker alltså online. En fördel med detta är som sagt att elev och lärare kan sitta vart som helst. Det enda de behöver är en dator med webbkamera, ljud och mikrofon samt internetuppkoppling.

SFI
Skönheten i hemundervisning är att du, som namnet antyder, kan ta dina lektioner i ditt eget hem! Med oändligt mycket kaffe för att hålla dig alert! Bild: Unsplash

Det finns hemsidor så som Superprof är plattformar där elever kan hitta privatlärare över hela Sverige, och även utomlands! När du funderar på att anställa en privatlärare för dig själv eller ditt barn finns det däremot många frågor att ställa dig själv och till din lärare innan ni sätter igång med undervisningen.

Det är viktigt att man känner dig hundra procent nöjd med sitt val. Det kommer garanterat att underlätta inlärningen och man kommer definitivt att lära dig svenska snabbare. När en elev hittat en privatlärare som uppfyller dess önskemål och kriterier kan eleven och läraren tillsammans bestämma hur de vill genomföra lektionerna.

Vill du känner dig mer förbered för att lära dig svenska kan du kolla på vår tidigare guide.

Det betyder till exempel att du kan undervisa eller få undervisning i SFI även om du bor i Spanien eller något annat land. Det är alltså möjligt att studera och undervisa i SFI vart du än befinner dig i världen.

Det är nämligen inte bara i Sverige som efterfrågan på privatundervisning ökar. Privatundervisning växer i takt med att utbildning i högre utsträckning blir tillgängligt för alla.

Alla har dessutom något att lära ut. Fler och fler människor väljer därför att undervisa vid sidan av sitt nuvarande heltids- eller deltidsarbete och studier. Med hjälp av plattformar som Superprof så är det enklare än det någonsin varit tidigare.

Privatlektioner kan vara så formella eller informella som man själv vill - det är helt upp till läraren och studenten! Det kan vara lika avslappnat som att ses över en kopp kaffe på väg hem från universitetet, eller så professionellt som en i förväg organiserad lektion på ditt hemmakontor.

Oavsett vad ni bestämmer dig för, och hur ni än väljer att genomföra privatlektioner, se bara till att ha en god kommunikation mellan er två. Försök att vara så flexibla som möjligt och var beredd på att behöva kompromissa ibland.

Som du märker så är det idag enklare än någonsin att både ta en SFI-kurs och undervisa i SFI. Anledningen till det är möjligheten att studera online likväl som på plats. Du hittar mer information om att lära sig svenska online i en tidigare artikel.

Vi hoppas att vi med denna artikel övertygat dig om att det är en bra idé att läsa SFI och att du känner dig redo att boka en kurs. När du lärt dig svenska så är du även välkommen att undervisa hos oss på Superprof – Sveriges största plattform för kunskapsdelning.

>

Plattformen som kopplar samman privatlärare och elever

Första lektionen gratis

Tycker du om artikeln? Visa det gärna!

5,00 (1 note(s))
Loading...

Tatiana

En nyfiken skribenten som alltid letar efter något nytt att lära sig mer om. Brinner för att läsa, resa, skriva och dansa.