Utmärkt
recensioner på

Lär dig SFI online eller på plats med våra privatlärare

Se fler lärare

5.0 /5

Våra fantastiska lärare med ett genomsnittsbetyg på 5.0 stjärnor baserat på fler än 55 omdömen.

203 kr/h

Bra priser: 100% av lärarna erbjuder första lektionen gratis med ett genomsnittspris på 203 kr/h

4 h

Snabba svar! Våra lärare svarar vanligtvis på din kursförfrågan inom 4h.

Att lära sig SFI har aldrig
varit så enkelt

2. Planera dina lektioner i SFI

Diskutera med din lärare för att komma överens om upplägg och tillgänglighet. Schemalägg dina lektioner och betala tryggt via vår plattform.

3. Lär dig nya saker om Svenska.

Vårt Elevpass ger dig obegränsad tillgång till alla lärare, tränare och handledare under en månad. Passa på att upptäcka ny kunskap med fantastiska människor.

Vanliga frågor och svar

💰Vad kostar privatlektioner i SFI?

Genomsnittspriset för en kurs i SFI är 203 kronor.


Priserna varierar beroende på faktorer som: 

  • Privatlärarens erfarenhet som lärare och inom SFI
  • Var kursen sker (online eller hemma), samt beroende på geografisk plats
  • Kursernas längd och frekvens på lektionerna

97% av lärarna erbjuder första lektionen gratis.


Upptäck priserna för lärare nära dig.

💡 Varför ska jag ta lektioner i SFI?

SFI med en erfaren lärare ger dig möjligheten att utvecklas snabbare.


Du väljer din lärare och planerar kursen och lektionerna tillsammans. Både upplägg och om huruvida nu ska mötas online eller på plats.  


En kursförfrågan låter dig chatta direkt med läraren för att organisera lektioner på det sätt som passar er.


Vår sökfunktion hjälper dig att hitta rätt privatlärare. Sök bland miljontals lärare i hela världen eller hitta någon som bor nära. 


Starta din sökning enkelt, med ett klick.

💻 Kan jag lära mig SFI online?

Majoriteten av våra lärare i SFI erbjuder kurser inom


SFIlektioner online.


Tveka inte att konsultera deras annonser eller att sortera i sökresultaten ("webbkamera" -filtret) för att upptäcka kurserna i  Sfi  som finns tillgängliga via webbkamera. 

🎓 Hur många lärare är tillgängliga för privatlektioner i SFI?

378 privatlärare i SFI erbjuder kurser på Superprof. 


Välj bland alla tillgängliga profiler och ta kontakt med dem som du anser passar dina behov och önskemål allra bäst.


Välj mellan 378 profiler.

✒️ Vilket genomsnittsbetyg har våra lärare i SFI?

Bland 55 olika recensioner, har eleverna gett ett genomsnittsbetyg på 5.0 av 5.


Skulle ett problem uppstå med undervisningen, är vår kundservice alltid tillgänglig på vardagar för att hjälpa till att hitta en lösning så snabbt som möjligt.


För varje ämne kan du se recensionerna av eleverna.

Vill du lära dig SFI?

Du har många talangfulla lärare i SFI att välja mellan!

Se fler lärare Nu kör vi!

Boka en SFI Språkkurs som är anpassad efter dig

Att lära sig svenska är oftast givande och kul, och de allra flesta som kommer till Sverige lär sig svenska relativt snabbt. Exempelvis finns det Svenska För Invandrare (SFI). SFI är en svenskakurs som erbjuds till invandrare i Sverige som vill ha undervisning i svenska språket, och det är ett initiativ från den svenska staten.

År 2013 läste 113 000 svenskar den statliga SFI-kursen, vilket bland annat är ett tecken på att det är en ytterst viktig kurs. Sedan 2016 ingår SFI i den kommunala vuxenutbildningen Komvux. Utbildningen är upplagd så att man ska kunna påbörja kursen inom tre månader från det att man är folkbokförd i en svensk kommun. Om du talar danska eller norska får du dessvärre inte delta… men jag misstänker att du i så fall inte är av ett stort behov att lära dig svenska.

SFI har hjälpt hundratusentals, om ej miljoner, svenskar att lära sig och känna sig hemma i det svenska språket. Det finns många fördelar med att läsa SFI, men en fördel som du inte får där är fördelen av att ha en privatlärare. Hos Superprof kan du hitta en privatlärare som lär dig svenska och anpassar utbildningen helt och hållet efter din nuvarande nivå och dina behov. Lärarna finns utspridda över hela Sverige, så oavsett om du bor Stockholm, Malmö, Västerås, Norrköping, Göteborg, Uppsala eller Malmö så finns det stor chans att det finns en perfekt lärare för just DIG. Så slå till genast, hitta din privatlärare hos Superprof!

Sätt att lära sig svenska

Det kan verka vara klurigt att lära sig ett nytt språk i vuxen ålder. Men om du inte lärt dig svenska som barn, så finns det ingen anledning att oroa sig - alternativen är många. Det gäller bara att ha tålamod, och att se möjligheter! Detta skriver vi mer om senare, men först vill jag ställa frågan; vore det inte GRYMT BRA att ha en privatlärare som kan hjälpa dig utveckla dina språkkunskaper, i din hemstad? Eller online?

Om du håller med om att det vore fördelaktigt, så kan jag meddela att det är fullt möjligt. Det svenska språket måste inte tvunget göras svårare än vad det egentligen är. En privatlärare och du kan  utveckla dina svenskkunskaper så att du kan nå den lyckliga mentala plats du önskar ha i ditt liv, som boende i Sverige och nybliven svensk?

Lär dig svenska på egen hand

Det svenska språket skiljer sig avsevärt från språk som afghanska, spanska, somaliska och iranska. Omställningen kan vara svår eftersom språket inte bara innehåller ord, utan även meningsuppbyggnad och viktig grammatik. Även om det kan vara svårt, så kom ihåg att belöningen är massiv. 

Så, hur gör man egentligen för att lära sig svenska? 

Ett oerhört bra sätt är att läsa. Så ett råd till dig som bor i Sverige och vill lära dig svenska är först och främst: Läs, läs, läs!  Med dagens teknik kan man på ett enkelt sätt använda olika hemsidor för att översätta en text på svenska till ditt eget modersmål. Du skulle kunna ta en svensk bok, varför inte en bok av den svenska nationalikonen Astrid Lindgren?

Du kan sedan använda dig av översättningshemsidor som hjälper dig förstå orden, på samma sätt som du hade gjort om det vore skrivit på ditt modersmål. Upprepa ordet i ditt huvud tills du känner att du helt och hållet förstår innebörden av ordet. Detta sätt är oerhört effektivt och är något du kan göra i några minuter när det passar dig som bäst.

Det må vara tidskrävande, eftersom böckerna fyller en viktig version i svensk historia. Att ha kännedom om dessa böcker gör att du bättre kan förstå referenser som görs i olika sammanhang, och att använda dessa referenser som invandrare kan dessutom vara väldigt imponerande. Många olika restauranger, barer och platser runtom i Sverige har namn som refererar till historiska texter- eller händelser, och det är en bra sak att vara bildad i dessa ämnen för att kunna integrera sig på ett kul sätt i det svenska livet.

Du kan också använda olika översättningshemsidor för att lära dig att skriva på svenska. En förutsättning för att lära sig skriva är att ha goda läskunskaper, men när du väl kan läsa bra så kan det också vara mycket givande och kul att skriva. Det viktigaste när det kommer till att lära sig skriva är att just SKRIVA. Du kanske kan skriva en text om din nya hemstad?

Tala och förstå svenska

För att verkligen kunna säga att man förstår det svenska språket, är det viktigt att man kan tala svenska. Just talandet är extra intressant, eftersom det görs i så många former. I Sverige har vi en mängd olika dialekter, och den skrollande malmöitiskan låter inte alls likt den mjukare stockholmskan. Även om många inte anser det, så är det faktiskt samma språk. Att lära sig melodin i ett språk är svårt, eftersom det inte är något du kan läsa dig till. Man kan bara lära sig genom att lyssna och ta efter. 

Vad vill du lära dig?