Hem
Ge undervisning

Lektioner i svenska som andra språk

🥇 Duktiga lärare i svenska som andraspråk
💻 358 tillgängliga i hela Sverige
🔒 Verifierade recensioner
💸 Inga extra kostnader

Var någonstans leter du efter en sfikurs?

Privatundervisning med Superprof

Lär dig SFI! Kolla in vårt utbud av lärare:

Se fler lärare

5.0 /5

Våra fantastiska lärare med ett genomsnittsbetyg på 5.0 stjärnor baserat på fler än 39 omdömen.

198 kr/h

De bästa priserna: 100% av lärarna erbjuder 1:a kursen gratis med ett genomsnittspris på 198 kr/h

4 h

Snabba svar! Våra lärare svarar vanligtvis på din kursförfrågan inom 4h.

01

Hitta din
perfekta lärare

Kolla in lärarnas profiler helt gratis och kontakta din nästa favoritlärare i SFI helt efter dina kriterier (priser, erfarenhet, nivå, online/offline).

02

Organisera din SFI

Diskutera med din lärare för att komma överens om upplägg och tillgänglighet. Schemalägg dina lektioner och förbered dig inför din första kurs!

03

Lär dig nya saker om Svenska.

Det fina elevpasset ger dig obegränsad tillgång till alla lärare, tränare och handledare under en månad. En hel månad till att upptäcka ny kunskap med fantastiska människor.

Våra tidigare elever
utvärderade sina lärare i
SFI

Se alla våra kurser inom SFI

Lektioner i svenska för nybörjare i hela landet

Sverige har under de senaste decennierna blivit ett mångkulturellt samhälle. Detta har skett genom att många människor från andra länder och kulturer flyttat hit, och gradvis gjort Sverige till en mer mångkulturell och varierad plats på jorden. Idag är det inte ovanligt att man hör olika språk när man sitter på spårvagnen i Göteborg eller tunnelbanetåget i Stockholm. Exempelvis har vi i Sverige över 400 000 människor som har arabiska som modersmål. Bara det är 4% av befolkningen. Men även om många svenskar idag behärskar många olika språk, så är det av stor vikt att man lär sig det svenska språket. För att utveckla sig själv och integreras bättre i det svenska samhället är språkkunskaper av stor vikt. Men misströsta ej! Att lära sig svenska kan gå som en dans, för i Sverige finns det mängder av sätt att lära sig det svenska språket på. Vi kommer att gå igenom ett par av dem nedan, men jag kan ge dig en hint; det finns privatlärare på Superprof!

 

Att lära sig svenska är oftast givande och kul, och de allra flesta som kommer till Sverige lär sig svenska relativt snabbt. Exempelvis finns det Svenska För Invandrare (SFI). SFI är en svenskakurs som erbjuds till invandrare i Sverige som vill ha undervisning i svenska språket, och det är ett initiativ från den svenska staten. Kursen är kostnadsfri för den som deltar och är oerhört populär. År 2013 läste 113 000 svenskar den statliga SFI-kursen, vilket bland annat är ett tecken på att det är en ytterst viktig kurs. Sedan 2016 ingår SFI i den kommunala vuxenutbildningen Komvux. Utbildningen är upplagd så att man ska kunna påbörja kursen inom tre månader från det att man är folkbokförd i en svensk kommun. Om du talar danska eller norska får du dessvärre inte delta… men jag misstänker att du i så fall inte är av ett stort behov att lära dig svenska.

 

SFI har hjälpt hundratusentals, om ej miljoner, svenskar att lära sig och känna sig hemma i det svenska språket. Det finns många fördelar med att läsa SFI, men en fördel som du inte får där är fördelen av att ha en privatlärare. Hos Superprof kan du hitta en privatlärare som lär dig svenska och anpassar utbildningen helt och hållet efter din nuvarande nivå och dina behov. Lärarna finns utspridda över hela Sverige, så oavsett om du bor Stockholm, Malmö, Västerås, Norrköping, Göteborg, Uppsala eller Malmö så finns det stor chans att det finns en perfekt lärare för just DIG. Så slå till genast, hitta din privatlärare hos Superprof!

Att lära sig svenska

Det kan verka vara rejält klurigt att lära sig ett nytt språk i vuxen ålder. Men om du inte lärt dig svenska som barn, så finns det ingen anledning att oroa sig - alternativen är många. Det gäller bara att ha tålamod, och att se möjligheter! Mycket av inlärningen kan göras på egen hand genom att läsa böcker, använda internet för information och översättningar med mycket mera. Detta skriver vi mer om senare, men först vill jag ställa frågan; vore det inte GRYMT BRA att ha en privatlärare som kan hjälpa dig utveckla dina språkkunskaper, i din hemstad? Eller online?

 

Om du håller med om att det vore fördelaktigt, så kan jag meddela att det är fullt möjligt.

 

Det svenska språket måste inte tvunget göras svårare än vad det egentligen är. Med rätt lärare kan du fylla just de luckor som du själv känner att du har. Du kanske har bott i Sverige och pratat svenska ett tag, men ändå vill utöka din talförmåga och utöka ditt vokabulär (ordförråd)? Det skulle förmodligen ge dig ett bättre självförtroende och med det en konkurrensfördel i din karriär. Det kanske kan göra det ännu lättare för dig att få folk att begripa exakt vad du menar? En privatlärare i svenska, som anpassar undervisningen till dig, vore i detta fall helt perfekt!

 

Men det kan också vara så att du är en person som kommit till Sverige väldigt nyligen, och behöver lära dig grunderna i svenska språket. Du kanske inte nöjer dig med den statliga hjälp som finns att få, utan känner att du kan öka takten något. Känner du att du har mer att ge, och att en förbättring av dina svenskkunskaper kan hjälpa dig nå till den lyckliga mentala plats du önskar ha i ditt liv, som boende i Sverige och nybliven svensk?

 

Du kanske till och med vill lära dig bättre svenska för att kunna förstå den här texten bättre?

 

Perfekt! Superprof finns här för dig!

Lär dig svenska på egen hand

Det svenska språket skiljer sig avsevärt från språk som afghanska, spanska, somaliska och iranska. Omställningen kan vara svår eftersom språket inte bara innehåller ord, utan även meningsuppbyggnad och viktig grammatik. Även om det kan vara svårt, så kom ihåg att belöningen är massiv. Tänk att kunna skriva och prata FLERA språk? Detta ger dig en stor konkurrensfördel, och på många sätt har du då en egenskap som många svenskar saknar. Så, hur gör man egentligen för att lära sig svenska? 

 

Ett oerhört bra sätt är att läsa. Så ett råd till dig som bor i Sverige och vill lära dig svenska är först och främst: Läs, läs, läs!  Med dagens teknik kan man på ett enkelt sätt använda olika hemsidor för att översätta en text på svenska till ditt eget modersmål. Du skulle kunna ta en svensk bok, varför inte en bok av den svenska nationalikonen Astrid Lindgren? Du kan sedan använda dig av översättningshemsidor som hjälper dig förstå orden, på samma sätt som du hade gjort om det vore skrivit på ditt modersmål. I Google Translate kan du också få hjälp med hur du uttalar orden. Så, nu när du faktiskt vet vad ordet innebär, så läser du det i ditt huvud flera gånger. Upprepa det i ditt huvud tills du känner att du helt och hållet förstår innebörden av ordet. Detta sätt är oerhört effektivt och är något du kan göra i några minuter när det passar dig som bäst.

 

Det må vara tidskrävande, eftersom böckerna fyller en viktig version i svensk historia. Att ha kännedom om dessa böcker gör att du bättre kan förstå referenser som görs i olika sammanhang, och att använda dessa referenser som invandrare kan dessutom vara väldigt imponerande. Många olika restauranger, barer och platser runtom i Sverige har namn som refererar till historiska texter- eller händelser, och det är en bra sak att vara bildad i dessa ämnen för att kunna integrera sig på ett kul sätt i det svenska livet.

 

Du kan också använda olika översättningshemsidor för att lära dig att skriva på svenska. En förutsättning för att lära sig skriva är att ha goda läskunskaper, men när du väl kan läsa bra så kan det också vara mycket givande och kul att skriva. Det viktigaste när det kommer till att lära sig skriva är att just SKRIVA. Du kanske kan skriva en text om din nya hemstad?

Tala och förstå svenska

För att verkligen kunna säga att man förstår det svenska språket, är det viktigt att man kan tala svenska. Just talandet är extra intressant, eftersom det görs i så många former. I Sverige har vi en mängd olika dialekter, och den skrollande malmöitiskan låter inte alls likt den mjukare stockholmskan. Även om många inte anser det, så är det faktiskt samma språk. Att lära sig melodin i ett språk är svårt, eftersom det inte är något du kan läsa dig till. Man kan bara lära sig genom att lyssna och ta efter. Melodin i ett språk förändras också beroende på samtalston. På vilket ord man lägger tyngden kan förändra en menings innebörd totalt. Om du exempelvis säger: “Men det där är ju mina BYXOR!” så hänvisar du till att det är dina byxor, och att det inte är något annat. Skulle du istället lägga tyngden på ett annat sätt och säga: “Men det där är ju MINA byxor!”, så påvisar du att det är dina byxor och inte någon annans.

 

Som du troligtvis märker så är det inte särskilt lätt att förklara i skrift, det är därför du bör hitta en privatlärare illa kvickt!

Hitta en privatlärare hos Superprof!

Jag har förmodligen nu lyckats klargöra hur viktigt och givande det kan vara att lära sig det svenska språket. Det återstår dock en viktig fråga. En fråga som vi omgående bör reda ut svaret på:

 

Kan det vara kul att lära sig svenska?

 

Svaret är ett starkt, rungande och studsande JA. Men det krävs en bra och fantasifull lärare, och att undervisningen sker på ett sätt som passar just dina kunskapsluckor och anpassas efter hur just DU lär dig enklast. Att gå Svenska För Invandrare, eller andra kurser som vänder sig till flera personer samtidigt har många fördelar. Men en fördel som du bara kan få av en privatlärare är att undervisningen blir totalt anpassad efter din egen takt och lust. Detta erbjuder vi här på Superprof, och det går att hitta lärare i just din hemstad eller online. 

 

Det finns en mängd olika sätt att arbeta på, och på Superprof får du ofta träffa en lärare gratis. Det vill säga att första lektionen ses som en testlektion, och du får själv därefter avgöra om du vill fortsätta och betala, eller träffa en annan som passar dig bättre. Detta är så smidigt att man knappt kan tro det är sant. Med denna kunskap vi nu gett dig, kan du gå in på Superprof och hitta den perfekta läraren för dig. Vem vet, kanske är det ett av de bästa besluten du kan ta just nu?

 

Spana in våra privatlärare redan nu, och starta din resa mot att behärska det svenska språket!

FAQ

💰 Vad är det genomsnittliga priset för en lärare i SFI?

Genomsnittspriset för en kurs i SFI är 198 kronor.


Priset skiljer sig pga flera olika faktorer: 

  • Erfarenheten en lärare har inom ämnet
  • Var kursen är (online eller hemma) samt beroende på geografisk plats
  • kursernas längd och frekvens

97% av lärarna erbjuder första kursen gratis.


Upptäck priserna för lärare nära dig.

💡 Varför ska jag ta en kurs i SFI?

SFI med en erfaren lärare ger dig möjligheten att utvecklas snabbare.


Du väljer din lärare och planerar dina kurser i online eller "offline". 


En kursförfrågan låter dig chatta direkt med läraren för att organisera lektioner på det sätt som passar er.


Vår sökfunktion hjälper dig att hitta din nästa lärare. Sök bland miljontals lärare i hela världen eller hitta någon som bor nära. 


Starta din sökning enkelt, med ett klick.

💻 Våra lärare ger undervisning online inom SFI!

Majoriteten av våra lärare i SFI erbjuder kurser inom


SFI online.


Tveka inte att konsultera deras annonser eller att sortera i sökresultaten ("webbkamera" -filtret) för att upptäcka kurserna i  Sfi  som finns tillgängliga via webbkamera. 

🎓 Hur många lärare är tillgängliga att ge kurs inom SFI?

358 lärare inom SFI erbjuder kurser på Superprof. 


Välj bland alla tillgängliga profiler och ta kontakt med dem som du anser passar dina behov och önskemål allra bäst.


Välj mellan 358 profiler.

✒️ Vilket genomsnittsbetyg har våra lärare i SFIl mottagit?

Bland 39 olika recensioner, har eleverna gett ett genomsnittsbetyg på 5.0 av 5.


Skulle ett problem uppstå med undervisningen, är kundservice tillgänglig på vardagar för att hjälpa till att hitta en lösning.


För varje ämne kan du se recensionerna av eleverna.