När du väl har talang kommer fotografering att komma naturligt för dig. Men något som kan ta mer tid att lära sig är hur du använder din kamera. En begåvad fotograf kommer att se vad de vill fånga, men kameran kanske inte alltid är villig att svara på din begäran så lätt som du kanske hoppas.

Det är då lämpligt att lära sig mer om fotografering, särskilt om du menar allvar med att skapa det bästa fotot med din kamera. Det finns många sätt att lära sig fotografera på, och de har alla olika prisklasser. Men oavsett vilken budget du har finns det fotokurser som gör det lättare för dig att lära dig.

De bästa lärarna i Fotografi tillgängliga
Erika
5
5 (7 recensioner)
Erika
800 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Gavin
Gavin
600 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
John
John
200 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Michael
Michael
600 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Niclas
Niclas
300 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Max
5
5 (3 recensioner)
Max
150 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Licia
Licia
300 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Levi
Levi
290 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Erika
5
5 (7 recensioner)
Erika
800 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Gavin
Gavin
600 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
John
John
200 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Michael
Michael
600 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Niclas
Niclas
300 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Max
5
5 (3 recensioner)
Max
150 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Licia
Licia
300 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Levi
Levi
290 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Nu kör vi!

Vad du behöver veta för att börja fotografera

För att börja som fotograf behöver du bara ha ett bra öga för något som är värt att fånga. Det kan vara ett klassiskt landskap eller en fotografering med modeller. Men du borde kunna fånga dessa bilder på ett sätt som kan berätta en historia. Att ta vackra bilder är många fotografers dröm. I själva verket är inte alla bilder du fotograferar vinnare, men ju mer du lär dig och övar desto bättre blir de. Fram till dagen då du kommer du att förstå hur du skapar fantastiska bilder som lyckas med berättandet.

Det finns ingen fördefinierad väg att bli fotograf, det behövs inte ens erfarenhet. Du behöver inte känna till fotografiets historia för att vara en bra fotograf . Men tekniska färdigheter, kunskap och bra utrustning är alla viktiga för att fotografera den vinnande bilden.

Att ta vackra bilder är många fotografers dröm
För att börja som fotograf behöver du bara ha ett bra öga för något som är värt att fånga. Fotokälla: Unsplash

Utrustning du behöver för att börja fotografera

För att komma igång på din resa till att lära dig fotografera behöver du lite fotograferingsutrustning. De viktigaste sakerna du behöver för att komma igång är en bra kamera, en lämplig lins och några minneskort. När du väl har dessa föremål är du redo att börja din resa för att bli en bättre fotograf

Hur tar man bättre bilder? Lär dig nya färdigheter!

Självstudier, kostnad: gratis

Det finns många prisklasser tillgängliga när man vill studera fotografi, men ingen kan vara mer lockande än "gratis". Det finns många sätt att bli en bättre fotograf utan att spendera ytterligare ett öre. Men självstudier kräver engagemang och motivation.

Fototips för självstudiefotografering

Det bästa sättet att du kan förbättras, och något som rekommenderas, trots formen av studierna, är att öva, öva, öva. Att öva är ovärderligt, lära sig om din kamerautrustning, lära sig om din egen stil och hur du använder din nya kamera. Detta hjälper dig att bli passionerad och lära dig fotografering på ett roligt och visuellt sätt.

När du tränar är det dock viktigt att du antingen printar ut dina bilder eller tittar på dem via din dator. När du undersöker bilderna letar du efter fantastiska saker i bilden, saker som du kan replikera och letar också efter saker som du kan förbättra.

Foto böcker

till biblioteket där du kan låna gratis böcker om alla ämnen. Om du har ett uppdaterat bibliotek kan du till och med hitta en manual för just din kameramodell som kan vägleda dig tydligt i hur du använder den.

När du lånar eller köper böcker vill du se till att de täcker linser , fotograferingstekniker, lång exponering, ISO, slutartid, bländare, skärpedjup och hur man bäst använder en digitalkamera.

Oavsett om du har ett särskilt intresse som bröllopsfotografering, fotojournalistik, matfotografering, naturfotografering, resefotografering eller kommersiell fotografering och till och med Photoshop eller Lightroom-programvara för att redigera dina foton till exempel så bör du kunna hitta böcker om fotografering av alla slag på biblioteket som täcker dessa specifika ämnen.

Ta reda på vilka tillbehör du behöver i ditt kit.

Det här sättet att titta på och lära sig är ett utmärkt sätt att lära sig
Att studera online är ett utmärkt sätt för dig att få tillgång till gratis innehåll. Fotokälla: Unsplash

Fotografering online

Att studera online är ett bra sätt för dig att få tillgång till gratis innehåll som kan hjälpa dig att driva din passion för fotografering . Online hittar du ett brett utbud av resurser som hjälper dig inklusive online-tutorials, online-klasser som gratis webbseminarier, fotografibloggar, fotografiartiklar, youtube-videor som ger dig gratis online-fotograferingskurser om fotografering.

Videor kan ge dig en insyn på hur du använder din specifika kamera, olika fotograferingsmetoder , färdigheter och mycket mer. Detta tillvägagångssätt titta och lära är ett utmärkt sätt att lära sig och bör implementeras i alla former av studier för att öka ditt självförtroende och stödja din inlärningsupplevelse.

Privat handledning, kostnad: måttlig till dyr

Privatundervisning är ett av de bästa sätten att lära sig fotografera på om du upptäcker att du inte är tillräckligt disciplinerad för att följa självstudier. Även om handledning kostar, är det ett utmärkt sätt att se till att du går framåt mot att bli fotograf.

Det finns många online-handledare eller fotografiskolor där du kan hitta en handledare som undervisar fotografi. Kostnaden varierar avsevärt om du bara vill ha vägledning om grunderna så ta reda på vad du behöver hjälp med först.

Online fotograferingskurs

Onlineundervisning är mycket billigare än att anställa en handledare och delar några av samma fördelar som att studera fotografi online. Att ha en online-handledare kommer att vara en fantastisk inlärningsupplevelse eftersom du får mer frihet att utforska på din egen tid och också att studera var du vill i världen. Så länge du har en wifi-klar enhet och en internetanslutning kommer du att vara beredd.

Privatundervisning online är ett utmärkt sätt att få stöd med dina utmaningar, även om personen inte är där med dig fysiskt. Du kommer att kunna få personlig support som snabbt kommer att främja din inlärning. En bonus är att en handledning online är mycket billigare än handledning ansikte mot ansikte och de delar många av samma fördelar.

Offline fotokurser

Det underbara med offline-lektioner är att du kan gå till fotograferingsworkshops om du väljer gruppundervisning. Där kan du träffa andra fotografer. I din fotokurs kan du lära dig fotograferingsgrunderna, hur man driver ett företag, fotografikomposition, ljusteknik och mycket mer.

Om du föredrar att ha en privatlektion kommer du inte att bli besviken, din handledare kommer att ge dig massor med råd.

Medan gruppklasser har en strukturerad läroplan med praktisk privat inställning, kommer handledningen att vara dikterad av dig, och du kan få stöd där det behövs

Yrkesutbildning, kostnad: dyrt

Grundläggande universitetskurser: Från amatör till professionell

Om du är intresserad av att lära dig avancerad fotografering och bli en klassiskt utbildad professionell fotograf , kan du vara intresserad av att ta en akademisk kurs vid ett universitet. Genom att ta en universitetskurs i fotografi lär du dig allt som finns om fotografering.

Från grunderna för fotografering till studiofotografering, hur man använder ett brett utbud av tillbehör som stativ, ljusmätare, utbytbara kameralinser etc. Du kommer att studera toppfotografer, fotografiets historia, hur man kreativt komponerar en scen för att få det bästa foto och allt om efterbehandling av dina bilder med programvara som Adobe Lightroom och Adobe Photoshop.

Om du har tur kan du till och med ha chansen att använda en klassisk SLR-film och utveckla bilderna i det mörka rummet.

Det fantastiska med fotoutbildning på universitetet är att det är en omfattande och komplett utbildning. Du kommer att slutföra många fotograferingsbedömningar, prova olika tillbehör, teknik, kameror och fotograferingsstilar.

Men nackdelarna är att det tar 3 år!

hur man förstår de tekniker som krävs
Din handledare kan hjäpa dig med mycket. Fotokälla: Unsplash

Att assistera en fotograf: kostnad: gratis till måttlig

Assistent till en fotograf eller stödja en fotostudio.

Om du upptäcker att du vill studera men vill börja arbeta med fotografering direkt då kan du söka jobb som fotograferassistent eller i en fotostudio. Du får kanske inte betalt så mycket om du inte har mycket erfarenhet, men avvägningen är att du skulle få utbildning på jobbet.

Att arbeta med en professionell fotograf kommer sannolikt att ge dig inte bara den gratis utbildning du behöver utan också ge dig en titt bakom kulisserna hos en professionell fotograf. Om de är trevliga och har lite tid, kan de till och med vara villiga att träna dig.

Men naturligtvis, om du vill att de ska hjälpa dig att förstå din kamera eller att ge dig personlig rådgivning är upp till dem personligen att avgöra om de vill byta ut tjänsten gratis eller mot en avgift. Fototips: hitta en generös fotograf som har tid att ge dig lite stöd för din egen professionella utveckling. Du kan presentera din avsikt under intervjun.

Det finns många sätt att lära sig fotografera, bara en google-sökning ger dig miljontals resultat. Men innan du bestämmer dig för att studera, försök att tänka på vad det är du vill lära dig och vad kommer du att investera för att främja din utbildning. Är du motiverad att följa en strukturerad läroplan för fotografi eller föredrar du mer flexibilitet?

Fotokunskap och tekniska färdigheter kan ändra resultatet av en ok bild till en prisbelönt bild. Men konsten att fotografera och det uttryck du väljer beror på dig.

>

Plattformen som kopplar samman privatlärare och elever

Första lektionen gratis

Tycker du om artikeln? Visa det gärna!

5,00 (1 note(s))
Loading...

Tatiana

A lean mean word-killing machine that loves everything written.