Man som tränar fotboll ensam på plan

Hur en typisk fotbollsträning bör se ut

Fotbollsövningar - gör dessa för att bli bättre på plan "Den som förlorar sitt hjärta till fotbollen bör inte bli förvånad över att det trampas sönder." - Torsten Gütschow Vi är inte lika fatalistiska, men den före detta DDR-anfallaren Torsten Gütschow har rätt om en sak: fotboll kan vara en mycket slitsam och intensiv sport. […]

13 juli 20228 minuters läsmaterial

Barn som spelar fotboll

Drömmer du om att spela fotboll på hög nivå?

Hur ser en fotbollskarriär ut? Massor av människor i Sverige spelar fotboll utanför den professionella fotbollen. Mest bara för skojs skull. Däremot finns det många bland dem som drömmer om att få ett proffskontrakt med en proffsklubb. För några av dem är detta en reell möjlighet. Men av alla de ungdomar som idoliserar spelare i […]

29 mars 20226 minuters läsmaterial

Vill du lära dig fotboll?

Här kan du lära dig mer om fotboll, oavsett om du är nybörjare, proffs eller bara nyfiken.

Att titta på fotboll är alltid en upplevelse, och ofta vill man gärna ta bollen själv (om inte anfallaren gör det…). Så tveka inte att börja spela! Vår blogg har tips för din nya hobby, läs inläggen där våra experter delar med sig av sina fotbollsknep. Med deras hjälp kan du lära dig grunderna i dribbling eller förfina din teknik så att du förbättrar din bollkontroll!

Hitta din personliga fotbollstränare: oavsett om du bor i Stockholm, Göteborg, Malmö eller någon annan stans i Sverige – du hittar alltid något som passar dig!

Att lära sig fotboll är mer än att bara spela

Som den mest populära sporten i världen är fotboll mer än bara en sport bland andra. De stora stjärnorna inspirerar sina fans, barnen visar varandra sina bästa trick i skolan, och att spela i ett lag lär ut laganda. Fotboll förenar.

Samtidigt behöver fotboll, liksom alla andra sporter, specifik träning. Du måste lära dig att hantera bollen på ett säkert sätt, du måste vara vältränad om du vill klara en hel match, en bra teknik kräver styrka, flexibilitet och kroppsmedvetenhet. Det krävs också mentala färdigheter. Även med stor fysisk ansträngning måste du som spelare hålla huvudet kallt, reagera snabbt och kunna läsa av och planera speltaktik.

Vill du bli en bättre fotbollsspelare?

I våra artiklar kan du läsa om allt från kända fotbollsspelare, till olika träningstips, och hur du kan jobba med tekniken. Läs våra blogginlägg  för att lära dig allt du behöver veta för att bli en bättre spelare.

Kanske är du intresserad av att lära dig mer om taktik och strategi? Då kan det vara klokt att spana in våra artiklar som handlar om just det. Vill du inte bara förstå spelet bättre utan också träna fotboll, kan du även anlita en privat tränare genom vår plattform.

De kommer att kunna anpassa träningen efter precis det du vill förbättra, vilket position du spelar du, och vad du vill utveckla. Om du redan spelar i ett lag kommer det att ge mycket mer än att endast gå på den vanliga fotbollsträningen. Kanske vill du lära dig olika trick för att lättare komma förbi motståndarna? Eller har du kanske positionen som målvakt och vill utveckla ditt spel?

Förutom tekniken kommer din privata tränare också att se till hur du tar emot bollen, ditt passningsspel, och andra aspekter av spelet. Alla dessa små detaljer är viktiga att ta hand om du vill utvecklas.

Vad handlar fotbollsträning om?

Runt om i Sverige spelas det fotboll på skolgårdar, i idrottshallar och lokala klubbar. Alla som är en del av en fotbollsklubb tränar regelbundet med samma lag och tränare. Under processen lär sig laget att spela tillsammans, utvecklar gemensamma taktiker och spelstilar och förbereder sig för nästa match mot de andra lagen.

Den största delen av fotbollsträningen ligger dock alltid i träningen av varje individ, som fokuserar på kondition och smidighet, uthållighet och styrka samt teknik och bollkontroll.

Lär dig fotboll med individuell träning: kurser för barn och vuxna

Fotboll är en lagsport. Vissa saker kan därför bara tränas i grupp. Samtidigt finns det dock många saker som man kan lära sig och öva på egen hand eller med hjälp av en tränare. Styrka, uthållighet, koordination, bollkontroll, fotarbete, rörlighet och snabbhet är områden där du inte behöver lagkamrater. Andra färdigheter, t.ex. passning och dribbling, kan endast tränas tillsammans med en annan person. Det behöver inte nödvändigtvis vara en lagkamrat, utan kan också vara din tränare.

Individuell fotbollsträning kan vara fördelaktigt i många situationer och moment. Nybörjare som först vill skaffa sig grundläggande kunskaper och färdigheter kan få en bra introduktion till fotbollsundervisningen genom att få individuell träning. Tränaren kan visa dig allt i detalj, se hur du utför övningarna, korrigera, och ge dig individuella tips om din personliga träningsplan.

Däremot finns det även spelare med mer erfarenhet och avancerat spel som också använder sig av personliga fotbollscoacher. Men även avancerade och mycket erfarna spelare vill utnyttja fördelarna med individuell träning. Genom det individuella stödet kan de registrera alla sina behov och önskemål, ta reda på sina svagheter och arbeta med dem.

Individuell fotbollsträning behöver inte nödvändigtvis vara ett komplement till träning med ett lag. Om du är intresserad av en mångsidig konditionsträning med en boll, där fotarbetet inte försummas, kommer du att ha mycket roligt med fotboll. Din tränare kommer att arbeta tillsammans med dig för att skapa en långsiktig träningsplan så att du kan arbeta mot dina mål.

Du kan boka en lämplig tränare för fotboll via Superprof. Här presenterar sig många erfarna privatlärare och erbjuder dig individuell träning anpassad efter dina behov. Allt utifrån vilken position du har.