Utmärkt
recensioner på

Lär dig fotboll online eller på plats med våra privatlärare

Se fler lärare

5.0 /5

Våra fantastiska lärare med ett genomsnittsbetyg på 5.0 stjärnor baserat på fler än 14 omdömen.

333 kr/h

Bra priser: 100% av lärarna erbjuder första lektionen gratis med ett genomsnittspris på 333 kr/h

2 h

Snabba svar! Våra lärare svarar vanligtvis på din kursförfrågan inom 2h.

Att lära sig fotboll har aldrig
varit så enkelt

2. Planera dina lektioner i Fotboll

Diskutera med din lärare för att komma överens om upplägg och tillgänglighet. Schemalägg dina lektioner och betala tryggt via vår plattform.

3. Lär dig nya saker om Lagsport.

Vårt Elevpass ger dig obegränsad tillgång till alla lärare, tränare och handledare under en månad. Passa på att upptäcka ny kunskap med fantastiska människor.

FAQ

💰Vad kostar privatlektioner i fotboll?

Genomsnittspriset för en kurs i fotboll är 333 kronor.


Priserna varierar beroende på faktorer som: 

  • Privatlärarens erfarenhet som lärare och inom fotboll
  • Var kursen sker (online eller hemma), samt beroende på geografisk plats
  • Kursernas längd och frekvens på lektionerna

97% av lärarna erbjuder första lektionen gratis.


Upptäck priserna för lärare nära dig.

💡 Varför ska jag ta lektioner i Fotboll?

Fotboll med en erfaren lärare ger dig möjligheten att utvecklas snabbare.


Du väljer din lärare och planerar kursen och lektionerna tillsammans. Både upplägg och om huruvida nu ska mötas online eller på plats.  


En kursförfrågan låter dig chatta direkt med läraren för att organisera lektioner på det sätt som passar er.


Vår sökfunktion hjälper dig att hitta rätt privatlärare. Sök bland miljontals lärare i hela världen eller hitta någon som bor nära. 


Starta din sökning enkelt, med ett klick.

💻 Kan jag lära mig fotboll online?

Majoriteten av våra lärare i fotboll erbjuder kurser inom


Fotbolllektioner online.


Tveka inte att konsultera deras annonser eller att sortera i sökresultaten ("webbkamera" -filtret) för att upptäcka kurserna i  Fotboll  som finns tillgängliga via webbkamera. 

🎓 Hur många lärare är tillgängliga för privatlektioner i fotboll?

202 privatlärare i fotboll erbjuder kurser på Superprof. 


Välj bland alla tillgängliga profiler och ta kontakt med dem som du anser passar dina behov och önskemål allra bäst.


Välj mellan 202 profiler.

✒️ Vilket genomsnittsbetyg har våra lärare i fotboll?

Bland 14 olika recensioner, har eleverna gett ett genomsnittsbetyg på 5.0 av 5.


Skulle ett problem uppstå med undervisningen, är vår kundservice alltid tillgänglig på vardagar för att hjälpa till att hitta en lösning så snabbt som möjligt.


För varje ämne kan du se recensionerna av eleverna.

Vill du lära dig fotboll?

Du har många talangfulla lärare i fotboll att välja mellan!

Se fler lärare Nu kör vi!

Ett roligt och individanpassat sätt att få extra träning fotboll

Du vet förmodligen hur fotboll går till och vad det går ut på, men låt oss för skojs skull använda en välanvänd definition av vår älskade sport fotboll:

“Fotboll är en lagsport där lagen strävar efter att få in bollen i motståndarnas mål. Kontakt mellan hand och boll är inte tillåten, undantaget målvakten vars uppgift är att skydda målet och som får använda händerna inom straffområdet framför eget mål samt vid inkast när spelare får kasta in en boll som åkt ut längs någon av sidlinjerna. Den vanligaste formen av fotboll spelas med elvamannalag, det vill säga en målvakt och tio utespelare i vardera laget.”

 

Det känns nästan konstigt att läsa en sådan definition. Att totalt förenkla något så intressant, komplext och historierikt som fotboll. Men å andra sidan kanske det är vad som är så fascinerande med fotboll: det är så enkelt, men samtidigt komplext. Det är kanske därför det kallas “Det Gröna Fältets Schack”. 

Fotboll spelas överallt i hela världen, det är en så global sport det kan bli. Det spelas på gator och torg i storstäder, och på gräsplättar i små byar. Det spelas hos de mest privilegierade människor som vandrar på vår jord, och bland de som knappt har mat på bordet. Fotboll har en förenande effekt som man inte hittar hos många andra idrottsrörelser, eller fenomen rent generellt.

Mitt under det brinnande första världskriget 1914, beslöt sig de tyska och engelska trupperna som slogs i Belgien för att plötsligt lägga ner sina vapen. De var trötta på att kriga, och ville spela fotboll istället. De möttes och firade jul utan sina vapen och spelade en landskamp som numera är en av de mest klassiska matcher som någonsin spelats. Detta är en av många symboliska händelser som visar fotbollens enande kraft på samhällsnivå. 

 

Men det är inte bara på samhällsnivå som fotboll är berikande, utan också individuellt och personligen. Att bemästra bollen med sina fötter och lår, sitt bröst och sitt huvud, är inte bara själsberikande, utan har belönat miljoner om inte miljarder av människor med lyckan att knyta nya kontakter och skapa minnen för livet.

Fotboll kan spelas på så många olika nivåer att alla kan hitta sin nivå. I Sverige har vi en stolt föreningstradition som gör att mängder av människor kan spela sin favoritidrott på den nivå de själva önskar utanför sitt vanliga jobb. Det finns också många svenskar som försörjer sig mellan de kritade vita linjerna på fotbollsplanen. Så om du är en av alla miljoner människor på vår runda planet som bara älskar att spela fotboll - varför inte lära dig mer om det? Du kan utvecklas, och med utvecklingen blir din förståelse för sporten större.

Fördelar med att utveckla sitt fotbollsspelande 

Det är mycket troligt att du någon gång i ditt liv suttit med några kompisar och haft tråkigt. Ni är oinspirerade, ni kan inte hitta på vad ni verkligen vill göra. Ett recept för att hitta inspiration är att röra på sig, i synnerhet utomhus. Och därför har någon kommit med idén: låt oss gå ut och spela fotboll. Vissa ogillar det, de känner att de inte har fallenhet för det och de lägger hellre kraft på något annat. Men många, oerhört många, känner precis tvärtom. De känner en nästan magisk dragningskraft till fotbollen. En barnsligt kittlande, nästan underbar lust att få sparka på en boll och genom det känna gemenskap. 

Man kan älska fotboll på så många olika sätt, och av olika anledningar. Vissa gillar att spela fotboll för att man älskar det taktiska spelet. Men ser sig själv som en fotbollsstrateg, en fältherre som äger planen med sitt spelsinne. Andra gillar att göra mål, att positionera sig rätt för att kunna komma fri med målvakten och ge sitt lag ett poäng. Du som läser detta kanske ser dig själv som lite av en “måltjuv”? Eller är du mer av en assistkung, med en känslig fot som på ett vackert sätt smeker fram djupledsbollar till dina snabba forwards.

Eller är du en “brunkare”? Du gillar när motståndarna är lite rädda för dig, och en perfekt tajmad tackling är det bästa du vet.

Oavsett vilken typ av spelare du är, så blir det roligare ju bättre du blir. Och att göra något man tycker är roligt och behärskar - det kan vara enormt berikande!

 

Känner du som spelare att du vill ta nästa kliv? Du kanske har spelat i division 2 i några år och vill spela i Superettan? Du känner kanske på dig att du har chansen om du bara övar upp ditt tillslag och dina skott. Eller är du en spelare som kämpar i de lägre serierna som division 7, men vill utvecklas för att kunna spela på en lite mer tävlingsinriktad nivå?

Eller, du kanske aldrig spelat alls? Du vill bara lära dig grunderna för att du tycker fotboll ser så roligt ut. Oavsett vilken nivå du är på, så rekommenderar vi dig att ge dig själv chansen att utvecklas. Detta görs vanligtvis genom att man spelar i ett lag, vilket ju är själva grundtanken med att spela fotboll. Men problemet med att bara träna i ett lag är att träningen inte blir anpassad efter dig. Du kanske vill träna avslut, men din tränare anser att det är viktigare att spela smålagsspel på träningen. Då borde du träffa en privat-tränare och köra egenträning! Som tur är finns det mängder av duktiga fotbollsspelare som är villiga att träna extra med dig, och lära dig sina knep. Många av dessa tränare finns anmälda hos oss på Superprof!

 

Genom att ta hjälp av de som redan lagt mängder av tid på att behärska spelet kan du ge dig själv ett försprång i ditt utvecklande. Du kanske kan lära dig skjuta riktigt hårda vristskott? Kanske vill du lära dig slå grymma inlägg? Vill du bli en funktionell innermittfältare som både kan försvara och anfalla? Det finns så många olika typer av sätt att spela fotboll på. Om man lägger ner tid och kraft i att lära sig sporten kan man finna mycket glädje på gräset. 

Tips för att bli bättre på fotboll

För att lära sig fotboll är det för det första grymt bra att studera duktiga fotbollsspelare. Du kan till exempel kolla klipp på YouTube och inspektera spelare som Ronaldinho, Zinedine Zidane, Ryan Giggs, Henrik Larsson, Bruno Fernandes, Jay-Jay Okocha och många fler. Varför inte titta på en klassisk svensk anfallare som Stefan Rodevåg?

Vill du lära dig volleyskott så bör du YouTube-söka Stefan Rodevågs volleymål mot Häcken. Bara ett tips! Den nyligen bortgångne fotbollslegenden Johann Cruyff var så innovativ att han kom på ett helt nytt sätt att vända med en fotboll, och detta sätt har nu snarare blivit kutym i fotbollskretsar runt om i världen. Det vi vill säga med detta är att sporten är i ständig utveckling, och det går att hitta nya vägar om man låter sig inspireras av rätt spelare.

När du studerat spelarna, så kan du gå ut på egen hand och testa sakerna du sett. Du kan också ställa dig mot en vägg och slå passningar. På så sätt övar du både passningar och mottag. Allting du gör med en boll förbättrar din bollkontroll, och bollkontroll är en förutsättning för att kunna bli en duktig fotbollsspelare.

 

Men det räcker inte med bollkontroll, du behöver också en fysik som är väl anpassad till din position. Ska du vara mittback är det en stor fördel att vara stark, och en ytter bör vara kvick. Därutöver är den mentala förmågan oerhört viktig. Spelintelligensen. Många spelare har livnärt sig på att vara smarta och strategiska spelare. Spelare som Xavi, Alessandro Del Piero, Kevin De Bruyne, Anders Svensson och många fler är inte alltid de snabbaste och starkaste spelarna. Men de läser spelet och vet vad som behöver göras för att deras lag ska få övertag i matchen. 

Spelförståelse lär man sig genom att iaktta spelet, men man kan också få hjälp av duktiga och erfarna tränare. Det är här som Superprof kommer in i bilden!

Hos Superprof finns mängder av duktiga tränare som bara väntar på just dig. De vill dela med sig av sina kunskaper, och genom kontakt med en bra tränare kan du lära dig oerhört mycket.

 

Fotboll blir verkligen roligare ju mer man lär sig, så ta chansen!

Lära sig spela fotboll i Sverige

Hitta en tränare på Superprof som du tycker verkar passa, och sätt igång. Ni kan ses på bestämd tid och plats - förslagsvis en fotbollsplan. Väl där kan han dela med sig av sina kunskaper, eller så är han bara din träningskompis. Han kan kasta upp bollen så att du kan lära dig nicka, ta ner på bröstet eller skjuta volleyskott. Han kan också ta emot dina långa passningar. Oavsett vad du vill träna på så är det möjligt med en privattränare. Du kommer snart se resultat av din träning, och dina lagkamrater kommer bli chockade av hur många mål du sprutar in eller hur många tacklingar du gör.

 

Många av lärarna på Superprof erbjuder en gratis testlektion, så ta chansen! Fotbollens vackra värld väntar på dig! 

Vad vill du lära dig?