Om du är intresserad av att ta en fysik kurs, då är den här artikeln något för dig! Det går inte att förneka att det finns många olika anledningar till att studera fysik. Om du planerar att läsa en fysikkurs på universitetet eller drömmer om att arbeta inom fysik är det viktigt att uppnå så bra betyg som möjligt vad gäller dina läxor, prov eller andra uppgifter.

Det är inte ovanligt att elever anlitar en handledare för att nå så höga resultat som möjligt under sina studier. En handledare kan hjälpa dig förstå dig på matematiken och fysiken, samt visa hur du ska lägga upp dina studietimmar för att ditt arbete ska bli effektivt som möjligt!

Det finns flera olika anledningar till varför det kan vara fördelaktigt att anlita en handledare. Oavsett om du behöver lite extra stöd inför ett kommande gymnasieprov i fysik 1 eller ditt nästa högstadieprov i fysik så kan en handledare verkligen hjälpa dig få grepp om lektionsinnehållet och förbättra dina resultat på det stora hela.

Om du har kommit fram till att extra handledning vore något för dig är nästa steg att lista ut var du hittar den handledare som passar just dig bäst! Det finns gott om handledare att välja mellan och flera olika ställen att leta på, som du kan se här under. Förhoppningsvis hittar du din blivande handledare snabbt och enkelt!

Om du är intresserad av att studera fysik kan du läsa mer om vilka möjligheter en fysikexamen kan leda till här.

Det kan vara givande att anlita en fysik- och matematiklärare med tanke på hur mycket matematik som används inom fysiken. (Källa: Unsplash)
De bästa lärarna i Fysik tillgängliga
Pierre
5
5 (18 recensioner)
Pierre
300 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Mehdi
5
5 (10 recensioner)
Mehdi
450 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Filip
5
5 (9 recensioner)
Filip
400 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Renata
5
5 (6 recensioner)
Renata
400 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Zakaria
4,8
4,8 (4 recensioner)
Zakaria
199 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Abdulbari
5
5 (5 recensioner)
Abdulbari
210 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Riyam
5
5 (9 recensioner)
Riyam
300 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Daniel
5
5 (7 recensioner)
Daniel
200 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Pierre
5
5 (18 recensioner)
Pierre
300 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Mehdi
5
5 (10 recensioner)
Mehdi
450 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Filip
5
5 (9 recensioner)
Filip
400 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Renata
5
5 (6 recensioner)
Renata
400 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Zakaria
4,8
4,8 (4 recensioner)
Zakaria
199 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Abdulbari
5
5 (5 recensioner)
Abdulbari
210 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Riyam
5
5 (9 recensioner)
Riyam
300 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Daniel
5
5 (7 recensioner)
Daniel
200 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Nu kör vi!

Varför är det värt att ha en handledare i matematik och fysik?

När du ska välja fysikhandledare är det viktigt att fundera över vilken typ av handledare du skulle vilja samarbeta med.

Det finns flera olika typer av handledare där ute. Alltifrån nyexaminerade fysikstudenter med en kandidatexamen i ämnet, till de med en masterexamen i fysik eller annan högre utbildning. Det finns även de som endast studerat fysikämnet på gymnasiet eller högstadiet.

Dessutom ska man komma ihåg att fysikämnet har starka kopplingar till matematik, inte enbart eftersom:

  • Det finns många olika formler att lägga på minnet
  • Fysikprov innehåller ofta olika frågor som kräver matematiska beräkningar
  • En del av dina fysikstudier kan kräva goda kunskaper vad gäller algebra och kalkyl

På grund utav det känner många elever att ett av de bästa sätten att förbättra sina betyg i fysik och fördjupa sin förståelse för lektionsinnehållet är genom att repetera och utveckla sina matematikkunskaper. Det ger dem en tillräckligt bra grund att stå på för att kunna förstå de matematiska aspekterna inom fysikämnet.

För att lyckas med det kan det vara bra att anlita en handledare som har bra koll på de olika delarna inom fysikämnets läroplan (så som elektromagnetism eller Newtons lagar), men även på de olika matematiska färdigheter som krävs för att man ska kunna uppnå ett riktigt bra studieresultat. Din handledare skulle alltså även kunna hjälpa dig utveckla dina matematikkunskaper.

Dessutom kan du själv bestämma hur du vill att din handledning ska se ut. Du kanske skulle föredra privatundervisning? Eller så kanske du hellre vill undervisas i en mindre grupp eller online?

Det finns inget rätt eller fel val när det handlar om vilken typ av undervisning du föredrar. Kom ihåg att lyckas undervisning hänger på att hitta en strategi som fungerar för både dig och din matematik- och fysikhandledare, så att ni kan samarbeta på ett effektivt och välfungerande sätt.

Det finns dessutom flera olika fördelar med att studera fysik!

Du kan antagligen hitta en fysiklärare som möter alla dina önskemål genom att söka online. (Källa: Unsplash)

Att hitta en fysik- och matematiklärare behöver inte vara svårt

Det finns flera olika strategier att tillgå för att hitta en matematik- och fysiklärare som kan hjälpa dig med dina fysikstudier. Några av de mest populära metoderna beskrivs här nedanför:

Fråga en vän

Ett av de enklaste sätten att hitta en handledare är genom att fråga dina vänner. Fråga helt enkelt om de känner till någon matematik- och fysiklärare som de skulle kunna rekommendera och som de tror skulle kunna hjälpa dig med de områden du tycker är svårast inom fysikämnet.

I bästa fall studerar några av dina vänner också fysik och har bra koll på vilka områden som ingår i din läroplan.

Om någon av dina vänner själv har en handledare kan det absolut vara värt att försöka kontakta just den handledaren. Du kan alltid höra efter om handledaren i fråga har tid att hjälpa dig också.

Kontakta din skola eller ditt universitet

Ett annat enkelt sätt att hitta en fysik- och matematikhandledare är genom att fråga din fysiklärare eller din universitetslektor. De kanske har möjlighet att undervisa dig efter lektionstid.

Om så inte är fallet kan du alltid höra efter om de har någon kollega som kan tänka sig erbjuda dig privatundervisning, eller om de känner till någon master-student eller liknande som kan tänka sig undervisa dig.

Genom att tala med din fysiklärare om extraundervisning får du även chansen att fråga vilka områden hen tycker att du bör fokusera på och arbeta vidare med.

Det kan vara ett sätt att förbättra ditt fysikbetyg och dessutom fördjupa dina kunskaper inom olika studieområden - framförallt de områden du tycker är svårast i nuläget.

Därefter kan du dela med dig av din lärares återkoppling till din nya handledare. Berätta för din handledare vilka delar av läroplanen du vill koncentrera dig på. Det kommer förbättra dina chanser att nå riktigt goda betyg.

Om din fysiklärare inte kan erbjuda någon privatundervisning utanför skoltimmarna och om hen inte har några värdefulla tips vad gäller potentiella handledare heller så kan du även överväga att tillfråga en matematiklärare. Någon av skolans matematiklärare kanske skulle kunna hjälpa dig istället.

Att få hjälp av en lärare eller handledare som specialiserat sig i matematik kan också gynna dina studieresultat, framförallt om du tycker att de matematiska aspekterna är bland det svåraste inom fysikämnet - så som att lösa en ekvation eller att förstå en viss formel.

Om den här artikeln är till hjälp kan du även ta en titt på vår artikel angående vad det kostar att anlita en fysik- och matematiklärare.

Sök online

Det här är kanske det allra enklaste sättet att hitta en fysik- och matematiklärare.Det beror på att:

  • Du kan leta upp din nästa fysik- och matematiklärare hemifrån - eller varifrån helst där du har tillgång till internet.
  • Du kan söka fram en passande handledare via flera olika undervisningsplattformar och hemsidor.
  • Det är enkelt att hitta handledare som erbjuder privatundervisning, antingen online eller via personliga möten. Vissa erbjuder en kombination av de båda undervisningssätten. Om du föredrar online-undervisning är dina valmöjligheter näst intill obegränsade oavsett var du bor.

Hos oss på Superprof kan du exempelvis söka igenom en stor databas av potentiella handledare. Allt du behöver göra är att skriva in ditt postnummer och det ämne du önskar undervisas i. Därefter visas alla de tillgängliga handledarna i ditt område för dig på skärmen. Du kan även se vilka handledare som erbjuder distansundervisning.

Hemsidor och undervisningstjänster som Superprof fokuserar dock inte enbart på att förse elever med matematik- eller fysiklärare....

Om du är ute efter en handledare i flera olika ämnen - t.ex. en i fysik, en i kemi och en i ekonomi - så kan du hitta helt fantastiska handledare i de ämnena också via Superprofs hemsida. Du hittar helt enkelt allt du behöver där!

Ta en titt direkt: hitta en fantastisk online-lärare i fysik hos Superprof. Och till ett rimligt pris!

Man kan lära sig otroligt mycket om fysik med hjälp av en fysikhandledare. (Källa: Unsplash)

Vad kan jag förvänta mig att lära mig av en fysikhandledare?

I slutändan är det du själv som avgör vad du faktiskt lär dig av din fysikhandledare eftersom du bestämmer över flera viktiga aspekter av undervisningen, så som:

  • Hur många lektioner ni har tillsammans
  • Vad du har för målsättningar med undervisningen
  • Om du vill fokusera på ett särskilt område eller en särskild färdighet, så som studietekniker eller hur man undviker att stressa upp sig under ett viktigt prov, eller om du vill fokusera på ämnet i dess helhet

Den graden av flexibilitet och kontroll som din handledare kan erbjuda dig är i själva verket vad som gör privatundervisning så tilltalande för många.

Se till att berätta för din potentiella handledare vad det är du vill få ut av undervisningen. På så vis kan din handledare genast berätta för dig om hen är rätt person för jobbet eller inte. Dessutom kan din handledare börja planera era lektioner utifrån dina önskemål och målsättningar.

Ta även reda på vilka karriärsmöjligheter en fysikexamen kan leda till.

Om du däremot inte tycker om hur din privatundervisning är upplagd, eller om du önskar fokusera på andra områden - så som partikelfysik, kvantmekanik eller något helt annat – se då till att berätta det för din handledare. Din handledare kan enkelt anpassa undervisningen efter dina önskemål och göra nödvändiga förändringar, om så skulle behövas.

Kom ihåg att den allra största fördelen med privatundervisning är att du har en helt egen kvalificerad privatlärare till hands. Din handledare kan förse dig med tydliga instruktioner och komplettera dina ordinarie studier så att du når de resultat du är ute efter.

Dessutom kan din handledare bättra på ditt självförtroende i fysikklassrummet och hjälpa dig med dina skoluppgifter samt provförberedelser.

>

Plattformen som kopplar samman privatlärare och elever

Första lektionen gratis

Tycker du om artikeln? Visa det gärna!

5,00 (1 note(s))
Loading...

Michelle

Singer/songwriter, volleybollspelare och språkälskare. Även en professionell drömmare.