Hem
Ge undervisning

Hitta en lärare i Fysik

🥇 Duktiga lärare i Fysik
💻 701 tillgängliga
🔒 Verifierade recensioner
💸 Inga extra kostnader

Var någonstans leter du efter en fysikkurs?

Privatundervisning med Superprof

Lär dig Fysik! Kolla in vårt utbud av lärare:

Se fler lärare

5.0 /5

Våra fantastiska lärare med ett genomsnittsbetyg på 5.0 stjärnor baserat på fler än 92 omdömen.

220 kr/h

De bästa priserna: 100% av lärarna erbjuder 1:a kursen gratis med ett genomsnittspris på 220 kr/h

4 h

Snabba svar! Våra lärare svarar vanligtvis på din kursförfrågan inom 4h.

01

Hitta din
perfekta lärare

Kolla in lärarnas profiler helt gratis och kontakta din nästa favoritlärare i fysik helt efter dina kriterier (priser, erfarenhet, nivå, online/offline).

02

Organisera din Fysik

Diskutera med din lärare för att komma överens om upplägg och tillgänglighet. Schemalägg dina lektioner och förbered dig inför din första kurs!

03

Lär dig nya saker om Skolvetenskap.

Det fina elevpasset ger dig obegränsad tillgång till alla lärare, tränare och handledare under en månad. En hel månad till att upptäcka ny kunskap med fantastiska människor.

Våra tidigare elever
utvärderade sina lärare i
Fysik

Se alla våra kurser inom Fysik

Det finns många sätt att läsa fysik, vilket föredrar du?

Lär dig fysik av de bästa lärarna på Superprof 


Visste du att svarta hål är egentligen inte svarta i färg? Eller visste du att ljud skapar värme? Eller även att tiden går faktiskt snabbare längst upp i en byggnad än längst ner?

Det är de här typer av teorier och fakta som du kommer att lära dig när du studerar fysik. Ämnet i sig är en av de mest intressanta och relevanta områden inom vetenskap, och är något som befinner sig runt omkring oss hela tiden. Det är ett ämne som är dock svårt att kunna komma in i eftersom det finns så mycket att lära dig om! Mycket handlar om motion, energi, el, magnetism, ledning, och partiklar, och även hur allt detta påverkar varandra. Men i helheten är fysiken studien av hur världen fungerar och krafterna som finns bakom allting. Att fördjupa dina kunskaper inom fysiken kan förbättra ditt liv genom att du lär dig om världen du befinner dig i, och därefter kan ta med dig det du har lärt till andra områden i livet. 

 

Det finns många anledningar till att börja ta privata lektioner från en lärare här på Superprof. Först och främst har du kanske behov av att förbättra dina kunskaper för att kunna nå vissa kunskapskrav i skolan. Det kan vara till för dig som pluggar på grundskolan, gymnasiet, högskolan, eller även dig som går på universitet. Alla åldrar och erfarenheter är varmt välkomna! Det kan också vara så att du har redan nått kunskapskraven men är bara verkligen intresserad och fascinerad av att lära dig mera om fysiken och dess koncept, och vill ha mer tid med en erfaren person inom området. Dessutom har du som förälder möjlighet att skaffa lektioner åt ditt barn som kanske har behöver lite extra hjälp med att göra sina fysik läxor hemma eller har svårt att förstå de svårare begreppen. 

 

Hur privatlektioner fungerar

Vad du än har för anledning kommer det att finnas en lärare här för just dig och dina behov! 

På Superprof finns det många olika lärare med olika erfarenhetsnivåer och bakgrund som bidrar till sina kunskaper. Vissa lärare har mer erfarenhet av teoretiska fysik och kan däremot hjälpa inom det området, medan andra lärare är ingenjörsstudenter och kan lära ut mer om det praktiska. Beroende på vad du själv har för baskunskaper och bakgrund kan detta påverka vad du söker efter för sorts lärare. Du kan söka efter en lärare baserat på din egen erfarenhet, och då kommer du få en sida full med de lärare som kan undervisa till dig. 

 

Du har till och med access till att se vad varje lärare har för undervisningsmetod, om de erbjuder lektionerna hemma hos sig, dig, eller på en neutral plats, och lite om deras utbildning och kvalifikationer. Detta gör att du kan fatta ett beslut som är baserat på faktorer som du tycker är viktigt för just dig och din situation. Om du är en student som försöker förbättra dina betyg kan du ta hjälp av en annan student som pluggar på en högre nivå, om det känns bra för dig. Det som är så bra med Superprof är att det är helt upp till dig hur du lägger upp lektionerna, och det första steget inom skräddarsydda lektioner är att välja en lärare som känns bäst för dig. 

 

Tillsammans med din lärare kommer du att kunna bestämma och styra upp lite mera inom själva lektionerna, till exempel vad du har för mål och vad det är som du antingen vill förbättra eller lära dig mer om. Ni kommer också komma överens om hur ofta ni vill träffas och var, hur länge du vill hålla på, och vad för sorts typer av resurser du lär dig bäst med. Det kan vara så att du lär dig bäst med hjälp av en film som förklarar och visar exakt hur något ska göras; då kan din lärare leta efter bra visuell material som kommer att bidra till att du lära dig både effektivt och på det sättet som känns mest produktivt för dig. 

 

Det är oftast så att den första lektionen kommer att erbjudas gratis till dig, och det är smart att under den timmen ta lite tid tillsammans med läraren att diskutera om varandra, ta reda på hur det känns tillsammans och om kemin verkligen stämmer. Det kan också vara en tid där ni går igenom dina mål och baskunskaper för att ta reda på exakt hur ni ska fortsätta tillsammans, och under vilka omständigheter lektionerna ska se ut. 

 

I Sverige finns det mer än 2000 privatlärare registrerade på Superprof som är redo för att ta dig an som student. Med recensioner på sidan kan du även se vad tidigare elever har tyckt om deras upplevelser med lärarna för att kunna fatta ett bättre beslut. Genomsnittliga priset i hela Sverige ligger på runt 200kr per timmes lektion, men vissa tar mer eller mindre än så. De flesta lärarna svara dina meddelanden inom 5 timmar! Detta gör att man kan komma igång direkt och börja med sina lektioner på en gång. 

 

Inom hela landet har du möjligheten att söka efter din stad för att hitta en lärare som ligger nära dig. Eftersom ni kommer att träffas regelbundet är det bäst att hitta någon som är inte för långt ifrån. Dock så finns det även möjlighet till att ha online lektioner med någon som finns lite längre bort, om det skulle vara så att du föredrar det istället. Det finns lärare i Stockholm, Göteborg, Malmö, Västerås, Uppsala, Täby, Borlänge, Visby, Solna, Örebro, och många fler. Du kommer att lätt kunna hitta någon som passar in i dina önskemål. 

 

Hur har Sverige bidragit till fysiken? 

Det finns många välkända fysiker från Sverige som har starkt bidragit till den fysiska världen, till exempel Erik Edlund, Cecilia Jarlskog, Sara Mazur, Hans Ryde, och Anders Karlsson. Alla de här personerna, med många flera, har jobbat hårt inom fysikens studier och bidragit till världen som vi känner till idag. Sverige är ytterligare känd för sina berömda universitet inom forskning och vetenskap: Sahlgrenska Akademin, Stockholms universitet, Uppsala universitet, och Kungliga Vetenskapsakademien. Det finns många möjligheter tillgängligt för dig som fysikstudent som vill ta vidare dina kunskaper om det är något som kallar dig. 

 

Alfred Nobel, Stockholmaren som är kanske världens mest välkända ingenjör och kemist, har också bidraget hur mycket som helst inom den vetenskapliga världen. Nobelpriset, som nämndes efter honom, ges ut varje år till personer som gör monumentala framsteg inom olika ämnesområden och bidrar till ett bättre värld. Nobel hade 355 olika patent på olika saker, och kanske den mest kända var till dynamit, en uppfinning som har förändrat världen. Eftersom alla de vetenskapliga områden har mycket med varandra att göra var det möjligt för Nobel att kunna använda fysiken och kemin för att upptäcka och utveckla många nya teorier och saker som har lagt grunden för den moderna världen vi lever i. Det är många överförbara färdigheter som man lär sig i fysiken och de andra ämnen inom vetenskap som man kan använda tillsammans för att komma vidare i sina kunskaper, som Alfred Nobel har gjort. 

 

Till och med finns det många jobbmöjligheter också för dig som fysikstudent; Sverige är ett land där innovation är värdefullt, och något som vi får beröm av från andra länder. Företag såsom Ericsson, som jobbar inom telekommunikation, finns tack vare framsteg gjorda inom fysiken. Uppfinningar som havremjölk, pacemakers, säkerhetsbältet, Bluetooth, Skype, Spotify, datorgrafik, och vissa delar på fartyg (som är alla svenska uppfinningar) hade inte kunnat finnas idag om inte fysiker hade fanns. Det flesta som vi tar för givet varje dag finns på grund av att man har möjligheten att plugga fysik och applicera dess koncept i verkligheten. Det är något mäktigt att kunna vara med i den världen som är så pass framgångsrik och viktig inom samhället. 

 

De vetenskapliga ämnen är grunden till allting i livet - utan biologin, kemin, och fysik har vi inga förklaringar till varför vi människor ser ut som vi gör, hur vi kan andas, varför solen reser sig varje morgon, och hur det kommer sig att det finns stjärnor i himlen. Det är verkligen viktigt att kunna veta mera om hur och varför saker och ting är som de är; utan det kan inte vi göra några framsteg alls. Fysiken ger svar, den utforskar olika teorier som förklarar och ifrågasätter normer, och är ett ämne som alla borde känna till och kunna förstå. 

 

Med hjälp av privata lektioner från en personlig lärare kommer du att kunna veta lite mera om livet i sig och även kunna vara självsäker i dina kunskap. Det som man lär i lektionerna kan man även ta med sig till andra områden i livet, det vill säga att du kommer att ytterligare lära dig färdigheter som är inte bundna till just fysiken. Du utvecklar hjärnan och breder ut dina kunskaper på ett sätt som ger dig utrymme att utforska mycket annat. Om du har någon lust alls att bidra till och utveckla din utbildning på en högre nivå är det dags för dig att komma igång med privata lektioner idag, för det har aldrig varit lättare än det är just nu! 

 

FAQ

💰 Vad är det genomsnittliga priset för en lärare i Fysik?

Genomsnittspriset för en kurs i Fysik är 220 kronor.


Priset skiljer sig pga flera olika faktorer: 

  • Erfarenheten en lärare har inom ämnet
  • Var kursen är (online eller hemma) samt beroende på geografisk plats
  • kursernas längd och frekvens

97% av lärarna erbjuder första kursen gratis.


Upptäck priserna för lärare nära dig.

💡 Varför ska jag ta en kurs i Fysik?

Fysik med en erfaren lärare ger dig möjligheten att utvecklas snabbare.


Du väljer din lärare och planerar dina kurser i online eller "offline". 


En kursförfrågan låter dig chatta direkt med läraren för att organisera lektioner på det sätt som passar er.


Vår sökfunktion hjälper dig att hitta din nästa lärare. Sök bland miljontals lärare i hela världen eller hitta någon som bor nära. 


Starta din sökning enkelt, med ett klick.

💻 Våra lärare ger undervisning online inom Fysik!

Majoriteten av våra lärare i fysik erbjuder kurser inom


Fysik online.


Tveka inte att konsultera deras annonser eller att sortera i sökresultaten ("webbkamera" -filtret) för att upptäcka kurserna i  Fysik  som finns tillgängliga via webbkamera. 

🎓 Hur många lärare är tillgängliga att ge kurs inom Fysik?

701 lärare inom Fysik erbjuder kurser på Superprof. 


Välj bland alla tillgängliga profiler och ta kontakt med dem som du anser passar dina behov och önskemål allra bäst.


Välj mellan 701 profiler.

✒️ Vilket genomsnittsbetyg har våra lärare i Fysikl mottagit?

Bland 92 olika recensioner, har eleverna gett ett genomsnittsbetyg på 5.0 av 5.


Skulle ett problem uppstå med undervisningen, är kundservice tillgänglig på vardagar för att hjälpa till att hitta en lösning.


För varje ämne kan du se recensionerna av eleverna.