För att verkligen lära sig hur man spelar ett instrument rekommenderar vi att man tar lektioner. Att bemästra ett instrument handlar lika mycket om att förstå instrumentets olika aspekter som alla olika nyanser inom det musikstycke man framför.

Det gäller även för gitarren: även om ett instrument kan verka enkelt till en början så är det viktigt att bygga upp en stadig musikalisk grund och att lära sig hur man hanterar instrumentet på ett korrekt sätt.

Att kunna spela gitarr handlar inte enbart om att sätta fingrarna på greppbrädan och slå an strängarna. Visst, man kan bli en duktig gitarrist utan att ta musiklektioner. Man kan lära sig instrumentet utan och innan, man kan lära sig musikteorin, olika gitarrtekniker, olika rytmikmönster och mycket mer utan att någonsin ta en lektion med en gitarrlärare.

Vem vet...kanske blir du till och med en berömd gitarrsolist i framtiden!

Det kan ske. Trots det kommer du troligen att lära dig mer och utvecklas snabbare med några gitarrlektioner. Din gitarrlärare kommer att visa dig hur instrumentet faktiskt fungerar och hjälpa dig att fördjupa dina musikaliska kunskaper både i praktiken och teorin, vilket kommer att förbättra dina chanser att bli en framtida professionell gitarrist.

Vill du ta gitarrlektioner Göteborg, Linköping eller i någon annan stad, eller varför inte online? Då ska du fortsätta läsa!

De bästa lärarna i Gitarr tillgängliga
Angelica
4,9
4,9 (14 recensioner)
Angelica
250 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Jonas
4,9
4,9 (14 recensioner)
Jonas
600 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Christian
5
5 (4 recensioner)
Christian
450 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Amery
5
5 (3 recensioner)
Amery
300 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Tommy
5
5 (7 recensioner)
Tommy
500 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Gilvan
5
5 (16 recensioner)
Gilvan
550 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Hampus
5
5 (3 recensioner)
Hampus
300 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Gregory
5
5 (5 recensioner)
Gregory
300 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Angelica
4,9
4,9 (14 recensioner)
Angelica
250 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Jonas
4,9
4,9 (14 recensioner)
Jonas
600 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Christian
5
5 (4 recensioner)
Christian
450 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Amery
5
5 (3 recensioner)
Amery
300 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Tommy
5
5 (7 recensioner)
Tommy
500 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Gilvan
5
5 (16 recensioner)
Gilvan
550 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Hampus
5
5 (3 recensioner)
Hampus
300 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Gregory
5
5 (5 recensioner)
Gregory
300 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Nu kör vi!

Vad kan man förvänta sig av en gitarrlektion?

Oavsett om du är en aspirerande gitarrist eller en professionell musiker vid det här laget så är gitarrlektioner en viktig del i en gitarrists utveckling.

Visst, en amatör kanske inte har samma aspirationer eller ambitioner som en mer erfaren gitarrist. Vissa vill helt enkelt bara lära sig grunderna, de vanligaste ackorden och så vidare, medan andra vill studera musikteori på djupet! Vissa vill lära sig framföra sina favoritlåtar, medan andra vill finslipa sitt personliga uttryck och stil.

Det viktiga är att man sätter upp realistiska mål för sig själv - konkreta och tydliga mål som verkligen går att nå!

Se till att få ut så mycket som möjligt av dina gitarrlektioner. (Källa: Unsplash)

Det finns många anledningar till varför gitarrlektioner kan gynna din utveckling.

Lektionerna syftar till att hjälpa dig:

 • utveckla dina teoretiska och praktiska kunskaper, bland annat vad gäller gehör och gitarrtekniker.
 • förbättra olika tekniker som används inom den musikstil du vill spela.
 • bredda din förståelse för musikkulturen genom att upptäcka nya stilar och genres.
 • att lära dig improvisera medan du spelar.
 • att lära dig hur du tar dig till nästa nivå i utvecklingen. Utmana dig själv genom att arbeta med olika övningar och genom att ta hjälp av din privatlärare i gitarr.
 • sätta upp konkreta mål som tar dig framåt i utvecklingen och som vägleder dig: för att lära dig spela snabbare på gitarren kan du testa olika skalövningar, lära sig ackordföljder, osv. Börja långsamt och öka sedan tempot!

Läs mer om olika sätt att lära sig spela gitarr.

Om du precis börjat spela gitarr rekommenderar vi att du letar upp nybörjarlektioner i gitarr. Precis som med vilket annat instrument som helst så kommer man bygga en stadig grund under sina första gitarrlektioner. Dina vanor, rutiner och tekniker formas tidigt under inlärandet, därför är det viktigt att man lär sig de korrekta sätten att spela redan ifrån början. Tro oss - det är svårare att lära om sig det senare.

Om du inte skapar en stabil grund vad gäller dina gitarrkunskaper så kommer du troligen att upptäcka många begränsningar senare, när din nivå väl börjar bli något mer avancerad.

Det spelar ingen roll vad du har för målsättningar med dina gitarrlektioner. Oavsett om du vill utveckla din förmåga att improvisera, att skapa riffs, att skapa solon eller om du helt enkelt bara vill framföra dina favoritlåtar med rockackord eller liknande så rekommenderar man gitarrlektioner för nybörjare. Utan rätt teknik kommer du aldrig lyckas få till de där coola gitarrtricken!

Få ut så mycket som möjligt av dina gitarrlektioner

Att ta privatlektioner i gitarr hos en privatlärare är helt fantastiskt - oavsett om det är på en musikskola, på ett kulturcenter, i hemmet eller online. Hos superprof kan du boka gitarrlektioner Stockholm, Uppsala eller någon annanstans. Det spelar ingen roll vart du befinner dig - det finns alltid en gitarrlärare redo att undervisa!

En gitarrkurs hjälper dig förstå hur man spelar gitarr - med allt det innebär. Från de grundläggande ackorden, durskalor, mollskalor och notbland till mer avancerade rockackord, gitarrsolon och fingerplock.

En bra gitarrlärare hjälper dig att utvecklas så att du blir en mer etablerad musiker! Det enda du behöver göra är att visa din entusiasm och hängivenhet till att lära dig mer!

Vad vill du få ut av dina nybörjarlektioner i gitarr? (Källa: Unsplash)

Det finns otroligt mycket som du kan få ut av dina gitarrlektioner!

Dina gitarrlektioner kan bland annat hjälpa dig att:

 • utveckla dina färdigheter på gitarren: upptäck olika tekniker och lär dig nya skalor (harmoniska skalor, mollskalor, och så vidare...)
 • utöka din musikaliska repertoar: upptäck nya musikstilar - från metall till rock- eller bluesgitarr. Från Hendrix till Clapton, från rockackord till fingerplock. Klassisk gitarr, elgitarr, jazzgitarr - det finns en hel del att upptäcka!
 • Dela med dig av din passion: när du väl bemästrat de mer grundläggande aspekterna kan du dela med dig av dina upptäckter! Ta med dina vänner på en musikalisk resa. Arrangera små konserter på olika caféer eller på stadsscenerna. Även om du börjar med nybörjarlektioner i gitarr så är möjligheterna oändliga! Du kan hitta på precis vad som helst och uppträda med dina nya färdigheter! Kanske är det dags att forma ett band?
 • Fullända din utbildning: genom att använda dina grundläggande kunskaper kan du en dag bemästra gitarren! Fortsätt att lära dig mer och dra nytta av de resurser som finns, exempelvis online-videos, läroböcker eller olika övningsmaterial.
 • Kanske kan du till och med lära ut gitarr! De bästa gitarrlärarna är de som vet precis hur värdefulla gitarrlektioner faktiskt är. Varför inte ge det en chans? Lär någon annan alla de ackord du nu har koll på. Lär ut ackord, skalor eller hur man skapar sina egna musikstycken...

Se till att hitta rätt gitarrlärare för just dig

För att få högkvalitativ gitarrundervisning gäller det att hitta rätt gitarrlärare!

Så hur kan man gå tillväga? Hur kan man försäkra sig om att hitta rätt person?

Först och främst måste du fundera över hur din ideala gitarrlärare skulle vara. Vissa föredrar att undervisas av professionella musiker som vägleder dem genom hela inlärningsprocessen, medan andra skulle föredra att undervisas av traditionellt utbildade musiklärare som fokuserar en del på musikteori genom särskilda undervisningsmetoder.

Alla har sina egna preferenser! Den gitarrlärare som är rätt för dig är den som kan tillgodose dina behov och som kan lära ut den musikstil du är mest intresserad utav.

En skicklig gitarrlärare är avgörande för den som vill göra framsteg! (Källa: Unsplash)

Ett steg i taget. Fundera över vilken musikstil du helst vill framföra: kontakta inte en flamenco-specialist om du vill lära sig spela blues. Det leder enbart till att du förlorar både tid och pengar. Det kanske låter självklart, men många glömmer av att det är viktigt!

När du väl bestämt dig för vilken musikstil du helst vill fokusera på så behöver du hitta den gitarrlärare som bäst passar dina behov. Sök bland:

 • Musikskolor: privata eller allmänna - här hittar du många skickliga gitarrlärare och högkvalitativ undervisning.
 • Föreningar, klubbar eller kulturcenter.
 • Anslagstavlor i musikaffärer, på kulturcenter, i tidningar...
 • Online: det finns gott om online-lektioner och video-handledning.
 • Online-plattformar: det finns hemsidor och plattformar där både elever och lärare delar med sig av blandad information.

Kostnaden för en gitarrlektion

Priset för en lärares gitarrundervisning är också viktigt att överväga.

Kostnaden kan variera stort mellan olika lärare...Hur får man tag på högkvalitativ undervisning till ett rättvist pris?

Vad kostar en gitarrlektion rent generellt? Vi kommer att besvara alla dina frågor om priser och ersättning så att det inte känns som något mysterium. Vi kommer dessutom berätta mer om olika typer av gitarrinstruktioner samt lärare, särskilt vad gäller ålder och erfarenhet.

Börja med gitarrlektioner online

Om du inte har tid att ta dig till en musikskola eller sätta upp olika annonser för att hitta en fantastisk lärare har vi en annan lösning åt dig: använd internet och din webbkamera!

Tack vare olika mjukvaror, så som Skype, kan du lära dig att spela gitarr hemifrån!

Tack vare teknologin kan du lära dig att spela gitarr hemifrån! (Källa: Unsplash)

Fördelarna är många:

 • Lägre kostnader än för traditionella undervisningsformer
 • Möjligheten att få individuellt anpassad undervisning av en instruktör som finns nära till hands och är redo att hjälpa dig genom webbkameran!
 • Skype är gratis.
 • Att registrera sig är enkelt: det är klart inom ett par klick.
 • Du studerar i en bekväm och avslappnad miljö eftersom du studerar hemifrån.

Så hur går man tillväga?

Allt du behöver är en stadig internetuppkoppling, en webbkamera som kan kopplas till din dator eller padda, och sen är du redo att börja lära dig allt som behövs!

Ta en titt hos oss på Superprof om du är redo att börja lära dig gitarr. Du har kanske varit inställd på att hitta en gitarrskola online, men hos oss hittar du ett stort utbud av gitarrkurser och fantastiska privatlärare som är redo att börja undervisa dig!

Många av våra handledare erbjuder både hemundervisning, online-undervisning eller undervisning i mindre grupper så det finns gott om alternativ att välja mellan.

Allt du behöver göra är att bestämma dig för vilken musikstil du helst vill spela och sedan kontakta den handledare som passar dina behov!

Glöm inte att du även kan hitta prisvärda gitarrer i musikaffärer, på rea eller via second-hand butiker om du letar efter en!

Stort lycka till!

Vi kanske ses på scen...

 

>

Plattformen som kopplar samman privatlärare och elever

Första lektionen gratis

Tycker du om artikeln? Visa det gärna!

5,00 (1 note(s))
Loading...

Michelle

Singer/songwriter, volleybollspelare och språkälskare. Även en professionell drömmare.