Hem
Ge undervisning

Gitarrlektioner Online

🥇 Bästa av de bästa
💻 159 lärare
🔒 Säker betalning
💸 Inga dolda kostnader

Vilken är din nivå?

Privatundervisning med Superprof

Vårt urval av lärare som undervisar online i Gitarr

Se fler lärare

5.0 /5

Våra lärare med 5.0 stjärnor och mer än 36 recensioner.

257 kr/h

Bästa priserna: 100% av lärarna erbjuder första kursen gratis och genomsnittspriset är 257 kr / timme

4 h

Våra lärare svarar vanligtvis inom 4 timmar

01

Hitta din perfekta lärare

Granska de olika profilerna och kontakta den lärare som passar dig bäst (efter; pris, utbildning, feedback och onlineundervisning) för en Gitarr.

02

Planlägg dina kurser i Gitarr online

Schemalägg med din handledare i Gitarr för att ange dina behov och tillgänglighet.

03

Få ny kunskap i ditt eget hem.

Studentkortet ger dig obegränsad tillgång till alla lärare, mentorer och lärare på vår plattform inom en månad. En period för att uppleva nya upplevelser och ny kunskap i mötet med underbara människor.

Våra tidigare elever
recenserar sina lärare i Gitarr

Bläddra bland alla våra gitarrkurser

Ta en gitarrkurs online med en kvalificerad gitarrlärare på Superprof

Det finns nästan för många olika typer av gitarr att namnge. De kan emellertid delas upp i fyra breda kategorier; akustisk, klassisk, elektrisk och bas. Variationerna mellan gitarrer inom dessa kategorier är det som ger oss så många olika typer, men dessa fyra kategorier hjälper oss att skilja den stil och ljud som produceras av var och en.


Alla gitarrspelare kommer att säga att inte alla gitarrer spelar samma ljud, och att de inte heller spelas på samma sätt. Genom att lära dig gitarr kommer du snabbt att bli bekant med variationerna i ljud och spelmetod. Nedan följer en snabb definition av varje kategori för att ge dig en idé:

 • Akustisk gitarr: Traditionellt sett har en akustisk gitarr 6 stålsträngar som, när de plockas, ger vibrationer ovanför en ihålig kammare för att skapa ljud. Populära typer av akustisk gitarr inkluderar Dreadnought, Parlor och Jumbo.

 • Klassisk gitarr: Klassiska gitarrer liknar mycket akustiska gitarrer, med den största skillnaden är att strängarna är gjorda av nylon istället för stålsträngarna som används på en akustisk gitarr. Även om de vid första anblicken ser identiska ut som en Flamenco-gitarr, skiljer de sig på ett par urskiljbara sätt.

 • Elektrisk gitarr: Elektriska gitarrer producerar ljud genom en pickup (en givare som omvandlar vibrationer till elektriska signaler) som avkänner strängarnas vibrationer för att skapa elektriska signaler och därefter ljud.

 • Basgitarr: Basgitarrer fungerar på liknande sätt som elgitarrer, men de har normalt bara fyra strängar och är inställda lägre för att låta dem hålla en stabil rytm (och överbrygga klyftan mellan gitarren och trummorna i ett band) .


Men som tidigare nämnts finns det många olika typer av gitarr inom dessa kategorier. Vissa skiljer sig efter storlek, andra med antalet strängar. En sak är dock säker; varje gitarr har ett specifikt syfte för vilket den används.


Syftet med vissa gitarrer är mer exakt än andra. Akustiska gitarrer möjliggör ett mer personligt ljud eftersom de ofta följer med att gitarristen plockar strängarna och skapar ett naturligt ljud. Elektriska gitarrer ger ett högre, kraftfullare ljud, och de erbjuder ett bredare utbud genom att använda extra utrustning som pedaler, vilket gör dem perfekta för användning i ett band. Det låga ljudet från en basgitarr gör det perfekt för att arbeta nära med trummorna i ett band för att ge alla låtar ett perfekt rytmiskt flöde.

Skillnader mellan typer av gitarr

En hel artikel kan skrivas om skillnaderna mellan olika typer av gitarrer. Men för nybörjare är det kanske bäst att påpeka några viktiga skillnader mellan de fyra kategorierna av gitarr som listas ovan. Dessa fyra kan delas upp i par; klassisk och akustisk och elektrisk och bas. Detta beror generellt sett på att klassiska och akustiska gitarrer har en liknande form med stora ihåliga kroppar och ofta spelas utan att anslutas till elnätet. Å andra sidan har el- och basgitarrer inte denna ihåliga kropp och är något längre. De spelas medan de är anslutna till elnätet och erbjuder ett stort utbud av ljud.


Så naturligtvis är frågan vi sitter kvar på skillnaderna mellan akustiska och klassiska gitarrer och skillnaderna mellan el- och basgitarrer.

 

Några av de viktigaste skillnaderna mellan akustiska och klassiska gitarrer är:

 • Akustiska gitarrer har stålsträngar medan klassiska gitarrer använder nylonsträngar.

 • Fretboardet (den långa halsen på gitarren) på en akustisk gitarr är mycket smalare än fretboardet på en klassisk gitarr.

 • Klassiska gitarrer är ofta något mer ekonomiska än akustiska gitarrer när det gäller pris.

 • Ljudet som produceras av båda är också annorlunda. Klassiska gitarrer är mer associerade med Flamenco, medan de flesta pop- eller indie-låtar kommer att spelas på en akustisk gitarr.

När det gäller el- och basgitarrer är skillnaderna något mer tydliga. Till en början spelar de två mycket olika roller inom ett band. Den elektriska gitarren har normalt en mer harmonisk eller melodisk roll och används för att spela riff i en låt. Det kan också användas för att hålla rytmen också. Basgitarren, å andra sidan, fungerar mycket tätare med trummorna än elgitarren för att hålla en stabil rytm i låtar .

Bortsett från funktion inkluderar några andra viktiga skillnader mellan de två:

 • Basgitarrer har vanligtvis bara fyra strängar, medan en vanlig elgitarr har 6.

 • Basgitarrer är betydligt större än elektriska gitarrer.

 • Basgitarrer har en lägre inställning och spela noter en oktav lägre.

 • Basens mer stödjande roll innebär att elektriska gitarrer är mer centrala och därför är solon vanligare med elgitarrer.

Välj rätt typ av gitarr för dig

När du har lärt dig grunderna i att spela gitarr är det mycket enkelt att växla mellan olika typer. Det första beslutet är dock att välja en gitarr som ska användas för att börja lära sig. Vanligtvis börjar folk med en akustisk eller klassisk gitarr på grund av att de är mer överkomliga och mer skonsamma mot beröringen. De behöver inte några extra kit som en förstärkare och kan därför helt enkelt plockas upp och spelas.

Att spela gitarr är kul, men om du vill lära dig att spela måste du fatta ett bra beslut angående ditt första instrumentval. Att lära sig spela ackord är ofta lättare på en klassisk gitarr eftersom nylonsträngarna är trevligare att ta på och lärande tekniker som fingerstil är också lättare.

Men till slut, om du lär dig gitarr, måste du ha det du vill uppnå i framkant av ditt sinne. Om du vill spela gitarr i ett band måste du antagligen bestämma mellan elgitarr och basgitarr eftersom de är de vanligaste typerna i de flesta band. Valet blir då om du vill spela blygitarr eller ge en väsentlig stödjande roll för ditt bands musik .

Om du vill lära dig att spela bara för skojs skull är den typ av musik du vill spela viktig. Detta beror på att vissa typer av musik är nära kopplade till vissa typer av gitarr, till exempel Flamenco med den klassiska gitarren.

I slutändan kommer de flesta människor att övergå genom typer. Din första gitarr kommer säkert att vara en klassisk gitarr eller en akustisk gitarr på grund av det lägre priset och den mildare beröringen till fingrarna som gör dem idealiska för nybörjare. Men när du har behärskat ackorden och kanske till och med några gitarrtrick är den naturliga utvecklingen att gå vidare till något mer annorlunda för att visa upp dina färdigheter. Vem vet vart din gitarrresa tar dig; du kan spela jazzgitarr eller bluesgitarr i New Orleans, eller spela några klassiska låtar på Pyramid-scenen på Glastonbury.

Lär dig gitarr med en lärare

Det finns vissa människor för vilka det är lätt att lära sig gitarr på nätet. De behöver kanske inte för mycket förklaring eller är en naturlig med en gitarr i sina händer. Detta kan dock leda till vissa komplikationer. Ja, gitarlekurser online kan erbjuda ett bekvämt sätt att lära sig spela. Men du missar feedback från en lärare, råd om hur du kan förbättra och till och med en del musikteori bakom spelningen.

Att ta gitarrlektioner lär dig allt du behöver veta om gitarrspel, från gitarr ackord till att kunna strumma din favoritlåt. Men du kommer inte bara att lära dig grunderna för att spela gitarr. Du kommer också att lära dig om gitarrens struktur och hur du får det bästa av det. Din lärare kommer snabbt att berätta var bron är och vad svårigheterna gör. Dessutom är din lärare också till hands för att ge dig vägledning som är särskilt viktigt när du spelar nybörjargitarr.

Och att hitta din perfekta gitarrlärare med Superprof kan inte vara lättare. Superprof visar dig var varje lärare finns och hur mycket de tar ut. Lärarna får också betyg av sina elever och du kan läsa recensioner av var och en, vilket innebär att du vet vad din gitarrundervisning kommer att bestå av varje lärare. Och om allt detta inte räckte erbjuder många gitarrlärare sin första lektion gratis så att du kan se exakt hur de går till undervisning gitarr innan du åtar dig till en hel gitarrkurs.

 

Så vad väntar du på? Hitta din gitarrinstruktör idag på Superprofs webbplats. Vem vet, du kan vara på väg bort från vägen till att kunna spela gitarr som Eric Clapton!

FAQ

❤️ Hur fungerer undervisning inom gitarr online?

Du kan kontakta dina lärare direkt via telefon eller e-post. Deras kontaktinformation hittar du i  kursförfrågan . Du och din lärare kan tillsammans ta reda på vilken lösning som passar er bäst.

 

Det finns många olika lösningar:

 

 • Skype
 • Google Hangout
 • Messenger
 • Teams
 • Telefon

 

Många olika verktyg för att kommunicera med ljud och bild, inklusive lösningar för att dela din skärm eller surfplatta.

 

159 lärare erbjuder undervisning online gitarr.

🔎 Hur väljs lärare för att ge undervisning inom Gitarr online?

Verifikation av personlig information. Vi verifierar identiteten, kontaktinformationen (telefon, e-post och foto) samt vittnesmål för alla våra lärare.

 

100% Utvärderingar sertifisert- nätverkets bästa verktyg.

 

Våra studenters utvärderingar och rekommendationer är 100% certifierade.

 

Välj din lärare från våra 159 profiler.

🎓 Hur många lärare är tillgängliga att lära ut via webbkamera inom Gitarr

159  lärare inom Gitarr erbjuder online undervisning i gitarr.

 

Du kan titta på deras profiler och välja den lärare som bäst passar dina inlärningsbehov. 

 

Välj din lärare bland båra 159 profiler.

💸 Vad är det genomsnittliga priset för Gitarr undervisning online?

Genomsnittspriset för undervisning online inom Gitarr är 257Kr.

 

Detta pris varierat beroende på olika faktorer: 

 

 • Lärarnas erfarenhet i Gitarr
 • Kurslängden

 

97% av lärarna erbjuder den första kursen gratis, kolla in timpriset för lärare nära dig.

🖋 Vad är medelvärdet för online-lärare inom gitarr?

Ett urval av 36 recensioner,
ger eleverna ett genomsnittligt betyg på 5.0 av 5.

 

Om ett problem uppstår med en undervisning är vårt kundtjänst tillgängligt för att hitta en lösning (per telefon eller e-post fem dagar i veckan).

 

(Under COVID-19-situationen fortsätter Superprofs kundtjänst att vara tillgänglig för att svara på alla sina frågor).

 

Se recensioner inom alla ämnen.

💻 Varför ska du välja online-undervisning?

Eftersom lika mycket kommunikation används dagligen via digitala kanaler har onlineinlärning blivit allt populärare bland våra studenter.

 

Detta är enkelt eftersom både elever och lärare vanligtvis har erfarenhet av digitala verktyg från vardagen.

 

Det är säkert, tillgängligt och bekvämt! Vart du än är kan du kontakta din lärare med bara några få klick.

 

159 Gitarrlærere är tillgängliga att hjälpa dig, här.