Hem
Ge undervisning

Ta gitarrlektioner med en gitarrlärare

🥇 Bara de bästa
💻 191 gitarrlärare
👌 Verifierade recensioner
💸 Inga dolda kostnader

Var någonstans leter du efter gitarrkurs?

Privatundervisning med Superprof

Lär dig Gitarr! Kolla in vår selektion av lärare:

Se fler lärare

5.0 /5

Våra fantastiska lärare med ett genomsnittsbetyg på 5.0 stjärnor och med fler än 35 recensioner.

254 kr/h

De bästa priserna: 100% av lärarna erbjuder 1:a kursen gratis med ett genomsnittspris på 254 kr/h

5 h

Snabba svar! Våra lärare svarar vanligtvis på din kursförfrågan inom 5h.

01

Hitta din
perfekta lärare

Kolla in lärarnas profiler helt gratis och kontakta din favoritlärare i gitarr enligt dina kriterier (priser, erfarenhet, nivå, online/offline).

02

Organisera din Gitarr

Diskutera med din lärare för att komma överens om upplägg och tillgänglighet. Schemalägg dina lektioner och förbered dig inför din första kurs!

03

Lär dig nya saker om Gitarr.

Det fina elevpasset ger dig obegränsad tillgång till alla lärare, tränare och masterclasses under en månad. En månad att upptäcka ny kunskap med fantastiska människor.

Våra tidigare elever
utvärderar sina lärare inom Gitarr

Se alla våra kurser inom Gitarr

Ta en gitarrkurs med en lärare på Superprof

Låt en privatlärare hjälpa dig att utveckla dina kunskaper och färdigheter inom trummor

Att lära sig ett musikaliskt instrument är aldrig en dålig idé. Oavsett vad du har för musikalisk bakgrund, hur gammal du är, eller varför du vill lära dig något nytt, finns det alltid bra orsaker till varför man ska lära sig ett nytt instrument. Det finns många bra effekter av att spela musik, och här kommer bara några av dem: 

 • Förbättrad akademisk prestation
 • Bättre fysiska färdigheter (såsom koordination)
 • Förbättrad samarbete och kommunikation
 • Bättre disciplin, tålamod, och uthållighet
 • Ökad förtroendet
 • Lär dig att uttrycka dig själv
 • Slappna av
 • Hantera stress och ångest
 • Det är kul, helt enkelt!

Att välja vilken instrument att spela kan vara svårt, speciellt om du har många olika musikaliska intressen. Trummorna anses oftast vara en icke-akademisk instrument att spela, och desto mer när man jämför med andra instrument. Dock så är det så att slagverksinstrument ger dig mycket mångsidighet som musiker, vilket i sin tur öppnar alla slags dörrar inom den musikaliska världen. 

Fördelen bakom att lära sig hur man spelar trummor och andra slagverksinstrument

‘Varje band behöver en trummis!’ är en citat som hörs ofta i den musikaliska världen. Det är sant att trummisarna är i grund och botten en av de viktigaste delarna i ett band. De ställer in tempot och håller alla andra spelare tillsammans med sitt ljud. Men det är inte det enda orsaken till varför du ska lära dig att spela trummorna! Att spela trummor kan faktiskt bidra till att du prestera högre i skolan i många olika akademiska ämnen, såsom matematik. Trummorna kräver mycket goda kunskaper inom beat, tempo, och tid signaturer, samt en mycket god uppfattning om rytm. För att kunna göra detta måste trummisar utveckla en stark flyt inom matematiska färdigheter såsom division, skapa fraktioner, samt att känna igenom olika sorters mönster. 


Folk som spelar trummorna har också fördelen av att ha en ökad hjärnkraft. När man spelar trummor så gör alla sina lemmar olika saker, och din icke-dominerande sida arbetar lika hårt som din dominerande sida gör. Detta är fantastiskt träning för hjärnan, eftersom det är inte ofta som vi får öva på att göra detta. Att analysera olika rytmer samt att läsa olika musikaliska texter är ytterligare ett bra sätt att förbättra ens IQ. 


Att lära sig att spela trummor kräver mycket prestanda och disciplin. När vi ser någon annan spela trummor kan det vara extremt lätt att bara se hur fint det är att kolla på, och istället så tänker vi inte på hur många år det har tagit för hen att komma in i sina talanger. Att arbeta med olika rytmer och fokusera på en musik text i evigheter kräver mycket disciplin. Om man vill bli riktigt bra på att spela trummor så kan man absolut inte ta några genvägar, utan man måste bli redo på att lägga ner tid för att lära hur man ska göra rätt. 


Musiken skapar relationer mellan personer; den kräver samarbete och kommunikation. Den som spelar trummor sätter takten för resten att följa. I en större band, såsom en marschband till exempel, så är alla tidsändringar meddelat av en konduktör. I mindre band, dock, så skapar musikerna olika icke-verbala signaler för att kunna kommunicera med varandra medan de spelar på scen, och det är oftast trummisen som leder denna form av kommunikation.


Trummisen behöver dessutom mycket självförtroende för att kunna spela bra och göra sitt bästa upp på scenen. Du kommer behöva vara bra på att ta kritik och använda det till ditt eget fördel, och att kunna vara proaktiv i dina färdigheter. Ju mer du spelar och ju mer du lär dig om färdigheten desto starkare du kommer att känna dig i dina talanger, och desto mer du kommer att känna dig självsäker när du står uppe på scen!


Utöver detta så är trummor ett otroligt fysiskt instrument. Man kan enkelt tona och träna sina muskler, och genom att spela trummor så släpper hjärnan ut endorfiner som förbättrar våra humör. Om du är ute efter ett instrument som hjälper dig att bli av med stress, då har du hittat rätt med trummorna! 


Så du vill spela trummorna! Glöm inte att ‘slagverksinstrument’ täcker många olika sorters instrument, det är inte bara trummorna som räknas här. Självklart tänker man mer eller mindre alltid direkt på trummor om man tänker på slagverksinstrument, men genom att lära sig hur man spelar trummorna kan man lätt också komma in i andra instrument från olika delar av världen! Djembe från Västafrika, den kubanska congas, maracas, trumhinnor, eller surdon från Brasilien kan man lätt komma in i med hjälp av sina trum erfarenheter. När du har behärskat kraften av att spela en typ av musik, blir det mycket smidigare för dig att föra över dina färdigheter till en annan genre, också. 

Lär dig hur man spelar trummor med hjälp av online resurser

Online resurser är alltid ett bra sätt att hitta ny information, om de används rätt såklart. Videor på Youtube, böcker, och olika sociala medier kan fungera perfekt om man är ute efter att lära sig något nytt. Men något som är viktigt att tänka på och inte glömma är att man kan inte alltid se hela processen när man kollar på en kort filmklipp på Youtube - filmerna är ju såklart redigerade, och ibland tas inte allting med som är viktigt. Det finns såklart vissa grejer online som inte är pålitliga, men här kommer vissa saker att tänka på när man är ute på nätet och utforskar:

 • Filmer på Youtube är inte alltid pålitliga, men detta betyder att alla är dåliga. Du kanske hör något bra eller läser en bra recension som ger dig mer detaljerat information kring källan, detta är något som kan vara bra att göra både på Youtube och på andra sociala medier. 

 • Vem har skapat den här resursen? Om de är erfarna inom sitt område är det nog en bra resurs du har råkat på. Men om de kanske inte bevisar sina kvalifikationer är det en smart idé att fortsätta leta någon annanstans. 

 • Ignorera aldrig noter! Att kunna läsa flikar funkar ju bra och används nästan överallt nuförtiden, men en bra trummis ska kunna läsa noter också. 

Saker som man kan hitta online är ett bra sätt att komplettera ens studier på egen hand, men vi skulle inte rekommendera att ni använder enbart online resurser som du hittar själv för att bygga upp din egen utbildning. Det är därför att många blivande musiker väljer att ta hjälp av en privatlärare när de vill lära sig ett nytt instrument. 

Privatlektioner inom trummorna med en privatlärare

Privatlektioner är ett grymt sätt att utveckla och göra stora framsteg inom trummorna. Det är mycket likt hur man skulle göra om man gjorde allt på egen hand, utan med hjälp av en privatlärare sköter läraren allt detta åt dig, så att du kan fokusera på din utveckling. En privatlärare kommer att skräddarsy lektionerna efter dina önskemål och anpassa sig efter ditt schema, samtidigt som hen motiverar dig och hjälper dig att nå dina mål.


Det som skiljer sig här från när du lär dig själv är att en privatlärare med erfarenhet kan upptäcka när du gör fel, eller om det är något du gör som är väldigt bra, som du kanske missar själv eller som du inte ens visste till att börja med. Detta bidrar till att du får personlig råd och kan utvärdera hur du går vidare tillsammans med någon som är säker på sina färdigheter. Det minsta rådet kan hjälpa så mycket, och det är något man kanske inte ens vet tills man får den hjälpen man har saknats innan. När du har hjälp av någon som är lika motiverad som du själv är, kommer du snabbt märka hur fort du utvecklar dig, och hur roligt det kan vara att lära sig något med någon annan som är passionerad. 


Din egen lärare kommer att ha mycket erfarenhet inom musikvärlden, vilket betyder att de kan ge dig alla sorters tips, till exempel vilka böcker du ska läsa, vilka Youtube filmer du ska kika på, vad för genre du ska börja lyssna på, och vilka musik texter de tycker att du skulle vilja spela. Allt detta blir ju anpassad efter dig och dina krav, oavsett hur gammal du är, dina baskunskaper, eller dina motiveringar. Du kommer att få en personlig utbildning baserat på dina villkor. En privatlärare kan också hjälpa när det kommer till att köpa eller hyra instrumentet - det är väldigt dyrt med trummor, och därför vill man vara helt säkert på att man har det rätta instrumentet för just sig! 

Hur hittar man en privatlärare nära sig?

Först och främst måste man tänka på sina egna mål innan man börjar leta efter en lärare. Du kan börja genom att ställa några lättare frågor till dig själv:

 • Vad vill jag få utifrån dessa lektioner?
 • Vad har jag för baskunskaper? 
 • Vilken nivå ligger jag på just nu? 
 • Hur gillar jag att lära mig (i stora grupper eller själv?)
 • Vad har jag för budget?
 • Har jag tillgång till trummor? 


Efter att du har kommit in lite grann i din egen situation och vet lite vad du är ute efter, är det bara att besöka vår webbplats och hitta den bästa läraren för dig. Du hittar många tillgängliga lärare över hela landet, och du kan börja med att söka efter din stad för att kika på hur många det finns nära dig. Online lektioner går bra också, om det är något du hade velat göra! Börja snabbt med hjälp av en privatlärare på Superprof redan idag, det är lätt och roligt! FAQ

💰 Vad är det genomsnittliga priset för en lärare i Gitarr?

Genomsnittspriset för en kurs i Gitarr är 254 kronor.

Priset skiljer sig pga flera olika faktorer: 

 • Erfarenheten en lärare har inom ämnet
 • Var kursen är (online eller hemma) samt beroende på geografisk plats
 • kursernas längd och frekvens

97% av lärarna erbjuder första kursen gratis.

Upptäck priserna för lärare nära dig.

💡 Varför ska jag ta en kurs i Gitarr?

Gitarr med en erfaren lärare är ger dig möjligheten att utvecklas snabbare.

Du väljer din lärare och planerar dina kurser i online eller "offline". 

En kursförfrågan låter dig chatta direkt med läraren för att organisera lektioner med förtroende.

En sökmotor låter dig hitta den perfekta läraren för just dig. Sök bland miljontals lärare i hela världen eller hitta någon som bor nära. 

Starta din sökning enkelt, med ett klick.

💻 Våra lärare i gitarr erbjuder lektioner online.

Majoriteten av våra lärare i gitarr erbjuder kurser inom

Gitarr online.

Tveka inte att konsultera deras annonser eller gå igenom motorn ("webbkamera" -filtret) för att upptäcka kurserna i  Gitarr  som finns tillgängliga via webbkamera. 

🎓 Hur många lärare är tillgängliga att ge kurs inom Gitarr?

191 lärare inom Gitarr erbjuder kurser på Superprof. 

Kolla in deras profiler och välj den som bäst passar dina förväntningar.

Välj mellan 191 profiler.

✒️ Vilket medelvärde ges till lärarna i gitarr?

Bland 35 olika recensioner, har eleverna gett ett genomsnittsbetyg på 5.0 av 5.

Skulle ett problem uppstå med undervisningen, är kundservice tillgänglig på vardagar för att hjälpa till att hitta en lösning.

För varje ämne kan du se recensionerna av eleverna.