balletdansöser stretchar på golv i ljus danssstudio

Allt du behöver veta om balett

All fakta du behöver veta om balett "Varje dag ger dig en chans att andas in, sparka av dig skorna och dansa." Oprah Winfrey I den här artikeln gör vi en resa genom balettens historia och berättar varför du borde börja lära dig dansa! När du väl läst igenom den här artikeln kan du fundera […]

7 mars 20229 minuters läsmaterial

danskurs

Danskurs: så går du ner i vikt med hjälp av dans

Gå ner i vikt med en danskurs Vill du få en platt mage eller gå ner några kilo? Då behöver du träna i någon form eftersom du inte bara bör gå ner i vikt genom att inte äta tillräckligt. Detta kan ta lång tid och vara ganska tröttsamt. Vissa träningsformer, som dans, är dock ett […]

25 juni 20216 minuters läsmaterial

danskurs

Dansundervisning i Sverige

Från balett till tango - utforska Sveriges danskurser! "Dansen är en dikt där varje rörelse är ett ord" - Mata Hari. Dansen har varit en del av civilisationen sedan urminnes tider. Den kan vara en hyllning till livets alla skeden eller en glädjefylld fest inom många kulturer. Dans kan förmedla känslor, tankar, attityder och medmänskligheten. […]

20 juni 20217 minuters läsmaterial

dans

Bli en bättre dansare med dessa dansövningar

Dansövningar för att bli en bättre dansare Dans, även om det är en form av konstnärligt uttryck, är först och främst en sport. En sport som kräver fysisk förberedelse innan du börjar, vare sig det är via en danskurs i Stockholm, Göteborg eller Falun! Oavsett vad så behöver dina muskler värmas upp för att kunna […]

25 februari 20215 minuters läsmaterial

Vill du lära dig dansa?

Våra danslärare har gett dig alla deras tips för att lära dig dansa och starta dansklasser.

Oavsett om du är en nybörjare, vill förbättra dina danssteg eller förbereda dig inför en uppvisning, så har vi en dansinstruktör för just dig.

Superprof är platsen för danshandledare och lärare. Vi har tusentals danslärare över hela Sverige inom alla discipliner: balett, contemporary dance, breakdancing, flamenco, jazz, lindy hop, rumba, salsa, stepp och många fler. Superprof är platsen för danslärare och instruktörer. Vi har tusentals danslärare över hela Sverige inom alla discipliner: balett, contemporary dance, breakdancing, flamenco, jazz, lindy hop, rumba, salsa, stepp och många fler. Kolla in alla lektioner som erbjuds av våra handledare.

Kolla in alla lektioner som erbjuds av våra handledare runt om i hela Sverige och online! Du kan även söka kurser på plats, testa; Stockholm, Göteborg, Uppsala, Malmö, Västerås.

lär dig dansa

Lär dig dansa: så börjar du med dans

Så börjar du dansa Många människor i Sverige har försökt lära sig dansa minst en gång i sitt liv och de flesta deltog antagligen i flera danslektioner när de var barn. Danslektioner är populära både på grund av hur roliga de är och hur kreativa de låter dig vara, men har du någonsin provat att […]

19 januari 20216 minuters läsmaterial

lär dig dansa

Att tänka på när du ska lära dig dansa

Dans för nybörjare – hur och var börjar man? Många människor bestämmer sig för att börja dansa som en sportaktivitet. Det är ett bra sätt att varva ner och uttrycka sin kreativitet på. Så om du har kommit fram till att du vill lära dig att dansa, låt oss berätta hur du kommer igång – […]

16 oktober 20206 minuters läsmaterial

äldre par dansar i sitt vardagsrum

Guide till pardans och olika dansstilar

Lär dig dansa tillsammans med en partner En studie från University of Sydney i Australien visar att dans har en positiv effekt på vårt hjärta. Det borde vara tillräcklig anledning att slå klackarna i taket! Så varför inte dansa pardans? I den här artikeln tar vi en närmare titt på dansskolor, Puerto Rico-salsan, boogie-woogie, vals och […]

18 februari 20206 minuters läsmaterial

Ta danslektioner med en privatlärare

Har du alltid velat lära dig att dansa Salsa? Vad sägs om Tango? Eller är du mer intresserad av att bli balettdansare eller swingdansare?

Oavsett drömmen har Superprof flera dansare redo att ge dig lektioner för att få det att hända.

Vill du lära dig en romantisk dans inför ditt bröllop eller kunna visa upp dina färdigheter på dansgolvet när det väl gäller? Våra dansinstruktörer kan skräddarsy lektioner för alla typer av tillfällen.

Från nybörjare till avancerad, var inte rädd för att ta farm dansaren i dig!

Fördelarna med att dansa

Dans är en fantastisk aktivitet för att förbättra din kondition!

Det finns många olika typer av dans så det kommer definitivt att finnas en som passar din stil eller musiksmak. Det är också något du kan göra på egen hand eller som en del av en grupp.

Dans är en kardiovaskulär träning men kan också förbättra flexibilitet, koordination och muskeltonus. Dessutom är dans också roligt och den mest uttrycksfulla träningsformen.

Från nybörjare till avancerad

Oavsett din nivå är dans tillgänglig för alla. En privatlärare kan lära dig stegen som matchar dina färdigheter och erfarenheter.

Att hitta rätt handledare är viktigt om du är mer avancerad i en viss typ av dans men lektioner kan också anpassas till din specifika stil.

Klasserna kan fokusera mer på fitnessdans, som Zumba eller Hip-Hop eller vara mer tekniska i sitt tillvägagångssätt; allt beror på hur och varför du vill dansa. Men glöm inte att släppa lös och släpp också dina freestyle-rörelser!

Dans kan göra dig mer kreativ

Att lära dig nya steg och olika sätt att flytta din kropp kan få fram din kreativa sida. Dans är mycket känslomässigt och fullt av uttryck och hjälper din hjärna att tänka på nya sätt.

Så vad väntar du på? DANSA!