En guide till pardans

En Guide till Pardans

En studie från University of Sydney i Australien visade att dans har en positiv effekt på vårt hjärta. Det borde vara tillräcklig anledning att slå klackarna i taket! Så varför inte dansa pardans? I den här artikeln tar vi en närmare titt på dansskolor, Puerto Rico-salsan, boogie-woogie, vals och annat nyttigt för att hjälpa dig […]

18 februari 2020 ∙ 6 minuter läsmaterial

Vill du lära dig dansa?

Våra danslärare har gett dig alla deras tips för att lära dig dansa och starta dansklasser.

Oavsett om du är en nybörjare, vill förbättra dina danssteg eller förbereda dig inför en uppvisning, så har vi en dansinstruktör för just dig.

Superprof är platsen för danshandledare och lärare. Vi har tusentals danslärare över hela Sverige inom alla discipliner: balett, contemporary dance, breakdancing, flamenco, jazz, lindy hop, rumba, salsa, stepp och många fler.

Kolla in alla lektioner som erbjuds av våra handledare runt om i hela Sverige och online! Du kan även söka kurser på plats, testa; Stockholm, Göteborg, Uppsala, Malmö, Västerås.

Ta danslektioner med en privatlärare

Har du alltid velat lära dig att dansa Salsa? Vad sägs om Tango? Eller är du mer intresserad av att bli balettdansare eller swingdansare?

Oavsett drömmen har Superprof flera dansare redo att ge dig lektioner för att få det att hända.

Vill du lära dig en romantisk dans inför ditt bröllop eller kunna visa upp dina färdigheter på dansgolvet när det väl gäller? Våra dansinstruktörer kan skräddarsy lektioner för alla typer av tillfällen.

Från nybörjare till avancerad, var inte rädd för att ta farm dansaren i dig!

Fördelarna med att dansa

Dans är en fantastisk aktivitet för att förbättra din kondition!

Det finns många olika typer av dans så det kommer definitivt att finnas en som passar din stil eller musiksmak. Det är också något du kan göra på egen hand eller som en del av en grupp.

Dans är en kardiovaskulär träning men kan också förbättra flexibilitet, koordination och muskeltonus. Dessutom är dans också roligt och den mest uttrycksfulla träningsformen.

Från nybörjare till avancerad

Oavsett din nivå är dans tillgänglig för alla. En privatlärare kan lära dig stegen som matchar dina färdigheter och erfarenheter.

Att hitta rätt handledare är viktigt om du är mer avancerad i en viss typ av dans men lektioner kan också anpassas till din specifika stil.

Klasserna kan fokusera mer på fitnessdans, som Zumba eller Hip-Hop eller vara mer tekniska i sitt tillvägagångssätt; allt beror på hur och varför du vill dansa. Men glöm inte att släppa lös och släpp också dina freestyle-rörelser!

Dans kan göra dig mer kreativ

Att lära dig nya steg och olika sätt att flytta din kropp kan få fram din kreativa sida. Dans är mycket känslomässigt och fullt av uttryck och hjälper din hjärna att tänka på nya sätt.

Så vad väntar du på? DANSA!