danskurs

Danskurs: så går du ner i vikt med hjälp av dans

Vill du få en platt mage eller gå ner några kilo? Du måste träna eftersom du inte bara bör gå ner i vikt genom att inte äta. Detta kan ta lång tid och vara ganska tröttsamt. Vissa discipliner, som dans, är dock ett bra alternativ för dem som vill gå ner i vikt och tona muskler […]

25 juni 20216 minuters läsmaterial

danskurs

Dansundervisning i Sverige

"Dansen är en dikt där varje rörelse är ett ord" - Mata Hari. Dansen har varit en del av civilisationen sedan urminnes tider. Den kan vara en hyllning till livets alla skeden eller en glädjefylld fest inom många kulturer. Dans kan förmedla känslor, tankar, attityder och medmänskligheten. Den är mystisk, graciös, tragisk, dramatisk, ceremoniell och […]

20 juni 20217 minuters läsmaterial

dans

Bli en bättre dansare med dessa dansövningar

Dans, även om det är en form av konstnärligt uttryck, är först och främst en sport. En sport som kräver fysisk förberedelse innan du börjar, vare sig det är via en danskurs Stockholm, dans Göteborg, eller via en danskurs där du kan dansa i Falun! Oavsett så måste dina muskler värmas upp för att kunna […]

25 februari 20215 minuters läsmaterial

lär dig dansa

Lär dig dansa: så börjar du med dans

Många människor i Sverige har försökt lära sig dansa minst en gång i sitt liv och de flesta deltog antagligen i flera danslektioner när de var barn. Danslektioner är populära både på grund av hur roliga de är och hur kreativa de låter dig vara, men har du någonsin provat att dansa med hjälp av […]

19 januari 20216 minuters läsmaterial

Vill du lära dig dansa?

Våra danslärare har gett dig alla deras tips för att lära dig dansa och starta dansklasser.

Oavsett om du är en nybörjare, vill förbättra dina danssteg eller förbereda dig inför en uppvisning, så har vi en dansinstruktör för just dig.

Superprof är platsen för danshandledare och lärare. Vi har tusentals danslärare över hela Sverige inom alla discipliner: balett, contemporary dance, breakdancing, flamenco, jazz, lindy hop, rumba, salsa, stepp och många fler.

Kolla in alla lektioner som erbjuds av våra handledare runt om i hela Sverige och online! Du kan även söka kurser på plats, testa; Stockholm, Göteborg, Uppsala, Malmö, Västerås.

lär dig dansa

En danskurs för nybörjare utgår från den absoluta grunden. Vi går igenom dem här.

Många människor bestämmer sig för att börja dansa som en sportaktivitet. Det är ett bra sätt att varva ner och uttrycka sin kreativitet på dansgolvet. Så om du har bestämt att du vill lära dig att dansa, låt oss berätta hur du kommer igång – från idealåldern till dansutrustning och koreografi – det här behöver […]

16 oktober 20206 minuters läsmaterial

En guide till pardans

En Guide till Pardans

En studie från University of Sydney i Australien visar att dans har en positiv effekt på vårt hjärta. Det borde vara tillräcklig anledning att slå klackarna i taket! Så varför inte dansa pardans? I den här artikeln tar vi en närmare titt på dansskolor, Puerto Rico-salsan, boogie-woogie, vals och annat nyttigt för att hjälpa dig […]

18 februari 20206 minuters läsmaterial

Ta danslektioner med en privatlärare

Har du alltid velat lära dig att dansa Salsa? Vad sägs om Tango? Eller är du mer intresserad av att bli balettdansare eller swingdansare?

Oavsett drömmen har Superprof flera dansare redo att ge dig lektioner för att få det att hända.

Vill du lära dig en romantisk dans inför ditt bröllop eller kunna visa upp dina färdigheter på dansgolvet när det väl gäller? Våra dansinstruktörer kan skräddarsy lektioner för alla typer av tillfällen.

Från nybörjare till avancerad, var inte rädd för att ta farm dansaren i dig!

Fördelarna med att dansa

Dans är en fantastisk aktivitet för att förbättra din kondition!

Det finns många olika typer av dans så det kommer definitivt att finnas en som passar din stil eller musiksmak. Det är också något du kan göra på egen hand eller som en del av en grupp.

Dans är en kardiovaskulär träning men kan också förbättra flexibilitet, koordination och muskeltonus. Dessutom är dans också roligt och den mest uttrycksfulla träningsformen.

Från nybörjare till avancerad

Oavsett din nivå är dans tillgänglig för alla. En privatlärare kan lära dig stegen som matchar dina färdigheter och erfarenheter.

Att hitta rätt handledare är viktigt om du är mer avancerad i en viss typ av dans men lektioner kan också anpassas till din specifika stil.

Klasserna kan fokusera mer på fitnessdans, som Zumba eller Hip-Hop eller vara mer tekniska i sitt tillvägagångssätt; allt beror på hur och varför du vill dansa. Men glöm inte att släppa lös och släpp också dina freestyle-rörelser!

Dans kan göra dig mer kreativ

Att lära dig nya steg och olika sätt att flytta din kropp kan få fram din kreativa sida. Dans är mycket känslomässigt och fullt av uttryck och hjälper din hjärna att tänka på nya sätt.

Så vad väntar du på? DANSA!