Utmärkt
recensioner på

Lär dig dans online eller på plats med våra privatlärare

Se fler lärare

5.0 /5

Våra fantastiska lärare med ett genomsnittsbetyg på 5.0 stjärnor baserat på fler än 17 omdömen.

305 kr/h

Bra priser: 100% av lärarna erbjuder första lektionen gratis med ett genomsnittspris på 305 kr/h

3 h

Snabba svar! Våra lärare svarar vanligtvis på din kursförfrågan inom 3 timmar.

Att lära sig dans har aldrig
varit så enkelt

2. Planera dina lektioner i Dans

Diskutera med din lärare för att komma överens om upplägg och tillgänglighet. Schemalägg dina lektioner och betala tryggt via vår plattform.

3. Lär dig nya saker om Dans.

Vårt fantastiska Elevpass ger dig obegränsad tillgång till alla lärare, tränare och handledare under en månad. Passa på att upptäcka ny kunskap med fantastiska människor.

Vanliga frågor och svar

💰Vad kostar privatlektioner i dans?

Genomsnittspriset för en kurs i dans är 305 kronor.


Priserna varierar beroende på faktorer som

  • Privatlärarens erfarenhet inom dans
  • Var kursen sker (online eller hemma), samt beroende på den geografisk platsen
  • Lektionernas längd och frekvens på lektionerna

97% av lärarna erbjuder den första lektionen gratis.


Upptäck priserna för lärare nära dig.

💡 Varför ska jag ta lektioner i Dans?

Dans med en erfaren lärare är en möjlighet att utvecklas snabbare.


Du väljer din lärare och planerar kursen och lektionerna tillsammans. Både upplägg och om huruvida nu ska mötas online eller på plats.


En kursförfrågan låter dig chatta direkt med läraren för att organisera lektioner på det sätt som passar er.


Vår sökfunktion hjälper dig att hitta rätt privatlärare. Sök bland miljontals lärare i hela världen eller hitta någon som bor nära dig.

Starta din sökning enkelt med ett klick.

💻 Erbjuder dans lärare lektioner online?

Majoriteten av våra lärare i dans erbjuder danslektioner online.


Tveka inte att konsultera deras annonser eller att sortera i sökresultaten ("webbkamera" -filtret) för att upptäcka lektioner i Dans online.

🎓 Hur många lärare är tillgängliga för privatlektioner i dans?

111 privatlärare i dans erbjuder att hjälpa dig på Superprof.


Välj bland alla tillgängliga profiler och ta kontakt med dem som du anser passar dina behov och önskemål allra bäst.


Välj mellan 111 lärarprofiler.✒️ Vad är det genomsnittliga betyget för lärare i dans?

Bland 17 olika recensioner, har eleverna gett ett genomsnittsbetyg på 5.0 av 5.


Skulle ett problem uppstå med undervisningen, är vår kundservice alltid tillgänglig på vardagar för att hjälpa till att hitta en lösning så snabbt som möjligt.


För varje ämne kan du se recensionerna av eleverna.

Vill du lära dig dans?

Du har många talangfulla lärare i dans att välja mellan!

Se fler lärare Nu kör vi!

Ta danslektioner med en av våra lärare, antingen individuellt eller med en dansklass

Lär dig dansa - med Superprof

Dans är en konstform, ett nöje, en sport och för somliga - en livsstil. Dans är terapeutiskt, frigör endorfiner och för människor samman. Dans har alltid spelat en viktig roll i våra samhällen världen över. Olika dansstilar återspeglar ett lands kultur, historia och olika tidsepoker. Tango, Zumba, Lindy Hop, Jazz och klassisk balett talar alla sitt unika språk.

När man tar danslektioner lär man sig mer än bara steg. Rytmen, musiken och uttrycket är specifikt för varje dansstil vilket ger dig en känsla av samhörighet med alla de tusentals andra som delar din kärlek till samma dansstil. Fördelarna med danslektioner slutar dock inte där.

Att lära sig dansa, oavsett dansstil, gör gott för både kropp och själ. Salsa, modern dans, bugg, street, line dance - alla danser kräver fysisk ansträngning och fokus.

Innan och under dansträningen är det viktigt att värma upp och stretcha musklerna. Den fysiska ansträngning kan slita på leder och muskler om du inte förbereder dig på rätt sätt. I de allra flesta stilar är det även viktigt att du jobbar på din flexibilitet. Att vara vig minimerar risken för skador, men gör också dina rörelser mer graciösa.

Alla dessa komponenter gör dansen till den ultimata träningsformen. Många dansar enbart i detta syfte. Och du? Varför vill du dansa? Danslektioner är en konstform och utvecklar din kreativitet. Dans är ett sätt att uttrycka känslor med sin kropp och sin energi.  Improvisation eller skapandet av koreografi är ett vanligt element i vissa dansstilar, exempelvis modern dans, som kräver både fantasi, kreativitet, självförtroende och mod.

Om du är intresserad av modern dans men ogillar tanken på att improvisera inför andra behöver du inte oroa dig. Även om improvisation är en viktig del av modern dans, är det inget som du förväntas bemästra på första lektionen. En bra lärare får sina elever att slappna av, och lär dem att uppskatta improvisation steg för steg. Vi lovar att det inte är lika läskigt som det låter!

Allteftersom lektionerna fortskrider kommer du utveckla dina färdigheter, både teknik, känsla och kreativitet. Alla dessa färdigheter kan appliceras på andra områden - fördelarna begränsas inte endast till själva dansen. Att få bättre kontroll över sin kropp, bli mer självsäker och uttrycksfull kommer hjälpa dig både i vardagen och på jobbet. Dans är ett sätt att frigöra sinnet efter en jobbig dag eller lång arbetsvecka. Genom att fokusera på dansstegen och släppa alla andra tankar kommer du garanterat gå från lektionen lyckligare och mer avslappnad än när du kom dit.

Vid vilken ålder bör man börja dansa?

Dans har ingen åldersgräns. Man kan lätt hitta lektioner för alla nivåer och åldrar. Den enda skillnaden är att övningarna inte är desamma för barn som för vuxna, eller för nybörjare som för avancerade elever.

Som med alla andra aktiviteter är det i regel en fördel att börja tidigt, i alla fall om man vill arbeta med dans eller bli riktigt bra på en avancerad dansstil som ballet. Danslektioner hjälper barn att utveckla koordination, kondition, självförtroende och lär dem att uttrycka sig kreativt. Det är inte valet av dansstilen som spelar roll - all rörelse och koreografi till musik är givande. Det är en bra idé att låta barn testa olika dansstilar så att de får chansen att upptäcka vilken stil de föredrar. För att bli bra är det viktigt att man har kul. Det är kärleken till dansen som motiverar oss att fortsätta öva.

Det är fullt möjligt att börja dansa som vuxen. Även om du inte är lika vig och smidig som vid tio års ålder kan du snabbt utvecklas om du övar mycket. Många danser kan man lära sig på bara några lektioner. Du kommer så klart inte känna till alla steg eller dansa felfritt, men vals, tango, Lindy Hop, Bugg, Salsa, Line dance, är alla exempel på stilar man kan börja dansa utanför danslektionerna relativt snabbt. Att dansa (både på dansklubbar eller dansskolor) ger dig en komplett fysisk träning som hjälper dig att komma i form på ett roligt sätt.

Privatlektioner eller gruppundervisning?

Varje dansstil är speciell. Vissa föredrar pardans medan andra föredrar att dansa solo. Ditt val kommer bero på din karaktär, din musiksmak och dina mål - vill du lära dig vals inför ett bröllop, bugg för att träffa nya människor eller modern dans för att komma i form? Det finns tusen olika anledningar att ta danslektioner.

Du bör välja det kursformat som bäst passar din livsstil och ditt schema. Grupplektioner, privatlektioner eller intensivkurser? En dansworkshop är ett bra sätt att snabbt avancera. Du kan garanterat hitta workshops i, eller nära din stad, med flera intensiva lektionstillfällen under en hel vecka. Tillfälliga dans-event och workshops är väldigt trevliga, och låter dig utforska en dansstil utan att investera i en hel terminsavgift.

Gruppundervisning på dansskola, en eller flera gånger i veckan, är det vanligaste formatet för danslektioner. Alla städer erbjuder danskurser i någon form, både för vuxna och för barn. En nackdel kan vara utbudet som ofta är lite begränsat om du bor i en mindre stad - speciellt när det gäller kurser för vuxna. En annan nackdel brukar vara schemat. Dansskolan eller föreningen i din stad kanske bara undervisar din dansstil en kväll i veckan. Passar inte den dagen, eller om tiden krockar med en annan aktivitet, blir det ju svårt att komma igång.

Privatlektioner i dans gör det möjligt för dig att öva regelbundet och enligt ditt schema. Om du är intresserad av privatundervisning kan du utforska Superprofs utbud av danslärare i din stad och boka en gratis provlektion. Den ultimata kombinationen är att ta en lektion i veckan på en dansförening, och boosta dina färdigheter med en privatlärare då och då.

Att enbart ta privatlektioner skulle hjälpa dig att utvecklas snabbare, men kan även bli dyrare per tillfälle. Tar du privatlektioner i grupp med några kompisar, eller bokar ett kurspaket med fler lektioner, blir priset dock lägre per lektion. Om du känner dig nervös inför en kursstart på en dansskola kan det vara smart att investera i privatlektioner först så att du kan smygstarta med ett proffs. Har du specifika mål med danslektionerna, som att lära dig dansa salsa inför en semester i Latinamerika, eller vals inför ett bröllop, kan några privatlektioner vara det bästa valet.

Hitta en privatlärare på Superprof

För att komma igång med privatlektioner i dans måste du först välja en lärare som passar dig och får dig att känna dig bekväm -  detta är en genväg till snabba framsteg. Du kanske redan nu har vissa kriterier som du vill att din privatlärare uppfyller? Du kanske vill ha en diplomerad lärare från en viss dansskola?

Du kanske vill att läraren ska vara en professionell dansare inom en viss still? Det finns inga rätt och fel när det gäller danslärare, allt som spelar roll är dina preferenser. Vissa privatlärare, speciellt de som har en formell utbildning eller är professionella dansare, är dyrare än privatlärare utan danslärarutbildning.

Priset på dina danslektioner måste ligga i linje med vad du är villig att spendera. Det kan ibland vara onödigt att ta en renommerad och dyr lärare ifall man själv är nybörjare och endast vill lära sig grunderna. Om man däremot redan har en viss nivå, (och målet med danslektionerna är en karriär inom balett eller att komma in på en prestigefull dansskola) är en utbildad och professionell danslärare att föredra. Ta en titt på Superprofs privatlärare i dans nära dig - vi är säkra på att du snabbt kommer hitta din favorit!

Vad vill du lära dig?