Många människor bestämmer sig för att börja dansa som en sportaktivitet. Det är ett bra sätt att varva ner och uttrycka sin kreativitet på dansgolvet. Så om du har bestämt att du vill lära dig att dansa, låt oss berätta hur du kommer igång – från idealåldern till dansutrustning och koreografi – det här behöver du veta om dans.

De bästa lärarna i Dans
Första kursen gratis!
Dhouha
5
5 (9 recensioner)
Dhouha
350 kr
/h
Första kursen gratis!
Anastazija
Anastazija
100 kr
/h
Första kursen gratis!
Evan
Evan
300 kr
/h
Första kursen gratis!
Felicia
Felicia
200 kr
/h
Första kursen gratis!
Vyshnavi
5
5 (1 recensioner)
Vyshnavi
150 kr
/h
Första kursen gratis!
Sabrin
Sabrin
400 kr
/h
Första kursen gratis!
Francia
Francia
279 kr
/h
Första kursen gratis!
Aya
Aya
250 kr
/h
Första kursen gratis!
Dhouha
5
5 (9 recensioner)
Dhouha
350 kr
/h
Första kursen gratis!
Anastazija
Anastazija
100 kr
/h
Första kursen gratis!
Evan
Evan
300 kr
/h
Första kursen gratis!
Felicia
Felicia
200 kr
/h
Första kursen gratis!
Vyshnavi
5
5 (1 recensioner)
Vyshnavi
150 kr
/h
Första kursen gratis!
Sabrin
Sabrin
400 kr
/h
Första kursen gratis!
Francia
Francia
279 kr
/h
Första kursen gratis!
Aya
Aya
250 kr
/h
Första kurstimmen gratis>

Hur ser den första dansklassen ut?

Medan varje person kommer att ha sin egen stil, är människor inte nödvändigtvis födda med en dansförmåga. Det är därför många väljer att ta privatklasser i dans.

Så hur kan dansklasser se ut?

Danslektioner följer en viss rytm beroende på vilka dansstilar som undervisas (salsa, vals, merengue , tango, hiphop, breakdancing, balett, step, etc.). Uppvärmning är vanligtvis det första du gör. Din instruktör vill att du ska göra några uppvärmningsövningar för att se till att din kropp är redo att dansa. Du måste också stretcha för att undvika skador. Uppvärmning ser till att dina muskler är redo att röra sig. När du väl har värmt upp kan du börja dansa. Du kommer gradvis att lära dig varje steg och sedan förmodligen höra lite musik så att du kan träna på dem.
Du kommer förmodligen att stretcha och varva ner i slutet av lektionen för att se till att du inte har så mycket värk och smärta nästa dag. Din första lektion kommer förmodligen också att följa denna struktur. Men du kommer kanske inte att märka några skillnader under din allra första lektion. De flesta danssteg kan ta ett tag att lära sig och läraren kommer förmodligen att förklara de vanligaste innan du ens börjat lära dig dem. Din första privata handledning kommer antagligen också att fungera som en provsession.

lär dig dansa
Vilken blir din första danslektion? Bild: Unsplash

Kan du lära dig dansa i alla åldrar?

Faktum är att många tror att vuxna inte är tillräckligt flexibla för att lära sig att dansa och att barn bör börja så snart de kan om de vill bli dansare när de växer upp. Detta är dock inte nödvändigtvis sant. Det är inte bara barn som kan börja lära sig dansa. Vuxna, oavsett hur gamla de är, kan också börja lära sig att dansa med mycket få problem oavsett vilken stil de lär sig. Det viktigaste att veta är att du måste ägna lite tid åt det, vilket kan vara svårt för dem som redan har upptagna scheman.

Privat handledning är ofta den bästa lösningen på detta eftersom du kan hitta ett schema som fungerar för dig.

Sök efter danslektioner nära dig via Superprof.

Det är viktigt att ha självförtroende. Ditt självförtroende är viktigare än din ålder, vilket borde vara en lättnad för vissa nybörjare. Det finns inget som hindrar dig från att ta lektioner i zumba, salsa, jazzdans, bachata, tango, balsal, latindans, samtidsdans, hiphop, orientalisk dans, etc. Å andra sidan kan unga dansare inte få danslektioner för tidigt. Små barns ben utvecklas fortfarande och lederna är fortfarande ganska ömtåliga. De kan fortfarande ta introduktioner till dans och lektioner i dans för nybörjare, dock. Som nybörjare lär de sig att utveckla motoriska färdigheter och att röra på kroppen. Dessa typer av lektioner erbjuds av många anläggningar, inklusive dansskolor och privata lärare. Det är ett utmärkt sätt för barn att få självförtroende.
För att räkna ut bästa ålder för ditt barn att börja dansa bör du helt enkelt fråga barnet. Bara de kan verkligen bestämma om de vill lära sig dansa eller inte. Om de inte vill, blir det mycket svårt för dem att göra några framsteg. Dessutom bör du se till att barnet har kul när denne dansar. En barndansverkstad ska vara energisk och annorlunda än de danslektioner vuxna får. Men vuxna måste fortfarande trivas, men de tål mer allvarliga lektioner som att arbeta med sin hållning och flexibilitet eftersom de kan rationalisera de långsiktiga fördelarna.

lär dig dansa
Dans kan vara väldigt uttrycksfullt. Bild: Unsplash

Varför ska man lära sig dansa?

Det finns många bra skäl för att lära sig dansa. Du kan inte börja lära dig dansa om du inte är motiverad. Som alla fritidsaktiviteter måste dans ses som något du vill göra. Alla kan hitta sina egna skäl för att göra det. Vissa människor väljer att lära sig dansa för att ha kul. Precis som musik- och målningskurser är danslektioner perfekta för att koppla av och koppla ifrån i slutet av en stressig dag medan du lyssnar på musik du gillar.

Att lära sig dansa är bra för ditt mentala välbefinnande. Det är viktigt att ha fritidsaktiviteter och hobbyer. En danslektion är ett bra sätt att lägga till några timmars träning i ditt veckoschema. Många glömmer hur viktig träningen är för deras fysiska och mentala välbefinnande. Eftersom vissa människor är mer konstnärliga än de är sportiga är dans en bra blandning av de två. Det gör att du kan träna utan att verkligen märka hur mycket du tränar på grund av hur mycket du trivs. Att få gruppdanslektioner är också ett bra sätt att få vänner. Om du till exempel flyttar till en ny stad är det bra att hitta nya vänner att hitta en ny hobby. Dans är bra för att föra samman människor. Några danslektioner kan till och med hjälpa dig att möta ditt livs kärlek. Om du redan har hittat din själsfrände kan det också vara ett utmärkt tillfälle att göra dig redo för din bröllopsdag och dans är bra för att minska stress, förbättra självförtroende, minne och kreativitet, samt för att gå ner i vikt.
Det spelar ingen roll vilken dansstil du lär dig! Du kan börja dansa med en privat danslärare, arbeta med ditt fotarbete med en koreograf i en dansstudio eller gå till en dansskola där du kan hitta en lärare som undervisar i olika stilar. För att hitta mer information kan du redan idag söka på dansskola Stockholm.

lär dig dansa
Med dans så tränar du varje muskel så glöm inte att stretcha efter varje lektion! Bild: Unsplash

Vilken utrustning behöver du för att komma igång med dans?

Oavsett om du tar en danskurs, balettlektioner eller privata handledningar måste du köpa utrustning för att lära dig dansa. Det behöver inte vara så dyrt heller. Du måste välja rätt kläder. De måste vara lämpliga för den typ av dans du gör. Du behöver bra kläder snarare än löst sittande kläder. Det senare kan hindra din rörelse. Du kan bära trikå och leggings. Denna regel gäller för många olika typer av sportaktiviteter. Du måste också skaffa en väska för att bära alla dina danstillbehör. Det är ganska lätt att hitta dessa i sportbutiker och online. Naturligtvis kommer den typ av dans du lär dig att påverka vad du bär. Du kan inte bära en klänning för magdansklasser eller klackar för koreograferade dansfitnessklasser. Det bästa sättet att ta reda på vad du behöver ha är att fråga din handledare. Din dansinstruktör ska känna till olika dansstilar och lämpliga kläder. De kommer att kunna ge dig förslag på kläder samt skor och accessoarer. Även om du kanske inte tror det, är det viktigt att kläderna du bär får dig att känna dig säker också. Det är väldigt svårt att dansa om du känner dig för självmedveten om vad du har på dig. Dina kläder varierar också beroende på om du lär dig en bröllopsdans, hiphopdans, argentinsk tango eller swingdansrutin. Vissa stilar kräver att kvinnor dansar i en lång klänning och klackar.

Exempelvis är en av de bästa platserna att ta en danskurs uppsala.

Den främsta anledningen till att lära sig dansa är för att roa sig. Men naturligtvis vill du lära dig dansrörelserna också!

Behöver du en lärare i Dans?

Gillar du artikeln?

5,00/5 - 1 vote(s)
Loading...

Tatiana

A lean mean word-killing machine that loves everything written.