Att lära sig ett främmande språk som italienska är alltid en bra idé, eftersom det öppnar upp en värld av möjligheter på både en personlig och professionell nivå.

Den melodiska effekten, den attraktiva accenten och den omistliga italienska handgesten är det som gör det italienska språket så charmigt.

Men hur kan italienska lektioner hjälpa din karriär? Hur mycket värde lägger språket till ditt CV? Vilken ställning har Italien i internationell handel?

Italien är det 7:e mest ekonomiskt mäktiga landet i världen och en av de grundande medlemmarna i Europeiska Unionen.

Det är ett land som är erkänt inom många viktiga områden som konståterställning (mer än 60% av världens konstskatter är belägna i Italien enligt UNESCO), undervisning, handel, musik, lyxmode, film, bil, forskning och så mycket mer.

Genom att besluta att lära dig för att prata italienska öppnar du ögonen för ett språk och en kultur som sträcker sig över århundraden och har spelat en viktig roll i att forma världen som vi känner den idag.

Att spendera lite tid att bo och arbeta i Italien är en upplevelse som kommer att göra underverk för dina språkkunskaper. Kulturellt utbyte i Rom till exempel hjälper dig inte bara med din konversations-italienska utan också med din allmänna språkkänsla, till exempel din hörförståelse och att veta hur du korrekt använder vissa ord och fraser i rätt sammanhang.

Genom att ha en god kontroll av vardagliga italienska ord och uttryck kommer du att låta mer kompetent i ditt italienska talande och mer som en italienare - så att du kan skippa ordboken och lära dig genom att göra!

Det finns redan mer än 7500 amerikanska företag i Italien, inklusive General Electric, Hewlett Packard, IBM och Motorola för att nämna några.

Men vilka företag jobbar svenskarna på? Och hur ska du hitta dem? Hur kan det italienska språket hjälpa dig i affärsvärlden?

De bästa lärarna i Italienska
Första kursen gratis!
Deborah
5
5 (3 recensioner)
Deborah
250 kr
/h
Första kursen gratis!
Teresa
5
5 (6 recensioner)
Teresa
350 kr
/h
Första kursen gratis!
Francesca
5
5 (12 recensioner)
Francesca
400 kr
/h
Första kursen gratis!
Stefano
5
5 (5 recensioner)
Stefano
250 kr
/h
Första kursen gratis!
Simone
5
5 (4 recensioner)
Simone
200 kr
/h
Första kursen gratis!
Maria paola
5
5 (1 recensioner)
Maria paola
300 kr
/h
Första kursen gratis!
Kiara
Kiara
200 kr
/h
Första kursen gratis!
Filip
Filip
140 kr
/h
Första kursen gratis!
Deborah
5
5 (3 recensioner)
Deborah
250 kr
/h
Första kursen gratis!
Teresa
5
5 (6 recensioner)
Teresa
350 kr
/h
Första kursen gratis!
Francesca
5
5 (12 recensioner)
Francesca
400 kr
/h
Första kursen gratis!
Stefano
5
5 (5 recensioner)
Stefano
250 kr
/h
Första kursen gratis!
Simone
5
5 (4 recensioner)
Simone
200 kr
/h
Första kursen gratis!
Maria paola
5
5 (1 recensioner)
Maria paola
300 kr
/h
Första kursen gratis!
Kiara
Kiara
200 kr
/h
Första kursen gratis!
Filip
Filip
140 kr
/h
Första kurstimmen gratis>

Italienska: Ett prestigefyllt språk

Endast 4% av svenskarna anser sig kunna veta hur de ska delta i en italiensk konversation.

De andra 96% vet inte riktigt vad de går miste om!

Lär dig att tala italienska flytande: Fördelarna är oändliga
Upptäck kärleksspråket i kärleksstaden: Venedig (Källa: Pixabay - Ildigo)

Som ett språk som är förknippat med Italiens rika historia av konst, musik och arkitektur är det svårt att föreställa sig att någon skulle vilja ge upp en möjlighet att lära sig italienska.

Från det ögonblick du hör detta charmiga melodiska språk, känner du dig som om du har transporterats till en annan värld.

Italienska är också kärlekens språk, vilket förklarar varför de stora kompositörerna genom tiden skrev sina operor på italienska.

Det italienska språket klassades som ett "romanspråk", vilket betyder att det är av latinskt ursprung, liksom respektive språk i dess grannländer.

Idag talas italienska inte enbart i Italien utan också i Libyen, Somalia, Slovenien, Kroatien, Storbritannien och till och med i Australien och Argentina.

Italienska delar också rötter med språk som spanska, portugisiska och franska när det gäller språklig stil, intonation och konjugation.

British Council English Effect (BCEE) avslöjade att italienska hade haft ett stort inflytande på det franska och engelska ordförrådet med ett antal lånade ord som "studio" och "solo", som direkt härrör från det italienska ordförrådet.

Att lära dig prata italienska ger dig själv möjligheten att kommunicera med 70 miljoner människor runt om i världen. Så varför inte hitta italienska kurser i Sverige och komma igång?

Mycket mer än ett språk för turister

Utöver dess obestridliga kulturella påverkan finns det många fördelar med att kunna italienska.

När vi tänker på Italien kommer bilder av stränder, Vespas, pizzor, caféterrasser upp, eftersom vi väl minns vår tid tillbringad i Italien eller Italien som vi såg den i filmer.

2015 kom cirka 12 miljoner turister från världens fyra hörn för att utforska Italien.

Att resa till Italien ger dig möjlighet att smaka på italiensk mat och beundra landets kulturarv.

Om du är ett fan av fotboll är calcio (det italienska namnet för fotboll) mycket populärt och landslaget, la Squadra Azura, stöds starkt.

Att lära sig att prata italienska ger dig möjligheten att njuta av varje resa till Italien till fullo. Början i Milano, och sök dig söderut via Rom innan du avslutar i Toscana?

Lär dig att tala italienska flytande: Fördelarna är oändliga
Som fotbollsfan kommer ett nytt språk ge dig en god anledning att se ditt lag spela utomlands! (Källa: Pixabay)

Utöver turistnäringen, som är en av Italiens främsta inkomstkällor, har landet som är format som en stövel, andra saker att erbjuda, särskilt när det gäller näringsliv och handel. Detta är därför extra bra att veta hur man ska kommunicera på italienska, förstå italiensk grammatik, korrekt konjugera italienska verb och tala språket lika flytande som dess invånare.

Hur lära sig italienska kan förbättra ditt CV

Även om världen verkar vara inriktad på engelska och till och med spanska som "internationella" språk, så har italienska sina fördelar när det hamnar på ditt CV, och utmärker dig från andra kandidater.

Att kunna prata italienska på jobbet öppnar upp möjligheter för dig själv och för ditt företag. Nästan 61% av företagen som arbetar med Italien anser att deras brist på italienska språkkunskaper är en hämmande faktor för deras internationella utveckling, så bemästrar du språket så kommer du att vara överst på listan för att förhandla med italienska företag på deras modersmål.

Din språkkunskaper är en betydande tillgång som kan hjälpa dig att klättra inom företaget när du landar fler deals med italienska företag.

Om du vill börja lära dig italienska för professionella ändamål, varför inte hitta en italiensk språkkurs i Italien eller en italiensk handledare innan du reser dit?

Det finns massor av handledare som lär ut italienska för nybörjare. Det italienska alfabetet är detsamma som det som används på engelska, vilket gör språket betydligt lättare att lära sig. Prova att söka efter " italienska lektioner nära mig" på Google, eller sök på Superprof-webbplatsen efter någon i din stad!

Så, vilka är Italiens mest lovande sektorer?

Allt inom mekanik och industri är sektorer där Italien presterar mycket bra.

Den italienska livsmedelsindustrin fortsätter att växa i betydelse i internationellt sammanhang.

De jobb som sysselsätter flest människor inkluderar bagerier, restauranger, IT, handel, undervisning och administrativa roller.

Res till Italien och förbättra din italienska
Språk ser alltid fantastiskt bra ut på alla CV - särskilt italiensk (Källa: Pixabay)

Om du är ingenjör eller tekniker finns det en stor sannolikhet att du kommer att vara attraktiv för den italienska arbetsmarknaden.

Det är därför beslutet om att lära dig italienska kommer att öppna så många dörrar för dig, eftersom du redan har en fördel gentemot dina konkurrenter och kommunikation kommer att bli mycket lättare, vilket gör att ditt utgångsläge är klart fördelaktigt.

Som svensk medborgare är det mest troligt att du kommer att hitta anställning inom en italiensk verksamhet i en stor internationell organisation som Alfa Romeo, Barilla, Dolce & Gabbanna, Gucci, Aprilia, De Agostini, Electrolux-Zanussi, Generali, IBM, Lavazza, Nespresso, Pirelli, Vespa, San Pellegrino, RAI, etc.

Varför välja italienska?

Hos Superprof tror vi att det finns minst fem goda skäl att lära sig italienska.

Att besluta dig för att lära dig italienska är en lysande möjlighet att lägga till ett värde till ditt CV.

Från en rekryteringssynpunkt, att ha någon som redan talar det italienska språket som en kandidat gör så att de sticker ut, eftersom de inte kommer att kräva någon extra utbildning i italienska, vilket sparar företag tid och pengar.

Oavsett om du lär dig italienska gratis, tar italienska kurser online eller åker till Italien för att studera språket på plats, kan resultatet bli hur bra som helst.

När de flesta väljer att lära sig ett nytt språk, väljer de franska eller spanska, vilket gör att du som pratar italienska kommer du att vara sällsynt - nästan lika sällsynt som de som lär sig kinesiska eller arabiska.

Antalet elever som vill lära sig italienska är chockerande lågt och sätter språket i 4:e plats bakom franskan, spanskan och tyskan. Så hitta de bästa ställena att bo och studera italienska i Italien och åk!

Om du verkligen vill ta dessa professionella möjligheter måste du ha ett öppet sinne och fortsätta att påminna dig själv om att du kommer att lära dig språket bäst om du hittar italienska människor som du kan umgås med.

Italien är ett land där mänskliga relationer räknas och spelar en viktig roll, så glöm inte att arbeta med dina personliga relationer och försöka bli mer empatisk så att du passar bättre in i italienska företag.

Till exempel, italienare gillar inte att tala engelska så mycket, så försök bara att tala deras språk - även om du fastnar och kan inte hitta orden!

Små ansträngningar som dessa kommer att visa en motivation att integrera dig själv i italiensk kultur.

Att prata italienska kommer att föra dig närmare den italienska kulturen och dess människor, som välkomnar dig som en av sina egna.

Behöver du en lärare i Italienska?

Gillar du artikeln?

5,00/5 - 1 vote(s)
Loading...

Tatiana

A lean mean word-killing machine that loves everything written.