Att lära sig ett främmande språk som italienska är alltid en bra idé, eftersom det öppnar upp en värld av möjligheter på både en personlig och professionell nivå. Den melodiska klangen, den attraktiva accenten och den italienska handgesten är bara några som som gör det italienska språket och kulturen så charmig.

Men hur kan italienska lektioner hjälpa din karriär? Hur mycket värde lägger språket till ditt CV?  Italien är det 7:e mest ekonomiskt mäktiga landet i världen och en av de grundande medlemmarna i Europeiska Unionen.

Det är ett land som är erkänt inom många viktiga områden som konståterställning (mer än 60% av världens konstskatter går att finna i Italien enligt UNESCO), undervisning, handel, musik, mode, film, bil, forskning och så mycket mer.

Genom att besluta dig för att lära dig att prata italienska öppnar du ögonen för ett språk och en kultur som sträcker sig över århundraden. Italien och italienskan har spelat en viktig roll i utvecklingen av världen som vi känner den idag.

Att spendera lite tid att bo och arbeta i Italien är en upplevelse som kommer att göra underverk för dina språkkunskaper. Kulturellt utbyte i Rom till exempel hjälper dig inte bara med din konversationsitalienska utan också med din allmänna språkkänsla.

Till exempel din hörförståelse och att veta hur du korrekt använder vissa ord och fraser i rätt sammanhang. Genom att ha en god kontroll av vardagliga italienska ord och uttryck kommer du att låta mer kompetent i din italienskan och mer som en italienare.

Det finns många internationella företag i Italien, och många italienska företag runt om i världen. Men vilka företag jobbar svenskarna på? Och hur ska du hitta dem? Hur kan det italienska språket hjälpa dig i affärsvärlden?

De bästa lärarna i Italienska tillgängliga
Deborah
5
5 (6 recensioner)
Deborah
250 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Francesca
5
5 (22 recensioner)
Francesca
400 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Stefano
5
5 (7 recensioner)
Stefano
250 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Teresa
5
5 (6 recensioner)
Teresa
350 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Erika
5
5 (7 recensioner)
Erika
400 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Maria paola
5
5 (1 recensioner)
Maria paola
300 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Manuela
5
5 (2 recensioner)
Manuela
220 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Miriam
5
5 (6 recensioner)
Miriam
200 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Deborah
5
5 (6 recensioner)
Deborah
250 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Francesca
5
5 (22 recensioner)
Francesca
400 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Stefano
5
5 (7 recensioner)
Stefano
250 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Teresa
5
5 (6 recensioner)
Teresa
350 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Erika
5
5 (7 recensioner)
Erika
400 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Maria paola
5
5 (1 recensioner)
Maria paola
300 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Manuela
5
5 (2 recensioner)
Manuela
220 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Miriam
5
5 (6 recensioner)
Miriam
200 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Nu kör vi!

Italienska - ett prestigefyllt språk

Endast 4% av svenskarna anser sig kunna veta hur de ska delta i en italiensk konversation. De andra 96% vet inte vad de går miste om!

Som ett språk som är förknippat med Italiens rika historia av konst, musik och arkitektur är det svårt att föreställa sig att någon skulle vilja ge upp en möjlighet att lära sig italienska. Från det ögonblick du hör detta charmiga och melodiska språk, känner du dig som om du har transporterats till en annan värld. Italienska är också kärlekens språk, vilket förklarar varför de stora kompositörerna genom tiden skrev sina operor på italienska.

Det italienska språket klassas som ett romanspråk, vilket betyder att det är av latinskt ursprung, liksom många andra språk som talas runt Medelhavet. Idag talas italienska inte enbart i Italien utan också i Libyen, Somalia, Slovenien, Kroatien, Storbritannien och till och med i Australien och Argentina.

Italienska delar också rötter med språk som spanska, portugisiska och franska när det gäller språklig stil, intonation och konjugation. Italienska har faktiskt till och med haft inflytande på svenskan. Ett antal lånade ord som "studio" och "solo" härrör direkt från det italienska ordförrådet.

Att lära dig prata italienska ger dig själv möjligheten att kommunicera med 70 miljoner människor runt om i världen. Så varför inte hitta italienska kurser Stockholm eller på andra platser i Sverige och komma igång?

Person reser till Italien
Det finns många ställen du kan åka till och hitta folk som prata italienska. Ta alla tillfällen du får att öva på dina språkkunskaper.

Mycket mer än ett språk för turister

Utöver dess obestridliga kulturella påverkan finns det många fördelar med att kunna italienska. När vi tänker på Italien förestäleller vi oss stränder, vespor, pizzor, caféterrasser med mera. Detta eftersom det är bilder vi matats med i filmer och serier.

Kan du tänka dig, att 2015 kom cirka 12 miljoner turister från världens fyra hörn för att utforska Italien. Det är fler personer än som bor i Sverige!

Att resa till Italien ger dig möjlighet att smaka på italiensk mat och beundra landets kulturarv. Om du är ett fan av fotboll är calcio (det italienska namnet för fotboll) mycket populärt och landslaget, la Squadra Azura, har ett start stöd blad italienarna.

Att lära sig att prata italienska ger dig möjligheten att njuta av varje resa till Italien till fullo. Börja i Milano, och sök dig söderut via Rom innan du avslutar i Toscana?

Utöver turistnäringen, som är en av Italiens främsta inkomstkällor, har landet som är format som en stövel, också andra saker att erbjuda. Särskilt när det gäller näringsliv och handel.Detta är därför extra bra att veta hur man ska kommunicera på italienska, förstå italiensk grammatik, korrekt konjugera italienska verb och tala språket lika flytande som dess invånare. Det kommer att ge dig stora fördelar.
person backpackar i italiensk stad
Res genom Italien för att dina smultronställen samtidigt som du lär dig italienska.

Hur italienska kan förbättra ditt CV

Även om det kan verka som om världen är inriktad på internationella språk så som engelska och till och med spanska, så har italienska sina fördelar när det hamnar på ditt CV.  Ännu starkare blir din kandidatur om du studerat italienska på ett universitet i Italien. Du utmärker dig från övriga kandidater.

Att kunna prata italienska på jobbet öppnar upp möjligheter för dig själv och för ditt företag. Nästan 61% av företagen som arbetar med Italien anser att deras brist på italienska språkkunskaper är en hämmande faktor för deras internationella utveckling.

Bemästrar du språket så kommer du att vara överst på listan för att förhandla med italienska företag på deras modersmål. Din språkkunskaper är en betydande tillgång som också kan hjälpa dig att landa fler kontrakt och klättra inom företaget.

Så vilka sektorer kan ses som de mest lovande om du vill göra karriär i Italien? Allt inom mekanik och industri är sektorer där Italien presterar mycket bra. Den italienska livsmedelsindustrin fortsätter att växa i betydelse i internationella sammanhang.

Bland de jobb som sysselsätter flest människor finner man bland annat IT-yrken. Om du är ingenjör eller tekniker finns det en stor sannolikhet att du kommer att vara attraktiv för den italienska arbetsmarknaden.

person söker jobb i Italien
Att ha italienska på ditt CV gör dig attraktiv för arbetsgivare. Lär dig italienska och förbered dig för en arbetsintervju i Italien.

Det är därför beslutet om att lära dig italienska kommer att öppna så många dörrar för dig, eftersom du då har en fördel gentemot dina konkurrenter. Kommunikationen kommer att gå mycket lättare vilket gör ditt utgångsläge klart fördelaktigt.

Om du vill börja lära dig italienska för professionella ändamål, varför inte hitta en italiensk språkkurs i Italien eller en anlita en italiensk privatlärare innan du reser dit? Det finns massor av lärare som lär ut italienska för nybörjare.

Italienska är ett romanskt språk med rötter i latin. Det italienska alfabetet är väldigt likt det svenska, som bygger på just latinska bokstäver. Detta gör språket betydligt lättare att lära sig.

Prova att söka efter italienska lektioner nära dig på Google. Eller sök på Superprofs plattform efter en privatlärare som i din stad! Det finns lärare där ute som kan sätta igång idag med att lära dig uttala det italienska alfabetets alla bokstäver.

Varför välja italienska?

Har du läst ända hit, har du nog fått en god uppfattning om varför du bör lära dig just italienska. Men vi kan inte nog understryka hur värdefullt det italienska språket är. Hos Superprof tror vi att det finns minst fem goda skäl att lära sig italienska.

Att besluta dig för att lära dig italienska är en lysande möjlighet att lägga till ett slags mervärde till ditt CV. Från en rekryteringssynpunkt så anställer man hellre de som redan kan italienska eftersom det sparar tid och pengar då företaget inte behöver erbjuda extra utbildning i det italienska språket.

Du kan lära dig italienska gratis, ta italienska kurser online eller åker till Italien för att studera språket på plats. Resultatet kan bli hur bra som helst.

När de flesta väljer att lära sig ett nytt språk så väljer de ofta franska, tyska eller spanska. Antalet elever som vill lära sig italienska är mycket lågt vilket gör att du som pratar italienska kommer du att vara som en sällsynt diamant.

Om du verkligen vill ta tillvara på dessa professionella möjligheter måste du ha ett öppet sinne och fortsätta tala italienska tillsammans med de som du kan lära dig mest från – människor med italienska som modersmål. När du befinner dig i Italien, tveka inte att ta kontakt med människor du möter på ett café.

Italien är ett land där mänskliga relationer räknas och spelar en viktig roll. Så glöm inte att att ta vara på dina italienska vänner och bekanta och dra nytta av deras vilja att hjälpa dig att tala deras språk.

Skäms inte över att det ibland tar tid att få fram det du vill säga. Små ansträngningar som dessa kommer att motivera dig och du kommer bevisa för dig själv att du faktiskt kan!

Men vi förstår om det ibland kan det kännas jobbigt att tala ett språk som man inte behärskar hundra procent. Men även om du stakar dig och inte hittar orden, så rekommenderar vi dig att försöka ändå!

Italienare uppskattar verkligen att andra försöker lära sig italienska. Att prata italienska med italienare, kommer att föra dig närmare den italienska kulturen och dess människor slutligen kommer välkomna dig som en av sina egna.

>

Plattformen som kopplar samman privatlärare och elever

Första lektionen gratis

Tycker du om artikeln? Visa det gärna!

5,00 (1 note(s))
Loading...

Tatiana

A lean mean word-killing machine that loves everything written.