Varför Lär Dig Italienska?

Fördjupa Dig Inom Italiens Kultur Genom att Ta Italienska Lektioner Känner du igen namnen Pavarotti, Vivaldi, eller Gucci? Dessa är bara tre exempel på kända Italienare som har världsberöm. Den italienska kulturen är känd världen om, och det är många som älskar och hyllar allt som har med Italien att göra. Dess mat, historia, konst […]

20 mars 20217 minuters läsmaterial

italienska ord olio nuovo på träskylt

De mest effektiva metoderna när du lär dig italienska

Hur kan man lära sig italienska? Har du nyss börjat lära dig italienska men håller redan på att ge upp hoppet? Det är inte alltid lätt att komma igång. Du måste lära dig grammatik, böjningar, ordförråd och massor av italienska fraser och uttryck. Det är många saker att komma ihåg! Att lära sig ett språk […]

24 februari 20216 minuters läsmaterial

person studerar inför ett prov

Hur du planerar privatkurser i Italienska

Förbered dig för inför handledning i Italienska När du väl har hittat och bokat din första italienska lektion kanske du tror att det enda som finns kvar att göra är att köpa en anteckningsbok och en svensk-italiensk ordbok. Ingenting kan vara längre ifrån sanningen! Att lära sig ett språk är en resa i sig. Och […]

4 december 20206 minuters läsmaterial

studera på italiensk språkskola i italien

Res till Italien och förbättra din italienska

Studera italienska under din resa i Italien Har du alltid drömt om att lära dig italienska? Har Italiens rika historia av konst och arkitektur väckt ditt intresse? Varför inte ta steget och åka till Italien för att lära dig det vackra romanspråket genom kulturellt utbyte? Du kommer inte bara att upptäcka ett nytt sätt att […]

10 februari 20209 minuters läsmaterial

Vill du lära dig Italienska?

Våra italienska kursledare har massor av tips och tricks som hjälper dig att lära dig italienska. Oavsett om du är nybörjare, uppfriskare eller vill förbereda dig för professionella tentor hittar du den hjälp du behöver här.

Superprof är platsen för italienska lärare. Kolla in deras profiler om du vill hitta italienska lektioner nära dig eller online.

Privata språklektioner i Italienska

Vill du lära dig att prata italienska och kunna ta del av den italienska kulturen? Känner du att du har börjat nå gränsen för vad språkapparna kan lära dig?

Italiens matkultur, dess vackra landskap med den natursköna kuststräckan, kulturen och modeikonerna är några av de anledningar till att så många vill lära sig italienska. Däremot är det inte ett av de moderna språk vi kan lära oss i de svenska skolorna. I bästa fall finns det tillgång på gymnasienivå – men oftast inte.

För att fritt kunna röra sig i landet och tala med alla italienare; är det många som vänder sig till andra alternativ. Ett populärt alternativ är att lära dig tillsammans med en privatlärare. På Superprof finns språklärare som erbjuder både individuella och grupplektioner. Ta del av deras annonser för att hitta en italienska kurs som passar dig.

Att lära sig italienska på en språkkurs

Det kan vara svårt att få till uttalet och grammatiken så att det blir helt rätt. Det är därför italienska lektioner är användbara för att lära sig läsa och skriva italienska samt lära sig tala italienska med perfekt italiensk brytning.

Det finns handledare för alla åldrar och nivåer; från nybörjare till avancerade italienska lektioner, handledare för dem som går i grundskolan, gymnasiet eller till och med på universitetet.

Även lektioner för dem som behöver fräscha upp sin italienska eller förbereder sig för ett officiellt italienskt prov. Kanske är drömmen att en dag plugga i Italien, eller håller du redan på att söker en skola? I sådana fall kan det vara bra att du tar lektioner så du kan känna dig helt lugnt på provdagen.

Oavsett om det är intensivkurs, sommarskola, eller om du vill få italiensk arbetslivserfarenhet eller utbildning kan italienska lektioner fokusera på olika ämnen: Det kan handla om italiensk grammatik, konversation, kultur och litteratur, förberedelser för prov, läsning, lyssnande, tal och skrivning.

Din handledare kommer att vara där för att rätta till varje stavnings- eller grammatikfel (tempus, ordförråd, verbböjningar etc.). Våra lärare kommer också att förse dig med rätt undervisningsmaterial!

Välja din italienska lärare på Superprof

Våra italienska handledare har ofta antingen studerat italienska eller är infödda italienare och kan effektivt lära dig att tala italienska. Oavsett om det är italienska modersmål eller tvåspråkiga finns det gott om lärare som har en universitetsexamen.

Lektioner hemma är en möjlighet för dig att lära dig mer om italienskt uttal och göra regelbundna framsteg.

Att ta en italienskakurs online via videosamtal är ett annat intressant sätt att lära sig italienska med Superprof. Med nätbaserade lärare kan du arbeta med en handledare från en annan stad eller till och med ett annat land om det inte finns några italienska handledare i närheten av dig.

Du kan välja en handledare utifrån deras erfarenhet, deras kvalifikationer, den nivå de undervisar på, deras metodik eller deras timpris.

Italienska som ett internationellt språk

Italienska är ett officiellt språk i Europeiska unionen, Italien, Schweiz, San Marino, Vatikanen, Istrien (Kroatien) och talas av 61,7 miljoner människor.

Det finns många italiensktalande i Malta, Albanien, USA, Quebec, Argentina, Brasilien, Uruguay, Costa Rica, Etiopien, Eritrea, Libyen, Somalia, Japan och Australien.

Efter kinesiska är italienska det näst mest lukrativa språket att tala när det gäller de högst betalda jobben i Sverige. Eftersom italienska talas på så många platser i världen kan det vara oerhört fördelaktigt för din karriär att lära dig tala språket.