Har du alltid drömt om att lära dig italienska? Har Italiens rika historia av konst och arkitektur väckt ditt intresse? Varför inte ta steget och åka till Italien för att lära dig det vackra romanspråket genom kulturellt utbyte?

Du kommer inte bara att upptäcka ett nytt sätt att leva. Det kommer också att vara mycket lättare för dig att ta del av en det italienska språket och träna ditt italienska uttal under resans gång.

Total fördjupning i det italienska livsstilen kommer att göra det mycket lättare för dig att förbättra dina språkkunskaper och bli flytande snabbare, än om du skulle lära dig i Sverige.

Om du tar en nybörjarkurs i italienska kommer du snart att upptäcka att tillbringa lite tid i Italien inte är en dum idé. Det kommer hjälpa dig att lära dig en stor mängd italienska ord relativt snabbt, bara genom att lyssna på italienarna som finns omkring dig.

Du kan också lära dig användbara italienska ord och fraser genom att prata varje dag. Så släng ut ordboken och lär dig att utveckla din förmåga att konversera på italienska istället. Idag väljer många ungdomar att åka utomlands för både långa och korta resor. Vissa reser helt enkelt till Italien för att ha semester, andra för ett språkutbyte eller på grund av arbete.

Oavsett vad din anledning för att besöka Italien är kommer du att lära dig värdefulla saker och utveckla ditt språk. Det kommer att vara till din fördel under resten av ditt liv.

De bästa lärarna i Italienska tillgängliga
Deborah
5
5 (9 recensioner)
Deborah
300 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Stefano
5
5 (10 recensioner)
Stefano
250 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Francesca
5
5 (25 recensioner)
Francesca
550 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Teresa
5
5 (6 recensioner)
Teresa
400 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Stefania
5
5 (15 recensioner)
Stefania
256 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Brandon matteo
5
5 (6 recensioner)
Brandon matteo
300 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Erika
5
5 (7 recensioner)
Erika
400 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Francesca
5
5 (3 recensioner)
Francesca
259 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Deborah
5
5 (9 recensioner)
Deborah
300 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Stefano
5
5 (10 recensioner)
Stefano
250 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Francesca
5
5 (25 recensioner)
Francesca
550 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Teresa
5
5 (6 recensioner)
Teresa
400 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Stefania
5
5 (15 recensioner)
Stefania
256 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Brandon matteo
5
5 (6 recensioner)
Brandon matteo
300 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Erika
5
5 (7 recensioner)
Erika
400 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Francesca
5
5 (3 recensioner)
Francesca
259 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Nu kör vi!

Rom – ett utmärkt ställe att lära sig italienska

Om du bestämmer dig för att packa dina väskor och åka till Rom, då har du gjort rätt val. Att studera italienska i Rom är det bästa sättet att fördjupa sig i språket. Denna antika stad har ungefär två gånger fler invånare än Stockholm och erbjuder en välkomnande och kosmopolitisk atmosfär. Du kommer att känna dig som hemma.

tjej framför colosseum lär sig om italiensk historia
Det snabbaste och mest effektiva sättet att lära sig italienska är på plats i Italien. Så undersök vilka möjligheter vilka möjligheter som finns att studera italienska i Rom.

Och du behöver inte vänta länge för att hitta italienska vänner som kan hjälpa dig på traven. Italienarna är kända för sitt varmt välkomnande, så var inte rädd för att utforska varje distrikt, även de inte så turistiska.

Den italienska huvudstaden är också det bästa stället att utveckla en standarditaliensk dialekt. Även om Roms lokalbefolkning har en mycket liten dialekt, kommer du att lära dig att prata italienska på ett sätt som kommer att hjälpa dig att undvika problem när du har konversationer.

Och glöm inte att ta in Roms skönhet. Rom, som är känd för sina historiska reliker, är hem för många av UNESCO:s världsarvslistor.

Som Italiens centrum är Rom mycket mer än en huvudstad; det är en plats med en fascinerande historia. Grundat för 2000 år sedan, har Rom skatter som gör att du aldrig vill lämna staden! Liksom många stora städer har Rom ett antal organisationer som är dedikerade till undervisning i främmande språk. Med så många möjligheter att lära sig italienska, så finns det inga ursäkter att inte göra det.

Det är också bra att veta att Rom är en del av Europeiska unionen, vilket innebär att alla andra som kommer från ett EU-land lätt kan resa, bo och arbeta där. Så om du ännu inte har bestämt dig för vad du vill sysselsätta dig med, här kommer lite information värt om arbeta i Italien:

 • Det finns ingen minimilön fastställd av regeringen
 • Arbetsveckan kan vara allt mellan 40 timmar och 48 timmar
 • Du har rätt till fyra veckors semester och 11 allmänna helgdagar per år
 • För att skydda dig själv vid sjukdom eller arbetslöshet, registrera dig hos Azienda Sanitaria Locale (ASL)
 • Med 39,1% för 16 till 25-åringar är Italiens arbetslöshet högre än i andra europeiska länder

Och om du vill studera italienska i Rom kan du välja mellan flertalet olika språkskolor. Bland annat dessa:

 • LSI Rome är en språkskola som erbjuder italienska lektioner på alla nivåer och för alla åldrar
 • Torre di Babele är en klassiker som har funnits i 33 år och erbjuder kurser i italienska för alla
 • Scuola Romit är för ungdomar som vill lära sig italienska medan de upptäcker Rom

När det gäller att hitta boende under din resa till Italien så är det bra att hitta något så tidigt som möjligt. Du kan alltid hyra tillsammans med några av Roms invånare, och med fördel de som också är studenter.

Varför lära sig italienska på företagsnivå?

Vad kan flytande italienska göra för ditt CV eftersom språk som franska, tyska och spanska är i centrum i den professionella världen?

Det finns över 60 miljoner infödda italienare med italienska som modersmål runt om i världen. Så även om det inte talas lika flitigt som dess latinska kusiner, kommer italienska alltid att ha en stor betydelse.

Till skillnad från vad du kanske tror är Italien inte det enda landet där man talar italienska. Italienska är ett av de fyra officiella språken i Schweiz , tillsammans med franska, tyska och minoritetsspråket Romansch. Trots att tyska är det mest talade språket i Schweiz, talas italienska flytande av 8% av befolkningen. Ta en italienska kurs stockholm eller vart du än befinner dig i Sverige.

Italienska talas också i Kroatien, i regionen Istrien. Denna halvö ligger nära Italien och dess kultur är nära kopplad till den italienska, eftersom den är en tidigare del av Romerska imperiet. Så om du någonsin undrat om att besöka Kroatien är att åka till Istrien ett perfekt tillfälle att testa dina italienskakunskaper!

I Argentina, där nästan hälften av befolkningen är av italiensk ursprung, är dubbel nationalitet ganska vanligt och den italienska kulturen hålls vid liv av de italienska argentinarna. Alla dessa internationella länkar representerar möjligheter för dig att utöva din italienska vilket gör dig mycket attraktiv för framtida arbetsgivare. Det är bara en av alla fördelar med att läsa italienska.

person söker jobb i Italien
Att ha italienska på ditt CV gör dig attraktiv för arbetsgivare. Lär dig italienska och förbered dig för en arbetsintervju i Italien.

Moderna europeiska språk som franska och spanska är vanligare än italienska, vilket innebär att färre människor lär sig italienska som andra språk. Även om många talar engelska så är utländska språk som italienska en riktig tillgång i affärsvärlden . Det ger dig större möjligheter eftersom italienarna över lag föredrar förhandlingar på sitt modersmål.

Det kan överraska dig att veta att italienska är det tredje vanligaste modersmålet i Europa. 2012 använde 63 miljoner människor italienska för att kommunicera - det är 8,5% av den europeiska befolkningen .

Så satsa på att arbeta för ett internationellt företag, eller ett företag som arbetar mot Sydeuropa. Då kommer du att gynnas av att ha italienska på ditt CV.

Italiens bästa studentstäder

Oavsett var du befinner dig i din utbildning gör det inte någon skada att undersöka möjligheterna att tillbringa lite tid i Italien. Kanske genom utbytesstudier eller språkstudier?

Det spelar ingen roll om du funderar på att studera italienska på ett italienskt universitetet, välja en destination för ditt år utomlands eller letar efter en språkkurs under sommarlovet. Italien kommer garanterat ha något att erbjuda dig.

Varje student är unik och har sina egna idéer och tankar kring vad som utgör en bra studentstad. Till exempel kan vissa människor leta efter städer som:

 • Har de bästa universiteten
 • Har ett stort utbud av kultur
 • Har en låg levnadskostnad
 • Har det bästa nattlivet

Milano och dess Bocconi-universitet är ett bra val när man är ute efter Italiens bästa studentstäder på grund av dess akademiska skicklighet. Bocconi är känd för sina kurser i international business och dess samarbete med näringslivet.

Milano är en idealisk destination för fans av både fotboll och mode. Perfekt för den som vill uppleva kulturella utbyten medan de gör vad de älskar.

Ur ett kulturellt perspektiv är Florens utan tvekan en italiensk pärla som inte får missas. Katedralen Santa Maria del Fiore och dess otroliga kupol lockar tusentals besökare till den toskanska huvudstaden varje år.

Med sina många museer och historiska byggnader är Florens en dröm som går i uppfyllelse för alla med ett särskilt intresse för Italiens historia. För att bevara sin unika kultur har Florens till exempel sagt nej till McDonalds försök att säkra en plats i stadens centrum.

Om boendekostnaderna är ditt största problem, glöm Milano. Satsa istället på Bologna. Längre bort från Milanos livliga turistområden erbjuder dessa två städer mer prisvärda bokostnader för studenter.

Bologna är den tydliga vinnaren när det gäller studentfester och allmänna nattliv. Staden är en av de bästa Erasmus-studentdestinationerna. Med andra ord, du kommer aldrig att hitta en bättre feststad. Bologna är också känd för sin avslappnade atmosfär, vilket kan vara praktiskt om du föredrar lugna miljöer.

Så det finns alltså många alternativ där ute för den som vill studera i Italien. Utöver de städer som nämnts ovan så finns det självklart andra ställen du kan utforska.

Även städer som Neapel, Cagliari och Bari är fantastiska studentdestinationer. Om du åker till Neapel, Europas äldsta historiska centrum, kommer du att bevittna en stad full av reliker och bevis på ett rikt förflutna.

I Cagliari befinner du dig mellan olika konstnärliga influenser och smaker. Bari i sin tur ger dig möjlighet att studera på antingen dess polytekniska skola, Università degli Studi di Bari, eller Libera Università Mediterrenea.

Dra nytta av din fritid när du är i Italien och res runt i landet. Detta är ett bra sätt att även besöka platser som exempelvis Siena, Toscana och Pisa med sitt berömda torn.

italienska staden florens orangea hustak

Varför du borde lära dig italienska i Italien

Om du väljer att registrera på en italienska kurs kommer du garanterat inte att slösa bort din tid. Oavsett ditt motiv, oavsett om du vill utforska en ny kultur eller få ditt drömjobb, kommer det italienska språket inte att göra dig besviken.

Men varför ska du åka hela vägen till Italien för att lära dig språket? Att lära sig ett språk är i allmänhet mycket lättare när du befinner dig i en miljö där det talas.

Om du väljer att studera italienska i Italien kommer du att höra ditt nya språk varje dag, vilket innebär att du lyssnar på det, tar till dig det och lär dig nya ord hela tiden. Detta innebär att när du återvänder till Sverige kommer din italienska hörförståelse, uttal och din förmåga att använda lämpligt ordförråd i konversation att ha förbättras dramatiskt. För att hålla uppe motivationen uppe kan du läsa mer varför du ska lära dig italienska. 

Det här är ett utmärkt sätt att lära dig ett språk, eftersom det är mycket mer troligt att du kommer ihåg ett ord när du behöver använda det. Att skaffa italienska vänner och lära sig av dem är också oerhört fördelaktigt. När du tillbringar tid i Italien kan du lyssna på italiensk radio, titta på italiensk TV och läsa italiensk litteratur. Omge dig själv med det italienska språket till den punkt där du börjar tänka på italienska - det är då du vet vet att ditt andra språk börjar fästa.

Ditt öra kommer att vänja sig att höra den dialekt som används i ditt område, och du kan snart se om någon inte är därifrån. Detta kan också hjälpa dig i ditt uttal och allt eftersom kommer du låta mindre som en utlänning och mer som en riktig italienare.

Om tanken på att dyka in i en ny kultur utan att ha grundläggande kunskaper är något som skrämmer dig, kan du alltid överväga att ta privatlektioner först. Oavsett om det sker hemma eller om du lär dig italienska online, kommer din privatlärare kunna lära dig allt du behöver veta innan din resa till Italien.

Det kan överraska dig att veta att svenskan faktiskt har en hel del låneord från italienskan. Svenskan har nämligen influerats mycket av latinska språk. Så om du vill lära dig italienska kommer du bli förvånad när du märker att du faktiskt redan kan några ord.

Du kan enkelt börja med att hitta italienska kurser Stockholm eller i ditt närområde - så vad väntar du på?

Om du ofta är på besöka i Italien, rekommenderar vi verkligen att du börjar lära dig några italienska ord och fraser som kan hjälpa dig att ta dig runt medan du är där. Att tala det lokala språket är också ett bra sätt att lära känna området genom att prata med dem som bor och arbetar där.

Vi på Superprof hoppas att den här artikeln har hjälpt dig att fatta ett beslut om vart i Italien du vill spendera lite tid att öva din italienska. Tveka inte att söka efter din egen italienska handledare på Superprof.se - det är garanterat en bra början!

>

Plattformen som kopplar samman privatlärare och elever

Första lektionen gratis

Tycker du om artikeln? Visa det gärna!

5,00 (1 note(s))
Loading...
porträttbild på författaren tina

Tatiana

En nyfiken skribenten som alltid letar efter något nytt att lära sig mer om. Brinner för att läsa, resa, skriva och dansa.