Det bästa sättet att lära sig kinesiska är att åka till det land där språket talas, men din språkinlärningsförmåga kan ibland hämnas genom att du helt enkelt saknar medel för att resa och lära dig genom detta. Men ett problem som ofta förbises av studenter och yrkesverksamma är att hitta tiden att faktiskt studera. Det spelar ingen roll hur intresserad du är av att lära dig ett språk om du aldrig kan hitta tid att lära dig det!

Oavsett om du är på bussen på väg till jobbet eller universitetet, i ett läkares väntrum med gamla tidskrifter, fast i trafiken medan du lyssnar på samma 3 poplåtar, eller bara gör ett husarbete eller sysslor, visste du att kan du använda din fritid för att lära dig ett språk?

Du har antagligen redan försökt skriva saker som ”lära sig kinesiska” på Google. Som du har sett finns det massor av resurser för dig som vill lära dig kinesiska online. Att hitta dem är lätt. Att välja rätt är svårt.

Även om tekniken inte utför de underverk den ofta lovar, kan smartphones användas effektivt för att lära sig språk från avlägsna länder som t.ex Kina.

Låt oss titta på appar och resurser som kan hjälpa dig att lära dig kinesiska utan att ta kinesiska språkkurser.

Hellotalk

Oavsett om du är en nybörjare eller avancerad student, är denna e-learning mobilapp, som sätter dig i kontakt med infödda kinesiska talare, ett bra komplement till dina kinesiska privata självstudier och är oerhört användbar om du hoppas på bli samtalande eller arbetar stadigt mot att bli flytande i kinesiska.

Hur lång tid tar det att lära sig kinesiska?
Appar kan hjälpa dig att lära dig kinesiska. (Källa: Adrianna Calvo )

Appen är tillgänglig på både Android och iTunes och kräver att dess användare skapar en profil och fyller i var de bor.

Oavsett om användaren föredrar att hålla sin plats dold eller inte, kan de använda appen för att hitta kineser nära dem för att öva på språket.

När användaren har beslutat om de vill visa att de lär sig kinesiska eller inte, kommer appen att hjälpa dem att komma i kontakt med infödda kinesiska talare så att de kan bli bättre på språket.

Dessa kineser i sin tur letar efter någon som pratar engelska så att de kan öva på sin engelska.

När de två har kommit i kontakt med varandra kan varje användare korrigera sin partners misstag på främmande språk i realtid genom chatten för att ömsesidigt hjälpa varandra att förbättra sina språkkunskaper. Du kan också förvandla text till ljud för att höra det kinesiska uttalet.

Om du pratar med en kines som gör ett misstag på engelska kan du omedelbart korrigera dem i konversationen och de kan göra samma sak om du gör ett misstag på kinesiska.

Detta är inte som andra chattar som Wechat, Whatsapp eller Facebook Messenger. Denna apps funktioner är inriktade på språkinlärning.

Målet med den här appen, som har 4 av 5 stjärnor på Google Play och har laddats ner 40 000 gånger, är att förbättra språkkunskaperna genom konversation, korrigering och vardagssamtal med de som har kinesiska som modersmål.

Några viktiga punkter om denna app:

  • Det finns inga smileys eller emojis i den här appen eftersom målet är att uttrycka sig själv genom att skriva och tala snarare än "text speak".
  • Denna app är "freemium" . Detta betyder att även om det är gratis kan vissa funktioner bara nås genom att betala för dem.
  • Den har ett "feed" som på Facebook där du kan hålla dig uppdaterad om ditt språkliga äventyr.

Om du är en utbytesstudent som just har flyttat till Peking är det ett bra sätt att hitta någon som lär dig kinesiska eller bara vill lära sig att tala engelska.

Du bör också kolla in våra böcker för att lära dig kinesiska!

Anki för att lära dig så många kinesiska ord som möjligt

Anki är flashcard-appen och är bäst för dem som tar privata kinesiska klasser!

Var kan jag hitta privata privata självstudier?
Vilka appar bör du använda för att lära dig kinesiska tecken, uttal och ord? (Källa: kaboompics.com)

Rekommenderas av nästan alla kinesiska elever, den här appen kan installeras på både Android och iPhone. Användare kan använda denna gratisapp för att läsa och för att lära sig att komma ihåg kinesiska ord och tecken.

Användaren kan skapa eller importera en kinesisk ordförrådslista och testa sig själva med hjälp av text, ljud och bilder för att förbättra sin kinesiska.

Med ett gränssnitt som blandar enkelhet och flexibilitet, är denna app särskilt speciell tack vare forumet runt om. Tack vare forumet finns det många olika ordförrådpaket tillgängliga för nybörjare och upp till avancerad nivå.

Eftersom appen är ”open source” finns det dessutom ett stort utbud av verktyg och extrautrustning som utvecklas för den.

Visste du att du också kan lära dig kinesiska genom att titta på videor?

Skriv kinesiska tecken med hjälp av Pleco

Pleco-appen , som finns på Android och iPhone, är avgörande för alla som vill lära sig mandarin-kinesiska.

Vilka är de bästa webbplatserna för att lära sig mandarin?
Vissa appar kan använda vissa ord och uttryck för att mäta elevens nivå. (Källa: pixabay.com)

Rekommenderad av kinesiska bloggare och professorer, har denna omfattande app ett antal funktioner som hjälper kinesiska studenter att förbättra sitt språk.

De bästa lärarna i Kinesiska
Första kursen gratis!
Olivia
5
5 (2 recensioner)
Olivia
300 kr
/h
Första kursen gratis!
Liuting
5
5 (4 recensioner)
Liuting
300 kr
/h
Första kursen gratis!
Yanping
Yanping
200 kr
/h
Första kursen gratis!
Lina
Lina
250 kr
/h
Första kursen gratis!
Ting
5
5 (1 recensioner)
Ting
230 kr
/h
Första kursen gratis!
Shih-han
Shih-han
246 kr
/h
Första kursen gratis!
Zhicheng
Zhicheng
243 kr
/h
Första kursen gratis!
Jia
5
5 (1 recensioner)
Jia
90 kr
/h
Första kursen gratis!
Olivia
5
5 (2 recensioner)
Olivia
300 kr
/h
Första kursen gratis!
Liuting
5
5 (4 recensioner)
Liuting
300 kr
/h
Första kursen gratis!
Yanping
Yanping
200 kr
/h
Första kursen gratis!
Lina
Lina
250 kr
/h
Första kursen gratis!
Ting
5
5 (1 recensioner)
Ting
230 kr
/h
Första kursen gratis!
Shih-han
Shih-han
246 kr
/h
Första kursen gratis!
Zhicheng
Zhicheng
243 kr
/h
Första kursen gratis!
Jia
5
5 (1 recensioner)
Jia
90 kr
/h
Första kurstimmen gratis>

Kinesisk-engelsk ordbok

Det riktigt speciella med den här mobila ordboken är att du kan dra tecknena direkt in i den med fingret eller skriva ut dem med det fonetiska transkriptionssystemet Pinyin.

Optisk teckenigenkänning (OCR)

Med optiskt teckenigenkänning kan appen effektivt "läsa" kinesiska tecken med din telefonkamera och därefter ge dig en översättning av dessa tecken på engelska.

En annan bra funktion i appen är att du kan spara de tecken du har skannat med OCR så att du kan gå tillbaka och se över dem vid ett senare tillfälle.

Detta är verkligen användbart för studenter som lär sig att läsa på kinesiska eller andra som vill utvidga sitt kinesiska ordförråd. Tyvärr är detta verktyg inte tillgängligt om du inte betalar för den fullständiga versionen och teckenigenkänningen fungerar bättre med fotofunktionen.

Flashcard-funktion

Den här funktionen låter dig memorera kinesiska tecken såväl som att revidera tecken som du tidigare sett som de från dina kinesiska tutorials, till exempel.

Dessa flashcards, som är ganska enkla att hantera, kan användas för att skapa tester. Detta är särskilt användbart om du till exempel studerar till en mandarin-kinesisk tentamen.

En efter en kommer dessa kinesiska tecken att visas framför dig och du måste visa om du känner till dem eller inte. Ditt slutresultat kommer att berätta om du behöver fortsätta studera för att förbättra ditt språk. Den här funktionen, som finns i en gratisversion, är verkligen användbar för studenter som studerar för officiella HSK-tentor eftersom de kan välja ordlistor för den nivå de studerar för.

Skritter

Att lära sig att prata ett nytt språk är tufft och om du är desperat efter att lära dig det kinesiska språket kommer du att behöva veta mer än bara några få fraser. Även om du kan tala kinesiskt perfekt och ha en fantastisk förståelse för kinesisk grammatik, måste du fortfarande kunna läsa den!

Att lära sig mandarin-kinesiska utan att kunna läsa det kommer att lämna litteraturen (som är en enorm del av den kinesiska kulturen) utanför din räckvidd. Oroa dig dock inte! Om du tar lektioner i mandarin (där du borde få mycket kinesiskt praxis) bör du använda Skritter-appen på din fritid som hjälp för att lära dig kinesiska tecken.

Denna app använder Spaced Repetition, en metod som kan hjälpa dig att lära dig ett kinesisk tecken. När du talar kinesiska är bara hälften av svårigheterna, om du vill bli flytande, att du måste kunna läsa, skriva och tala det!

Du kanske också vill veta vilka de bästa webbplatserna för att lära sig kinesiska är...

Hej HSK!

HSK-examen har sina egna officiella appar för studenter som vill klara tentamen med bravur!

Var kan jag ta HSK-tentamen?
HSK-examen använder förenklade kinesiska tecken så att du inte behöver studera traditionella tecken. (Källa: stock.tookapic.com )

Eftersom apparna är indelade i nivåer finns det 6 av dem och alla är tillgängliga på både Android och iPhone. De är särskilt användbara för studenter som behöver gå igenom något de kan ha missat under sina tutorials.

Appen, som har 4 av 5 stjärnor, har följande funktioner:

  • Lyssna
  • Läsa
  • Skriva

Den innehåller en bra blandning av lektioner och övningar i mandarin-kinesiska, vilket är viktigt för alla som har anmält sig till tentamen. Dessutom fokuserar den på de viktigaste punkterna för språket, ordförråd och uttryck som du kommer att se på tentamen.

För att bli redo för din HSK-examen kan du också kolla in några av de bästa videoklippen online för att lära dig kinesiska eller hitta en lärare för lektioner via webbkameran eller personliga möten.

Behöver du en lärare i Kinesiska?

Gillar du artikeln?

5,00/5 - 1 vote(s)
Loading...

Tatiana

A lean mean word-killing machine that loves everything written.