Lär dig kinesiska

Olika hjälpmedel för att lära sig kinesiska online

Appar, webbplatser och böcker för att lära dig kinesiska Den digitala tidsåldern har helt förändrat hur vi lär oss främmande språk. Att lära sig att tala kinesiska är inget undantag. Det finns många människor som använder sig av sin dator, smartphone, surfplatta eller TV för att lära sig mer om Mellanrikets mest populära språk och […]

11 oktober 20218 minuters läsmaterial

Lär dig kinesiska

Roliga sätt att Lära sig Kinesiska

Hur du kan göra din inlärning av kinesiska roligare Med internet, mobilappar och digitala verktyg har sättet vi lär oss språk (både i skolan och hemma) helt förändrats. Det betyder däremot inte att vi måste säga hejdå till lärande med en lärare i ett klassrum. I själva verket är det fortfarande ett av de mest […]

10 oktober 20217 minuters läsmaterial

Lär dig kinesiska

Hur du kan lära dig kinesiska online

De bästa resurserna för att lära sig kinesiska online Att lära sig läsa och skriva på kinesiska brukade för många enbart vara en dröm. Men tack vare boomet och Confucius Institute finns det idag kinesiska klasser över hela världen. Det finns faktiskt också massor av universitet som erbjuder klasser i mandarin, kinesiska kvällskurser, språkskolor samt […]

8 oktober 20216 minuters läsmaterial

Lär dig kinesiska

Bästa böckerna för att lära sig kinesiska

Kinesiska böcker som nästan är bättre än lektioner i kinesiska Medan den digitala eran verkar ha vind i seglet tar det lite längre tid för den att faktiskt hitta sin väg. Det finns fortfarande ekon av ”vänd dig till sida 44” i modern undervisning, där eleverna slutför övningar i tryckta läroböcker snarare än på iPads. […]

26 februari 20207 minuters läsmaterial

Vill du lära dig Kinesiska?

Kinesiskan talas av över 955 miljoner människor som också har språket som deras modersmål, Mandarin Kinesiskan är det mest talade språket i världen.

Att lära sig det officiella språket för Kina är ett perfekt sätt att få nya kunskaper om den kinesiska historien och kulturen.

Hur lång tid tar det att lära sig kinesiska?

Apparna man ska använda för att Lära sig kinesiska

Lär dig kinesiska med hjälp av dessa appar Det bästa sättet att lära sig kinesiska är att åka till det land där språket talas. Men det är långt ifrån alla som har möjligheten och de medel som behövs för att resa till Kina och studera på plats. Något annat som många också anser vara ett […]

12 februari 20206 minuters läsmaterial

Är kinesiska världens svåraste språk?

Kinesiska är ett fascinerande språk med många olika dialekter som varierar från region till region. Av dessa dialekter anses kantonesiska vara svårast, medan mandarin anses vara lättast.

Dialekterna har unika uttal, grammatiska strukturer och slang. Även om du behärskar en dialekt (som kantonesiska) finns det fortfarande mycket att lära om de andra. Om du är intresserad av kinesiska rekommenderar vi att du börjar med mandarin.

Mandarin är det officiella språket i Kina och Taiwan. Det är även ett av fyra officiella språk i Singapore, samt ett av FN:s sex officiella språk. Över en miljard människor talar mandarin som modersmål – det är därmed världens största språk sett till antalet modersmålstalare.

Mandarin är ett svårt språk för nybörjare, och det finns flera anledningar till detta. Först och främst på grund av de tonala skillnaderna som används för att skilja ord från varandra. Detta gör det svårare att förstå skriftspråket.

Fyra olika toner används i mandarin. En ändring av tonhöjden i samma stavelse kan resultera i ett helt annat ord med en helt annan innebörd.

Många nybörjare kämpar dessutom med det kinesiska skriftspråket. Det består av tusentals tecken snarare än de 28 bokstäverna vi har i det svenska alfabetet. Varje tecken representerar ett helt ord eller en hel fras. Detta gör det mycket mer komplicerat att lära sig läsa kinesiska. Man kan inte bara ljuda ut ord bokstav för bokstav.

Den goda nyheter är att det varken finns böjning, genus eller plural i kinesiska. Det är bara subjektet som ändras i en kinesisk mening.

Om du tar privatlektioner i kinesiska med en lärare som talar kinesiska som modersmål har du goda chanser att förbättra ditt uttal och snabbt lära dig nya ord och fraser. En infödd lärare kan dessutom dela med sig av sina kunskaper om den kinesiska kulturen.

Varför lära sig mandarin?

Trots att mandarin alltid har betraktats som ett svårt språk, har antalet studerande ökat de senaste åren. Att lära sig mandarin är en rik och varierad inlärningsupplevelse som saknar motstycke i andra språk.

Oavsett om du vill lära dig ett nytt språk för karriären, studierna eller för nöjes skull är mandarin en bra investering. Det kommer att öppna upp en helt ny värld av möjligheter för dig!

Mandarin kommer först och främst att boosta ditt CV ordentligt. Om du söker arbete i Asien eller interagerar med företag som använder kinesiska professionellt, kan kunskaper i mandarin ge dig en fördel gentemot andra sökande.

Mandarin är inte bara användbart i jobbet. Goda språkkunskaper hjälper dig att komma i kontakt med människor som du kanske inte hade träffats annars. Det finns inget som för människor närmare än ett gemensamt språk.

Har du släkt i Kina? Drömmer du om att göra en roadtrip eller ett utbytesår i Kina? Då är det smart att ta en kurs i kinesiska.

Hur lär man sig mandarin?

Det finns många alternativ för dig som vill lära dig kinesiska hemma i Sverige. Du kan t.ex gå en universitetskurs, göra övningar online eller använda språkappar. Det kan dock vara svårt att nå en hög nivå.

För att bli bra på mandarin måste du få chansen att öva mycket muntligt. Om du letar efter en enkel och effektiv lösning som passar alla har du kommit till rätt ställe. Privatundervisning med modersmålstalare är oslagbart.

På Superprof anser vi att språk handlar om mer än bara ord och grammatik. Våra lärare i kinesiska erbjuder skräddarsydd undervisning baserat på dina unika behov.

Hos oss får du möjligheten att själv välja din drömlärare. Du får även stort inflytande över kursinnehållet. Du kan lära dig användbara fraser till resan, lära dig att läsa eller vad du vill.

Vill du hellre lära dig kantonesiska? Välj då en lärare som talar kantonesiska som modersmål. Man behöver inte börja med mandarin om man inte vill!

Vi hjälper dig att snabbt bygga upp ditt självförtroende och din förmåga att kommunicera. Vi ger dig feedback på ditt uttal och din grammatik så att du kan finslipa dina färdigheter på bästa sätt.

Hur lång tid tar det att lära sig mandarin?

Mandarin (och övriga kinesiska dialekter) är utmanande för nybörjare. Om du är funderar på att ta lektioner kanske du undrar hur lång tid det tar att lära sig?

Svaret beror på dina mål och hur motiverad du är. Om du bara vill kunna kommunicera muntligt kan du lära dig grundläggande ordförråd och grammatiska regler inom några månader. Om du däremot vill bli flytande i mandarin (så att du kan läsa och skriva flytande) tar det mycket längre tid – eventuellt flera år.

Om du menar allvar med att lära dig kinesiska rekommenderar vi att du avsätter tid varje dag för att öva på det du lärt dig på lektionerna. Känner du någon som talar mandarin? Öva konversation så ofta du kan! Oroa dig inte för att det ska bli fel – alla gör misstag i början!