För de studenter och föräldrar som är oroliga för att deras barn ska hamna efter eller möta vissa svårigheter i sina studier så har det aldrig varit lättare att hitta en privat handledare och börja med privatundervisning.
Den privata utbildningssektorn har blomstrat under de senaste åren, och i Sverige kommer var femte student att få privatundervisning någon gång genom sin utbildning. I Stockholm får nästan hälften av studenterna lite hjälp via en kvalificerad privatlärare.
Superprof erbjuder en plattform för att matcha privata lärare och studenter i ett brett spektrum av åldrar, från grundskolenstudenter till forskarsstudenter, både inom akademiska ämnen, musikaliska ämnen och till och med inom ämen som är idrottsrelaterade!
Om du letar efter en privat kemihandledare som hjälper dig att studera inför din nästa stora examen eller en som hjälper dina barn, så har Superprof något för alla.
Vi har också tänt på de coolaste jobben inom kemi.

Tekniska färdighetens triumfer vilar på en kemisk grund. "
- Horace G. Deming, amerikansk kemist

kemi vad är ett grundämne
Varför ska du ens studera ett så tråkigt ämne som kemi? För att allt runtomkring dig är just kemi! Bild: Unsplash
De bästa lärarna i Kemi tillgängliga
Riyam
5
5 (9 recensioner)
Riyam
300 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Emilia
Emilia
200 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Norra
Norra
220 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Sherine
Sherine
218 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Karin
Karin
300 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Murziqa
5
5 (5 recensioner)
Murziqa
210 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Hanna
5
5 (2 recensioner)
Hanna
400 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Anis
Anis
200 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Riyam
5
5 (9 recensioner)
Riyam
300 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Emilia
Emilia
200 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Norra
Norra
220 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Sherine
Sherine
218 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Karin
Karin
300 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Murziqa
5
5 (5 recensioner)
Murziqa
210 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Hanna
5
5 (2 recensioner)
Hanna
400 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Anis
Anis
200 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Nu kör vi!

Varför ska du studera kemi?

Kemi kan tyckas vara ett tråkigt ämne vid första anblicken, men det är i själva verket ett av våra viktigaste vetenskapliga områden. Mellan fysik och biologi är kemi avgörande för utövandet av de flesta vetenskapliga karriärer.
Att studera kemi kan vara mycket fördelaktigt för resten av dina studier och din vardag.
Att ta lektioner i kemi kommer att göra dig bättre inom många områden, eftersom matlagning till exempel är en kemisk reaktion, ibland flera, som händer för att ingredienserna ska bli välsmakande.
Det kommer också att utbilda dig inom de flesta saker du köper, från matvaror till kläder och rengöringsprodukter, allt har en etikett. Men det kan ibland vara svårt att förstå den komplexa etiketten, med namn på kemikalier du kanske aldrig har hört talas om. Kemilektioner kommer att åtgärda det, och du kommer säkert att förstå exakt vad du köper. Kemi är kul också! Det är en mycket praktisk vetenskap som kräver att du leker med kemikalier och utrustning (i en säker laboratoriemiljö naturligtvis). Destillera din vaniljsmak, analysera innehållet i din favoritläsk eller skapa meterhöga färgade skumgejsrar.
Kemi är också en bra karriärväg. Med de radikala förändringar som tillverkningsindustrin och energibranschen måste göra för att avvärja klimatförändringarna, hälls en massa pengar i kemiforskning för att hitta alternativa lösningar på vår globala röra.
Att skapa tyger ur plastavfall, återvinna biprodukter från livsmedelsindustrin till användbara artiklar eller hitta sätt att fånga koldioxid eller rensa förorenade mark är alla utmaningar som kemister står inför.

Varför anställa en privat handledare?

Du kanske undrar varför du eller dina barn kan behöva en privat lärare. Vi kan tänka på några orsaker.
Först och främst, att få odelad uppmärksamhet från en professionell handledare kommer att hjälpa dig att förbättras inom ett specifikt ämne, i vårt fall kemi. Skollärare kanske inte har lyxen att spendera mer tid på att förklara en uppsättning av kovalenta bindningar, eller hemligheterna för organisk kemi och kemisk nomenklatur, men en privat kemihandledare kommer att göra exakt just det och svara på frågor som till exempel:

Vad är ett grundämne? Kemisk reaktion? Vad är en jon? Molekylförening, syreatom, vattenmolekyl?

En privatlärare kommer också att öka ditt förtroende, särskilt under tentamen. Om du följer deras rekommendationer finns det ingen anledning för dig att fastna i en fråga om vätebindningar.
Handledning handlar också om att få bättre betyg. Slutmålet för alla handledningstjänster bör vara att förbättra studenternas betyg och tack och lov har statistiken visat att handledda studenter klarar sig bättre än sina klasskompisar. Den individuella och flexibla läroplanen för privat handledning är det bästa för studenter som har hamnat efter eller som kämpar med specifika ämnen. Handledare inom kemi har en rad strategier för att göra kemi mer tillgängligt och ge eleverna självförtroende inför sina tentor.

Kemister stammar vanligtvis inte. Det skulle vara väldigt besvärligt om de gjorde det, eftersom de ibland måste säga ord som metyletylamylofenylium."
- William Crookes, brittisk kemist och fysiker som deltog i Royal College of Chemistry i London .

kemi vad är ett grundämne
Att studera vätskor, kristaller och molekylers struktur är en del av ett fält som kallas kristallografi, en blandning mellan fysik och kemi. Bild: Unsplash

Hitta en kemihandledare i Stockholm

Privatundervisning i huvudstaden är lite dyrare än någon annanstans i landet.
En av de största handledande byråerna för Stor-Stockholm är Läxhjälp Online. Från matematik, trigonometri, algebra till humaniora och naturvetenskap, täcker detta privata undervisningscenter alla huvudämnen och utbildningsnivå.
De erbjuder också handledare med specialpedagogiska behov för att hjälpa elever med dyslexi, dyspraxi, dyscalculia, autism, hörselnedsättning, ADD och ADHD.

Hitta en kemihandledare i Göteborg

Även om Göteborg har en mindre befolkning än Stockholm, ser många svenskar staden som betydligt större än så. Med en befolkning på mer än 500 000 människor är det inte förvånande att det är ganska enkelt att hitta en handledare där.
Om du bor i Göteborg har du tur att betala mindre än i Stockholm för en timmes session som i genomsnitt borde kosta dig 300 kronor.
I Göteborgs-området är Apprentus en utbildningsorganisation som specialiserar sig på att sätta i kontakt föräldrar och studenter med matchande lärare.

kemi vad är ett grundämne
Mänskliga aktiviteter har förorenat planeten i århundraden men de senaste 50 åren har varit de värsta hittills. Kemister är att skylla på men de är också en del av lösningen som kan rädda planeten. Bild: Unsplash

Hitta en privat kemihandledare i Malmö

Sveriges tredje största stad är också ett stort internationellt affärscentrum. Med en ekonomi som bara toppas av huvudstaden och med stora universitet har Malmö blivit en betydande utbildningspunkt.
Allakando undervisningscenter är ett av dem. Med en läroplan och undervisningsmetoder som bygger på den namngivna tankeskolan, erbjuder detta lärcentrum matematik och engelska lärare samt alla huvudämnen (matematik, geometri, grammatik) men också kemi och biologi.
Den unika metoden är en blandning av psykologi och akademisk handledning, och är perfekt anpassad för att arbeta kring ett barns styrkor och svagheter.

Kolla in Superprof

Om du letar efter kemikurser med en certifierad kemilärare kan du också spana in Superprof.
Med mer än 10 000 privata lärare redo att hjälpa dig så kommer du garanterat att hitta en matchande lärare för att förbättra dina kunskaper.

Var en fysisk kemist, en organisk kemist, en analytisk kemist, om du vill; men framför allt vara en kemist."
- Ira Remsen, amerikansk kemist som upptäckte det konstgjorda sötningsmedlet sackarin.

kemi vad är ett grundämne
Kemi är roligt och många experiment ger färgglada effekter och reaktioner. Bild: Unsplash

Hitta en universitetshandledare

Om du bor bredvid ett universitet, kan det vara värt att kontrollera om några av deras grundutbildningar eller forskarutbildningar erbjuder kemihandledningstjänster. Om du studerar på A-nivå, kommer universitetsstudenter att vara perfekt kapabla att hjälpa dig att förbereda dig inför dina tentor.
Så fråga runt. Det är troligt att du eller ditt barn kanske inte är den första i klassen som anställer en privat lärare och att fråga andra elever eller andra föräldrar kan vara ett bra sätt att hitta en lärare. På detta sätt är du också garanterad att läraren du kommer att anställa är bra, eftersom den har rekommenderats dig.

Hitta en online handledare

Om du inte hittar en handledare nära dig är det möjligt att anställa en privatlärare för att ge dig en lektion via webbkamera. Internet har gjort det möjligt för alla pedagoger att hjälpa dig i förberedelserna för ditt nästa test eller helt enkelt med dina läxor. Inget behov av att anställa en hemhandledare längre, det räcker med en internetanslutning! Att lära sig kemi har aldrig varit lättare!
Dessa onlinelektioner tenderar också att bli billigare eftersom din privata handledare inte behöver pendla hela vägen till ditt hus. En vinn-vinn situation.

Läs mer om vad framtiden har planerat för kemin*.

>

Plattformen som kopplar samman privatlärare och elever

Första lektionen gratis

Tycker du om artikeln? Visa det gärna!

5,00 (1 note(s))
Loading...

Tatiana

A lean mean word-killing machine that loves everything written.