Hem
Ge undervisning

Kemilektioner i

🎓 Bara de bästa
💻 462 lärare
🔒 Verifierade profiler
💸 Inga dolda kostnader

Var någonstans leter du efter en kemikurs?

Privatundervisning med Superprof

Kolla in våra fantastiska kemilärare i

Se fler lärare

5.0 /5

Privatlärare med ett genomsnitt på 5.0 stjärnor och fler än 46 recensioner

210 kr/h

Hitta ett schysst pris som passar dig: 95% av våra privatlärare erbjuder första kurstimmen gratis. Det är schysst! Genomsnittspriset för en kemilektion är 210kr/h

4 h

Snabba experter - Våra kemilärare svarar vanligtvis inom 4h

1

Hitta en motiverad privatlärare inom kemi - i

Kolla in alla våra talangfulla kemilärare och kontakta dem som passar dina kriterier (kostnad, recension, erfarenhet, undervisningsplats).

2

Organisera din ckurs och börja ditt äventyr!

Kontakta din nya kemilärare! Du får tillgång till din lärares kontaktinfo när din kursförfrågan godkänts.

3

Upptäck nya möjligheter & kunskaper

Elevpasset ger dig tillgång till alla våra privatlärare, inom alla ämnen. Upptäck nya färdigheter tillsammans med engagerade människor.

Våra tidigare elever
utvärderade sina lärare i
Kemi

Se alla våra kemilärare!

Ta första steget mot en ljusare framtid med hjälp av Superprof! 

Under dina kemistudier kan en privatlärare vara exakt det du behöver för att komma dit du vill! Ibland kan det vara svårt att hänga med på lektionerna när det kommer till ett ämne som är så pass komplicerad som kemin. Därför kan det vara hjälpsamt att kunna ha med dig en person som är en expert inom ämnet så att du får lite vägledning under din utbildning. 

Vad innebär det att plugga kemi, och vad handlar ämnet om? 

Kemin är studien av materia och partiklar, samt deras egenskaper och reaktioner. Ibland kan man tänka sig att kemin och alla andra vetenskapliga ämnen utförs bara i ett laboratorium där man utför experiment och testar hypotes. Medan det är ju en stor del av det som kemin är, är det också viktigt att komma ihåg att kemin är mycket mer än så. Dess bidrag har påverkat hela världen och skapat många olika grejer som vi idag tar för givet. 

 

Kemi finns i varje aspekt i våra liv, det finns omkring oss i alla områden: våra kroppar är gjorda av partiklar som interagerar med varandra, och var enda material som finns i världen är gjord av materia. Detta betyder att kemin är grunden till det som vi känner till och vet som vår värld omkring oss. Hur häftigt är det att kunna detta ämne som är så pass viktig i livet?

 

De tre huvud partiklar som man pluggar inom kemin är atomer, molekyler, och joner. Det är de här tre partiklarna som skapar materian som vi ser runt omkring oss. Vad är de här partiklar, och vad gör de? 

 

Atomer: En atom är en partikel av materia som definierar ett kemiskt element. De är materiens byggstenar. På insidan av en atom finns det protoner, neutroner, och elektroner som skapar själva atomen. En atom kan ha en positiv laddning, en negativ laddning, eller vara neutral, beroende på hur många protoner och elektroner finns. Protonerna har en positiv laddning medan elektronerna har en negativ laddning, och neutronerna är neutrala. Om det finns flera protoner än elektroner kommer atomen ha en positiv laddning! Atomer kan bindas ihop för att kunna skapa större molekyler och bygga allt möjligt som vi ser omkring oss. 

 

Molekyl: När flera atomer binder ihop sig kallas de för molekyler. De kan delta i kemiska reaktioner och är elektriskt neutrala. Några molekyler som vi alla känner igen är H2O (en vattenmolekyl), som byggs av två hydrogen atomer och en syreatom. 

 

Joner: En jon är en molekyl som har antingen förlorat eller fått en elektron, så att den har en elektrisk laddning. Den kan vara positiv eller negativ beroende på vad för och hur många elektroner som har tappats bort eller vunnits. Några exempel på joner är kalcium och aluminium. 

Hur har Sverige bidragit till kemin runt om i världen? 

Förutom den kanske mest välkända kemist Alfred Nobel som kommer från Sverige så har det ytterligare kommit många framgångsrika kemister härifrån som har bidragit mycket inom den vetenskapliga världen! Johan Afzelius var doktorand rådgivare till en av grundarna till det som sägs vara moderna kemin. Per Cleve är mest känd för sin upptäckt av kemiska elementen holmium och thulium. Anna Sundström, som har kallats för Sveriges första kvinnliga kemist, har gjort stora framsteg inom forskning, och Inga Fischer-Hjalmars var en internationellt hyllad kemist, fysiker, och biolog som har banat väg för många teorier inom kvantmekaniken. 

 

Fischer-Hjalmars bakgrund och arbete inom vetenskapen har visat att man kan ta hjälp av de andra vetenskapliga ämnen för att bidra till forskning inom kemin. Det vill säga att det finns många överförbara färdigheter som man lär sig inom kemin som är bra att kunna ha för att använda vidare inom andra områden i livet.

 

Sverige är ytterligare känd för sina berömda universitet inom forskning och vetenskap: Sahlgrenska Akademin, Stockholms universitet, Uppsala universitet, och Kungliga Vetenskapsakademien. Det finns många möjligheter tillgängligt för dig som kemistudent som vill ta vidare dina kunskaper om det är något som kallar dig. Dessutom finns det hur många vetenskapliga karriärer som helst tillgängliga runt om i Sverige eftersom landet är berömd för sin innovation och uppfinningsrikedom. Dina studier kan även ta dig vidare till en karriär utomlands, för att bidra till andra länder och hela världen på en större skala! 

Hur privatlektioner fungerar

På Superprof finns det många olika lärare med olika erfarenhetsnivåer och bakgrund som bidrar till sina kunskaper. Vissa lärare har mer erfarenhet av teoretisk kemi och kan däremot hjälpa inom det området, medan andra lärare kanske är ingenjörsstudenter och kan lära ut mer om det praktiska. Beroende på vad du själv har för baskunskaper och bakgrund kan detta påverka vad du söker efter för sorts lärare. Du kan söka efter en lärare baserat på din egen erfarenhet, och då kommer du få en sida fullt upp med de lärare som kan undervisa till dig. 

 

Du har till och med möjligheten att se vad varje lärare har för undervisningsmetod, om de erbjuder lektionerna hemma hos sig, dig, eller på en neutral plats, och lite om deras utbildning och kvalifikationer. Detta gör att du kan fatta ett beslut som är baserat på faktorer som du tycker är viktigt för just dig och din situation. Om du är en student som försöker förbättra dina betyg kan du ta hjälp av en annan student som pluggar på en högre nivå, om det känns bra för dig. Det som är så bra med Superprof är att det är helt upp till dig hur du lägger upp lektionerna, och det första steget inom skräddarsydda lektioner är att välja en lärare som känns bäst för dig. 

 

Tillsammans med din lärare kommer du att kunna bestämma och styra upp lite mera inom själva lektionerna, till exempel vad du har för mål och vad det är som du antingen vill förbättra eller lära dig mer om. Ni kommer också komma överens om hur ofta ni vill träffas och var, hur länge du vill hålla på, och vad för typer av resurser du lär dig bäst med. Det kan vara så att du lär dig bäst med hjälp av en film som förklarar och visar exakt hur något ska göras; då kan din lärare leta efter bra visuell material som kommer att bidra till att du lär dig både effektivt och på det sättet som känns mest produktivt för dig. 

 

Det är oftast så att den första lektionen kommer att erbjudas gratis till dig, och det är smart att under den timmen ta lite tid tillsammans med läraren att diskutera om varandra, ta reda på hur det känns tillsammans och om kemin verkligen stämmer. Det kan också vara en tid där ni går igenom dina mål och baskunskaper för att ta reda på exakt hur ni ska fortsätta tillsammans, och under vilka omständigheter lektionerna ska se ut. 

 

I Sverige finns det mer än 150 privatlärare registrerade på Superprof som är redo för att ta dig an som student. Med recensioner på sidan kan du även se vad tidigare elever har tyckt om deras upplevelser med lärarna för att kunna fatta ett bättre beslut. Genomsnittliga priset i hela Sverige ligger på runt 200kr per timmes lektion, men vissa tar mer eller mindre än så. De flesta lärarna svara dina meddelanden inom 5 timmar! Detta gör att man kan komma igång direkt och börja med sina lektioner på en gång. 

 

Inom hela landet har du möjligheten att söka efter din stad för att hitta en lärare som ligger nära dig. Eftersom ni kommer att träffas regelbundet är det bäst att hitta någon som är inte för långt ifrån. Dock så finns det även möjlighet till att ha online lektioner med någon som finns lite längre bort, om det skulle vara så att du föredrar det istället. Det finns lärare i Stockholm, Göteborg, Malmö, Västerås, Uppsala, Täby, Borlänge, Visby, Solna, Örebro, och många fler. Du kommer att lätt kunna hitta någon som passar in i dina önskemål. 

Tveka inte - varför inte komma igång idag med privatlektioner?

Eftersom alla är olika så kommer alla lära sig på olika sätt. Du vill helst ha en utbildning som är skräddarsydd efter just dina önskemål och dina behov! Det hjälper inte riktigt att behöva kolla på videor om man lär sig bäst genom att läsa texter. Om man gör det så slösar man bara tid och pengar på saker och ting som inte är relevanta eller som inte bidrar till att man kommer dit man vill. Och på grund av att alla lär sig på olika takt, och alla har en annorlunda nivå på deras baskunskaper, är det väldigt svårt att lära sig bäst när man har bara sina lektioner i skolan. När du har tid med en lärare som är där för att hjälpa just dig kan det hjälpa så enormt mycket, och den möjligheten finns här framför dig nu. Se till att inte missa den här möjligheten att kunna bidra till din framtid och utveckla dina färdigheter inte bara inom kemin, men inom andra områden i ditt liv också. Ta första steget nu! 

FAQ

💰 Vad är det genomsnittliga priset för en lärare i Kemi?

Genomsnittspriset för en kurs i Kemi är 210 kronor.


Priset skiljer sig pga flera olika faktorer: 

  • Erfarenheten en lärare har inom ämnet
  • Var kursen är (online eller hemma) samt beroende på geografisk plats
  • kursernas längd och frekvens

97% av lärarna erbjuder första kursen gratis.


Upptäck priserna för lärare nära dig.

💡 Varför ska jag ta en kurs i Kemi?

Kemi med en erfaren lärare ger dig möjligheten att utvecklas snabbare.


Du väljer din lärare och planerar dina kurser i online eller "offline". 


En kursförfrågan låter dig chatta direkt med läraren för att organisera lektioner på det sätt som passar er.


Vår sökfunktion hjälper dig att hitta din nästa lärare. Sök bland miljontals lärare i hela världen eller hitta någon som bor nära. 


Starta din sökning enkelt, med ett klick.

💻 Våra lärare ger undervisning online inom Kemi!

Majoriteten av våra lärare i kemi erbjuder kurser inom


Kemi online.


Tveka inte att konsultera deras annonser eller att sortera i sökresultaten ("webbkamera" -filtret) för att upptäcka kurserna i  Kemi  som finns tillgängliga via webbkamera. 

🎓 Hur många lärare är tillgängliga att ge kurs inom Kemi?

462 lärare inom Kemi erbjuder kurser på Superprof. 


Välj bland alla tillgängliga profiler och ta kontakt med dem som du anser passar dina behov och önskemål allra bäst.


Välj mellan 462 profiler.

✒️ Vilket genomsnittsbetyg har våra lärare i Kemil mottagit?

Bland 46 olika recensioner, har eleverna gett ett genomsnittsbetyg på 5.0 av 5.


Skulle ett problem uppstå med undervisningen, är kundservice tillgänglig på vardagar för att hjälpa till att hitta en lösning.


För varje ämne kan du se recensionerna av eleverna.