Hem
Ge undervisning

KemilÀrare i

🎓 Bara de bĂ€sta
đŸ’» 421 lĂ€rare
🔒 Verifierade profiler
💾 Inga dolda kostnader

Var nÄgonstans leter du efter kemikurs?

Privatundervisning med Superprof

Kolla in vÄra fantastiska kemilÀrare i

Se fler lÀrare

5.0 /5

PrivatlÀrare med ett genomsnitt pÄ 5.0 stjÀrnor och fler Àn 37 recensioner

210 kr/h

Hitta ett schysst pris som passar dig: 95% av vÄra privatlÀrare erbjuder första kurstimmen gratis. Det Àr schysst! Genomsnittspriset för en kemilektion Àr 210kr/h

5 h

Snabba experter - VÄra kemilÀrare svarar vanligtvis inom 5h

1

Hitta en motiverad privatlÀrare inom kemi - i

Kolla in alla vÄra talangfulla kemilÀrare och kontakta dem som passar dina kriterier (kostnad, recension, erfarenhet, undervisningsplats).

2

Organisera din ckurs och börja ditt Àventyr!

Kontakta din nya kemilÀrare! Du fÄr tillgÄng till din lÀrares kontaktinfo nÀr din kursförfrÄgan godkÀnts.

3

UpptÀck nya möjligheter & kunskaper

Elevpasset ger dig tillgÄng till alla vÄra privatlÀrare, inom alla Àmnen. UpptÀck nya fÀrdigheter tillsammans med engagerade mÀnniskor.

VĂ„ra tidigare elever
utvÀrderar sina lÀrare inom Kemi

Se alla vÄra kemilÀrare!

Ta första steget mot en ljusare framtid med hjÀlp av Superprof! 

Under dina kemistudier kan en privatlÀrare vara exakt det du behöver för att komma dit du vill! Ibland kan det vara svÄrt att hÀnga med pÄ lektionerna nÀr det kommer till ett Àmne som Àr sÄ pass komplicerad som kemin. DÀrför kan det vara hjÀlpsamt att kunna ha med dig en person som Àr en expert inom Àmnet sÄ att du fÄr lite vÀgledning under din utbildning. 

Vad innebÀr det att plugga kemi, och vad handlar Àmnet om? 

Kemin Àr studien av materia och partiklar, samt deras egenskaper och reaktioner. Ibland kan man tÀnka sig att kemin och alla andra vetenskapliga Àmnen utförs bara i ett laboratorium dÀr man utför experiment och testar hypotes. Medan det Àr ju en stor del av det som kemin Àr, Àr det ocksÄ viktigt att komma ihÄg att kemin Àr mycket mer Àn sÄ. Dess bidrag har pÄverkat hela vÀrlden och skapat mÄnga olika grejer som vi idag tar för givet. 

 

Kemi finns i varje aspekt i vÄra liv, det finns omkring oss i alla omrÄden: vÄra kroppar Àr gjorda av partiklar som interagerar med varandra, och var enda material som finns i vÀrlden Àr gjord av materia. Detta betyder att kemin Àr grunden till det som vi kÀnner till och vet som vÄr vÀrld omkring oss. Hur hÀftigt Àr det att kunna detta Àmne som Àr sÄ pass viktig i livet?

 

De tre huvud partiklar som man pluggar inom kemin Àr atomer, molekyler, och joner. Det Àr de hÀr tre partiklarna som skapar materian som vi ser runt omkring oss. Vad Àr de hÀr partiklar, och vad gör de? 

 

Atomer: En atom Àr en partikel av materia som definierar ett kemiskt element. De Àr materiens byggstenar. PÄ insidan av en atom finns det protoner, neutroner, och elektroner som skapar sjÀlva atomen. En atom kan ha en positiv laddning, en negativ laddning, eller vara neutral, beroende pÄ hur mÄnga protoner och elektroner finns. Protonerna har en positiv laddning medan elektronerna har en negativ laddning, och neutronerna Àr neutrala. Om det finns flera protoner Àn elektroner kommer atomen ha en positiv laddning! Atomer kan bindas ihop för att kunna skapa större molekyler och bygga allt möjligt som vi ser omkring oss. 

 

Molekyl: NÀr flera atomer binder ihop sig kallas de för molekyler. De kan delta i kemiska reaktioner och Àr elektriskt neutrala. NÄgra molekyler som vi alla kÀnner igen Àr H2O (en vattenmolekyl), som byggs av tvÄ hydrogen atomer och en syreatom. 

 

Joner: En jon Àr en molekyl som har antingen förlorat eller fÄtt en elektron, sÄ att den har en elektrisk laddning. Den kan vara positiv eller negativ beroende pÄ vad för och hur mÄnga elektroner som har tappats bort eller vunnits. NÄgra exempel pÄ joner Àr kalcium och aluminium. 

Hur har Sverige bidragit till kemin runt om i vÀrlden? 

Förutom den kanske mest vÀlkÀnda kemist Alfred Nobel som kommer frÄn Sverige sÄ har det ytterligare kommit mÄnga framgÄngsrika kemister hÀrifrÄn som har bidragit mycket inom den vetenskapliga vÀrlden! Johan Afzelius var doktorand rÄdgivare till en av grundarna till det som sÀgs vara moderna kemin. Per Cleve Àr mest kÀnd för sin upptÀckt av kemiska elementen holmium och thulium. Anna Sundström, som har kallats för Sveriges första kvinnliga kemist, har gjort stora framsteg inom forskning, och Inga Fischer-Hjalmars var en internationellt hyllad kemist, fysiker, och biolog som har banat vÀg för mÄnga teorier inom kvantmekaniken. 

 

Fischer-Hjalmars bakgrund och arbete inom vetenskapen har visat att man kan ta hjÀlp av de andra vetenskapliga Àmnen för att bidra till forskning inom kemin. Det vill sÀga att det finns mÄnga överförbara fÀrdigheter som man lÀr sig inom kemin som Àr bra att kunna ha för att anvÀnda vidare inom andra omrÄden i livet.

 

Sverige Àr ytterligare kÀnd för sina berömda universitet inom forskning och vetenskap: Sahlgrenska Akademin, Stockholms universitet, Uppsala universitet, och Kungliga Vetenskapsakademien. Det finns mÄnga möjligheter tillgÀngligt för dig som kemistudent som vill ta vidare dina kunskaper om det Àr nÄgot som kallar dig. Dessutom finns det hur mÄnga vetenskapliga karriÀrer som helst tillgÀngliga runt om i Sverige eftersom landet Àr berömd för sin innovation och uppfinningsrikedom. Dina studier kan Àven ta dig vidare till en karriÀr utomlands, för att bidra till andra lÀnder och hela vÀrlden pÄ en större skala! 

Hur privatlektioner fungerar

PÄ Superprof finns det mÄnga olika lÀrare med olika erfarenhetsnivÄer och bakgrund som bidrar till sina kunskaper. Vissa lÀrare har mer erfarenhet av teoretisk kemi och kan dÀremot hjÀlpa inom det omrÄdet, medan andra lÀrare kanske Àr ingenjörsstudenter och kan lÀra ut mer om det praktiska. Beroende pÄ vad du sjÀlv har för baskunskaper och bakgrund kan detta pÄverka vad du söker efter för sorts lÀrare. Du kan söka efter en lÀrare baserat pÄ din egen erfarenhet, och dÄ kommer du fÄ en sida fullt upp med de lÀrare som kan undervisa till dig. 

 

Du har till och med möjligheten att se vad varje lÀrare har för undervisningsmetod, om de erbjuder lektionerna hemma hos sig, dig, eller pÄ en neutral plats, och lite om deras utbildning och kvalifikationer. Detta gör att du kan fatta ett beslut som Àr baserat pÄ faktorer som du tycker Àr viktigt för just dig och din situation. Om du Àr en student som försöker förbÀttra dina betyg kan du ta hjÀlp av en annan student som pluggar pÄ en högre nivÄ, om det kÀnns bra för dig. Det som Àr sÄ bra med Superprof Àr att det Àr helt upp till dig hur du lÀgger upp lektionerna, och det första steget inom skrÀddarsydda lektioner Àr att vÀlja en lÀrare som kÀnns bÀst för dig. 

 

Tillsammans med din lÀrare kommer du att kunna bestÀmma och styra upp lite mera inom sjÀlva lektionerna, till exempel vad du har för mÄl och vad det Àr som du antingen vill förbÀttra eller lÀra dig mer om. Ni kommer ocksÄ komma överens om hur ofta ni vill trÀffas och var, hur lÀnge du vill hÄlla pÄ, och vad för typer av resurser du lÀr dig bÀst med. Det kan vara sÄ att du lÀr dig bÀst med hjÀlp av en film som förklarar och visar exakt hur nÄgot ska göras; dÄ kan din lÀrare leta efter bra visuell material som kommer att bidra till att du lÀr dig bÄde effektivt och pÄ det sÀttet som kÀnns mest produktivt för dig. 

 

Det Àr oftast sÄ att den första lektionen kommer att erbjudas gratis till dig, och det Àr smart att under den timmen ta lite tid tillsammans med lÀraren att diskutera om varandra, ta reda pÄ hur det kÀnns tillsammans och om kemin verkligen stÀmmer. Det kan ocksÄ vara en tid dÀr ni gÄr igenom dina mÄl och baskunskaper för att ta reda pÄ exakt hur ni ska fortsÀtta tillsammans, och under vilka omstÀndigheter lektionerna ska se ut. 

 

I Sverige finns det mer Àn 150 privatlÀrare registrerade pÄ Superprof som Àr redo för att ta dig an som student. Med recensioner pÄ sidan kan du Àven se vad tidigare elever har tyckt om deras upplevelser med lÀrarna för att kunna fatta ett bÀttre beslut. Genomsnittliga priset i hela Sverige ligger pÄ runt 200kr per timmes lektion, men vissa tar mer eller mindre Àn sÄ. De flesta lÀrarna svara dina meddelanden inom 5 timmar! Detta gör att man kan komma igÄng direkt och börja med sina lektioner pÄ en gÄng. 

 

Inom hela landet har du möjligheten att söka efter din stad för att hitta en lĂ€rare som ligger nĂ€ra dig. Eftersom ni kommer att trĂ€ffas regelbundet Ă€r det bĂ€st att hitta nĂ„gon som Ă€r inte för lĂ„ngt ifrĂ„n. Dock sĂ„ finns det Ă€ven möjlighet till att ha online lektioner med nĂ„gon som finns lite lĂ€ngre bort, om det skulle vara sĂ„ att du föredrar det istĂ€llet. Det finns lĂ€rare i Stockholm, Göteborg, Malmö, VĂ€sterĂ„s, Uppsala, TĂ€by, BorlĂ€nge, Visby, Solna, Örebro, och mĂ„nga fler. Du kommer att lĂ€tt kunna hitta nĂ„gon som passar in i dina önskemĂ„l. 

Tveka inte - varför inte komma igÄng idag med privatlektioner?

Eftersom alla Àr olika sÄ kommer alla lÀra sig pÄ olika sÀtt. Du vill helst ha en utbildning som Àr skrÀddarsydd efter just dina önskemÄl och dina behov! Det hjÀlper inte riktigt att behöva kolla pÄ videor om man lÀr sig bÀst genom att lÀsa texter. Om man gör det sÄ slösar man bara tid och pengar pÄ saker och ting som inte Àr relevanta eller som inte bidrar till att man kommer dit man vill. Och pÄ grund av att alla lÀr sig pÄ olika takt, och alla har en annorlunda nivÄ pÄ deras baskunskaper, Àr det vÀldigt svÄrt att lÀra sig bÀst nÀr man har bara sina lektioner i skolan. NÀr du har tid med en lÀrare som Àr dÀr för att hjÀlpa just dig kan det hjÀlpa sÄ enormt mycket, och den möjligheten finns hÀr framför dig nu. Se till att inte missa den hÀr möjligheten att kunna bidra till din framtid och utveckla dina fÀrdigheter inte bara inom kemin, men inom andra omrÄden i ditt liv ocksÄ. Ta första steget nu! 

FAQ

💰 Vad Ă€r det genomsnittliga priset för en lĂ€rare i Kemi?

Genomsnittspriset för en kurs i Kemi Ă€r 210 kronor.

Priset skiljer sig pga flera olika faktorer: 

  • Erfarenheten en lĂ€rare har inom Ă€mnet
  • Var kursen Ă€r (online eller hemma) samt beroende pĂ„ geografisk plats
  • kursernas lĂ€ngd och frekvens

97% av lÀrarna erbjuder första kursen gratis.

UpptÀck priserna för lÀrare nÀra dig.

💡 Varför ska jag ta en kurs i Kemi?

Kemi med en erfaren lÀrare ger dig möjligheten att utvecklas snabbare.

Du vĂ€ljer din lĂ€rare och planerar dina kurser i online eller "offline". 

En kursförfrĂ„gan lĂ„ter dig chatta direkt med lĂ€raren för att organisera lektioner med förtroende.

En sökmotor lĂ„ter dig hitta den perfekta lĂ€raren för just dig. Sök bland miljontals lĂ€rare i hela vĂ€rlden eller hitta nĂ„gon som bor nĂ€ra. 

Starta din sökning enkelt, med ett klick.

đŸ’» VĂ„ra lĂ€rare ger undervisning online inom Kemi!

Majoriteten av vĂ„ra lĂ€rare i kemi erbjuder kurser inom

Kemi online.

Tveka inte att konsultera deras annonser eller gĂ„ igenom motorn ("webbkamera" -filtret) för att upptĂ€cka kurserna i  Kemi  som finns tillgĂ€ngliga via webbkamera. 

🎓 Hur mĂ„nga lĂ€rare Ă€r tillgĂ€ngliga att ge kurs inom Kemi?

421 lĂ€rare inom Kemi erbjuder kurser pĂ„ Superprof. 

Kolla in deras profiler och vÀlj den som bÀst passar dina förvÀntningar.

VĂ€lj mellan 421 profiler.

✒ Vilket genomsnittsbetyg har vĂ„ra lĂ€rare i Kemil mottagit?

Bland 37 olika recensioner, har eleverna gett ett genomsnittsbetyg pÄ 5.0 av 5.

Skulle ett problem uppstÄ med undervisningen, Àr kundservice tillgÀnglig pÄ vardagar för att hjÀlpa till att hitta en lösning.

För varje Ă€mne kan du se recensionerna av eleverna.