Oavsett om du vill köra latindans, balett, samtida dans, balsal, genom att ta en danskurs, har du fattat rätt beslut för både dig och din hälsa. Att lära sig dansa är utan tvekan ett av de bästa sätten att skulptera din kropp och tona muskel. Varje dansstil har fördelar för din kropp, men vissa arbetar på vissa områden mer än andra.

Om du vill börja dansa för att tona muskler är allt du behöver göra är att ta balettlektioner, salsa, samtida dans, Zumba eller till och med flamenco. Det finns många sätt att hitta en danslärare eller en privatlärare och börja med danslektioner. Dansundervisning och danslärare finns det gott om på Superprof!

I den här artikeln tittar Superprof på de muskelgrupper som du kommer att arbeta med när du dansar och vilka typer av dans som är bäst för att få ut det mesta av ditt träningspass.

De bästa lärarna i Dans
Första kursen gratis!
Dhouha
5
5 (9 recensioner)
Dhouha
350 kr
/h
Första kursen gratis!
Anastazija
Anastazija
100 kr
/h
Första kursen gratis!
Evan
Evan
300 kr
/h
Första kursen gratis!
Matilda
Matilda
200 kr
/h
Första kursen gratis!
Vyshnavi
5
5 (1 recensioner)
Vyshnavi
150 kr
/h
Första kursen gratis!
Sabrin
Sabrin
400 kr
/h
Första kursen gratis!
Francia
Francia
279 kr
/h
Första kursen gratis!
Aya
Aya
250 kr
/h
Första kursen gratis!
Dhouha
5
5 (9 recensioner)
Dhouha
350 kr
/h
Första kursen gratis!
Anastazija
Anastazija
100 kr
/h
Första kursen gratis!
Evan
Evan
300 kr
/h
Första kursen gratis!
Matilda
Matilda
200 kr
/h
Första kursen gratis!
Vyshnavi
5
5 (1 recensioner)
Vyshnavi
150 kr
/h
Första kursen gratis!
Sabrin
Sabrin
400 kr
/h
Första kursen gratis!
Francia
Francia
279 kr
/h
Första kursen gratis!
Aya
Aya
250 kr
/h
Första kurstimmen gratis>

Effekterna en danskurs har på din överkropp

Eftersom du förmodligen kommer att ha gäster är det inte bachata eller rumba som tonar din överkropp. De flesta dansstilar tenderar att fungera på dina ben. Nästan alla dansrutiner kommer att kännas som en total träning och få dig att svettas.

Vilka är fördelarna med att dansa?
Varje danssteg är ett steg mot den kropp du alltid har velat. (Källa: nikidinov)

Generellt sett fungerar dans inte ofta på din överkropp, men det tenderar att fungera på rygg och mage. Din mage gör att du kan vrida överkroppen, vilket är användbart i de flesta typer av dans.

När du håller varje position arbetar du med dessa olika muskler. Det är därför det inte är ovanligt att se en dansare med en sexpack. Dina axlar och armar används inte ofta i många stilar. Det finns dock stilar som breakdancing och hip-hop som använder dina armar ganska mycket och kommer att kunna hjälpa dig att bygga och tona muskler. Allt beror på hur länge du dansar och hur intensiv dansen är. Om du inte känner något i ryggen eller magen kan det betyda att du kan ge lite mer. Träning gör trots allt perfekt.

Effekterna en danskurs har på din underkropp

Som du säkert kommer att veta, spelar din underkropp en stor roll när du dansar och din rumpa, lår och kalvar får ett bra träningspass.

Varje steg använder nästan alla muskler i kroppen men det är definitivt dina ben som gör det mesta av jobbet. Se till att du värms upp eftersom det är mycket lätt att skada dig själv om du inte är ordentligt förberedd.

Din rumpa är den första delen av din kropp som toner när du börjar dansa. Den tekniska termen för dessa är glutealmusklerna och dessa är de största och mest kraftfulla musklerna i din kropp. De hjälper till att flytta kroppen och låren.

Naturligtvis fungerar dans också på dina quadriceps, musklerna på framsidan av låren. Dessa muskler gör att du kan flytta låren och höfterna och förlänga benet. Det är här du vanligtvis verkar efter en bra cardio-session.

Sedan finns det dina hamstrings, musklerna på baksidan av låren. Dessa muskler används för att böja benet vid knäet.

Hur tonar du benen?
Dans är arkitektur i rörelse. Så det är upp till dig om du vill vara en hydda eller Sixtinska kapellet! (Källa: nikidinov)

Varje steg arbetar mot att tona dina muskler, göra dig mer stabil och balanserad, göra dina rörelser snabbare och kraftfullare och förbättra din uthållighet. Du behöver bara hitta rätt lärare som lär dig hur du gör dem perfekt och då kan du börja bränna fett!

Ta reda på hur ofta du ska danslektioner.

Tona musklerna med hjälp av olika dansstilar

Olika stilar använder olika muskler olika. Du kommer inte att använda samma muskler i tapdans som du skulle göra i Bollywood-dans.

Var hittar du privata dansinstruktörer?
Olika dansstilar fungerar på olika delar av kroppen. (Källa: AdinaVoicu)

För att tona din överkropp (mage, mag och rygg), vill du förmodligen gå på hiphop, breakdance eller orientalisk dans. Om du föredrar klassikerna bör du överväga att göra balett som ger dig rygg av stål, en platt mage och tonar din underkropp.

För att verkligen tona och skulptera benen och rumpan rekommenderar vi att du gör rockdans, vilket kräver mycket energi och hjälper dig att gå ner i vikt . Du kan också göra zouk för att smala din midja och rumpa. Du kommer också att fixa upp låren.

Slutligen är vissa stilar, som tango, bra för att bränna kalorier och arbeta på under- och överkroppen samtidigt. Capoeira är också en original och intressant dansstil.

Du är bortskämd när det gäller olika typer av dans.

Välja rätt kost

Tyvärr är det inte tillräckligt att dansa ensam! Även om det är fantastiskt att dansa med på några låtar, måste du äta rätt om du vill få alla fördelarna med en dansövning och komma i form.

Vad ska dansare äta?
Att äta rätt är ett av de bästa sätten att få ut det mesta av din dans. (Källa: AdinaVoicu)

Förutom att dansa regelbundet måste du äta rätt. Medan du kan bränna kalorier under varje konditionsträning, kommer din dansfitnessklass att slösa bort tid om du ångrar allt ditt hårda arbete omedelbart efter din dans eller gym.

Du vill undvika för mycket fett, socker och salt. Frukt och grönsaker, såväl som vitt kött, rekommenderas eftersom de är en bra grund för varje måltid.

För att få ut det mesta av din träning som dansare kan du också sätta ihop ett träningsregime som tonar din kropp och förbättrar dina färdigheter som dansare. Du bör kombinera dessa med din grundläggande dansutbildning. Målet är att göra dig stark och snabb. Det finns också övningar som yoga och pilates som kan hjälpa till. Enkelt sagt måste du hitta ett program som fungerar för dig och följa musiken.

Vill du ta danslektioner?

Oavsett om det är tango, kubansk salsa, rock, Kizomba, orientalisk dans eller modern dans, kan du välja den stil som fungerar med de delar av din kropp du vill arbeta med.

Om du är redo att börja bör du kolla in några av handledarna på Superprof. Många av dem erbjuder till och med gratis handledning den första timmen! Oavsett om du är nybörjare eller expert, kan en dans- eller fitnessinstruktör hjälpa dig med en helkroppsträning genom dans eller högintensiv intervallträning (HIIT), koreografi och nya dansrörelser, sätt att förbättra din uthållighet och en allmän träning för att hjälpa dig att förbättra din kroppsvikt.

Du kan lära dig med en instruktör i en gruppkursdanslektion i en dansstudio med musikblästring eller göra avslappnade träningspass hemma. Det är upp till dig och hur du gillar att arbeta och vad dina fitnessmål är.

När det gäller att skulptera din kropp och fettförbränning kommer träningsvideor förmodligen inte att klippa den. Alla är olika och medan 10-minuters träning med hög energi på YouTube kan vara bra för att komma igång, är det bättre att ha ett program som är koreograferat med tanke på dig, som gör att du vill hoppa på dansgolvet och få dig att arbeta hårt för att bränn varje kalori!

Om du är intresserad av att tona din kropp eller gå ner i vikt tack vare dans, bör du överväga att få hjälp av en privatlärare på Superprof. Det finns tre huvudtyper av handledning som erbjuds för nästan alla dansstilar runt: privata one-on-one-handledning, online-handledning och grupphandledning.

Privata självstudier är de mest kostnadseffektiva men också de dyraste. Det beror på att du är den enda eleven i klassen så att du får en skräddarsydd service och lektioner som är skräddarsydda efter dina behov och mål. Dessa kommer att äga rum antingen i ditt hem, handledaren eller på en offentlig plats som en park eller ett gym.

Privata självstudier online liknar men de lärs ut på distans med en webbkamera och en tjänst som Skype. Dessa tenderar att vara billigare eftersom handledaren inte behöver ta med resekostnader i sina priser.

Slutligen är grupphandledning mer som din traditionella dansklass. Dessa är billigare för eleven eftersom kostnaden för lektionen delas mellan alla deltagare.

Så är du redo att börja?

Behöver du en lärare i Dans?

Gillar du artikeln?

5,00/5 - 1 vote(s)
Loading...

Tatiana

A lean mean word-killing machine that loves everything written.