Många människor vill gå ner i vikt, förbättra sin kondition eller bygga muskler. Så de letar efter mirakulösa sätt göra detta på. Om du vill ha en platt och fast mage fungerar dock bara fysisk träning.

Bor du i vår vackra huvudstad och har nyligen googlat dans Stockholm? Fortsätt läs!

När det gäller sport kan Zumba-träning hjälpa till att öka din hjärtfrekvens för att gå ner i vikt samtidigt som du har roligare än på löpband eller under träning med intensiv aerob intervall. Det är därför fler och fler människor i Sverige väljer att köra Zumba snarare än traditionella konditionsträningar eller högintensiv intervallträning (HIIT-träning).

Med det sagt är Zumba den perfekta sporten för att tona dina muskler och gå ner i vikt.

Så hur kan du gå ner i vikt genom Zumba?

I den här artikeln ska vi titta på hur du kan använda Zumba för att gå ner i vikt och tona muskler , få personliga Zumba-sessioner eller göra Zumba i ditt eget hem.

Om zumba inte är din grej dock, så kan du ta en annan danskurs eller hitta en annan form av dansundervisning! Danslektioner, danslärare och danskurser finns det massor av på Superprof!

Naturligtvis behöver man inte bo i Stockholm för att dansa bort några kilon. Du som bor i norr om huvudstaden kanske hellre letar efter en danskurs Uppsala? Oavsett vart du bor har du möjligheter att dansa dig i form!

De bästa lärarna i Dans tillgängliga
Dhouha
5
5 (9 recensioner)
Dhouha
350 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Emma
5
5 (4 recensioner)
Emma
500 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Sabrin
Sabrin
400 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Francia
Francia
279 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Aya
Aya
250 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Hevroon
Hevroon
275 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Tava
Tava
360 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Elin
Elin
300 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Dhouha
5
5 (9 recensioner)
Dhouha
350 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Emma
5
5 (4 recensioner)
Emma
500 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Sabrin
Sabrin
400 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Francia
Francia
279 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Aya
Aya
250 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Hevroon
Hevroon
275 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Tava
Tava
360 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Elin
Elin
300 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Nu kör vi!

Ta en danskurs i Zumba och gå ner i vikt

Liksom alla andra konditionsträningar är Zumba ett bra sätt att gå ner i vikt. Du behöver bara veta hur. Varje typ av sportaktivitet använder olika uppsättningar muskler, olika delar av våra kroppar och har olika effekter på vår kondition och uthållighet. Zumba kommer inte att ha samma effekter som löpning, elliptisk träning eller en stillastående cykel, till exempel.

Zumba kombinerar träning och konditionsträning. (Källa: PublicDomainPictures)

När det gäller att minska din kroppsvikt handlar det om varje kalori du förbränner. Medan du kan göra detta genom jogging, rodd eller cykling är Zumba mycket roligare. Låt oss först uppdatera vårt minne. Zumba är en typ av dans som genom olika snabba steg kan förbättra din kondition, vilket resulterar i fettförbränning. Det skapades på 1990-talet av Alberto Perez och blev snabbt populärt runt om i världen. Genom att göra aerob träning rolig kan du förbättra din kondition genom att dansa med på musik med Zumba. Zumba fungerar på hela kroppen och låter dig bränna mycket kalorier på kort tid, vilket resulterar i viktminskning.

I en typisk Zumba-session kan du bränna cirka 500 kalorier. Detta beror på att du tränar i intervaller. Det är när du går mellan intensiv träning och lågintensiv träning. Genom att göra konditionsträning kan du förbättra din ämnesomsättning och bränna fett. Du behöver inte nödvändigtvis ett viktmål för att komma igång med konditionsträning heller. Du kan bara börja gå ner i vikt och toning muskler idag.

Generellt innehåller en session cirka tio olika hjärtövningar som hjälper dig att bränna kalorier och tonmuskler. Varje rutin varar cirka tre och fyra minuter, bara tillräckligt med tid för din kropp att inse att den tränar!

Med tiden kommer du att börja se effekterna. Förutom att bränna kalorier kommer du också att träna tillsammans med musiken.

Tona kroppen med hjälp av Zumba

Viktminskning är inte den enda fördelen med att göra Zumba. Som en komplett sport kommer du också att tona och bygga muskler tack vare olika rutiner. Du börjar tona efter bara några sessioner. Naturligtvis är detta inte nödvändigtvis styrketräning och om du vill bygga muskler snarare än att bara bränna kroppsfett måste du göra mer än att bara få hjärtat att pumpa.

Precis som löpning och elliptisk träning är Zumba en kardiovaskulär aktivitet som du bör sträcka efter att ha gjort. Detta kan hjälpa dig att återhämta dig snabbare. Zumba hjälper till att förbättra din ämnesomsättning, bränna fett och tonmuskler. Naturligtvis förvandlas du inte till Rocky efter ett par sessioner, men det kommer att vara trevligt att förbättra din kropp utan att tänka för mycket på det, eller hur? Din mage, höfter och torso används mycket i Zumba. Det betyder att de regelbundet kommer att träna och, om du äter rätt, börja tona upp.

Med en typisk session som varar mellan 45 minuter och en timme (inklusive uppvärmning) får du träningen du behöver. När du blir bättre på Zumba kan du dessutom börja göra mer krävande drag som har ännu större fördelar.

Med det sagt, för att komma igång med Zumba behöver du en viss fysisk kondition eftersom det här är en sportaktivitet. För att få dig i form att göra Zumba kanske du vill börja med aerobics.

Ta reda på hur ofta du behöver dansa för att gå ner i vikt

Gå ner i vikt med personliga Zumba-sessioner

Som du har förstått, snarare än en restriktiv och frustrerande dieter, är Zumba effektivt och roligt. Denna sport låter dig tona muskler och gå ner i vikt medan du dansar .

Men som alla sporter kommer du inte att se resultat direkt från den första sessionen. För att få ut mesta möjliga av sportaktiviteter, särskilt cardio, måste du överväga dina mål.

För att sätta rätt mål måste du överväga:

  • Vikt
  • Fysisk kondition
  • Delar av kroppen du vill arbeta med
  • Budget
  • Utrustning

Genom att överväga dessa faktorer kommer du att kunna ta fram uppnåbara mål som är specifika för dig. Dessutom betyder det att du kan skräddarsy varje session efter dig.

Genom att blanda in lite salsa, flamenco och reggaeton har Zumba något för alla. Du kan uttrycka dig och få dig att röra dig. Även om rutinerna ibland kan vara svåra att följa, bli inte avskräckta.

För att hålla dig motiverad, notera den vikt du tappar genom Zumba. En amerikansk studie har visat att en genomsnittlig Zumba-session brände deltagarna i genomsnitt 720 kalorier. Det borde vara tillräckligt för att övertyga dig.

Gå ner i vikt genom att köra Zumba hemma

När du bestämmer dig för att göra Zumba på ett gym är det lättare att bli motiverad av andra människor. Det finns dussintals olika rutiner och alla deltar i dem.

Men vi kan inte alltid nå gymmet. Det är därför du också bör överväga att göra Zumba hemma. Dans som sport kräver inte mycket utrustning och det är ett bra sätt att förbättra din fysiska kondition. Vårt första råd för att gå ner i vikt med Zumba är att få rätt kläder. Du kan bära träningsbyxor, leggings, träningsskor, en bekväm topp och se till att du också får en handduk och en flaska vatten. Du kommer att svettas när du kör Zumba!

Du kan få Zumba-handledare online på webbplatser som Superprof och de kan skräddarsy rutinerna för dig och dina mål. Detta innebär att stegen kommer att fungera med din kondition och de delar av din kropp du vill arbeta med. Du kommer att gå ner i vikt mer effektivt om lektionerna är skräddarsydda för dig.

Det fantastiska med Zumba är hur enkelt några av stegen kan vara. Det handlar mer om att flytta än komplicerade steg. Din instruktör kommer att fungera som en guide men de kommer också att uppmuntra dig att flytta.

Med det sagt kan vi försäkra dig om om du gör det rätt, kommer du definitivt att vara lite öm efter din första session. Du blir ganska atletisk efter några sessioner.

Kort sagt, Zumba är en fantastisk sport och mer än bara att dansa. Med olika sträckor och steg är det en total kroppsövning som fungerar som konditionsträning som kan leda till fettförlust. Är det inte bra att du kan göra allt detta medan du har kul?

Om du är intresserad, varför inte komma i kontakt med en danslärare eller Zumba-handledare och ta danslektioner?

På Superprof finns det tre huvudtyper av handledning tillgängliga: privat, online och grupp.

Privata självstudier är när det bara är du och handledaren. Även om dessa ofta är de dyraste är de också de mest kostnadseffektiva eftersom din handledare fokuserar på dig under varje minut av sessionen. Detta innebär också att sessionerna planeras med tanke på dig.

Online-självstudier är billigare än privata självstudier, eftersom handledaren inte behöver ta hänsyn till resekostnaderna. Dessa handledning görs på distans via webbkamera med hjälp av en tjänst som Skype. Även om dessa typer av handledning vanligtvis är bättre för akademiska ämnen snarare än fysiska, kan du fortfarande få handledare som lär dig Zumba med den här metoden.

Slutligen finns det grupphandledning. Grupphandledningar liknar mer dina typiska danslektioner i Stockholm . I allmänhet är dessa billigare än privata självstudier eftersom kostnaden delas mellan eleverna som deltar i klassen. Naturligtvis betyder det att din handledare inte bara fokuserar på dig och lektionerna kommer inte att skräddarsys för just dig, eftersom de också har andra studenter att hålla glada.

Så är du redo att börja Zumba?

>

Plattformen som kopplar samman privatlärare och elever

Första lektionen gratis

Tycker du om artikeln? Visa det gärna!

5,00 (1 note(s))
Loading...

Tatiana

A lean mean word-killing machine that loves everything written.