boxning

Boxning: en guide till att förstå sporten bättre

Fakta om boxning och dess historia 1900-talets stora boxare har alla bidragit till utvecklingen av boxning bland kampsporterna och höjt sporten till att vara en av de mest populära idrotterna. Det gäller oavsett om de deltog i engelska boxning, fransk savatboxning, thailändsk boxning eller kickboxning. I den här artikeln listar vi allt du behöver veta […]

20 juli 20216 minuters läsmaterial

guide boxning

Guide: Boxningsträning

Guide: Så får du ut det mesta av ett boxningspass Boxningsträning, även kallat boxercise, är en form av högintensiv träning som ökar din koordination och kondition, samt förbättrar din smidighet, teknik och balans. Du tränar hela kroppen, och boxningsträning är känt för att vara utmanande och intensivt. Ett friskt sinne bor i en frisk kropp, […]

20 mars 20206 minuters läsmaterial

Kampsport och Damboxning: Här är alla fördelar

Kampsport för Kvinnor "He who is not courageous enough to take risks will accomplish nothing in life." Muhammad Ali Boxning för kvinnor är en konst, precis som Karate och Jui Jitsu. Denna diciplin skiljer sig från boxning för män genom att den har sina egna specifika egenskaper. I det här blogginläggen delar vi med oss […]

28 februari 202012 minuters läsmaterial

Vill du lära dig mer om Boxning?

Vill du prova på en ny sport? Leta inte längre, här har du svaret: Boxning! Boxning finns i många variationer och fungerar lika bra till tävlingssport som fitnessprogram.

Oavsett om du är en boxningsentusiast eller bara nyfiken så kan du hitta massa spännande och intressant information i våra artiklar. Boxning är en fantastisk sport för både män och kvinnor i alla åldrar.

Superprof har sammanställt den definitiva guiden för boxningslektioner och att lära sig boxa för alla som vill starta boxningskurser. Kolla in guider till alla typer av boxning (thailändsk boxning, skuggboxning, etc.) och hitta den perfekta boxningsinstruktören nära dig. Vi har boxningsinstruktörer i hela Sverige, tex; Stockholm, Göteborg, Malmö, Västerås, Uppsala eller Online!

Allt du behöver veta innan du börjar boxningskurser med en boxinstruktör

Boxning är en fysisk, atletisk och psykologisk sport. Det finns många saker du måste veta om innan du börjar: typerna av boxningshandskar, utrymmet (ringen), träning med en slagsäck, krokar, uppercuts och jabs, till exempel.

Boxning är en sport som har gjort det möjligt för män och kvinnor i boxningsklubbar över hela Sverige att träffas för att utöva denna unika sport.

Varför ta boxningskurs

Boxning är nu en viktig del av att hålla sig i form och inte bara för kroppsbyggare. Boxning är känd för sin disciplin och sägs var en av de svåraste sporterna i världen.

Detta rykte har lett till skapandet av hybridsporter som ”Shadow Boxing” och ”Cross boxing”, som är en korsning mellan boxning och fitness. Dessa har blivit ganska populära i gym över hela Sveirge.

 

Vad är målet?

Du boxar antingen ensam eller mot en slagsäck. Du har ingen motståndare som slår tillbaka. Detta hjälper blivande boxare att lära sig snabbare!

Boxning: En komplett sport

Vi säger ofta att boxare är allround-idrottare. De gör så mycket mer än bara att arbeta med sina slag, sina jabs och krokar:

  • Tränar uthållighet och cardio
  • Tränar benen så att de effektivt kan röra sig runt ringen
  • Tränar mage så att de kan ta kraftiga slag mot kroppen och undvika snabbt
  • Tränar överkroppen, axlarna och armarna så att de kan kasta kraftfulla slag