Utmärkt
recensioner på

Kontakta en personlig boxningstränare i

Se fler lärare

5.0 /5

Boxningsinstruktörerna hos Superprof har ett genomsnitt på 5.0 stjärnor och fler än 6 omdömen.

302 kr/h

Hos oss finner du privat boxningsträning till ett bra pris. Den första lektionstimmen är oftast gratis! Boxningslektioner hos Superprof kostar i genomsnitt 302kr/h.

4 h

Våra personlig boxningstränare låter dig inte vänta. De svara vanligtvis redan inom 4h.

Privat boxningsträning - nu tillgängligt för alla

2. Schemalägg privat boxningsträning

Om din personlig tränare boxning har bekräftat sin tillgänglighet är det dags att organisera lektionerna! Det är ni tillsammans som kommer överens om kursens upplägg. Var tydlig med dina önskemål!

3. Upptäck nya förmågor

Elevpasset är ett abonnemang som öppnar dörrarna till ett universum av kunskap. Ta kontakt med lärare i flera olika ämnen och utveckla nya förmågor redan idag. Du kan mer än du tror!

Vanliga frågor och svar

💰Vad kostar privatlektioner i boxning ?

Genomsnittspriset för en kurs i boxning är 302 kronor.


Priserna varierar beroende på faktorer som: 

  • Privatlärarens erfarenhet som lärare och inom boxning
  • Var kursen sker (online eller hemma), samt beroende på geografisk plats
  • Kursernas längd och frekvens på lektionerna

97% av lärarna erbjuder första lektionen gratis.


Upptäck priserna för lärare nära dig.

💡 Varför ska jag ta lektioner i Boxning ?

Boxning med en erfaren lärare ger dig möjligheten att utvecklas snabbare.


Du väljer din lärare och planerar kursen och lektionerna tillsammans. Både upplägg och om huruvida nu ska mötas online eller på plats.  


En kursförfrågan låter dig chatta direkt med läraren för att organisera lektioner på det sätt som passar er.


Vår sökfunktion hjälper dig att hitta rätt privatlärare. Sök bland miljontals lärare i hela världen eller hitta någon som bor nära. 


Starta din sökning enkelt, med ett klick.

💻 Kan jag lära mig boxning online?

Majoriteten av våra lärare i boxning erbjuder kurser inom


Boxning lektioner online.


Tveka inte att konsultera deras annonser eller att sortera i sökresultaten ("webbkamera" -filtret) för att upptäcka kurserna i  Boxning   som finns tillgängliga via webbkamera. 

🎓 Hur många lärare är tillgängliga för privatlektioner i boxning ?

31 privatlärare i boxning erbjuder kurser på Superprof. 


Välj bland alla tillgängliga profiler och ta kontakt med dem som du anser passar dina behov och önskemål allra bäst.


Välj mellan 31 profiler.

✒️ Vilket genomsnittsbetyg har våra lärare i boxning ?

Bland 6 olika recensioner, har eleverna gett ett genomsnittsbetyg på 5.0 av 5.


Skulle ett problem uppstå med undervisningen, är vår kundservice alltid tillgänglig på vardagar för att hjälpa till att hitta en lösning så snabbt som möjligt.


För varje ämne kan du se recensionerna av eleverna.

Dags att lära sig boxas!

Välj bland våra proffsiga personlig boxningstränare!

Se fler lärare Nu kör vi!

Lär dig boxas idag med en personlig tränare boxning

Hitta en boxningskurs på Superprof

Drömmer du om att vinna SM i boxning? Söker du en rolig och intensiv träningsform? Oavsett dina mål kan du ta privatlektioner via Superprof. Vi har boxningstränare över hela Sverige som gärna coachar dig. Det spelar ingen roll om du är nybörjare eller tränat i flera år - alla nivåer är välkomna! Varför inte boka en gratis provlektion redan idag?

Vad är boxning?

Boxning är en kampsport där två personer försöker träffa varandra med slag (iförda vadderade handskar) i en boxningsring. Amatörboxning (även kallat matchboxning eller olympisk boxning) är en OS-sport sedan 1904 och har ett eget världsmästerskap. En boxningsmatch övervakas av en domare och pågår under en serie intervaller på en till tre minuter som kallas ronder.

En vinnare kan utses innan ronderna är slut om domaren anser att en motståndare är oförmögen att fortsätta, diskvalificeras eller ger upp. Om båda motståndarna står kvar när matchen är slut, avgör domaren vem som segrat med hjälp av ett poängsystem. Om båda får lika många poäng betraktas matchen som oavgjord. I olympisk boxning däremot, måste en vinnare utses.

Människor har tävlat i knytnävskamp sedan urminnes tider - de tidigaste boxningsreglerna spåras tillbaka till det antika Grekland! Den moderna boxningen med dess nuvarande regler dateras till mitten av 1800-talet. I Sverige förekommer tre tävlingsformer i boxning - diplomboxning, amatörboxning och proffsboxning. Den senare tävlingsformen är olaglig i många länder, dock tillåten i Sverige sedan 2006. Reglerna för proffsboxning skiljer sig från amatörboxning. Motståndarna bär dessutom tunnare handskar och tävlar om pengar.

Boxning som träningsform

Boxning är en mycket effektiv träningsform som faktiskt passar alla. Man behöver varken gilla att slåss eller vilja tävla. Att träna boxning utan motståndare kallas ibland för « boxercise » - en mix av de engelska orden boxing och exercise. Med en privatlärare i boxning blir du proffs på olika slagkombinationer och boxningsövningar som hopprep och säck. Boxningsträning är perfekt för dig som vill komma i form, träna hela kroppen och ha roligt!

Hur går en boxningsträning till?

Hur ett träningspass går till beror på din nivå, eller snarare vad du vill få ut av passet. Vill du boxas för kondition och styrka eller för att möta motståndare? Om det är tävlingsboxning du är intresserad av är det hård träning som gäller. Som alla andra sporter kräver boxning tid, motivation och tålamod.

Man blir inte tävlingsboxare genom att träna då och då. Till skillnad från andra sporter är boxning något som de flesta börjar med senare i livet. Detta har sin naturliga förklaring. Att börja som barn och motta slag mot huvudet kan vara skadligt för hjärnans utveckling. Om du har barn som vill börja boxas kan du istället föreslå att de börjar med simning, fotboll eller andra kampsporter.

De kanske inte kan boxas ännu, men det är viktigt öva upp sin styrka, kondition och uthållighet i tid! Om du är vuxen och nybörjare är det en bra idé att ta lektioner på din lokala boxningsklubb eller med en privatlärare i boxning. Du kommer först att lära dig spelreglerna och olika rörelser innan du går vidare till boxningssäcken. Slagkombinationerna i boxning är faktiskt en riktig koreografi som du kommer lägga mycket tid på tillsammans med din tränare. I slutet av träningspasset får du lära dig hur du ska stretcha för att undvika träningsvärk och skador. Hopprep, skuggboxning, sparring och boxningssäck är några andra vanliga övningarna som du kommer stöta på när du tar en boxningskurs.

Ta boxningsklasser via Superprof

Om du vill jobba på ditt fotarbete, din teknik och dina slag finns det inget bättre än en personlig tränare. Alla stora mästare har tränat med en mentor som alltid funnits där för dem. Boxning är en individuell sport som kräver mycket motivation. En boxningstränare ser till att du aldrig ger upp och hjälper dig att pusha dina gränser.

Om du inte har möjlighet att enbart träna med en personlig tränare kan du vända till till vanliga gruppklasser också. Dessa är dock ofta överfulla - lärarna har därför varken tid eller möjlighet att se efter din personliga utveckling och korrigera dina fel. Enskilda träningspass med en boxningstränare garanterar snabba framsteg och att du når din fulla potential.

Hitta en boxningstränare nära dig

Allt du behöver göra för att komma igång är att boka en gratis provlektion med en boxningstränare nära dig. Använd sökfunktionen på Superprof och sortera profilerna efter stad, ämne, nivå och pris. Kostnaden per kurs eller träningspass bestäms av tränarna och varierar främst beroende på deras erfarenhet, din nivå och vilken stad de finns i.

Privatlektioner i boxning tenderar exempelvis att vara dyrare för en halvprofessionell boxare i en storstad än för en nybörjare i en mindre stad. Vi önskar dig lycka till med jakten på din nya mentor och din första boxningsträning!

Vad vill du lära dig?