Att lära sig italienska är ett bra drag av flera skäl. Trots den senaste tidens turbulens, förblir Italien bland de fem bästa destinationerna för semester.

Visste du att Veneto – regionen som producerar det bubblande vinet vi älskar att dricka – den näst mest populära platsen i Italien?

Och att lägga till ett språk till på ditt CV kommer verkligen att göra så att du utmärker dig själv när du söker jobb. Om du drömmer om Sardiniens soliga stränder eller Roms tidlösa kultur, är det den vettiga lösningen att hitta en handledare som hjälper dig att lära dig italienska.

Att lära sig italienska från en privat handledare är det bästa sättet att uppnå resultat snabbt!

Oavsett om du vill studera italienska på grund av ett akademiskt behov, en yrkesmässig ambition eller en personlig önskan att prata språket, har tipsen du behöver. Superprof har dessutom alla handledare du behöver också! Är du redo? Andiamo!

De bästa lärarna i Italienska
Första kursen gratis!
Teresa
5
5 (6 recensioner)
Teresa
350 kr
/h
Första kursen gratis!
Francesca
5
5 (12 recensioner)
Francesca
400 kr
/h
Första kursen gratis!
Stefano
5
5 (5 recensioner)
Stefano
250 kr
/h
Första kursen gratis!
Simone
5
5 (4 recensioner)
Simone
200 kr
/h
Första kursen gratis!
Maria paola
5
5 (1 recensioner)
Maria paola
300 kr
/h
Första kursen gratis!
Dana
Dana
237 kr
/h
Första kursen gratis!
Kiara
Kiara
200 kr
/h
Första kursen gratis!
Filip
Filip
140 kr
/h
Första kursen gratis!
Teresa
5
5 (6 recensioner)
Teresa
350 kr
/h
Första kursen gratis!
Francesca
5
5 (12 recensioner)
Francesca
400 kr
/h
Första kursen gratis!
Stefano
5
5 (5 recensioner)
Stefano
250 kr
/h
Första kursen gratis!
Simone
5
5 (4 recensioner)
Simone
200 kr
/h
Första kursen gratis!
Maria paola
5
5 (1 recensioner)
Maria paola
300 kr
/h
Första kursen gratis!
Dana
Dana
237 kr
/h
Första kursen gratis!
Kiara
Kiara
200 kr
/h
Första kursen gratis!
Filip
Filip
140 kr
/h
Första kurstimmen gratis>

Lär dig först några viktiga italienska ord

Nu när du har förmånen att välja vad du vill lära dig och med vilken lärare, så kommer du att inse snabbt att metoderna är de samma som i grundskolan när du lärde dig ett språk. Under dina språkinlärningssessioner kommer du att upptäcka att vissa ord tenderar att upprepas, och därmed kan placeras på listan för snabb absorption, så att du kan gå vidare snabbare. Alain Leury, en ledare inom kognitiv beteendepsykologi, anser att något vid namn rote repetition är en bra inlärningsmetod. Låt oss ta en titt på vad denna inlärningsmetoden innebär i praktiken.

Lär dig italienska ord, fraser och skapa därefter listor

Lär dig italienska genom att skapa flashkort som innehåller:

 • Grundläggande italienska ord och italienska fraser, såsom: buonasera, arrivederci, grazi mille and a domani.
 • Att presentera dig själv: mi chiamo ... (mitt namn är ...), piacere (trevligt att träffa dig)
 • Res-vokabulär: tornare indientro (tur och retur), un biglietto (en biljett, biljettpris), la destinazione (destinationen)
 • Livsmedelsrelaterade ord: la cusina (köket), il forno (ugnen) la tazza (koppen)
 • Italienska känslomässiga uttryck: felicità (lycka), depresso (depression), scherzo (skämt)

Dina italienska ordlistor bör vara direkt relaterade till anledningen till varför du lär dig språket. På samma sätt är de italienska fraserna du lär dig i proportion till din språkförmåga. Oavsett om du precis har avslutat din allra första italienska lektion eller har en ganska god språkförmåga redan, är det bättre att tillbringa femton minuter per dag på att lära sig nya italienska ord än att öppna böckerna en gång i veckan. Din italienska lärare kommer säkert att gå över vikten av detta under din första lektion.

italienska
Ta hjälp av böcker när du gör dig redo för att lära dig italienska såväl som italienska ord och italienska fraser. Bild: Unsplash

Lyssna på italienska

När man beslutar sig för att lära sig ett språk måste du implicit studera dess fonetik. En viktig aspekt av språkinlärningen är att lyssna på språket, i det här fallet att lyssna på italienska. Naturligtvis kommer du att få exponering för talad italienska eftersom din lärare kommer att tala språket under din italienska språkkurs. Det kommer i sin tur att skärpa din hörförståelse. För att hjälpa dig komma igång presenterar vi några grundläggande regler för italiensk fonetik:

 • Varje vokal uttalas: buon (bra) uttalas boo-won, till exempel
 • Bokstaven R 'rullas'
 • Bokstaven Z uttalas 'tz', som i grazie (tack) gra tzee eh
 • Bokstaven C, följt av en vokal, uttalas "ch", som i cielo (himmel) chi-e-yo

Så snart du behärskar dessa och andra fonetiska regler, börjar den andra komponenten till effektivt lärande att kicka in: lyssnande. Det finns flera vägar att gå för att förbättra din förmåga att lyssna och förstå italienska, vare sig det är utanför klassrummet eller via privata handledningssessioner.

 • Titta på italienska filmer med original ljudet på: Fellinis La Dolce Vita, Benignis La Vita è Bella, Sorrentinos La Grande Bella de Sorrentina är alla utmärkta val.
 • Lyssna på italiensk radio: tack vare Internet är det lätt att komma åt Talk Radio 24 , eller om du är mer benägen att njuta av italiensk musik: Radio Cuore.
 • Ladda ner italienska låtar: Andrea Bocelli, Luciano Pavarotti, Zucchero – alla internationellt kända röster.
 • Bli en del av en italiensk förening i din hemstad eller på Internet: Du kan delta i italienska expataktiviteter medan du fortfarande är på svensk mark. Du kanske till och med kan använda ditt nyinlärda ordförråd!

När du lär dig italienska, ökar du dina chanser att bli riktigt duktig med hjälp av en privatlärare.

Har du hittat en italienska språkkurs i din stad kommer du säkert att hitta en handledare att träna med också!

italienska
Lär dig italienska hemifrån. Allt som behövs är bra Internetanslutning! Bild: Unsplash

Öva på dina italienska ord och italienska fraser

Tänk på att varje ord och grammatikregel som du har lärt dig har gynnat dig. Och en grundläggande regel bör nu vara: att fortsätta använda dina förvärvade kunskaper och skapa förbindelser med tidigare lärt material innan du lägger bort dina läroböcker. Det kommer att hjälpa dig att behålla språkkomponenter som inte har klargjorts ännu. Det kommer också att öka ditt självförtroende och försäkra din pågående investering i dina språkstudier.

Bildkort och ordförrådslistor är bra verktyg för detta.

Ett annat bra verktyg skulle vara verbkonjugationstabeller. Här är ett bra tips: du kan öva på dina muntliga italienska färdigheter med en person som har det som modersmål via hemsidan/appen på Lingua, om du har den till hands. Om inte, varför inte fördjupa dig i kulturen genom att ta en matlagningskurs? Språk och kultur går hand i hand, glöm inte det!

Språkutbyte: italienska-svenska

För att utveckla kompetenta språkförmågor måste du träna på språket, även efter dina italienska lektioner. Men vem ska du öva med? En resa till Italien i dagsläget kanske inte är att rekommendera så vad återstår? Det finns människor från Italien som bor i Sverige, och troligtvis vill de lära sig svenska så ett språkutbyte à la italienska-svenska är något vi starkt rekommenderar. Ett överflöd av ömsesidiga språkinlärningswebbplatser och program har dykt upp under de senaste åren, vilket innebär att allt du behöver är en vilja att lära dig och ett engagemang för att göra dina uppgifter för att lyckas! Oavsett om du tar italienska lektioner för kärlekens skulle eller för att din karriär kräver det, beror dina framgångar på:

 • dina dagliga studievanor: se till att klämma in åtminstone en timme om dagen
 • din handledares kompetenser: hitta en som kan bedöma din språknivå samt dina inlärningsstyrkor och svagheter
 • regelbunden användning av italienska ord och italienska fraser
 • din fördjupning i kulturen och språket

När du har greppat hur man pratar italienska, är du redo att lära dig hur du förbereder dig för dina italienska lektioner.

Fallo e basta, caro!

Behöver du en lärare i Italienska?

Gillar du artikeln?

5,00/5 - 1 vote(s)
Loading...

Tatiana

A lean mean word-killing machine that loves everything written.