Det finns många lektioner online som inte kostar någonting. Vad är haken? Även om det finns resurser kan de ofta vara svåra att hitta. Oroa dig inte! Vi är här för att hjälpa dig! Vi har tittat runt på nätet och hittat de bästa resurserna för att lära sig italienska Kolla in några av resurserna nedan och du behöver inte att behöva betala ett öre för dina italienska lektioner.

De bästa lärarna i Italienska tillgängliga
Francesca
5
5 (22 recensioner)
Francesca
400 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Stefano
5
5 (7 recensioner)
Stefano
250 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Deborah
5
5 (4 recensioner)
Deborah
250 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Teresa
5
5 (6 recensioner)
Teresa
350 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Erika
5
5 (7 recensioner)
Erika
400 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Maria paola
5
5 (1 recensioner)
Maria paola
300 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Miriam
5
5 (6 recensioner)
Miriam
200 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Katia
Katia
300 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Francesca
5
5 (22 recensioner)
Francesca
400 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Stefano
5
5 (7 recensioner)
Stefano
250 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Deborah
5
5 (4 recensioner)
Deborah
250 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Teresa
5
5 (6 recensioner)
Teresa
350 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Erika
5
5 (7 recensioner)
Erika
400 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Maria paola
5
5 (1 recensioner)
Maria paola
300 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Miriam
5
5 (6 recensioner)
Miriam
200 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Katia
Katia
300 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Nu kör vi!

Gratis webbplatser för att lära sig italienska

Det finns gott om resurser för dem som vill lära sig italienska hemifrån.

Loecsen

Loecsen kan snabbt bli din favoritapp när du lär dig italienska. Vi måste säga att metoderna är bra. Det finns över 40 språk tillgängliga men du kan välja att bara köra italienska. Webbplatsen är enkel och lätt att använda. Du börjar med en lista med viktiga italienska uttryck. Uttryck som "Hej", "Grattis", "Jag vet inte" och "Jag förstår inte" visas på italienska tillsammans med bilder och läses högt så att du kan öva ditt uttal.
Det är lätt att lära sig grundläggande italienska online! Med ordförråd, grammatikklasser och videor har du allt du behöver för att komma vidare på italienska! Att tala är en av de bästa delarna av denna webbplats. Det är det perfekta sättet att njuta av den vackra italienska accenten. Kort sagt, det finns ett stort utbud av vardagliga italienska uttryck för att lära dig och hjälpa dig att snabbt behärska italienska och åka till Italien! Allt är helt gratis. Med den här metoden kommer du att upptäcka att italienska kan vara ett enkelt språk att studera. Du kan också hitta frågesporter för att testa dina kunskaper. Du lyssnar på uttal och måste klicka på rätt översättning! Det är ett bra sätt att kontrollera att du förstår! Om du inte kan lära dig av din dator kan du också ladda ner mp3-filer och lyssna på uttrycken var som helst och skriva ut motsvarande pdfs så att du kan se hur du skriver dem!

One World Italiano

I din strävan att lära dig italienska är One World Italiano en av dina bästa följeslagare. Men när du kommer till webbplatsen har du förmodligen ingen aning om vart du ska gå, än mindre var de gratis italienska lektionerna är! Låt oss börja med de italienska lektionerna. Du hittar över 37 enheter på webbplatsen. Genom att klicka på var och en av dem får du en lektion relaterad till enheten. Det finns ljudfiler, tabeller och förklaringar. Detta är perfekt för italienska nybörjare och inkluderar ett grundligt program:

 • Presentera dig själv
 • Beställa mat
 • Prata om hobbyer och fritid
 • Familj och arbete
 • På hotellet
 • Stad och shopping
 • Vädret
 • Etc.

Detta italienska akademiska stöd är gratis för alla, så gör det bästa av det!

lära sig italienska
Det finns gott om resurser för dem som vill lära sig italienska hemifrån. Bild: Unsplash

Du bör också kolla in One World Italianos gratis italienska lektioner på YouTube. Det finns fantastiska videor som presenteras av lärare. Det är en bra idé för dem som inte kan ta riktiga handledning!  Lektionerna är korta och helt på italienska. Dyk rakt in!
Det finns också en sida tillägnad övningar. Testa dina kunskaper om specifika ämnen och se om dina lektioner fungerar.
Du hittar övningar så som:

 • Ordförråd
 • Italienska verb
 • Pronomen, artiklar, adjektiv, prepositioner, jämförelser etc.
 • Idiomatiska uttryck
 • Övningar och videor från lektionerna.

Slutligen, här är några av de andra resurserna som One World Italiano erbjuder gratis.

 • Italienskt diktat
 • Förståelsetester
 • Nyheter på italienska
 • Italiensk kultur
 • Dialoger
 • Och även ordspråk!

Du kan också lära dig italienska genom filmer, låtar, artiklar och resurser online.

Gratis italienska lektioner på din mobil

Hur kan vi inte nämna detta? Du och dina vänner spenderar förmodligen mycket tid framför dina smartphones eller surfplattor. Hur kan du använda dem för att lära dig italienska gratis?
Om du inte visste kommer du snart: det finns tusentals appar på både iTunes och Google Play. Oavsett om du vill lära dig franska, italienska, arabiska eller tyska, är de inte svåra att hitta.
Många av dem är dock för akademiska eller tråkiga och att lära sig ett språk genom appar bör vara kul!  Framför allt borde de vara roligare än dina italienska lektioner i skolan !

Babbel

När det gäller att lära sig italienska online är Babbel ett av de bästa sätten att lära sig på din smartphone eller surfplatta.
adda ner appen, välj språk, nivå och ålder. Nu kan du starta dina italienska tutorials! Babbel erbjuder dig en komplett introduktion till italienska.
Nybörjare och avancerade studenter kan njuta av italienska språkkurser med fokus på grammatik, uttal, böjningar, ordförråd etc.
Babbels tutorials går dock mycket längre än så. Du kan också lära dig mer om italiensk kultur och samhälle vilket är viktigt för alla som vill resa till Italien.
Du kommer också att öva på att skriva och se till att du lär dig alla aspekter av språket.

Den enda nackdelen är att Babbel är en freemium-app. Detta innebär att vissa funktioner är gratis för de som betalar en prenumeration medan de är gratis. Det finns dock mycket i den gratis versionen!

Vi älskar att appen gör att du upprepar italienska uttryck för att lära dig uttal lättare!

Lär dig italiensk ordförråd - 6000 ord

Detta är naturligtvis en app för att lära sig bara italiensk ordförråd!
Att lära sig grammatik kan också vara riktigt bra. Det kan dock vara svårt att sätta ihop meningar på italienska när du kan mycket få ord. Det är därför den här appen hjälper dig att lära dig 6000 olika italienska ord.
De 6000 orden är indelade i 140 olika ämnen och appen får höga betyg på Google Play och App Store.
Men bli inte chockad om du stöter på det udda engelska ordet i den här långa ordlistan. I själva verket har italienska, precis som ett antal andra språk, plockat upp några anglicismer.

Videor för att lära sig italienska

Du börjar antagligen förstå att det finns många olika sätt att lära sig italienska på egen hand gratis.
Medan de är riktigt användbara kan du inte nå en mycket hög nivå med dem. De är dock praktiska att börja med om du till exempel vill åka till Italien. Vill du helt kunna säkerställa kvalitén på din kurs italienska kan du boka lektioner med en privatlärare med oss på Superprof.
För den sista av dessa metoder ska vi titta på YouTube. Sedan de skapades 2005 har många videor laddats upp på YouTube. Dessa videor inkluderar "pedagogiska" videor som erbjuder språkinlärning.
Det finns gott om videor för att lära sig italienska gratis på YouTube med tillstånd av andra lärare och språkkurser.
Du ser snabbt att det finns både bra och dåliga. Några av dem är dock riktigt bra. Du måste bara skriva "Lär dig italienska" på YouTube och prova några.
Även om denna metod saknar interaktivitet kan den göra underverk för din förståelse och att lära sig italienska genom YouTube-videor är ett utmärkt sätt att förbättra din italienska accent.

De bästa filmerna att lära sig att prata italienska

“La vita è bella” (“Livet är vackert”)

Ett mästerverk regisserat av Roberto Benigni 1997. Det erkänns internationellt för att vara en av Italiens mest hyllade filmer, 'Buongiorno Principessa' ('Hello Princess') som en av dess mest kända linjer.

Den berättar historien om ett par och deras son som har fängslats i ett förintelseläger under andra världskriget. Trots de fasor som berättelsen tar itu med är dialogen mycket hanterbar. En av de många positiva funktionerna i den här filmen är att om du redan har tittat på den dubbade versionen på ditt språk, så är italienska lätt att följa.

“La meglio gioventù” (“The Best of Youth”)

En långfilm levererad av Marco Tullio Giordana 2003 som sedan har blivit en TV-serie. Den berättar historien om en italiensk familj från 60-talet och fram till idag och fokuserar specifikt på händelserna för två bröder som bor tillsammans, Nicola och Matteo, som möter en tjej med psykiska problem som förändrar sina liv.

Med den här filmen kan du ta upp viktiga aspekter av det italienska förflutna som den sicilianska maffian och floden Florens, på ett sätt som är enkelt men ändå fascinerande.

“Manuale d'amore” (“Kärlekshandbok”)

En romantisk komedi regisserad av Giovanni Veronesi 2005, den berättar de fyra stadierna av ett passionerat förhållande: kärlek vid första anblicken, processen att lära känna varandra, hjärtskär och resultatet av svek och övergivande, som alla berättas genom 4 separata par.

Om du är en entusiast av denna genre kommer den här filmen att utveckla ditt ordförråd på allt romantiskt.

“Viva la libertà” (“Long Live Freedom”)

En film från 2003 regisserad av Roberto Andò. Ledaren, Toni Servillo, (också berättaren i filmen La Grande Bellezza) berättar historien om Enrico Olivieri, en sekreterare för oppositionspartiet som förlorar populärt stöd och bestämmer sig för att fly till Frankrike, som ersätts av sin tvillingbror.

Handlingen berättas genom kontinuerlig användning av humor. Med tanke på att filmen behandlar omtvistade teman som yttrandefrihet och det italienska politiska systemet, rekommenderar vi den här filmen för studenter som är på mellannivå. Det är en fantastisk film att lära sig och lyssna på italienska accenter, eftersom alla skådespelare är italienska.

“Nuovo Cinema Paradiso” (“Cinema Paradiso”)

En italiensk klassiker om en bekännelse av kärlek på bio. Regisserad av Giuseppe Tornatore 1990 vann han en Oscar och ett Golden Globe-pris för "bästa utländska film". Det är ett drama som förmedlar det italienska livet efter kriget, som berättas genom Totos känslomässiga historia. Totò är ett 6-årigt barn som går till 'Alfredos projektionsbås' varje dag för att studera om filmer och odla en kärlek till film. Du kommer säkert att känna till den här filmen från sitt soundtrack, komponerad av Ennio Morricone och uppskattad över hela världen.

lära sig italienska
Att lära sig ett nytt språk är som att börja på ett helt nytt blad. Bild: Unsplash

Italienska: Hur man lär sig det

Det är uppenbarligen aldrig för sent att lära sig italienska med tanke på hur många sätt det finns att lära sig ett språk idag.
Men om du vill lära dig ett språk måste du vara disciplinerad och anstränga dig.

 • Vill du lära dig italienska online? Det finns många webbplatser (gratis eller till en kostnad) som erbjuder resurser för att lära sig italienska
 • Lär dig italienska gratis?  Det finns många olika sätt att lära sig. Var bara försiktig när det gäller platser som erbjuder dig att lära dig italienska på ett antal dagar gratis.

Varför lära sig italienska?

 1. Varför tror du att Mozart komponerade de flesta av sina operaer på italienska istället för tyska? Det är ett vackert språk!
 2. Medan franska ofta är känt som ett romantiskt språk är det ursprungliga romanska språket italienska! Italienska låter romantiskt och musikaliskt eftersom de flesta av dess ord slutar med en vokal. Söta ord är mycket effektivare på italienska!
 3. Enligt UNESCO (FN:s utbildnings-, vetenskapliga och kulturella organisation) finns de flesta av världens kulturarv i Italien: 60% av Europas konstnärliga skatter!
 4. Italien är en av de största ekonomierna i världen och det finns många företag som letar efter talare italienska och engelska. Ge dig själv den bästa chansen när det gäller att hitta ett jobb!
 5. Om du älskar konst, musik, design, arkitektur, opera eller mat är Italien där det är! Att lära sig italienska kan hjälpa till när det gäller en mängd olika områden. Italien är där uppe till exempel när det gäller kulinarisk konst, inredning, mode, grafisk design, möbeldesign och transport!
 6. Italienska är Latinas närmaste levande släkting. Genom att lära dig italienska lär du dig mer om latin.
 7. Lär dig mer om rötterna till ton engelska ord. Om du redan har lärt dig latin kommer italienska att vara en bit tårta!
 8. Du lär dig att tala snabbt!  Även om italienska uttal kan vara knepiga, kan skrivet italienska vara lätt att förstå eftersom inga bokstäver är tysta som på engelska. Det finns övningar på italienska som kan hjälpa dig med ditt uttal (för att inte tala om grammatiken).
 9. Du behöver inte undertexter när du tittar på italienska filmer! Vi kan alla vara överens om att titta på en film på sitt modersmål är bättre än dubbning. Det är hemskt att titta på skådespelare som inte är synkroniserade med ljudet.
 10. Italienska har gott om ord för mat! Om du älskar mat måste du lära dig italienska!
 11. Förstå vad du äter: När du till exempel äter ”farfalle”, äter du bokstavligen ”fjärilar” (inte fluga). Om du, som jag, älskar “arrabiata” sås, så äter du bokstavligen “arg” sås. Kort sagt, italienska kan hjälpa dig att lära dig mer om mat! Det finns inget bättre än en italiensk matlagningskurs som hjälper dig att lära dig italienska.
 12. Läs mellan raderna: Italienare är kända för att prata mycket med händerna. Det finns dock mer än bara det! Italienska kroppsspråk är nästan sitt eget språk! Du kan lära dig det också!
 13. Federico Fellini (en berömd italiensk regissör) sa en gång att "un linguaggio diverso è una diversa visione della vita" vilket betyder "ett annat språk är en annan syn på livet". Att lära sig italienska kommer att öppna ditt sinne och hjälpa dig att förstå italiensk kultur.
 14. Italienska, precis som att lära sig ett annat främmande språk, kommer att förbättra dina mentala förmågor, problemlösning och hjälpa minne. Studier har också visat att det kan minska risken för Alzheimers och demens.

Kort sagt, när det gäller att lära sig italienska:

 • Du kan lära dig italienska gratis så länge du är villig att lägga ner mycket tid, ansträngning och arbete!
 • Å andra sidan, om du bara gör några onlinelektioner och tittar på några YouTube-videor, kommer dina framsteg att vara begränsade.
 • Titta på nyheterna på italienska, lyssna på radio på italienska, titta på filmer på italienska, etc. Detta kan hjälpa dig att förbättra din förståelse, ordförråd och grammatik! Du lär dig också mer om italiensk kultur än vad du skulle göra med en online-kurs!
 • För att lära dig mer och bli tvåspråkig bör du resa till Italien! Vardagliga situationer med modersmål ger dig möjlighet att öva och förbättra. Du får se hur långt du har kommit! För att förbättra oralt finns det inget bättre än att prata!
>

Plattformen som kopplar samman privatlärare och elever

Första lektionen gratis

Tycker du om artikeln? Visa det gärna!

5,00 (1 note(s))
Loading...

Tatiana

A lean mean word-killing machine that loves everything written.