Det finns många olika anledningar till att lära sig ett nytt språk, italienska är inget undantag. Till att börja med kanske du bara tycker att det italienska språket låter vackert.

När det gäller kategorin "vackra språk" är italienska definitivt ett av dem. Vissa italienska fraser kan få till och med få frusna hjärtan att smälta.

Kanske är det därför du har bestämt dig för att lära dig språket trots att du bokstavligen aldrig har uttalat några italienska ord i ditt liv. Oavsett vilka skäl du har för att starta ett språkäventyr så har vi några råd till dig om hur du kan lära dig italienska.

De bästa lärarna i Italienska tillgängliga
Deborah
5
5 (9 recensioner)
Deborah
300 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Stefano
5
5 (10 recensioner)
Stefano
250 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Francesca
5
5 (25 recensioner)
Francesca
550 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Teresa
5
5 (6 recensioner)
Teresa
400 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Stefania
5
5 (15 recensioner)
Stefania
256 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Brandon matteo
5
5 (6 recensioner)
Brandon matteo
300 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Erika
5
5 (7 recensioner)
Erika
400 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Francesca
5
5 (3 recensioner)
Francesca
259 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Deborah
5
5 (9 recensioner)
Deborah
300 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Stefano
5
5 (10 recensioner)
Stefano
250 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Francesca
5
5 (25 recensioner)
Francesca
550 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Teresa
5
5 (6 recensioner)
Teresa
400 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Stefania
5
5 (15 recensioner)
Stefania
256 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Brandon matteo
5
5 (6 recensioner)
Brandon matteo
300 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Erika
5
5 (7 recensioner)
Erika
400 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Francesca
5
5 (3 recensioner)
Francesca
259 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Nu kör vi!

Varför ska man lära sig italienska?

Det här är en intressant fråga. Sanning är att du egentligen inte behöver ha någon bra anledning att lära dig italienska. Om du känner för att lära dig italienska, är det bara göra det.

Men när det gäller personlig utveckling och fördelarna med det, borde vi verkligen formulera denna fråga som "Varför ska man lära sig italienska idag istället för i morgon?".

Italienska är det andra mest talade språket bland länderna i Europeiska unionen. Det kan tyckas märkligt men det är sant.

Först ligger tyska med 79 miljoner talare. Sedan kommer italienska som talas av cirka 63 miljoner människor. På tredje plats ligger franskan på med 60 miljoner. De allra flesta av dessa människor finns i Italien, Schweiz, Vatikanstaten, San Marino och Malta. Ta italienska kurser stockholm eller vart du än befinner dig i Sverige.

Italienska lyfter ditt CV

När det gäller flerspråkiga kandidater som söker jobb så talar de flesta engelska, tyska eller spanska. Att lära sig italienska och ta italienska lektioner kan göra en kandidat unik. Det gör också att de blir mer attraktiva för blivande arbetsgivare.

Att lära sig italienska kan göra underverk för karriären. Det finns många fördelar med att ta en kurs i italienska. Även för jobb som inte kräver att du vet hur man talar italienska, är arbetsgivare ofta imponerade av kandidater som lärt sig att tala ett främmande språk.

person söker jobb i Italien
Att ha italienska på ditt CV gör dig attraktiv för arbetsgivare. Lär dig italienska och förbered dig för en arbetsintervju i Italien.

En världsberömd kultur

En annan anledning att börja lära sig italienska är att komma närmare den italienska kulturen. Oavsett vilken typ av språkkurs du går eller om du vill lära dig italienska gratis kommer du att lära dig mer om inte bara det italienska språket utan också om den kulturskatt Italien sitter på.

Italien är en av världens mest populära turistmål och miljoner flockas dit varje år för att upptäcka la dolce vita, dess vackra landskap, monument och dess språk. För att inte tala om renässansens (Florens) födelseplats och dess otroliga mat.

Att känna till språket, även om du inte är flytande, eller att ha förståelse för grundläggande italienska uttryck är alltid en stor fördel när du besöker Italien. Det kan hjälpa till att göra resan mycket trevligare.

Du behöver inte ens ta en intensiv italiensk kurs, du kan alltid ta italienska lektioner online eller studera på egen hand genom att öva på några italienska verb. Du kan också till exempel ladda ner appar för att lätt kunna studera italienska under resans gång.

Vissa likheter med det svenska språket

Det första du måste veta när du börjar lära dig italienska från början är att du faktiskt inte riktigt lär dig italienska från grunden. Faktum är att svenskan har många låneord som är av latinskt eller franskt ursprung, vilket betyder att det har delat rötter med italiensk ordförråd.

Det betyder att vissa ord kommer att likna svenska ord och även om italienska är ett främmande språk blir det inte så främmande trots allt. Men betyder det att italienska lätt att lära sig?

Inte riktigt. Det betyder dock att det tenderar att vara lättare att lära sig än språk som ryska eller kinesiska.

Studier visar att det är lättare att lära sig ett språk om det har mycket gemensamt med ditt modersmål. Det hjälper också när det använder samma alfabet som ditt.

Tyvärr, eftersom det är ett romanskt språk, liknar italiensk grammatik mer den franska och spanska och italienska verb har gott om böjningar. Medan italienska förmodligen lättare lärs av en spanska eller franska talare är det inte omöjligt för en svensktalande att behärska språket.

Faktum är att med tillräckligt med tid och ansträngning kan alla språk läras av alla i alla åldrar!

tre elever studerar italienska och pekar på en laptop
Lär dig italienska i skolan, tillsammans med andra eller på egen hand. Välj det tillvägagångssätt som passar dig bäst.

Självstudier i italienska

Låt oss ta en titt på ett av de bästa sätten att lära sig ett språk på när du börjar från grunden. Innan du flyger till Italien och fördjupar dig i språket och kulturen, rekommenderar vi att du lär dig grunderna i italienska med hjälp av en privatlärare.

Medan språkutbyte är det bästa sättet att lära sig ett språk på kan det alltid hjälpa att antingen ha gått en italiensk språkkurs i skolan eller på en särskild språkskola. Det kan också vara fördelaktigt att ha haft konversationskurser med en privatlärare så att du har de mest nödvändiga språkkunskaperna när du landar i Italien.

Om du vill lära dig grunderna rekommenderar vi en privatlärare som hjälper dig att tala italienska på nolltid. Om du tittar på Superprofs hemsida kan du hitta en privatlärare som bor nära dig och som erbjuder språkkurser och italienska för nybörjare.

Hittar du ingen nära dig så finns det en stor chans att många andra privatlärare erbjuder onlineundervisning. Då spelar det ingen roll vart i vårt avlånga land ni befinner er.

Majoriteten av Superprofs privatlärare bjuder på den första kurstimmen så att du får ha en testlektion för att se om den läraren är rätt för dig. När du hittar en lärare som passar dig kommer hen kunna lära dig allt du behöver veta innan du åker till Italien.

Du kommer antagligen att börja med de viktigaste verben som ”fare” (do), “avere” (have), “essere” (be ”), etc. Sen går du förmodligen över till siffrorna, pronomen och vardagliga ordförråd.

Du kan lära dig allt detta mycket snabbt med hjälp av en privat handledare. Till skillnad från ett klassrum med 30 studenter kommer privat handledning att fokusera enbart på dig och anpassas efter din situation.

Om du kämpar med något kommer din privatlärare att vara där för att hjälpa dig. Även när man börjar från grunden är privat privatlektioner ett av många snabba sätt att lära sig italienska.

Så leta efter italienska kurser Stockholm eller Göteborg för att hitta en handledare nära dig!

person backpackar i italiensk stad
Res genom Italien för att dina smultronställen samtidigt som du lär dig italienska.

Skapa ordlistor för att utöka ditt ordförråd

Förutom privatundervisning så är även detta en bra teknik för att utöka ditt ordförråd utanför lektionstid. Enkelt och väldigt effektivt. Medan du lär dig grunderna i italienska, som böjningar och grammatik, bör du också arbeta med att förbättra ditt ordförråd. Om du inte arbetar med ditt ordförråd spelar det ingen roll hur bra din grammatik är.

Utan en brett vokabulär har du inga ord att arbeta med under dina italienska konversationer! Hur du vill organisera dina listor är helt upp till dig och beror på hur du känner att du lär dig på bästa sätt.

Men du kan exempelvis börja med att sätta ihop en lista med viktiga vardagliga verb. Sedan en lista över kroppsdelar. Därefter kan du sätta ihop listor med siffror, mat, transport, sport, kläder, djur etc. Du bör också sätta ihop en lista med nya ord och fraser i slutet av varje språklektion. Jobbar du hårt borde du kunna lära dig upp till 20 ord per dag.

Du kan också gruppera dessa listor efter ordtyper som adjektiv, substantiv, verb etc. Detta är en metod som man rekommenderar att alla språkstudenter använder sig av oavsett nivå.

Åk till Italien

Nu när du kan grunderna, är du redo att åka till Italien? Självklart är du det! Boka flyget, köp tågbiljetten eller tanka bilen och åk så snabbt du bara kan! Naturligtvis kan du alltid åka till Italien innan du lyckats lära dig dina första meningar. För det fantastiska med detta är att förr eller senare får alla grepp om de språk som de är i gång med att lära sig.

Men att ha grunderna innan du landat i Italien kan hjälpa att hitta ett jobb. Att få ett jobb kommer i sin tur att hjälpa dig att lära dig ännu mer italienska. Men för att få en kickstart är det absolut bästa sättet att lära sig italienska, att ta hjälp av en privatlärare. Du kan kombinera de med självstudier för att lära dig så mycket du kan så snabbt du kan.

Om du gör det kommer du att ha en mycket bra nivå på din italienska på bara sex månader. Så räkna ut vilket datum det är sex månader från idag och sätt igång med dina studier bums!

>

Plattformen som kopplar samman privatlärare och elever

Första lektionen gratis

Tycker du om artikeln? Visa det gärna!

5,00 (1 note(s))
Loading...
porträttbild på författaren tina

Tatiana

En nyfiken skribenten som alltid letar efter något nytt att lära sig mer om. Brinner för att läsa, resa, skriva och dansa.