Det finns många olika anledningar till att lära sig ett nytt språk, särskilt italienska. För det första kanske du bara tycker att det italienska språket låter vackert. När det gäller "vackra språk" är italienska definitivt ett av dem. Italienska fraser kan få ditt hjärta att smälta. Kanske är det därför du har bestämt dig för att lära dig språket trots att du bokstavligen aldrig har uttalat några italienska ord i ditt liv. Oavsett dina skäl för att starta ett språkinlärningsäventyr, har vi några råd till dig om hur du lär dig italienska.

De bästa lärarna i Italienska tillgängliga
Francesca
5
5 (14 recensioner)
Francesca
400 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Erika
5
5 (7 recensioner)
Erika
400 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Stefano
5
5 (5 recensioner)
Stefano
250 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Deborah
5
5 (4 recensioner)
Deborah
250 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Teresa
5
5 (6 recensioner)
Teresa
350 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Maria paola
5
5 (1 recensioner)
Maria paola
300 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Miriam
5
5 (6 recensioner)
Miriam
200 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Katia
Katia
300 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Francesca
5
5 (14 recensioner)
Francesca
400 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Erika
5
5 (7 recensioner)
Erika
400 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Stefano
5
5 (5 recensioner)
Stefano
250 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Deborah
5
5 (4 recensioner)
Deborah
250 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Teresa
5
5 (6 recensioner)
Teresa
350 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Maria paola
5
5 (1 recensioner)
Maria paola
300 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Miriam
5
5 (6 recensioner)
Miriam
200 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Katia
Katia
300 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Nu kör vi!

Varför ska man lära sig italienska?

Det här är en intressant fråga. Du behöver egentligen ingen anledning att lära dig italienska. Om du känner för att lära dig italienska, bör du bara göra det. Men när det gäller personlig utveckling och fördelarna borde vi verkligen formulera denna fråga som "Varför ska man lära sig italienska idag istället för i morgon?" Italienska är det tredje mest talade språket i Europeiska unionen. Det kan tyckas konstigt men det är sant. Först ligger tyska med 79 miljoner talare. Sedan är det engelska med 65 miljoner talare. Italienska talas av cirka 63 miljoner talare och franska ligger på fjärde plats med 60 miljoner talare i hela EU. De allra flesta av dessa människor finns i Italien, Schweiz, Vatikanstaten, San Marino och Malta.

Italienska lyfter ditt CV

När det gäller flerspråkiga kandidater talar de flesta engelska, tyska eller spanska. Att lära sig italienska och ta italienska lektioner kan ge en kandidat en unik försäljningsargument, vilket gör dem mer attraktiva för blivande arbetsgivare. Att lära sig italienska, även från grunden, kan göra underverk för karriären och du har många möjligheter med en kurs i italienska. Även för jobb som inte kräver att du vet hur man talar italienska, är arbetsgivare ofta imponerade av kandidater som lärde sig att tala ett främmande språk.

lär dig italienska
Att lära sig italienska, även från grunden, kan göra underverk för karriären. Även för jobb som inte kräver att du vet hur man talar italienska, är arbetsgivare ofta imponerade av kandidater som lärde sig att tala ett främmande språk. Så börja läsa tidningar på italienska redan idag! Bild: Unsplash

En världsberömd kultur

En annan anledning att börja lära sig italienska är att komma närmare den italienska kulturen. Oavsett vilken typ av språkkurs du går, kommer du att vara hårt pressad att inte höra något om Italiens underbara språk och kultur. Italien är en av världens mest populära turistmål och miljoner flockas dit varje år för att upptäcka dolce vita, dess vackra landskap, monument och dess språk, för att inte tala om renässansens (Florens) födelseplats och dess otroliga rätter. Att känna till språket, även om du inte är flytande, eller att ha förståelse för grundläggande italienska uttryck är alltid en stor fördel när det gäller att besöka landet och det kan hjälpa till att göra varje resa mycket trevligare. Du behöver inte ens ta en intensiv italiensk kurs, du kan alltid ta italienska lektioner online genom att öva på några italienska verb eller ladda ner och studera en parlör före din resa till Italien.

Stora likheter med det engelska språket

Det första du måste veta när du börjar lära dig italienska från början är att du inte riktigt lär dig italienska från grunden. Faktum är att hälften av det engelska ordförrådet är av latinskt eller franskt ursprung, vilket betyder att det har delat rötter med italiensk ordförråd. Det betyder att många ord kommer att likna engelska ord och även om italienska är ett främmande språk är det inte så främmande.

Betyder det att italienska är lätt att lära sig?

Inte riktigt. Det betyder dock att det tenderar att vara lättare att lära sig än språk som ryska eller kinesiska. Studier visar att det är lättare att lära sig ett språk, som italienska om det har mycket gemensamt med ditt modersmål. Det hjälper också när det använder samma alfabet som ditt. Tyvärr, eftersom det är ett romanskt språk, liknar italiensk grammatik mer den franska och spanska och italienska verb har gott om böjningar. Medan italienska förmodligen lättare lärs av en spanska eller franska talare är det inte omöjligt för en engelsktalande att behärska språket.

Faktum är att med tillräckligt med tid och ansträngning kan alla språk läras av alla i alla åldrar!

Ta privata självstudier i italienska

Låt oss ta en titt på ett av de bästa sätten att lära sig ett språk när du börjar från grunden. Innan du flyger till Italien och fördjupar dig i språket, rekommenderar vi att du lär dig grunderna i att tala italienska med hjälp av en privatlärare. Medan språkutbyte är det bästa sättet att lära sig ett språk kan det alltid hjälpa att antingen ha gått en italiensk språkkurs i skolan eller på en särskild språkskola eller ha haft konversationskurser med en privatlärare så att du har nödvändiga språkkunskaper när du landar i Italien. Om du vill lära dig grunderna rekommenderar vi en privatlärare som hjälper dig att snabbt lära dig italienska.

Om du tittar på Superprofs webbplats kan du hitta en privatlärare som erbjuder språkkurser och italienska för nybörjare som bor och arbetar nära dig. De kommer att kunna lära dig allt du behöver veta innan du åker och de flesta handledare kommer att erbjuda gratis italienska lektioner under den första timmen så att du kan se om de är rätt person för dig. Grazie!

Du kommer antagligen att börja med de viktigaste verben som ”fare” (do), “avere” (have), “essere” (be ”), etc.

Sen går du förmodligen över siffrorna, pronomen och vardagliga ordförråd. Du kan lära dig allt detta mycket snabbt med hjälp av en privat handledare. Till skillnad från ett klassrum med 30 studenter kommer privat handledning att fokusera enbart på dig och anpassas till dig. Om du kämpar med något kommer din handledare att vara där för att hjälpa dig. Även när man börjar från grunden är privat italiensk handledning ett av de snabbaste sätten att lära sig. Så leta efter italienska kurser Stockholm eller Göteborg för att hitta en handledare nära dig!

lär dig italienska
Italien är en av världens mest populära turistmål och miljoner flockas dit varje år för att upptäcka dolce vita, dess vackra landskap, monument och dess språk, för att inte tala om renässansens (Florens) födelseplats och dess otroliga maträtter. Bild: Unsplash

Skapa ordlistor för att förbättra ditt italienska ordförråd

Förutom privata handledning är detta en bra teknik. Enkelt men ändå effektivt. Medan du lär dig grunderna i italienska som böjningar och grammatik, bör du också arbeta med att förbättra ditt ordförråd. Om du inte arbetar med ditt ordförråd spelar det ingen roll hur bra din grammatik är. Du har inga ord att arbeta med under dina italienska konversationer! Du kan göra detta genom att aktivera ditt visuella minne. Det är enkelt: skapa dina egna ordförrådslistor. Du kan också organisera dem efter tema.

Börja med att sätta ihop en lista med viktiga vardagliga verb. Sedan en lista över kroppsdelar. Därefter kan du sätta ihop listor med siffror, mat, transport, sport, kläder, djur etc. Du bör också sätta ihop en lista med nya ord och fraser i slutet av varje språklektion. Tack vare de lexikala likheterna mellan engelska och italienska borde du kunna lära dig upp till 20 ord per dag. Du kan också gruppera dessa listor efter ordtyper som adjektiv, substantiv, verb, länkar etc. Detta är en metod som du definitivt bör prova om du också tar italienska på gymnasie- eller A-nivå.

Åk till Italien

Nu när du kan grunderna, är du redo att åka till Italien? Du har lärt dig grunderna. Det finns inget annat att göra än att åka till Italien. Ditt nästa steg är på planet så fort tillfället ges. Naturligtvis kan du alltid åka till Italien innan du lär dig ett enda ord. Det fantastiska med detta är att förr eller senare får alla grepp om det. Men bör du förmodligen ha grunderna. Detta hjälper dig till exempel att hitta ett jobb. Att få ett jobb hjälper dig att lära dig ännu mer italienska. Kort sagt, om du börjar från början, börja med privat handledning, personliga studier och slutligen åk dit. Om du gör det kommer du att ha en mycket bra nivå på sex månader. Om du är modig nog, varför inte åka direkt till Rom? Lär dig att behärska italienska på egen hand med hjälp av vår hemsida!

>

Plattformen som kopplar samman privatlärare och elever

Första lektionen gratis

Tycker du om artikeln? Visa det gärna!

5,00 (1 note(s))
Loading...

Tatiana

A lean mean word-killing machine that loves everything written.