Internetanvändningen har exploderat sedan början av 2000-talet och barn i grundskolan lär sig om att använda datorer och är vana att surfa på internet när de når gymnasiet.

Datorprogram, appar och webbplatser kan alla spela en viktig roll i barnets utbildning och kan användas för studier, revisioner och arbete. Det finns verktyg som är lämpliga för elever i grundskolan, gymnasiet, college och universitet.

Numera använder studenter systematiskt nätet för sina läxor. De kan använda den för att gå tillbaka över sitt arbete, forska eller till och med komma ikapp med sina klasskamrater.

Vid gymnasiet är kunskaper om datorer nästan nödvändiga för studenter. Många studenter gör sitt arbete på datorer nu med studenter som inte använder dator som minoritet.

Med tanke på hur mycket eleverna använder datorer måste eleverna veta hur man använder dem.

Så vilka är de mest effektiva sätten att göra dina läxor digitalt?

I den här artikeln tittar vi på vilka program du kan använda för att göra dina läxor, hur du undviker plagiering, där du kan få hjälp med dina läxor online och ge tips och råd för att få ut det mesta av dina läxor.

De bästa lärarna i Läxhjälp
Första kursen gratis!
Johannes
5
5 (11 recensioner)
Johannes
300 kr
/h
Första kursen gratis!
Amanda
Amanda
299 kr
/h
Första kursen gratis!
Céline
5
5 (5 recensioner)
Céline
450 kr
/h
Första kursen gratis!
Tor
Tor
250 kr
/h
Första kursen gratis!
Sandra
Sandra
200 kr
/h
Första kursen gratis!
Eddy
Eddy
199 kr
/h
Första kursen gratis!
Kristian
Kristian
150 kr
/h
Första kursen gratis!
Christian
Christian
200 kr
/h
Första kursen gratis!
Johannes
5
5 (11 recensioner)
Johannes
300 kr
/h
Första kursen gratis!
Amanda
Amanda
299 kr
/h
Första kursen gratis!
Céline
5
5 (5 recensioner)
Céline
450 kr
/h
Första kursen gratis!
Tor
Tor
250 kr
/h
Första kursen gratis!
Sandra
Sandra
200 kr
/h
Första kursen gratis!
Eddy
Eddy
199 kr
/h
Första kursen gratis!
Kristian
Kristian
150 kr
/h
Första kursen gratis!
Christian
Christian
200 kr
/h
Första kurstimmen gratis>

Program för läxhjälp

Från grundskolan till universitetet får eleverna läxor för att öva vad de har gjort i klassen, konsolidera sina kunskaper om ett visst ämne eller förbereda något för en kommande lektion.

Läxor är användbara för att lära sig nya begrepp genom övning. I vissa fall kommer deras läxor att klassificeras och även saker som presentation, stavning och estetik kommer att påverka den totala poängen.

Vissa program och verktyg kan göra läxor mycket enklare. Om du är trött på att skriva för hand kan en kontorssvit som Microsoft Office hjälpa till. Du kan använda Word för ordbehandling, PowerPoint för presentationer och Excel för kalkylark och beräkningar etc.

läxhjälp
Det finns webbplatser med handledare som erbjuder akademiskt stöd, läxhjälp och lektioner i konst och hantverk, musikinstrument och till och med livscoaching. Bild: Unsplash

Det finns också gratis kontorssviter tillgängliga online. De mest populära inkluderar:

 • LibreOffice
 • Öppet kontor
 • GoogleDocs
 • Zoho
 • iWorks

Stavningskontroll kommer också att hantera stavning, grammatik och syntaxfrågor. Det finns ordböcker tillgängliga på engelska och främmande språk så att du också kan få hjälp med dina läxor på främmande språk. Med ett par klick kan du hitta definitioner, synonymer och antonymer. Tack vare internet kan du ta med Oxford Dictionary överallt.

Se till att du har stavningskontroll aktiv när du arbetar eftersom ingenting stör lärarna mer än lata och enkla stavfel med tanke på det stora verktyget som finns för att undvika dem.

Vissa verktyg kan hjälpa dig att förbättra ditt skrivande och ju mer du använder dem, desto mer lär de dig om vilka typer av misstag du regelbundet gör och vilka typer av lösningar som kan göra ditt skrivande bättre.

Glöm inte heller presentationen. Det finns många utmärkta datorpubliceringslösningar som hjälper dig att skapa professionellt utseende. De kan vara bra för omslaget till en uppsats eller en avhandling och lösningar som Scribus, InDesign och Google Slides är alla värda att kolla in.

Det finns också program du kan använda för matematik, naturvetenskap, historia och geografi. Geogebra är till exempel en gratis matematikapp som kan användas för både undervisning och inlärning av geometri, algebra, statistik och kalkyl. Det är ett användbart verktyg för gymnasieelever att använda när de gör sina matematiska läxor.

Dessa typer av verktyg kan också användas för att slutföra arbete, hjälpa till med revision eller göra lite extra studier.

Läs mer om hur du använder digitala verktyg för dina läxor.

Plagiat

Vissa elever är frestade att kopiera och klistra in någon annans arbete. Genom att göra detta riskerar de att få några mycket hårda straff.

Plagiering är olagligt så det är en mycket bättre idé att bara få hjälp från en privat handledare än att kopiera andras arbete utan att hänvisa till referens.

Studenter får lära sig under hela skolan att de inte kan plagiera eller kopiera och av gymnasiet, högskolan och universitetet förväntas studenterna korrekt hänvisa till allt arbete de använder eller drar nytta av i sina uppsatser eller arbete.

De flesta plagiering beror på att eleverna tror att det är en genväg för att få jobbet gjort eller brist på förtroende för sitt arbete, men det är ändå potentiellt olagligt.

Om du behöver hjälp med att förbättra ditt arbete är det en bättre idé att få hjälp av en handledare, vän eller familjemedlem snarare än att plagiera.

Om du är orolig för att av misstag kopiera någon annans arbete eller plagiera, finns det verktyg att kontrollera. Det finns många av dem online. Här är en icke-uttömmande lista:

 • Positeo
 • Copyscape
 • Quetext
 • Easybib
 • PlagScan
 • Copyleaks
 • Små SEO-verktyg
 • Plagiarisma

Oberoende studier kan också hjälpa till att förbättra ditt minne. Det betyder dock inte att de kan göra allt på egen hand. En handledare är ett bra alternativ för att hjälpa elever som kämpar.

Ta reda på mer om att undvika plagiering.

Online läxhjälp

Det finns många populära webbplatser. För studenter som behöver hjälp med sina läxor finns det en uppsjö av webbplatser med samma fokus.

Oavsett om du behöver hjälp med att revidera, få dina läxor gjort eller ett komplicerat koncept förklarat på ett annat sätt, kan online-resurser vara oerhört användbara.

Med lockdown och begränsningar är det knappast förvånande att en hel del studenter behöver hjälp med att komma ikapp med sitt arbete eller ytterligare akademiskt stöd. Det finns också webbplatser som kan hjälpa till med det.

Behöver du privatundervisning på engelska eller matematik?

Varje student kan njuta av skräddarsydd undervisning i ett brett utbud av akademiska ämnen och skolor.
För att hitta privata handledare, kolla in följande webbplatser:

 • Tutorjakt
 • UK Tutors
 • Tutorful
 • Superprof
 • MyTutor
 • Tutorfair

Det finns webbplatser med handledare som erbjuder akademiskt stöd, läxhjälp och lektioner i konst och hantverk, musikinstrument och till och med livscoaching.

Oavsett om du behöver grupphandledning, inhämtningskurser, onlineundervisning eller hjälp med revision, kan handledare ge dig lektioner som planeras runt dig, dina styrkor och svagheter och hur du vill lära dig.

Kolla in våra favoritwebbplatser för att hjälpa dig med dina läxor.

läxhjälp
Läxor är användbara för att lära sig nya begrepp genom övning. I vissa fall kommer deras läxor att klassificeras och även saker som presentation, stavning och estetik kommer att påverka den totala poängen. Bild: Unsplash

Användbara tips för att göra dina läxor digitalt

Internet används regelbundet av människor som letar efter svar och barn lär sig nu från en mycket ung ålder om hur användbart det här verktyget kan vara. Problemet är att vissa föräldrar inte är så kunniga när det gäller teknik.

Nätet är bra för forskning, men det finns några fallgropar som du måste undvika.

Här är några av våra tips.

Det första eleverna kommer att göra är att söka efter sina svar med hjälp av sökmotorer. Borta är dagarna för att skura biblioteket efter rätt avsnitt och rätt läsmaterial från pålitliga källor.

Lyckligtvis ger internet dig tillgång till många fler källor än hyllorna i ditt lokala bibliotek. Men se till att källorna du använder är tillförlitlig och trovärdig. Se till att informationen du hittar kommer från en ansedd källa som ett museum, pålitliga medier och innehåller information och påståenden som också kan verifieras någon annanstans.

Om du använder Wikipedia, se till att du kontrollerar källorna eftersom fel kan vara vanliga. När allt kommer omkring kan webbplatsen redigeras av vem som helst.

Undvik att kopiera och klistra in direkt från dina källor. Om du gör det, se till att du korrekt citerar referens med den önskade stilen på din skola eller universitet.

Internet är en guldgruva med information men det kan också vara en källa till distraktion. Undvik att bläddra igenom din tidslinje och öppna irrelevanta webbplatser när du ska arbeta. För mycket information kan också vara distraherande och se till att du är uppmärksam på detaljerna.

Vissa föräldrar gillar att kontrollera och begränsa hur mycket tid deras barn spenderar online. Tveka inte att kontrollera ditt barns beteende online och reglera hur mycket tid du spenderar framför skärmen.

Med några bra metoder kan det vara kraftfullt att använda internet för läxor och forskning.

Kolla in våra favoritläxor online.

Om du eller ditt barn behöver lite extra hjälp med sina läxor eller att lära sig hemifrån, kan du överväga att komma i kontakt med en av de många begåvade och erfarna handledarna på Superprof. Det finns tusentals handledare som erbjuder undervisning i akademiska ämnen, konst och hantverk, främmande språk, musikinstrument och till och med studiefärdigheter och läxhjälp så att du är tvungen att hitta en som hjälper dig.

Du kan få personlig undervisning, onlineundervisning eller till och med gruppundervisning. Varje lektionstyp kommer med sina fördelar och nackdelar, så tänk noga över vilka som fungerar bäst för dig, din föredragna inlärningsstil och din budget.

Lyckligtvis erbjuder många handledare på Superprof den första lektionen gratis så att du kan prova flera olika handledare och inlärningsmetoder innan du väljer den som passar dig.

Behöver du en lärare i Läxhjälp ?

Gillar du artikeln?

5,00/5 - 1 vote(s)
Loading...

Tatiana

A lean mean word-killing machine that loves everything written.