Utmärkt
recensioner på

Lär dig läxhjälp online eller på plats med våra privatlärare

Se fler lärare

5.0 /5

Våra fantastiska lärare med ett genomsnittsbetyg på 5.0 stjärnor baserat på fler än 17 omdömen.

258 kr/h

Bra priser: 95% av lärarna erbjuder första lektionen gratis med ett genomsnittspris på 258 kr/h

5 h

Snabba svar! Våra lärare svarar vanligtvis på din kursförfrågan inom 5 timmar.

Att lära sig läxhjälp har aldrig
varit så enkelt

2. Planera dina lektioner i Läxhjälp

Diskutera med din lärare för att komma överens om upplägg och tillgänglighet. Schemalägg dina lektioner och betala tryggt via vår plattform.

3. Lär dig nya saker om Läxhjälp.

Vårt fantastiska Elevpass ger dig obegränsad tillgång till alla lärare, tränare och handledare under en månad. Passa på att upptäcka ny kunskap med fantastiska människor.

Våra tidigare elever
utvärderade sina lärare i
läxhjälp

Mats

Lärare i läxhjälp

Otroligt bra på att förklara, väldigt hjälpsam och trevlig.

Johannes

Lärare i läxhjälp

Det är väldigt lätt att kommunicera och studera tillsammans med Johannes. Han förklarar väldigt bra och han är en rolig lärare. Jag är glad att jag kunde hitta honom.

Anel, för 3 månader sedan

Johannes

Lärare i läxhjälp

Johannes är en väldigt engagerad lärare som verkligen bryr sig om att hjälpa och stötta sin elev. Han kommer med nya och pedagogiska vinklar på problem och gör det roligt att studera. Dessutom är han alltid glad och sprider glädje vid...

Engla, för 3 månader sedan

Johannes

Lärare i läxhjälp

I had a discrete mathematics course on KTH, one of the hardest ones in my program. Alot of combinatoric problems, counting problems that sometimes were easy to explain with words, sometimes not. But the problem almost all of the time was translating...

Fabian, för 3 månader sedan

Johannes

Lärare i läxhjälp

Johannes är otroligt pedagogisk och har hjälpt mig att klara av min kurs. Han anpassar tempot efter förutsättningarna och ser alltid till att man förstått det man gått igenom. Kan starkt rekommendera Johannes till övriga som skulle behöva...

Carl-william, för 5 månader sedan

Johannes

Lärare i läxhjälp

Johannes är en jättebra lärare som verkligen gör sitt bästa för att hjälpa dig att förstå matematik på ett sätt för dig. Han är även super trevlig och enkel att ha att göra med!

Brian, för 6 månader sedan

Vanliga frågor och svar

💰 Vad är det genomsnittliga priset för en lärare i Läxhjälp?

Genomsnittspriset för en kurs i Läxhjälp är 258 kronor.

 

Priset skiljer sig pga flera olika faktorer: 

 

 • Erfarenheten en lärare har inom ämnet
 • Var kursen är (online eller hemma) samt beroende på geografisk plats
 • kursernas längd och frekvens

 

97% av lärarna erbjuder första kursen gratis.

 

Upptäck priserna för lärare nära dig.

💡 Varför ska jag ta en kurs i Läxhjälp?

Läxhjälp med en erfaren lärare ger dig möjligheten att utvecklas snabbare.

 

Du väljer din lärare och planerar dina kurser i online eller "offline". 

 

En kursförfrågan låter dig chatta direkt med läraren för att organisera lektioner med förtroende.

 

En sökmotor låter dig hitta den perfekta läraren för just dig. Sök bland miljontals lärare i hela världen eller hitta någon som bor nära. 

 

Starta din sökning enkelt, med ett klick.

💻 Våra lärare ger undervisning online inom Läxhjälp!

Majoriteten av våra lärare i läxhjälp erbjuder kurser online.

 

Tveka inte att konsultera deras annonser eller gå igenom motorn ("webbkamera" -filtret) för att upptäcka kurserna i  Läxhjälp  som finns tillgängliga via webbkamera. 

🎓 Hur många lärare är tillgängliga att ge kurs inom Läxhjälp?

56 lärare inom Läxhjälp erbjuder kurser på Superprof. 

 

Kolla in deras profiler och välj den som bäst passar dina förväntningar.

 

Välj mellan 56 profiler.

✒️ Vilket genomsnittsbetyg har våra lärare i Läxhjälpl mottagit?

Bland 17 olika recensioner, har eleverna gett ett genomsnittsbetyg på 5.0 av 5.

 

Skulle ett problem uppstå med undervisningen, är kundservice tillgänglig på vardagar för att hjälpa till att hitta en lösning.

 

För varje ämne kan du se recensionerna av eleverna.

Vill du lära dig läxhjälp?

Du har många talangfulla lärare i läxhjälp att välja mellan!

Se fler lärare Nu kör vi!

Nå nya nivåer i skolan med hjälp av läxhjälp i Sverige

Allt för ofta har elever stora problem i skolan, det tycks vara så att detta blir något mer allt vanligare dessutom. Men varför är det så? Många menar att anledningen till att detta är något som blir allt vanligare är för att skolan helt enkelt inte är anpassad för den individuella eleven. Vi känner säkert alla igen att man lär sig så pass mycket mer när man är ensam med en lärare. Varför är det då så att vi ofta tenderar till att lära oss snabbare, effektivare och lättare när man får en mer anpassad undervisning?

Anledningen till detta är för att när en lärare endast behöver fokusera på en elev kan läraren anpassa undervisningen efter eleven, något som inte går i ett klassrum fullt av elever. Detta är dessutom något som blir allt vanligare, att klassrummen fylls allt mer. Om du exempelvis går på högskolan vet du verkligen vad detta innebär. Vissa kurser på högskolan kan vara så fullproppade att det är upp till 200 elever som alla är på samma föreläsning, då kan läraren verkligen inte anpassa undervisningen till en unik elev. 

Vad händer om man hamnar bakom i skolan?

Ställ dig frågan vad händer ifall du hamnar bakom i skolan, speciellt när undervisningen inte kan anpassas efter den individuella eleven. Tänk dig scenariot av att varit sjuk under 1-2 veckor varav sedan komma tillbaka till skolan. Vad kommer ha hänt? En sak är iallafall säker läraren kommer inte att ha pausat undervisningen för att anpassa studietakten efter den eleven som har varit borta, tvärtom så kommer undervisningen ha tuffat på som ett tåg. Det som då förväntas av eleven är att hen ska ta igen det som hen har missat hemma på sin fritid. Men i samband med att man redan har mycket läxor och annat arbete som man behöver ta hem från skolan till sin fritid kan det innebär att det blir alldeles för mycket jobb.

När man dessutom behöver fokusera på saker som de andra eleverna i skolan redan gått förbi och inte har möjligheten till att jobba med det som de andra håller på med nu kommer det bli en slags snöbollseffekt av att man hamnar ännu mer bakom. Detta blir en så kallad ond cirkel och kan ofta vara väldigt svår att ta sig ur.

Ta dig ut ur den onda cirkeln genom läxhjälp!

Att på egen hand behöva ge sig på en så pass stort jobb som att inte bara jobba med de läxor som gäller för veckan utan även ta igen upp till en månads arbete är varken roligt eller lätt. Det kan tillochmed känns så hopplöst att man ger upp, vilket i längden bara gör det ännu värre. Men som tur är finns det en lösning på problemet! Istället för att behöva ge sig på allt detta helt själv är det som i många andra scenarion bra att ta hjälp från någon annan.

Vem ska man då ta hjälp från? I många fall så kan lärare på skolan erbjuda en viss läxhjälp, det skulle vara perfekt om det faktiskt var så att skolan hade resurser nog till att erbjuda alla elever detta. Men tyvärr så är verkligheten långt ifrån detta… I de absolut flesta fall så har skolan inte någon möjlighet till att erbjuda sina elever läxhjälp utöver de lektioner som redan är schemalagda, och självklart behöver man gå igenom nya saker på dessa tillfällen för att hinna med studieplanen.

Ett annat bra alternativ skulle kunna vara att ta hjälp från familj eller vänner, detta är ett sätt att återigen inte behöva ge sig på ett stort problem ensam. Genom att ta hjälp från någon annan kan man komma på en plan för att lösa problemet. Men tyvärr så finns det återigen en del problem med denna lösning, i många fall är det så att föräldrar vänner eller andra faktiskt inte har de kunskaper som krävs för att kunna hjälpa till med de läxor man har behövt ta sig med hem. Antingen den bristande kunskapen eller så kan det vara så att även om man har den kunskapen och viljan som krävs för att hjälpa till så har man inte den tid som krävs att lägga ned. 

Men som tur är finns det faktiskt dem som har ägnat sig åt att hjälpa personer med läxor och andra studier, nämligen privatlärare. När man nämner “privatlärare” låter det som en lyx som de allra flesta inte kommer ha råd med, och så var fallet för många år sedan men i samband med att vi blivit allt mer digitaliserade har tjänsten också blivit allt billigare vilket innebär att fler kan ta del av de många fördelarna. 

Vad finns det för fördelar med att ta hjälp från en privatlärare?

Det finns faktiskt otroligt många fördelar när det kommer till att ta hjälp från ett proffs. Några har vi nämnt tidigare i texten så som att man faktiskt lär sig så pass mycket mer när man är ensam med en lärare och hen kan anpassa utbildningen eller lektioner till elevens behov. Alla elever är ju trots allt olika och kommer med detta sagt att lära sig olika bra från olika sätt. Vissa lär sig bäst genom att lyssna medans andra genom att skriva. En privatlärare som känner till detta kommer först att ta reda på hur du som elev lär dig på bästa möjliga sätt och sedan anpassa lektionen till detta. Men utöver denna fördel finns det otroligt många fler som man i många fall kanske inte ens har funderat över tidigare. Här kommer bara några av de många fördelarna som finns med att ta hjälp från en privatlärare:

 • Bättre betyg
 • Roligare inlärning
 • Mer anpassade lektioner
 • Mer fritid
 • Nya kunskaper
 • Mer kunskap!
 • Nå en mer avancerad nivå
 • Få nya perspektiv
 • Anpassad studietakt
 • Effektivare inlärning

Hur hittar man en privatlärare för läxhjälp i Sverige?

Som tidigare sagt var det förr i tiden en slags lyx att kunna få ta del av en privatlärare, det kom ofta från kontakter med skolan och en lärare kom hem till eleven. Men nuförtiden är det inte längre fallet, istället kan du som elev lätt gå in på en plattform som ägnat hela sin existens av att sammanföra människor som vill lära med människor som vill lära ut, denna plattform heter Superprof!

Använd Superprof för att hitta en privatlärare!

Det finns otroligt många anledningar till att just Superprof är den bästa plattformen för att hitta din framtida privatlärare så du kan nå de betyg du drömmer om. Till att börja med så är hela processen av att hitta och komma i kontakt med en lärare otroligt enkel tack vare Superprof.

Det enda du behöver göra är gå in på Superprofs hemsida, där du söker efter det ämne du vill lära dig mer om plus i vilken stad eller område du befinner dig. Efter det kommer du presenteras av massor av olika lärare som alla är redo för att hjälpa dig med det du vill förbättra. Du kan här gå in och läsa mer om läraren kring dess utbildning, metodik, tidigare recensioner och mycket annat. På så sätt kan du få en uppfattning över hur läraren är innan du ens har bokat en lektion, detta skapar en trygghet för dig som elev.

Men det finns fler fördelar av att använda Superprof än så! För att säkerställa att du kommer känna dig nöjd med din lärare så erbjuder de absolut flesta lärare på Superprof den första lektionen gratis, detta gör dem för att du ska kunna känna dig säker på att denna lärare är rätt för dig, innan du behöver betala läraren.

Som du förstår finns det bara fördelar av att använda sig av Superprof, så sätt igång redan idag med din resa mot att nå dina drömbetyg, med hjälp av en privatlärare på Superprof.

Vad vill du lära dig?