Ekonomi kan vara ett svårt ämne att bemästra. Det är inte enbart till följd utav att man måste lägga en massa olika tekniska termer och koncept på minnet, utan även på grund utav vissa tyngre matematiska aspekter som brukar inkluderas i olika ekonomikurser.

Därför är det inte konstigt om man känner att man behöver lite extra stöd under sina ekonomistudier. Det finns flera olika anledningar till varför just du kanske letar efter en handledare i ekonomi:

 • Du vill uppnå bättre betyg och bli antagen till det universitet du har som första val
 • Du har svårt att få grepp om viktiga koncept och begrepp, så som priselasticitet.
 • Du vill utveckla och använda dig utav mer effektiva studietekniker så att du kan känna dig mer självsäker under dina prov

Oavsett vad du har för anledning så är det aldrig för sent att be om hjälp och en online-handledare kan öka dina förutsättningar för att nå de resultat du drömmer om. Med det i åtanke har vi samlat ihop ett par värdefulla tips angående hur och var man hittar bra ekonomiundervisning.

De bästa lärarna i Ekonomi tillgängliga
Syed
5
5 (14 recensioner)
Syed
500 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Hugo
5
5 (10 recensioner)
Hugo
250 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Emilie
Emilie
349 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Danel
5
5 (4 recensioner)
Danel
300 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Alexander
Alexander
295 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Lena
Lena
260 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Eugen
5
5 (4 recensioner)
Eugen
450 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Bawer
Bawer
480 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Syed
5
5 (14 recensioner)
Syed
500 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Hugo
5
5 (10 recensioner)
Hugo
250 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Emilie
Emilie
349 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Danel
5
5 (4 recensioner)
Danel
300 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Alexander
Alexander
295 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Lena
Lena
260 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Eugen
5
5 (4 recensioner)
Eugen
450 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Bawer
Bawer
480 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Nu kör vi!

Hitta en ekonomilärare online

Det finns flera olika plattformar som erbjuder undervisningstjänster och handledning inom flera olika ämnen, däribland ekonomi. Några exempel är:

 • Superprof
 • First Tutors
 • Tutorful
 • Tutorhub

Det har aldrig varit enklare att hitta en ekonomihandledare! Undervisningens utformning kan variera något, det kan handla om allt ifrån privatlektioner till grupplektioner, hemundervisning eller enbart online-lektioner. Det finns gott om alternativ att välja mellan oavsett vilken typ av undervisningsform du föredrar.

De flesta handledarna på den här typen av sidor har oftast minst en kandidatexamen inom det ämne de lär ut. Vissa har dock en master eller är till och med doktorander. Många av handledarna har flera års erfarenhet och har undervisat flera olika elever i ekonomiämnet, både på gymnasienivå eller universitetsnivå, t.ex., vad gäller kunskapsnivån.

Medan du letar efter en ekonomilärare online ska du se till att kika igenom vilka erbjudanden som finns på flera olika plattformar. Varje hemsida har sina egna handledare med sina egna specialiseringar och intressen vad gäller olika ämnen.

Så ser det ut hos oss på Superprof, bland annat. Hos oss finns en hel rad handledare med kunskaper inom flera olika ämnen, allt ifrån historia till matematik och ekonomi, och många har flera års erfarenhet. När du söker efter en handledare kan du knappa in din postkod. På så vis kan du se vilka handledare som finns tillgängliga för privatundervisning i ditt närområde.

Superprof anger även vilka handledare som finns tillgängliga för online-undervisning, så du kan hitta den allra bästa handledaren för just dig oavsett om du vill studera online eller inte.

Hitta en duktig ekonomihandledare hos oss!

En ekonomihandledare stöttar dig i dina studier. (Källa: Unsplash)

Skräddarsy din egen online-kurs i ekonomi

Din ekonomihandledare kan anpassa olika ekonomilektioner efter dig och dina behov för att se till så att du verkligen lär dig det allra viktigaste. Ni kan ta det helt i din takt och gå igenom de koncept du tycker känns svårast tills att du får bra koll på dem. Din handledare kan även ge förslag på olika studietekniker så att du kan arbeta mer effektivt och lyckas bättre både i skolan och på tentan!

Om du enbart är intresserad av att lära dig mer om ett särskilt ämne, så som makroekonomi eller olika ekonomiska termer, kan din handledare utforma en lektionsplan som fokuserar på just de områdena.

Om du har svårt att komma ihåg vad alla olika begrepp betyder kan du till exempel be din handledare att förhöra dig om dem. Ni skulle kunna inleda varje lektion med ett litet terminologi-quiz, om inte annat. Ett exempel:

Vanliga ekonomiska termer: Innebörd:
Makroekonomi Syftar på den stora ekonomin. Analyserar ekonomin som en helhet.
Mikroekonomi Analyserar producenters och konsumenters samverkan på marknaden.

Om så är fallet kan din lärare troligen gå igenom ett par olika, vanligt förekommande ekonomiska termer under varje lektionstillfälle som du kan lägga till i din tabell. Med tiden kommer du ha koll på alla olika termer och kan snabbt repetera dem genom att kika igenom dina anteckningar.

Du skulle även kunna spendera dina handlednings-tillfällen med att fördjupa dig i olika ekonomiområden, så som makroekonomi eller andra aktuella nyhetshändelser som berör ämnet.

Om du inte är intresserad av skräddarsydd undervisning i ekonomi är det självklart inte någonting du behöver börja med. Det finns flera andra alternativ, bland annat om du är intresserad av ekonomikurser som följer en mer generell och mer strukturerad läroplan.

Huvudsaken är att man hittar en passionerad lärare som kan ge dig den undervisning du behöver för att nå dina mål. Lektionerna bör vara utformade på ett sätt som hjälper dig hitta nya studietekniker och som hjälper dig nå ett så bra resultat som möjligt.

Om du är ute efter en snabbkurs som berör alla olika områden inom ekonomiämnet så finns det absolut en ekonomikurs där ute som passar just dig. Kurslängden kan variera mellan olika institutioner, vissa pågår under ett antal veckor medan andra pågår i flera månader. Det innebär att du kan välja en kurs som går framåt i den takt du föredrar. Dessutom kan du välja en kurs som passar ditt schema. Kanske en lektion i veckan till en början?

Det kan vara fördelaktigt att söka fram en handledare som undervisat i ekonomi tidigare och som därför redan är välbekant med läroplanen. Oavsett om du studerar ekonomi på gymnasiet eller universitetet så följer din kurs troligen en viss läroplan. Om du kan hitta en handledare som redan är bekant med din skolas läroplan kan dina framsteg komma ännu snabbare. Din handledare kan hjälpa dig förbereda dig inför ditt nästa prov!

På vår blogg hittar du tips på några av de bästa hjälpmedlen för att lära sig ekonomi på gymnasienivå.

Kombinera en online-kurs i ekonomi med dina andra studier! (Källa: Unsplash)

Få ut så mycket som möjligt av din online-handledning

Oavsett var du hittar en ekonomihandledare ska du se till att du får ut så mycket som möjligt av deras tjänster.

Om du vet att du vill börja med privatundervisning för att lära sig mer om ett särskilt ämne, så som mikroekonomi, t.ex., är det bra att begränsa ditt sökande till handledare som har en specialisering inom just det fältet.

Du bör också berätta för handledaren vad det är du vill få ut av undervisningen innan ni börjar arbeta tillsammans. Det ger din handledare en chans att överväga om hen är rätt person för jobbet. Våra handledare vill självklart kunna ge dig det stöd du behöver, därför är det otroligt viktigt att man kommunicerar om upplägget, planeringen och målsättningarna.

Din handledare vill kunna planera lektionstillfällena efter dina önskemål, helt enkelt.

Kom ihåg att fortsätta kommunicera med din handledare även när du väl anlitat hen. Det är bra att bolla idéer och ge varandra feedback genom hela undervisningsprocessen.

Du kanske behöver hjälp med att:

 • Fokusera på olika områden inom ekonomiämnet
 • Arbeta igenom vanligt förekommande provfrågor
 • Diskutera aktuella ekonomifrågor

Berätta i så fall det för din handledare så att hen kan anpassa och utforma framtida lektionstillfällen med dina önskemål och förväntningar i åtanke.

Regelbunden kommunikation och återkoppling är avgörande för att undervisningen ska bli lyckad. Din privatundervisning kan trots allt vara det som avgör om du får ett A eller C på ditt nästa ekonomiprov...Vem vet, den sista pusselbiten kanske äntligen faller på plats tack vare din handledare!

Du kanske vill utforma din egen online-kurs i ekonomi? Läs mer om det här!

Anlita en handledare som kan undervisa dig i ekonomi. (Källa: Unsplash)

Din framtida ekonomihandledare finns där ute

Oavsett om du behöver en ekonomilärare som kan hjälpa dig fördjupa dina kunskaper inom ett visst område, så som finanspolitik, eller om du vill ta en snabbkurs som berör det mesta inom ekonomiämnet, så kan en handledare hjälpa dig nå dina mål.

Det finns flera undervisningstjänster online, så som Superprof, som ger dig tillgång till ett stort antal erfarna handledare som vet hur man hjälper ekonomielever få ut så mycket som möjligt av sina studier.

Hemundervisning kan vara ett fantastiskt sätt att förbereda sig inför ett kommande prov eller en uppsats, och det fungerar utmärkt i kombination med dina ordinarie studier. Du kan dessutom läsa olika ekonomibloggar eller nyhetsartiklar för att lära dig mer!

Vi rekommenderar även att lyssna på någon av dessa ekonomi-poddar! 

När du letar efter en handledare ska du se till att besöka flera olika hemsidor för att ta reda på ifall ersättningen skiljer sig nämnvärt mellan dem. Det är även viktigt att hitta en handledare med rätt specialisering och intressen. Det kommer ge dig en bra överblick av det hela.

Det finns flera olika faktorer att överväga medan du letar efter just din perfekta handledare, så se till att göra lite efterforskningar i förhand så att du kan vara säker på att:

 • Du får en kvalificerad och motiverad handledare
 • Din handledare har god erfarenhet och kan hjälpa dig förbereda dig inför ditt nästa prov
 • Du betalar ett rimligt pris för din undervisning

Det kommer att löna sig sen när du hittat din perfekta handledare och ser dina betyg förbättras!

Med tanke på hur viktigt det är att få bra betyg om man vill säkra sin plats på ett visst universitet är det värt att anlita en handledare om man behöver hjälp med att förbättra sina betyg. Det är ett effektivt sätt att både utöka och fördjupa sina kunskaper.

En handledare kan hjälpa dig att nå dina mål och att lyckas på proven.

Dessutom kan din handledare få ekonomiämnet att kännas roligt genom att variera lektions-upplägget och genom att anpassa undervisningen efter just dig och dina behov. En handledare kan även hjälpa dig när det passar dig!

De flesta av våra handledare på Superprof är flexibla och många kan även erbjuda undervisning kvällstid om så behövs.

Det finns alltså inget att vänta på.

Dags att hitta din perfekta handledare!

  

>

Plattformen som kopplar samman privatlärare och elever

Första lektionen gratis

Tycker du om artikeln? Visa det gärna!

5,00 (1 note(s))
Loading...

Michelle

Singer-songwriter and language enthusiast. Not to mention professional dreamer.