Hem
Ge undervisning

Ekonomikurser i Stockholm

🥇 Toppenlärare
💻 9 handledare
🔒 Verifierade profiler
💸 Inga dolda kostnader

Vilken är din nivå?

Privatundervisning med Superprof

Våra bästa Ekonomilärare i Stockholm

Se fler lärare

5.0 /5

Privatlärare med ett genomsnitt på 5.0 stjärnor och över 4 evalueringer.

339 kr/h

Bra priser: 95% av privatlärarna erbjuder första kurstimmen gratis. Genomsnittspriset är 339kr/timmen

5 h

Snabba och duktiga! Våra svarar vanligtvis inom 5h

1

Lär dig ekonomi av en expert i Stockholm

Sök efter din ekonomilärare bland alla våra annonser och kontakta dem som passar dina kriterier (kostnad, recension, erfarenhet, undervisningsplats).

2

Organisera din Ekonomikurs

Kontakta din lärare inom ekonomi genom kontaktuppgifter som du får när läraren accepterar din kursförfrågan. Planera din första lektioner, skräddarsydda efter din nivå.

3

Upptäck nya möjligheter!

Studentpasset ger dig tillgång till alla våra lärare, mentorer, handledare, experter och coacher på Superprof. Ta chansen och lär dig något nytt!

Våra tidigare studenter från Stockholm
utvärderar deras lärare i Ekonomi

Se alla våra Ekonomilärare

Bli bättre på ekonomi med hjälp av en expert på Superprof.

Lär dig ämnet ekonomi i Stockholm

Hur ser din arbetssituation ut just nu? Är du studerande, arbetande, arbetslös, egenföretagare eller något annat här i Stockholm? Har du någon gång drömt om att istället för att arbeta för ett företag, ha ett företag som arbetar för dig. I slutet på varje år kommer ett företag förhoppningsvis att gå med vinst efter alla kostnader är betalda, så vad händer med vinsten? Antingen så väljer företaget att spara denna vinst till framtida investeringar, men det slutliga målet med ett företag är att ge sin vinst till sin ägare. Det är ingen hemlighet att en stor del av de personerna med bäst ekonomi i Stockholm inte är anställda utan är anställd d.v.s. ägare eller delägare i ett eller flera företag.


Många drömmer om att starta sitt eget företag, man sliter många timmar för en chef eller företag man kanske inte ens tycker om. Ofta kan man känna känslan av att saker och ting borde bli utförda på ett annorlunda sätt, förbättra effektiviteten på företaget eller ta nya synvinklar som andra inte tänker på. Tänk dig att ta saker i egna händer, anställa den kompetenta personal du känner till, hitta den eller de kunder som andra inte ser eller ge sig in på en ny outforskad marknad. Om du delar med dig av dessa synvinklar till din chef eller företagsledning, vad får du för svar? Många känner igen att man inte blir lyssnad på eller att ledningen tar dina idéer och själva tar äran för dem. Men om du skulle vara i företagsledningen vem skulle då få ta del av vinsten av dina idéer? Du!


Men varför säger inte alla som känner på detta vis upp sig och istället startar ett företag? Att styra och starta ett företag är mycket svårt och det innehåller även en stor risk. Att säga upp sig från ett fast stabilt jobb som ger dig en bra lön varje månad är något väldigt svårt, och vad händer ifall det inte går så pass bra med ditt företag som du tänkt dig? Detta skulle kunna leda till att du går utan inkomst under en period, vilket inte alla har en ekonomi som tillåter.


Så hur ska du kunna starta upp ett eget företag eller investera i ett företag som verkligen kommer lyckas? En stor del av hemligheten är kunskaper inom ekonomi och ekonomistyrning. Superprof har många lärare som är erfarna inom företags- och nationalekonomi som alla är redo med att hjälpa dig uppnå dina drömmar. 

Vad ska man veta innan man startar ett företag?

Om du startar ett bolag utan några tidigare kunskaper om företagsekonomi kommer du få det svårt, du kan absolut lyckas men vägen till framgång kommer att vara tuffare. Det som skrämmer många potentiella entreprenörer från att verkligen satsa på sin dröm om att bli företagare är okunskap inom företagsekonomi. Många har den kunskap som krävs inom det speciella ämne man vill starta sin verksamhet under, men man har inte så god kunskap inom företagsekonomi. Du vet säkert om att du kan kontakta en revisionsbyrå som kan hjälpa dig inom ämnet, men det kan bli dyrt och för att se till så att du har allt under kontroll är det en bra idé att du själv har kunskaper inom företagsekonomi. Så hur ska man då uppnå denna kunskap? Att ta kurser via Superprof inom ekonomi är en bra idé! På Superprof finns flera olika lärare med kunskap inom olika områden i ekonomi allt ifrån mikroekonomi till externredovisning. Du behöver inte kunna allt på djupet men att få en bra förståelse för delar av ämnet är nyckeln till att ha bra koll på din ekonomi både i privatlivet samt ditt företag.


Företagsekonomi är ett brett ämne som sträcker sig allt ifrån de mest grundläggande lagarna och juridiken inom företag och handel till hur du bestämmer prissättning eller beslut om expandering.

Vad ska man lära sig inom företagsekonomi?

Om du utbildar dig till exempelvis civilekonom vilket brukar sägas vara en av de bästa utbildningarna inom ekonomi, startar utbildningen med ekonomistyrning som är ett ämne som grundläggande beskriver saker som hur du ska avgöra prissättning för din vara eller tjänst men också saker som företagsstruktur. Hur ska du veta när det är dags för en expandering eller till och med ifall du behöver lägga ned en del av din verksamhet? Att läsa ekonomistyrning beskriver alla dessa moment. Du kommer få lära dig hur du tar reda på om en investering är lönsam, samt kunna välja mellan olika investeringar när du har ett begränsat kapital. Vissa lärare på Superprof är experter inom just ekonomistyrning medan andra har en bra kunskap kring de flesta ämnena. Om du vill hålla dig till en och samma lärare genom din resa kan det vara en bra idé att hitta en lärare som har kunskaper om mycket. Ifall du istället vill djupdyka mer inom ett visst ämne eller föredrar att få expertundervisning kring varje ämne kan du hitta lärare som specialiserat sig på just det ämnet.

Externredovisning eller affärsredovisning är ett bra andra ämne inom ekonomi att hoppa in i. Här kommer du att lära dig grunderna inom redovisning och bokslut, om du får en god kunskap inom detta kommer du inte heller längre behöva anställa en revisor om du har ett mindre bolag. Bokföring är grunden i ett företag för att ha en bra koll på ekonomin. För att veta ifall du har möjlighet till en investering, ny anställning eller en utdelning. Det finns även en del lagar och krav i Sverige som kräver att ett företags bokföring och redovisning sker på ett visst sätt, annars kan det bli konsekvenser. Därför är det viktigt att du får en förståelse för detta ämne.

Fortsättningsvis kan du utveckla dina kunskaper inom företagsekonomi till ämnet organisation och ledarskap. Detta ses av vissa inte som en del av företagsekonomi men stämmer inte. Att få en god kunskap hur ett företag bör vara uppbyggd och fungera är en mycket bra kunskap inför att du ska driva ett. Speciellt om det går bra för ditt företag och det är dags att expandera kan detta komma till mycket god användning.

Slutligen kan det också vara en bra idé att få kunskaper inom de grundläggande lagarna som gäller för företag såsom skattelagar och regler. Detta är ibland något som glöms bort innan man startat sitt bolag men är ack så viktigt. Ett annat ämne som också ofta glöms bort är marknadsföring som blir allt mer aktuellt i dagens samhälle. Att veta hur du kan nå till dina potentiella kunder samt se till så att en träff med en kund slutar med ett köp är en otroligt bra färdighet som alla företagsledare bör ha.


Vad ska man lära sig inom nationalekonomi?

Nationalekonomi ses ofta av företagare som inte lika viktigt, men det kommer garanterat ge dig det lilla extra som skiljer ditt företag från andras. Du kan börja med att lära dig grunderna inom makro-eller mikroekonomi. Makro som betyder stor innebär att du kommer läsa om den stora marknaden, detta kan vara individuella länder eller hela världens allt mer sammanflätade marknad. Du kommer att lära dig saker som att analysera vilka länder som har stora utvecklingsmöjlighet med olika varianter på BNP beräkning. Du kommer också få en förståelse inom valutamarknaden och få en kunskap inom varför pengar egentligen förlorar sitt värde över tiden, även kallat inflation.

Mikro som betyder liten syftar på din lilla marknaden, det betyder att du kommer kunna analysera individuella marknader så som vetemarknaden. Mikroekonomin kommer att ge dig mycket användbara kunskaper som kommer hjälpa dig att för det första, bestämma vilken marknad du ska ge dig in på, men också kunna analysera en marknad och hitta den bästa prissättningen för att maximera din vinst. Du kommer få förståelser om hur ett införande av en skatt påverkar en marknad vilket kommer hjälpa dig att manövrera situationer där staten inför en skatt eller subvention. Inom vissa marknader existerar också olika miljösubventioner eller skatter som troligtvis kommer bli allt vanligare, med kunskap inom mikroekonomi ligger du redan ett steg före.

Slutligen är det en bra idé att få en grundläggande kunskap inom den finansiella ekonomin. Den finansiella ekonomin kommer att hjälpa dig att förstå saker som valuta och aktiehandel. Om ditt företag en dag ska få nya delägare kommer aktie kunskaper att vara till stor nytta för att se till så att du inte blir lurad. Om du har inköp eller handel i andra länder kommer även en god kunskap om valutor att hjälpa dig på vägen.

Superprof är med dig på vägen

Oavsett vad du väljer att börja med kommer Superprof att finnas med dig på vägen. Om du väljer att hålla dig till en lärare genom hela din resa eller om du byter mellan lärare beroende på ämne kommer Superprof finnas där för dig som ett verktyg att hjälpa dig hitta den perfekta läraren. Superprof är en plattform som sammanför den som vill lära ut med den som vill lära sig. Du kan bläddra igenom flera lärare på Superprof och hitta en lärare med de kunskaper och egenskaper som krävs för att du ska nå dit du vill. Oavsett vilket ämne inom ekonomi du vill börja med finns en lärare där för dig.

FAQ

💸 Hur mycket behöver man betala för en privatlärare i ekonomi i Stockholm eller i närheten?

I Stockholm, är genomsnittsutgiften för en kurs i ekonomi 339kr.

 

Kostnaden för en privatlektion i ekonomi varierar beroende på olika faktorer t.ex:

  • Handledarens erfarenhet
  • Vad undervisningen sker (via webbkamera eller hemma hos eleven)
  • Hur ofta du vill ha lektion och längden på er lektion
  • Objektivet för din undervisning

97% av alla våra experter ger första kurstimmen gratis.

Kolla in kostnaderna för våra ekonomi privatlärare nära dig.

👨🏼‍⚖️ Hur många lärare är tillgängliga att ge studiehjälp i ekonomi i Stockholm?

I Stockholm och området, är 9 privatlärare i ekonomi tillgängliga för att ge undervisning.

 

För att hitta din privatlärare kolla igenom lärarnas annonser för att hitta mer info om deras undervisning.

💻 Är det möjligt att ta läxhjälp i ekonomi online?

Med Superprof kan du lära dig ekonomi online med en privatlärare. Oavsett om du behöver hjälp med att träna inför tentamen, kämpar med ekonomi eller bare önskar att förbättra dina färdigheter inom ekonomi, så kan vi hjälpa dig.

 

Många av våra ekonomivägledare erbjuder privatundervisning. Runt 80% av privatlärarna på Superprof erbjuder ekonomi-kurser online, och de flesta av dem erbjuder sin första undervisningstimme gratis!

 

För att hitta lärare online, skriv in ämneskriterierna i sökmotorn och välj webbkamera-filteret för att se tillgängliga lärare som för närvarande erbjuder online-kurser.

 

Onlinekurs via Skype ger dig flere fördelar. Du kan planlägga dina timmar så att de passer ditt schema bättre, lektionerna på nätet är oftast billigare eftersom vägledaren inte behöver resa.

 

Hitta en privatlärare som ger onlinelektioner inom ekonomi idag!

✒️ Vilket genomsnittligt betyg har elever gett till lärare inom ekonomi i Stockholm?

Studenterna recenserar sina ekonomi med ett genomsnitt på 5.0 av 5 från ett utval av 4 recensioner.

 

Vår kundservice på Superprof är tillgängliga (via telefon eller e-mail från måndag - fredag) om du skulle ha några frågor om din undervisning.

👴🏼 Varför borde sätta igång med privatlektioner i ekonomi i Stockholm?

Med hjälp av en  ekonomi-lärare lyckas många elever komma över sin rädsla för fysik.

Alla ekonomikurser med en kompetent läxhjälpare ger dig möjligheten att lära dig ekonomi-koncept, enkelt och effektivt.

 

Ta ekonomi kurs för att lära dig om ekonomi-koncept med en erfarenstudiecoach. Att ta hjälp av en lärare kan gör det roligare att lära sig olika fysikbegrepp och terminologi.

 

Oavsett om du vill ta privatlektioner från hemmet eller online, välj din privatlärare och boka din fysiklektion idag.

 

Genom vår tjänst får du kontakt med din coach för att organisera fysiklektion, oavsett om du vill lära dig hemifrån eller ta kurs på nätet.

 

Använd vår sökmotor för att hitta din fysiklärare bland 9 lärare i ekonomi i Stockholm.