Utmärkt
recensioner på

Lär dig ekonomi online eller på plats med våra privatlärare

Se fler lärare

5.0 /5

Våra fantastiska lärare med ett genomsnittsbetyg på 5.0 stjärnor baserat på fler än 26 omdömen.

337 kr/h

Bra priser: 96% av lärarna erbjuder första lektionen gratis med ett genomsnittspris på 337 kr/h

7 h

Snabba svar! Våra lärare svarar vanligtvis på din kursförfrågan inom 7h.

Att lära sig ekonomi har aldrig
varit så enkelt

2. Planera dina lektioner i Ekonomi

Diskutera med din lärare för att komma överens om upplägg och tillgänglighet. Schemalägg dina lektioner och betala tryggt via vår plattform.

3. Lär dig nya saker om Ekonomi.

Vårt Elevpass ger dig obegränsad tillgång till alla lärare, tränare och handledare under en månad. Passa på att upptäcka ny kunskap med fantastiska människor.

Vanliga frågor och svar

💰Vad kostar privatlektioner i ekonomi?

Genomsnittspriset för en kurs i ekonomi är 337 kronor.


Priserna varierar beroende på faktorer som: 

  • Privatlärarens erfarenhet som lärare och inom ekonomi
  • Var kursen sker (online eller hemma), samt beroende på geografisk plats
  • Kursernas längd och frekvens på lektionerna

97% av lärarna erbjuder första lektionen gratis.


Upptäck priserna för lärare nära dig.

💡 Varför ska jag ta lektioner i Ekonomi?

Ekonomi med en erfaren lärare ger dig möjligheten att utvecklas snabbare.


Du väljer din lärare och planerar kursen och lektionerna tillsammans. Både upplägg och om huruvida nu ska mötas online eller på plats.  


En kursförfrågan låter dig chatta direkt med läraren för att organisera lektioner på det sätt som passar er.


Vår sökfunktion hjälper dig att hitta rätt privatlärare. Sök bland miljontals lärare i hela världen eller hitta någon som bor nära. 


Starta din sökning enkelt, med ett klick.

💻 Kan jag lära mig ekonomi online?

Majoriteten av våra lärare i ekonomi erbjuder kurser inom


Ekonomilektioner online.


Tveka inte att konsultera deras annonser eller att sortera i sökresultaten ("webbkamera" -filtret) för att upptäcka kurserna i  Ekonomi  som finns tillgängliga via webbkamera. 

🎓 Hur många lärare är tillgängliga för privatlektioner i ekonomi?

106 privatlärare i ekonomi erbjuder kurser på Superprof. 


Välj bland alla tillgängliga profiler och ta kontakt med dem som du anser passar dina behov och önskemål allra bäst.


Välj mellan 106 profiler.

✒️ Vilket genomsnittsbetyg har våra lärare i ekonomi?

Bland 26 olika recensioner, har eleverna gett ett genomsnittsbetyg på 5.0 av 5.


Skulle ett problem uppstå med undervisningen, är vår kundservice alltid tillgänglig på vardagar för att hjälpa till att hitta en lösning så snabbt som möjligt.


För varje ämne kan du se recensionerna av eleverna.

Vill du lära dig ekonomi?

Du har många talangfulla lärare i ekonomi att välja mellan!

Se fler lärare Nu kör vi!

Pröva en ekonomikurs för att vidga dina vyer, utveckla dina kunskaper och färdigheter inom Ekonomi

Hjälp i ekonomi nära dig

Vill du bli bättre på ekonomi? Tack vare Superprof kan du hitta privatlärare över hela Sverige som gärna hjälper dig. Du kan ta en ekonomikurs hemma hos dig, hos din lärare eller online. På vår plattform kan du söka och jämföra alla ekonomilärare nära dig.

När du hittat en lärare som motsvarar dina behov kan du kolla om hen erbjuder en gratis provlektion. Om det finns många lärare som verkar bra kan du läsa tidigare elevers omdömen. Där får du snabbt en uppfattning om vad andra tyckt!

Superprof gör det enkelt att hitta din drömlärare i ekonomi. Oavsett om du behöver hjälp med läxor, inlämningsuppgifter eller bara vill lära dig mer för skoj skull, kommer du hitta en lärare som passar dig! Du kan läsa ekonomi på vilken nivå du vill och behöver inga förkunskaper. 

En ekonomikurs hjälper dig förstå världen vi lever i

Ämnet ekonomi handlar om hur länder, samhällen, företag och individer förvaltar och utnyttjar sina resurser. Om du läser ekonomi på gymnasiet får du grundläggande kunskaper i privatekonomi, företagsekonomi, nationalekonomi och juridik.

På universitetet kan du välja att fördjupa dig i något av ovanstående. Så, varför är ekonomi bra att kunna? Liksom matematik, förbättrar en ekonomikurs dina analytiska färdigheter och utvecklar din problemlösningsförmåga.

Det är väldigt smart att ta en kurs i ekonomi oavsett karriärplan. Kunskaper i ekonomi är viktigt inom alla branscher, inte bara inom näringslivet. I dagens samhälle är det svårt att undvika grundläggande ekonomitermer som utbud, efterfrågan, BNP, likviditet, omsättning, makroekonomi och realkapital. Vet du vad de betyder?

När du studerar ekonomi får även du insikt i samhällsviktiga frågor som beskattning, inflation och räntor. Har du någon gång funderat på om, eller hur, världsekonomin påverkar dig?

En ekonomikurs kommer öppna din ögon. Studier i ekonomi på gymnasiet, universitet eller med en privatlärare ger dig ett nytt perspektiv på världen och hur allt hänger ihop. 

Varför är ekonomi så svårt?

Om du redan läser ekonomi och har svårt för att hänga med, vet du säkert att det inte finns ett enkelt svar på den frågan. Ekonomi är ett komplext ämne som dessutom är väldigt brett och abstrakt.

Vissa elever har svårt för matematik och siffror medan andra känner sig överväldigade av alla främmande begrepp. Att många gymnasieelever ogillar ekonomilektionerna kan även bero på själva undervisning. Det är betydligt lättare att lära sig något nytt om man har en engagerad och pedagogisk lärare! 

Varför boka privatlektioner via Superprof?

Privatundervisning blir allt mer populärt. Skräddarsydda lektioner i ditt eget hem låter ganska oslagbart, eller hur?

Alla våra privatlärare är unika och kvalificerade. 98 % av dem bjuder dessutom på den första lektionen. När du kontaktar en privatlärare är svarstiden i genomsnitt under 2 timmar - de är snabba som blixten!

Eftersom lärarna har olika lång erfarenhet av undervisning kan priserna variera. Har du en tajt budget? Oroa dig inte, online-lektioner tenderar generellt att vara något billigare eftersom läraren inte behöver lägga tid och pengar på transport.

Om du varken vill ta lektioner online, hemma hos dig eller hos läraren kan ni mötas någon annanstans. Lärarna på Superprof är vana vid att träffas ett café eller utomhus. Var lektionerna äger rum är upp till dig och läraren!

Det absolut bästa med privatlektioner är att undervisningen är elevcentrerad. Lektionerna skräddarsys för att tillgodose dina unika behov. 

Ekonomikurser helt utan press

Det spelar ingen roll om du precis börjat din första ekonomikurs på gymnasiet, är en blivande egenföretagare eller läser till civilekonom på universitetet. Ekonomilektioner via Superprof funkar för alla!

En praktisk fördel är du endast betalar för de lektioner du tar. Du behöver inte binda upp dig på en hel kurs om du inte vill. På traditionella kurser måste du ansöka och betala i förväg, oavsett om du är nöjd med din lärare eller ej.

Lärarna på Superprof är väldigt flexibla. Du kan ta en intensivkurs i ekonomi fyra gånger i veckan eller bara boka en lektion i taget. Det finns inga rätt eller fel, på Superprof kan du läsa ekonomi när det passar ditt schema. 

Vilken typ av ekonomikurs kan jag gå på Superprof?

Kurser i ekonomi kan se ut på många olika sätt. I alla fall på Superprof! Beroende på dina yrkesmässiga och personliga mål, ditt nuvarande skede i livet och andra viktiga faktorer, kan du välja en grundkurs eller en specialinriktad kurs (t.ex företagsekonomi).

Är du student? Har du ett eget företag? Är du en erfaren chef med stor förståelse för marknader, konsumentbeteende och prisstrategi? Välj bland de ekonomi kurser på Superprof som bäst matchar dina behov. Alla våra privatlärare är verifierade med hjälp av referenser.

De har alla en stor passion för privatundervisning och ser fram emot att hjälpa dig utvecklas inom ekonomi. Vi hoppas att du snabbt kommer hitta din favoritlärare och komma igång med lektionerna. Lycka till!

Vad vill du lära dig?