Lyckligtvis för dig, är Gävle en av de stora konstnärliga städerna i Sverige. Med några av de största museerna och gallerierna i landet, en mycket ansedd konsthögskola och den största konstfestivalen i världen, är det verkligen en av de bästa platserna i världen att ta konstklasser.

Det är också en av Sveriges mest välkomnande städer för konstnärer, med massor av konststudenter, målare, unga konstnärer och yrkesverksamma, som alla använder den livliga kulturella scenen och konstutbildningsinfrastrukturen. Ibland verkar det som om det finns ett konstcenter i varje hörn, en konstutställning varje vecka och offentlig fotografering eller bildkonst utställningar överallt. Det är verkligen ett trevligt ställe att vara om du är konstnär.

Gävle kommer verkligen till liv i augusti, när varje drama- och konststudent i landet - i stort sett - kommer ner till staden. Det finns professionella företag, studentarbete och offentlig konst i alla dess olika medier. Om det finns en anledning att studera något i Gävle är det detta.

Hitta målningskurser i Jönköping och målaverkstäder i Västerås!

De bästa lärarna i Måleri tillgängliga
Palina
5
5 (5 recensioner)
Palina
400 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Maher
5
5 (4 recensioner)
Maher
235 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Hayfaa
Hayfaa
270 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Niclas
Niclas
300 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Alena
5
5 (5 recensioner)
Alena
400 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Jim
5
5 (2 recensioner)
Jim
150 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Anastasija
Anastasija
250 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Erika
4,5
4,5 (2 recensioner)
Erika
100 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Palina
5
5 (5 recensioner)
Palina
400 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Maher
5
5 (4 recensioner)
Maher
235 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Hayfaa
Hayfaa
270 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Niclas
Niclas
300 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Alena
5
5 (5 recensioner)
Alena
400 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Jim
5
5 (2 recensioner)
Jim
150 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Anastasija
Anastasija
250 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Erika
4,5
4,5 (2 recensioner)
Erika
100 kr
/h
Gift icon
Första lektionen gratis!
Nu kör vi!

Gävles konstklasser

Men nog om vår kärlek gentemot Gävle. Du är här för att lära dig hur du kan lära dig måla - i en konststudio, på ett konstinstitut eller till och med i konstgallerier. Och det finns naturligtvis mycket att erbjuda, med konstutbildningsprogram som sträcker sig från gemenskapens målningsklubb till grader i konsthistoria, en kandidatexamen i konst och konstgrader från en av de bästa konstskolorna i landet.

Så, oavsett om du är intresserad av att utveckla din uttrycksfulla potential, om du vill göra ett stilleben eller två av den mänskliga figuren eller skitna i akvareller, eller om du vill studera konsthistoria från da Vinci till impressionism, hittar du något som du gillar.

Men låt oss först tänka på varför du kanske vill lära dig måla i första hand.

Ta reda på var du kan ta målningskurser i Malmö.

målning
Du är här för att lära dig hur du kan lära dig måla - i en konststudio, på ett konstinstitut eller till och med i konstgallerier. Superprof kan hjälpa dig. Bild: Unsplah

Varför ta en målningskurs?

Vissa människor älskar bara att måla och rita. De har alltid en skissbok med sig, de kan inte prata om någonting förutom konst och design, och de älskar att visa sina konstverk för alla som vill bry sig om.

Med tanke på skälen till varför de flesta kommer in i porträtt eller konst och hantverk, eller varför de till en början utvecklar en passion för konst, brukar de bero på att de tycker om processen, de har en bra naturlig teknik och de hittar hela processen otroligt avkopplande och givande. Så varför skulle de vilja gå till en klass?

Tja, fördelarna med en konst klass eller konst examen är desamma som fördelarna för någon annan motionsklass. Det utvecklar ditt tekniska sortiment, utvidgar din kunskap om och passion för konsten och introducerar dig för massor av olika människor med samma intressen. Om du fortsätter att öva ditt intresse för bildkonst hemma, jättebra! - men du kanske upptäcker att du inte utvecklar mycket i din skicklighet. Du kan bara hålla dig till din komfortzon och inte ha pressen att utforska nya horisonter.

Det här är verkligen saken. För oavsett om det handlar om grafik, keramik eller digitala medier, utvecklas människor alltid ytterligare när de har tävling och kamratskap i en klass och en lärares vägledning och erfarenhet.

Men det är ditt samtal i slutet av dagen! Och om du bestämmer dig för att ta lektioner - oavsett om det är vuxenkurser eller lektioner för minderåriga - vet du var du ska hitta en för dig. Precis här!

Vilka möjligheter finns det för att lära sig måla i Gävle?

Så, vad är de bästa alternativen i stan? Här visar vi dig det bästa utbudet av alternativ för alla. Så oavsett om du vill att en privat konstlärare ska ge kritik till ditt arbete eller konstverkstäder där du kan öva din teknik med många olika människor, hittar du något som passar dig här.

Det finns konst- och grundutbildningsprogram också - så om du är ung och seriös om ditt arbete kommer vi inte att lämna dig utanför.

Gå med i en målningskurs

Via Superprof kan du hitta en målningskurs. Handledarna driver alla möjliga olika konstkurser, lektioner och konstläger, där du kan utveckla alla typer av din målningsteknik. De hjälper dig att utveckla din kreativa process och introducera dig till olika konstformer i deras veckokurser.

Dessa lektioner - både barnkonst och vuxenkonstkurser finns tillgängliga - kör antingen varje vecka på kvällarna över tio veckor eller intensivt under skolhelger och pauser. De för barn inkluderar en resa till djurparken där barn kan öva på att skissa.

Ta dina målningskunskaper utomhus

På alla olika platser i Gävle finns många som driver olika innovativa målningsverkstäder. 'Drick och rita' är ett roligt alternativ till målning, medan livsteckning är ett annat ständigt populärt alternativ.

När det gäller målning finns det alternativ för regelbundna veckoövningar, som sträcker sig mellan fem veckor och tolv veckor.  Studiekonstverkstäder, målning ute och innovativa konstmetoder är alla tillgängliga.

Hitta målningskurser i Uppsala och målningskurser i Örebro.

Hitta en privatlärare med Superprof

Konstskolor i all ära! Men om du är mer intresserad av den faktiska tekniken och vill lära dig måleri från grunden kan det passa dig bättre med privat målningundervisning .

Även om det ofta är lite dyrare, är den fullständiga uppmärksamhet som en privatlärare kan ge ditt arbete ovärderlig. Eftersom en experts öga på ditt skapande, en vänlig och motiverande guide, för vidare utveckling och ett dedikerat utrymme att exponeras för olika möjligheter är det värt pengarna på lång sikt.

Superprof är ett utmärkt ställe att hitta en privatlärare i Gävle. Vi är värd för tio målningshandledare över hela staden - konstproffs som erbjuder alla möjliga specifika tekniker och alltid uppmärksam på dig.

När du väl är nöjd med kvaliteten på din målning , varför inte prova ett annat ämne? Vi har över sju miljoner handledare som undervisar över tusen ämnen över hela världen. Det finns ingen ursäkt för att inte fortsätta lära sig!

målning
Vissa människor älskar bara att måla och rita. De har alltid en skissbok med sig, de kan inte prata om någonting förutom konst och design, och de älskar att visa sina konstverk för alla som vill bry sig om. Bild: Unsplash

En kandidatexamen inom konst

Om du siktar på en professionell karriär inom målning eller konst , finns det bara ett ställe att gå i Gävle. Konsthögskolan i Gävle som inte bara har ett otroligt rykte för artisterna det producerar - men har rykte om ett otroligt socialt liv och festerna också. Det ger stora möjligheter att också ställa ut ditt arbete med regelbundna konstutställningar av studentverk - som experter ofta tar sig tid att delta i.

En kandidatexamen i konst är naturligtvis kursen för dig här. Du målar heltid i specialbyggda studior, så du får tid och utrymme att utforska och utöka din talang. Resten av tiden spenderas med teori, med förståelse och kritik av den praktik som du förbinder dig till.

Eller en magisterexamen i konsthistoria

Om du har avslutat en praktisk konstexamen är en forskarutbildning i konst kanske något för dig. Gävles universitet erbjuder en högt ansedd magister i konsthistoria, där du kommer att studera, engagera dig i och kritisera konstpraxis, teorier och verk från de mest kända konstnärerna i historien.

Detta är naturligtvis en forskningsbaserad kvalifikation - med en avhandling i slutet. Men om du är intresserad av de mer cerebrala, teoretiska aspekterna av måleri, så finns det absolut ingen anledning till varför du inte skulle älska den här kursen. Det finns väldigt många möjligheter att fokusera på de områden du gillar mest också.

Hitta målningskurser i Stockholm och målningskurser i Göteborg!

>

Plattformen som kopplar samman privatlärare och elever

Första lektionen gratis

Tycker du om artikeln? Visa det gärna!

5,00 (1 note(s))
Loading...

Tatiana

En nyfiken skribenten som alltid letar efter något nytt att lära sig mer om. Brinner för att läsa, resa, skriva och dansa.