För ofta tänker folk på att måla som något som gjordes tidigare. Precis som den klassiska musikindustrin, eller säg filosofin, är de målare och målningar som vi lättast känner igen de som har funnits i århundraden. Tänk på Leonardo da Vinci eller JMW Turner, Matisse eller Gainsborough. Dessa killar - och tyvärr är de nästan alltid killar - bestämmer vad vi tänker på och känner igen som målning.

Och så, i varje konstmuseum du någonsin kommer till kommer du att få den atmosfär som, med målning, ju äldre desto bättre.

En konstnärlig utbildning är verkligen en utbildning i konsthistorien - och det finns en ständig känsla av ålder . Verkligen har vi intrycket av att ett bra konstmuseum är en samling av reliker, historiska hus lika mycket som hus för bildkonst, keramik, grafik och alla andra konstmedier som verkligen borde vara tidlös. Den andra sidan av denna besatthet med ålder - och, antar vi, med monetärt värde - är att de nyare konstnärerna inte riktigt tittar in. Francis Bacons uttrycksfulla bilder av den mänskliga figuren, även om de är fantastiska i sig, lämnas åt konstexperter och till en viss klick konststudenter som vill ha något lite annorlunda. Bacon flyttar emellertid, tillsammans med sina konstverk, in i pantheonen med de stora namnen inom konsten - även om det fortfarande inte är så många som har hört talas om honom.

På det här sättet tycker vi att det är ganska uppfriskande att någon som Banksy har utvecklat en sådan offentlig berömmelse och gjort det genom att flytta den kreativa processen utanför museet.

Han har just utnämnts till världens favorit gatuartist – och det borde vara en inspiration för artister idag. För dem som lurar i en konststudio hemma, liksom för dem som du som - klokt, kan vi säga - har bestämt att det är dags att titta efter några konstklasser att gå med.

Hitta målningskurser i Gävle och målaverkstäder i Västerås!

målning
Från akvarell till tryck, ritning till 3D-verk, det verkar nästan som om det inte finns något som artisterna inte lär ut via en workshop. Bild: Unsplash
De bästa lärarna i Målning tillgängliga
Jonas
5
5 (3 recensioner)
Jonas
285 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Ariana
Ariana
260 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Jonas georg
Jonas georg
265 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Julia
Julia
200 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Cvete-marija
Cvete-marija
150 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Hayfaa
Hayfaa
270 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Niclas
Niclas
300 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Louise
Louise
270 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Jonas
5
5 (3 recensioner)
Jonas
285 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Ariana
Ariana
260 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Jonas georg
Jonas georg
265 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Julia
Julia
200 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Cvete-marija
Cvete-marija
150 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Hayfaa
Hayfaa
270 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Niclas
Niclas
300 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Louise
Louise
270 kr
/h
Gift icon
Första kursen gratis!
Nu kör vi!

Varför lära sig måla?

I alla dessa konstiga idéer vi har om konst, de som målar amatörkonstnären antingen som en speciell stam av konst, en snygg pensionär eller ett geni är de konstigaste av alla. Och i allmänhet är det en av de sorgligare saker som samhället berättar om de liberala konsterna: att de är ett eftergivligt slöseri med tid. Vi på Superprof kunde inte hålla med mer! Vi tycker att alla bör bedriva lite konstutbildning; vi tycker att alla ska dabla i akvareller, akryl eller oljefärg ; vi tror att alla bör utforska sin kreativa sida, antingen i en skissbok, i skulpturarbete, kalligrafi eller digital fotografering; i abstrakt porträtt eller representativt stilleben. Och vi berättar varför. Vi har en smygande misstanke om att engagera ditt kreativa sinne - oavsett genom digitala medier, färgteori eller konst och design - gör dig till en mycket friskare, lyckligare och mer framgångsrik person. Vi misstänker att människor som älskar konsten - från unga konstnärer till äldre - och som ger utrymme för att utveckla den kärleken, har bättre mental hälsa.

Och det beror på att de har ett utrymme för att uttrycka sina känslor, samla sina tankar och vila sinnet.

Vi föreslår då att du gör något liknande. Och samtidigt som du kan måla allt du vill hemma - medan du har hemma har du utrymme att rita och måla, att ägna dig åt dina konstformer och skickligheten att måla - du kan mycket väl upptäcka att lite vägledning skulle vara trevligt. Och förutom trevligt kan det vara till stor hjälp för utvecklingen av din skicklighet.

Delta i en konstklass och lär dig måla

För även om det är härligt att tillbringa kvällarna hemma och skämma bort din kärlek till bildkonst - drömmer om din första konstutställning och beröm från lokala konstnärer - kan det vara en verklig motiverande faktor i ditt arbete att gå med i en klass på det lokala centrumet för konst. Konstläger, konstverkstäder eller en formell konstskola är inte bara undervisningsstunder. Det är tider då någon kan vägleda dig att utforska nya områden - nytt konstmaterial, nya tekniker (abstraktion, säg eller observationsarbete) och nytt ämne. Konstlektioner är möjligheter att lyssna på kritik av ditt arbete och utveckla dem. Målningskurser är stunder av inspiration - där du kan se vad andra gör och lära av dem. Detta gäller målare på alla nivåer och i åldrar från minderåriga och barnkonst till vuxenkurser och lektioner för tonåringar. Att lära sig måla kan vara lite ensamt och frustrerande om du inte vet vad du ska göra med dina material och konsttillbehör - din akrylfärg, till exempel eller din gouache - och det är denna faktor som vanligtvis får folk att sluta måla innan de ens har kom igång.

Poängen är att undvika detta intresse. Och konstklasser - från sommarläger till vuxenmålningskurser i Malmö, en föreläsningsserie eller en konst - är det bästa sättet att hålla detta intresse högt.

Hitta målningskurser i Uppsala och målningskurser i Örebro.

Lära sig måla i Jönköping: dina bästa alternativ

Jönköping är inte precis ett ord för konst - för offentlig konst eller för samtida konst. Men detta är verkligen lite orättvist av oss alla. Eftersom Jönköping faktiskt har ett antal utmärkta konstgallerier, konstskolor och möjligheter för familjekonst och vuxenkonstklasser, tillsammans med konstskolor för dem som vill ha en konstexamen. Och det är inte som att Wales eller Cardiff någonsin har varit frånvarande i konsthistorien heller.

Så allt som allt är det ett bra ställe att studera, lära sig och öva. Och här är dina bästa alternativ för att komma igång med det!

målning
Via Superprof hittar du handledare som specialiserat sig på akvarell eller olja, grafisk design eller ritning - och de är alla underbara, vänliga och engagerade i vad de gör. Bild: Unsplash

Skaffa dig en privat konsthandledare med hjälp av Superprof

Oavsett om du är dödligt seriös om din konstutövning eller bara för det roliga , om du är intresserad av konstterapi eller vill ansöka till konstskolan. Oavsett vilken motivation du har - och oavsett vad du behöver - hittar du någon som hjälper dig att skämma bort det hos Superprof. Superprof är en plattform som ansluter studenter till privata handledare lokalt och över hela världen. Just nu närmar vi oss åtta miljoner handledare världen över i över tusen olika ämnen, och måleri - självklart, självklart - är en av dem. I Jönköping har vi åtta lärare som undervisar i måleri och tar i genomsnitt 210 kronor per timme.

Du hittar här lärare som specialiserat sig på akvarell eller olja, grafisk design eller ritning - och de är alla underbara, vänliga och engagerade i vad de gör.

Lär dig att måla via en art workshop

Från akvarell till tryck, ritning till 3D-verk, det verkar nästan som om det inte finns något som artisterna inte lär ut via en workshop.

Kurserna är underbara - berikande, roliga och kreativa - och det stöd du får med ditt eget arbete kommer att göra dig ovillig att lämna!

Hitta målningskurser i Stockholm och målningskurser i Göteborg!

>

Plattformen som kopplar samman privatlärare och elever

Första lektionen gratis

Tycker du om artikeln? Visa det gärna!

5,00 (1 note(s))
Loading...

Tatiana

A lean mean word-killing machine that loves everything written.