Sverige är inte främmande för kreativt uttryck, ett faktum som kan ses genom en snabb titt på dess historia. Med många kända samtida målare som David Hockney, Banksy och Francis Bacon är det svårt att inte komma i kontakt med konstnärliga arv även utan att besöka konstgallerier.

Om du är intresserad av att lära dig måla är det bästa sättet att börja genom att först förstå de olika metoderna som du kommer att stöta på samt deras historia.

De tre vanligaste metoderna du kommer att stöta på är akvarell, oljemålning och akryl.

De bästa lärarna i Målning
Första kursen gratis!
Rowan
5
5 (2 recensioner)
Rowan
200 kr
/h
Första kursen gratis!
Anita
Anita
150 kr
/h
Första kursen gratis!
Sarale
Sarale
99 kr
/h
Första kursen gratis!
Ariana
Ariana
260 kr
/h
Första kursen gratis!
Zaga
Zaga
250 kr
/h
Första kursen gratis!
Billy
Billy
325 kr
/h
Första kursen gratis!
Mona
Mona
250 kr
/h
Första kursen gratis!
Kol
Kol
100 kr
/h
Första kursen gratis!
Rowan
5
5 (2 recensioner)
Rowan
200 kr
/h
Första kursen gratis!
Anita
Anita
150 kr
/h
Första kursen gratis!
Sarale
Sarale
99 kr
/h
Första kursen gratis!
Ariana
Ariana
260 kr
/h
Första kursen gratis!
Zaga
Zaga
250 kr
/h
Första kursen gratis!
Billy
Billy
325 kr
/h
Första kursen gratis!
Mona
Mona
250 kr
/h
Första kursen gratis!
Kol
Kol
100 kr
/h
Första kurstimmen gratis>

Välja målningskurs

Från och med akvarell är denna typ av färg vattenbaserad och använder vatten som lösningsmedel. Världens äldsta målningar har gjorts i akvarell, eftersom själva färgen involverar grundläggande och allmänt tillgängliga ämnen - ett faktum som fortsätter att göra akvarell till ett av de mest populära medierna idag. Av den anledningen har du tur om du är nybörjare och är intresserad av att hitta konstinstruktion för akvarell. Om du undrar vilken typ av målningar som kan göras i akvarell och i vilket annat medium som helst, är svaret: alla slag. Konstverk i akvarell sträcker sig från nybörjarmålningar gjorda i skissböcker till väggmålningar som finns i kyrkor.

Om du vill lära dig att måla med oljefärger, kan det vara inte så enkelt att delta i en målningskurs som för akvarellmålning.

Medan oljefärger har haft en lång historia, eftersom deras användning har populariserats under renässansen, tenderar de att vara dyrare och smidigare att använda än sina motsvarigheter. Så underlätta för dig själv och hitta målningskurser i Malmö.

Eftersom oljefärg är oljebaserad betyder det att den inte kan blandas med vatten i både färgblandning och uttunning av dess konsistens. Terpentin är det vanligaste lösningsmedlet, och om du någonsin har haft chansen att lukta det, kan du förstå varför oljefärger tenderar att finnas i mer avancerade segment av konstutbildning. Det behöver inte sägas att om du vill börja måla med oljefärg, bör du försöka utveckla dina färdigheter i teckning och målning tillsammans med dina oljemålningskurser eller självövning.

Att förstå grundläggande ritning kan gå långt för att förbättra dina målningar, så se till att fortsätta att träna dessa ritfärdigheter medan du gör oljemålning.

Akryl, till skillnad från akvarell, är ett ungt medium. Den utvecklades i mitten av 1900-talet och har snabbt blivit en favorit bland både amatörer och professionella målare. Detta kan bero på dess relativa överkomliga priser och tillgänglighet, men anledningen kan också hittas i det faktum att det lämpar sig för mycket av det vi anser vara modernt tänkt.

målning
Om du är intresserad av att lära dig måla är det bästa sättet att börja genom att först förstå de olika metoderna som du kommer att stöta på samt deras historia. De tre vanligaste metoderna du kommer att stöta på är akvarell, oljemålning och akryl. Bild: Unsplash

Om du vill börja ta målningskurs Stockholm som använder akrylfärger, kan du hitta inspiration i många samtida målningar, allt från popkonststilar till figurativ målning. Att hitta en konstnär som du kan inspireras av är ett bra sätt att börja lära sig måla och kan bana väg för att hitta den målningsstil du tycker bäst om. Att börja leta i Uppsala och se om du kan hitta målningskurser är alltid en bra idé.

Målningstekniker och hur man använder dem

Även om det kan vara frestande att börja utvärdera dina målarfärdigheter direkt genom att sätta pensel på duk, kan det vara till hjälp att lära dig några av de viktiga termerna och teknikerna bakom vad du kommer att träna i dina målningskurser. En av de viktigaste sakerna du måste förstå för att ha i din arsenal om du vill bli en bra målare är något som kallas färgteori. Oavsett om du målar en mänsklig figur, stilleben eller tecknat - att förstå färgteori kommer att ligga till grund för allt arbete du gör i färg. Denna teori har avbildats mest i vad som kallas färghjulet. Trots att många har sett det eller till och med använt det förut, är det fortfarande viktigt att du förstår begrepp som kompletterande och kompletterande färger för att börja förbättra din färgblandning och kompositionskompetens. Underlätta för dig själv och hitta målningskurser i Örebro.

När det gäller några av de vanligaste målningsteknikerna, här är de som du sannolikt hittar inom varje medium som du kan få chansen att arbeta med.

Akryl

Från och med akrylmålningstekniker är det viktigt att notera att många av de tekniker som används i vissa medier kan användas på andra, ofta under ett annat namn. En sådan teknik kallas torrborste , vilket innebär att man använder oblandad akrylfärg och applicerar den på en lika torr duk.

En annan metod som kan användas med andra medier kallas stippling. Denna metod innebär att du tar en pensel full av färg och tappar duken. Denna teknik motsvarar målningen för att skapa en stor bild av hundratals mindre bilder och kan ge din målning en drömmande effekt.

Hitta målningskurser i Jönköping och målaverkstäder i Västerås !

Oljefärg

I likhet med akrylfärg har oljefärg också sin version av torr pensel, bara den kallas scumbling . Denna process innebär att oljemålning appliceras, oförändrad, på en duk som är lika "torr". Affekten är densamma som med akryl, vilket ger målningen en disig atmosfär.

Normalt handlar den våta på våta tekniken om att måla på en våt duk med färg som har förtunnats av något slags lösningsmedel.

Med oljefärg, kallad alla prima, hänvisar det faktiskt till metoden där du målar ovanpå ett lager färg som inte har torkat helt än. Denna teknik används ofta för att ge en målning mer struktur.

Akvareller

Medan akvareller vid första anblicken till synes bara kan ha en teknik, har det också oändliga sätt att måla på. En av de vanligaste teknikerna kallas platt tvätt, och det handlar om att väta akvarellfärgen innan den appliceras på en duk.

Våt på torrt, däremot, är när du applicerar ett lager platt tvätt över ett redan torkat lager av platt tvätt.

Oavsett om du bara förstår dessa kärnkoncept eller använder dem för att gå vidare till mer avancerade som undermålning och glas, kommer kvaliteten på dina målningar att förbättras enormt. Om du är intresserad av att skapa ett porträtt, skissa och skugga med färg eller skapa landskap - är det viktigt att öva på dessa tekniker. Hitta målningskurser i närheten av dig och låt din kreativitet blomstra.

Material och konstmaterial att köpa när du lär dig måla

Att förstå grunderna är det avgörande första steget i din målningsresa - att veta vilken typ av målningsmaterial du behöver är nästa. Även om du bara behöver kreativitet och inspiration för att driva dina konstnärliga ansträngningar är det lika viktigt att köpa nytt material. Om du är nybörjare kan det vara en stor ekonomisk belastning att köpa konstmaterial.

Om det finns någon som förstår detta kommer det att vara din konstinstruktör, varför de ofta har en extra palett eller staffli som du kan låna och varför workshops normalt levererar material till deltagarna.

Att öva måla är dock som att lära sig måla ett instrument - medan det kan göras på lånat material kommer det att komma en tid då det att ha ett eget blir viktigt för din utveckling. Det är därför det är viktigt att skissera en realistisk budget innan du ens går in i en konstbutik.

målning
Om du vill börja ta målningskurs Stockholm som använder akrylfärger, kan du hitta inspiration i många samtida målningar, allt från popkonststilar till figurativ målning. Att hitta en konstnär som du kan inspireras av är ett bra sätt att börja lära sig måla och kan bana väg för att hitta den målningsstil du tycker bäst om. Bild: Unsplash

Med det i åtanke kan det vara bra att köpa en mängd små, breda och medelstora borstar. Att köpa tre eller fyra typer av borstar med olika tips är viktigt av en rad olika skäl. För att ge ett exempel, tänk dig att du måste täcka över en stor del av duken med en liten borste - ja, det är möjligt men är både opraktiskt och tidskrävande . Samma sak skulle gälla för att försöka skildra exakt, liten detalj med en platt, bred borste. Beroende på vilken färg du använder och vilken typ av hår den har kommer eftervård av dessa penslar att vara annorlunda. Det är dock absolut nödvändigt att rengöra dem ordentligt efter varje användning om du vill förhindra att du måste köpa borstar regelbundet.

Nästa är att identifiera vilken typ av färg du behöver i din konstskola eller verkstad.

Det är viktigt att köpa dukar baserat på vilken typ av färg du köper, men färgerna du behöver för att till och med göra dina skapelser bör vara ditt första bekymmer. Oavsett om du har att göra med akrylfärg, oljefärg eller akvarell, se till att du får tillräckligt med färger som gör att du kan öva på viktiga begrepp som skuggning, färgblandning och skissning. Om du är intresserad av att måla som en livstidshobby, vill du överväga att investera då och då i både kvalitetsprodukter, verktyg och kanske till och med en konststudio. Leta efter målningskurser i Göteborg och bli en kreativ själ.

Var hittar du konstkurser och workshops i Stockholm

Oavsett om du letar efter en möjlighet att träna i en öppen studio, ett konstcenter eller mer - Manchester är det perfekta stället att börja lära sig måla. De flesta människor hittar målningskurser genom att söka och sjunga för kurser online - vilket kan göras med webbplatser som Creative Courses eller Superprof. Om du letar efter kommande konstverkstäder eller evenemang för plein air-målning för vuxna, kolla in webbplatser som Obby och Eventbrite. Där kommer du att kunna ta ett praktiskt tillvägagångssätt för din utveckling utan att behöva göra det ekonomiska och tidsmässiga åtagandet för vanliga lektioner. Om du är intresserad av att ta kurser på ett universitet, se till att kolla in Konstfack. Om du är intresserad av att ta en examen i konst är Sverige ett av de bästa ställena att göra det - försök att titta på några av de bästa universiteten för att studera konst och design. Prova en målningskurs i Gävle – de har ett rykte om att vara väldigt bra.

Behöver du en lärare i Målning ?

Gillar du artikeln?

5,00/5 - 1 vote(s)
Loading...

Tatiana

A lean mean word-killing machine that loves everything written.