Utmärkt
recensioner på

Vårt urval av lärare som ger trumlektioner online

Se fler lärare

5.0 /5

Hos oss hittar du trumlärare med 5.0 stjärnor i betyg och fler än 13 recensioner.

332 kr/h

Superprof har de bästa priserna. Våra lärare bjuder dessutom ofta på en kostnadsfri lektion. Reservera trumlektioner till ett genomsnittspris på 332 kr/h

3 h

Trumlärarnas svarstid är oftast 3h

Lätt som en plätt att boka trumlektioner online!

2. Du håller takten

Schemalägg din trumkurs tillsammans med din trumlärare. Kom ihåg att tydliggöra vad du vill få ut av kursen. Det är du som håller takten!

3. Ny kunskap i ditt eget hem

Elevpasset ger dig obegränsad tillgång till alla lärare, coacher och handledare på vår plattform under en månad. En hel månad för att ta en trummor kurs eller lära dig något helt annat.

Vanliga frågor och svar

📒 Hur fungerer undervisning inom Trummor online?

Du kan kontakta dina lärare direkt via telefon eller e-post. Deras kontaktinformation hittar du kursförfrågan . Du och din lärare kan tillsammans ta reda på vilken lösning som passar er bäst.

Det finns många olika lösningar:

  • Skype
  • Google Hangouts
  • Messenger
  • Teams

Dessa olika verktyg gör det möjligt att kommunicera med ljud och bild, inklusive lösningar för att dela din skärm eller surfplatta.


41lärare erbjuder undervisning online i trummor .

🔎 Hur väljs lärare för att ge undervisning inom trummor lektioner online?

Verifiering av personlig information


Vi verifierar identiteten, kontaktinformationen (telefon, e-post och foto) samt recensioner för alla våra lärare.


100%Verifierade betyg - nätverkets bästa verktygVåra studenters utvärderingar och rekommendationer är 100% verifierade.

🎓 Hur många lärare är tillgängliga att lära ut via webbkamera inom trummor lektioner

41 lärare inom Trummor erbjuder online undervisning i trummor .


Du kan titta på deras profiler och välja den lärare som passar dina inlärningsbehov bäst.


Välj din lärare bland båra 41 profiler.💸 Vad är det genomsnittliga priset för undervisning i trummor lektioner online?

Genomsnittspriset för undervisning online inom Trummor är 332Kr.

Detta pris varierat beroende på olika faktorer: 

  • Lärarnas erfarenhet i Trummor
  • Kurslängden

97% av lärarna erbjuder den första kursen gratis Kontrollera timpriset för lärare nära dig.

🖋 Vad är det genomsnittliga betyget för online-lärare inom trummor ?

Ett urval av 13 recensioner,
ger eleverna ett genomsnittligt betyg på 5.0 av 5.


Om ett problem uppstår med en undervisning finns vår kundtjänst tillgängligt för att hitta en lösning (per telefon eller e-post fem dagar i veckan).


(Under COVID-19-situationen fortsätter Superprofs kundtjänst att vara tillgänglig för att svara på alla sina frågor)Se recensioner inom alla ämnen.

💻 Varför ska du välja online-undervisning?

Då mycket av den dagliga kommunikationen sker via digitala kanaler har online-lektioner blivit allt mer populärt bland våra studenter.


Detta är enkelt eftersom både elever och lärare vanligtvis har erfarenhet av digitala verktyg från vardagen.

Det är säkert, tillgängligt och bekvämt! Var du än är kan du kontakta din lärare med bara några få klick.41 Trummor lärare finns tillgängliga

här för att hjälpa dig.

Vill du ta trumlektioner?

Boka en trumkurs redan idag!

Se fler lärare Nu kör vi!

Ta en kurs trummor online och bli en bättre trumslagare på nolltid

Fördelar med att lära sig trummor 

Det finns mängder av anledningar att vilja lära sig spela trummor. Känner du att de taktfasta slagen från Phil Collins tar dig till en annan plats? Ser du upp till trummisar som Matt Helders i Arctic Monkeys, eller Roger Taylor i Queen? Var Ringo Starr din favorit-Beatle? Om detta stämmer in på dig är detta det perfekta läget att lära sig spela trummor!

Tillsammans med piano och gitarr, växer intresset för trummor i Sverige och i många andra delar av Europa - i synnerhet med den rådande pandemin i åtanke. När politikerna rekommenderar oss att stanna hemma och undvika folkmassor kan vi själva välja hur vi tar det. Deppar vi över att livet nu känns grått och trist, eller sätter vi fart och gör det bästa av situationen? Ett sätt att utnyttja situationen är att lära sig ett instrument, och i detta fall pratar vi om trummor. Varför just trummor? Varför ska man lära sig trummor och inte andra, mindre instrument som klarinett och ukelele?

Precis som med allting i livet finns det fördelar- och nackdelar med att lära sig spela just trummor. Det negativa är… nej, just det. Det finns inget negativt med att lära sig spela trummor. Möjligtvis bara faktumet att det kommer ta tid. Men fördelarna är MÅNGA. 

En massiv fördel är att det fungerar väldigt bra mot stress. När man slår stenhårt på sina cymbaler och pukor får man verkligen ur sig all frustration och ilska man ibland samlar på sig under en dag. När du spelar trummor finns egentligen inga regler. Du kan skapa ett helt eget beat som passar ditt eget mående under just de omständigheter som du är i. Det är dessutom en fysisk aktivitet. Om du spelar trummor i bara en halvtimme, kan du bränna över 250 kalorier. Du bränner kalorier och skapar vacker, spännande och kaxig musik samtidigt. Om inte det är en lockande tanke så vet jag inte vad.

Det finns få saker du kan göra som är så bra för din motorik och koordination som att spela trummor. Exempelvis kan ett komp innebära att du spelar ett åttondelskomp på hi-haten med din högerhand, samtidigt som vänsterfoten styr hur öppen hi-haten är. Din högerfot styr bastrumman för att ge kompet en puls, och din vänsterhand slår på virveltrumman för att ge en välbehövlig “punch” till ditt beat. Detta utmanar din motorik och kan hjälpa dig i många andra skeden av livet. Dessutom är det alltid imponerande att se en person spela trummor med hjärta och själ.

Det har också visat sig att de som spelar trummor har lättare att lära sig helt andra saker, som exempelvis matematik.

Vi kan fortsätta hur länge som helst med att berätta om fördelarna med att spela trummor, men istället för att läsa om tusentals anledningar till varför så bör du ta vårt ord och lära dig spela genast!

Trummor är ett väldigt speciellt instrument, så till vida att ALL musik har en rytm. Det är verkligen definitionen av musik, att den har en melodi och en rytm. Du kan applicera dina trum-kunskaper på ALL typ av musik. Väldigt få, om ens några, andra instrument har den fördelen. Gitarr används till exempel väldigt sällan i elektronisk musik som house och techno. Piano används sällan i hårdrock. Men trummor används nästan i ALL världens musik. Gör det dig sugen på att börja spela? Bra, det borde det! Nu ska vi berätta mer om hur man faktiskt lär sig spela trummor.

Tips för att bli bättre på trummor

Grattis till att du bestämt dig för att ta dig an den vackra och givande utmaningen att lära sig spela trummor! Du kommer inte ångra dig. Att lära sig spela ett instrument är otroligt givande på många sätt. Men, det bör sägas följande; det är inte lätt som en plätt. Det finns ett par uppenbara utmaningar med att förstå sig på trummor. Eftersom många svåra utmaningar, oavsett om det handlar om musik eller ekonomi, känns som stora hinder i början - har man upptäckt att många ger upp tidigt i sitt lärande. Det finns helt klart en tröskel att ta sig över, men när man väl är över den finns det en oas av möjligheter och underbara lärdomar. Ta dig över tröskeln, och utforska dig själv och trummornas magiska värld!

Ett tips för att ta sig över tröskeln är att hitta en låt du gillar med ett enkelt komp, och därefter lära sig den. Det är väldigt givande och självförtroende-boostande att kunna spela en av sina favoritlåtar på ett instrument.

Så varför inte börja med We Will Rock You? “Kick-Kick-Snare! Kick-Kick-Snare!”. Detta enkla komp är ett av de mest legendariska genom alla tider, och är ett grymt sätt att lära sig hålla takten på. Om du börjar med att öva den låten varje dag, så kan vi lova att du snart känner suget efter att kunna ta nästa steg.

Vi rekommenderar att du avsätter ungefär 45 minuter per övningspass. På så sätt effektiviserar du ditt lärande. Det är svårslaget att spela på rejält låtande akustiska trummor, men om dina grannar, föräldrar, syskon eller flickvänner klagar så finns det alltid elektroniska trumset till hands. Och när du väl står, eller kanske i detta fall sitter, på scen kommer alla sena kvällar av hårt bangande vara bortblåsta och förlåtna sedan länge.

Vi rekommenderar också att bland det första du gör är att lära dig en vettig och beprövad trumteknik. Lär dig hur man håller i trumpinnarna för att ge dig bäst studs i slagen. Lär dig hur du bör sitta med din vänsterfot på hihat-pedalen, och lär dig hur du bör sitta på din pall för att på bästa sätt spela på vireltrumman utan att skada dina handleder. Dessa grunder är oerhört viktiga att lära sig, så att man senare inte spelar på “fel” sätt och därav får ont i rygg, axlar och leder. När du sedan ska gå på lite snabbare och svårare komp och rytmer är det väldigt viktigt att grundtekniken sitter på plats. Så småningom kommer också anslag att bli väldigt viktigt, det vill säga hur hårt man slår och var på trumman man slår. En virveltrumma har väldigt många olika ljud beroende på var trumpinnarna träffar, och hur “snärtigt” man slår. Detta är djupet i trummornas värld som gör att man alltid kan lyckas bli bättre. Det är ett mycket enkelt, men samtidigt mångbottnat instrument.

För att lära sig allt detta korrekt är det viktigt att man har kontakt med en kunnig lärare. I dagens värld är det oerhört vanligt med privatlärare, och det blir mer och mer vanligt i Sverige också. Men något som börjat växa lavinartat på senare år är att lära sig spela ett instrument online. Här kommer Superprof in i bilden!

Lära sig spela trummor online

Trum-entusiaster världen över har sedan trummans riktigt genombrott för hundra år sedan blivit lärda av en privatlärare, ofta på en musikskola eller annan institution. Detta har varit effektivt, men också begränsande. Vi som lever i nutiden har tvingats bli smärtsamt medvetna om att fysiska möten inte längre kan tas för givet. Att träffa en privatlärare fysiskt har många fördelar, men också nackdelar. Man behöver tänka på saker som transport, och det tar helt enkelt mer tid att ses.

Internets spännande värld har öppnat helt nya dörrar. Idag kan man alltså träffa sin privatlärare ONLINE. Från tryggheten av sitt eget hem kan man nu träffa begåvade och pedagogiska lärare genom sin dator. Detta kan göras på många sätt. Något som är väldigt bra med just trummor är att man kan öva på i princip vadsomhelst. Det är oerhört vanligt att trummisar värmer upp och övar på kuddar eller böcker. Nästan allt går att använda som trumredskap när man lär sig att spela trummor. Man kan alltså sitta framför sin dator med sina trumpinnar redo och lära sig vad sin trumlärare har att lära ut, utan att banka på ett högljutt trumset. Men det går också att sitta och ha ett videosamtal där din privatlärare först går igenom ett komp, och du får sen spela samma komp för läraren som sen kan ge dig värdefull feedback, På väldigt många sätt är online-metoden den mest effektiva. 

Din privatlärare kommer att lära dig saker som hur man håller i trumpinnar, hur man sitter på pallen, vad de olika delarna av ett trumset har för funktion och vad de heter. Troligtvis kommer du få lära dig ett svängigt och rockande komp redan under första lektionen, vilket kommer ge dig vad man kallar “blodad tand” som gör att du bara vill lära dig mer, och mer, och mer. 

Något som är helt otroligt, nästan sanslöst bra, är att du som ny elev hos Superprof ofta erbjuds att testa en lärare innan du behöver betala. Första lektionen är ofta gratis, vilket ger dig ens större möjlighet att hitta en privatlärare som verkligen passar dig. Dessutom ger det dig väldigt få orsaker till att inte testa. Om du läser den här texten innebär det förmodligen att du verkligen vill lära dig spela trummor. Så vad väntar du på? Musikens värld väntar på dig! Vi kan garantera att du kommer att finna det väldigt givande. När du lärt dig spela trummor kommer du dessutom ha lättare att få kontakt med andra lovande och entusiastiska musiker. Kanske skapar ni ett band ihop? Kanske skriver ni fantastisk musik tillsammans? Varför inte ge dig själv chansen?

När du till och med erbjuds chansen att lära dig spela trummor online, blir det svårt att hitta några större nackdelar. 

 

 

Vad vill du lära dig?